- Konu Sahibi Camille_claudel
-
Dil sorunu degil ama kultur farki. Benim yasadigim seyleri ancak turk kulturuyle yetismis insan anlar diye.
Bence yanlış yapmış psikolog. Türkiyede de 450-500 ort bi seans. Sizden 35 euro alması lazım.Arkadaslar selam,
Artik sorunlarimi kendi icimde cözemedigimi farkettim ve terapi almaya karar verdim. Daha önce 1,5 yil gidip pek fayda görememis ve birakmistim.
Ben turkiyede yasamadigim icin turkiyeden bir psikologla online gorusmek istedim. Tavsiye uzerine hanimefendiye yazdim ve hangi teknikleri kullandigini, terapi ucretini sordum.
Terapi ucreti olarak 70 euro soyledi. Bana sorarsaniz iyilestirecekse seve seve oderim ama kafam karisti. Kur alip basini gittigi icin 1000 lirayi gececek. Bana turkiyedeki hastalarindan ne kadar ucret aliyorsa onu soylemesi gerekmez miydi? Diyelim ki euro 1 tl ye indi 70 euro olarak devam mi diyecek?
Bu parayi vermek bana koymaz ama eger bastan boyle “yolma” amacli yaklasiyorsa, boyle bir insanin bana nasil faydasi olacak?
Oyle taninmis bir psikolog da degil.
Yasadigin yerde git derseniz, turk psikolog cok az ve cogu dolu oldugu icin geri donus dahi yapmiyorlar. Yani turkiyeden bir psikologla gorusmeye kararliyim.
Ne diyorsunuz bu ise?
Espri yaptım almancı abla kızmaIlla polemik cikaracaksiniz yani??? Bu para cok desem bu seferde utanmiyor musun almanyada yasayip cok demeye diyecektiniz.
Konu para degil, güven meselesi.
Pandemiden önce 1250 idi Gülseren hoca. Şuan 2000 lerde.Yorumlari okumadim. Terapi ucretlerini bilmiyorum. Sadece gecenlerde bir haber okumustum. Dr. Gulseren Budayicioglu’nun (hani su Kirmizi Oda, Camdaki Kiz vb kitaplarinin yazari psikiyatr doktor, tip doktoru) seans ucreti 1250 TL idi. Bu durumda mukayese goturmeyecek kadar yuksek bir ucret talep etmis oluyor.
Sunu da belirteyim Budayicioglu “dudak ucuklatan bir rakam bu” diye haberleri yalanlamisti.
Fatih Altayli’nin programinda pandemiden beri danisan kabul etmedigini soylemisti. Fudak ucuklatan fiyat, boyle rakamlar yok vs demisti. Ben kendisinin yalancisiyim.Pandemiden önce 1250 idi Gülseren hoca. Şuan 2000 lerde.
Direk Almancı buldum yolayım kafası. Zaten bu kadar aç gözlü ve sığ bir zihniyetten alacağın yardımında faydalı olacağını sanmıyorum. Bu açgözlülük ve kazıklama sevdasıda bizim gibi ortadoğu milletlerine has bir durum. Ben sizin yerinize olsam kesinlikle o kişiden hizmet almazdım. Türkiye'de sosyete psikoloğu olarak geçen ve akademik kariyeri çok ileri seviyede olan uzmanların yüz yüze seansından fazla fiyat vermiş üstelik hergün fiyat artma garantili. Bazı arkadaşların sen euro kazanıyorsun senin ülkendeki fiyat baz alınabilir ya da ortak bir fiyat belirlensin mantığınada katılmıyorum. Her malın ve hizmetin ülke koşullarına göre göre sabit bir bedeli olur artacaksa herkes için artar. O kafaya göre kimin kazancı diğeri ile eşit ki. Aynı psikoloğa Türkiyede geliri 15000 TL olanda gidiyor, 5000 TL olanda. 5000TL kazanana sen az kazanıyorsun gel seans ücretini yarıya düşürelim demiyor kimse ya da artık pek kalmadı ama para birimi bizdem daha değersiz bir ülkede çalışan biri için fiyat düşürüp onun para birimi üzerinden ödeme kabul etmez kimse. Malın ve hizmetin bedelini alıcının yaşadığı ülke ve maddi geliri etkilemez, ürünün veya alınan hizmetin kalitesi belirler ve herkes için sabittir. Biz bu kafaya gelemediğimiz için zaten ülke olarak bir adım ileri gidemiyoruz.
Cok fazla ama kişiden kişiye ücretlerde degisiyor. Ben online gorusme yapıyorum 180 tlye. Benimki cok uygun biliyorum ama size denende cok yuksekArkadaslar selam,
Artik sorunlarimi kendi icimde cözemedigimi farkettim ve terapi almaya karar verdim. Daha önce 1,5 yil gidip pek fayda görememis ve birakmistim.
Ben turkiyede yasamadigim icin turkiyeden bir psikologla online gorusmek istedim. Tavsiye uzerine hanimefendiye yazdim ve hangi teknikleri kullandigini, terapi ucretini sordum.
Terapi ucreti olarak 70 euro soyledi. Bana sorarsaniz iyilestirecekse seve seve oderim ama kafam karisti. Kur alip basini gittigi icin 1000 lirayi gececek. Bana turkiyedeki hastalarindan ne kadar ucret aliyorsa onu soylemesi gerekmez miydi? Diyelim ki euro 1 tl ye indi 70 euro olarak devam mi diyecek?
Bu parayi vermek bana koymaz ama eger bastan boyle “yolma” amacli yaklasiyorsa, boyle bir insanin bana nasil faydasi olacak?
Oyle taninmis bir psikolog da degil.
Yasadigin yerde git derseniz, turk psikolog cok az ve cogu dolu oldugu icin geri donus dahi yapmiyorlar. Yani turkiyeden bir psikologla gorusmeye kararliyim.
Ne diyorsunuz bu ise?
Müze kart yorumunuza katılmıyorum. Zaten yabancılar ülkede her şeyimizi yağmalıyolar bir de müzelerimizi mi bedavaya gezsinler. Yurt dışında bir müzeye giriş ücreti en az 20-30 Euro. Türkiyede bir haftalık yabancı müze kartı yine de bedava benceEn nefret ettiğim şey yabancıyı-ulkede yasamayani görünce euroyu geçirmeye çalışanlar. Muzekart bile türk ogrenciye bri senelik 20 TL, dünyanın herhangi bir yerindeki yabancıya bir haftalık bölgesel 350/tüm ülkede geçerli 600 tl.
En utandigim şeylerden biri ülkeye dair...
Bence psikologun adını verin trden bir eşinize dostunuza, kendisi fiyat sorar gibi arasın. Aynı bantta söylerse ne ala, ama ona 500ken size 70 euroysa yol verin Kapalıçarşı esnafi kılıklı psikologa
600 TL ye tüm müzelere giriş imkanı çok iyi bence de. Zaten Turizm dışında bir gelirimiz yok , kendi vatandaşına sunduğu sosyal hizmetle yabancıya sunulan bir olmamalı . Zaten Antalya'daki oteller cep yakıyor ortalama bir Türk ailenin gidemeyecegi fiyatlar kendi ülkemiz başkalarının eğlence merkezi oldu biz uzaktan bakıyoruzMüze kart yorumunuza katılmıyorum. Zaten yabancılar ülkede her şeyimizi yağmalıyolar bir de müzelerimizi mi bedavaya gezsinler. Yurt dışında bir müzeye giriş ücreti en az 20-30 Euro. Türkiyede bir haftalık yabancı müze kartı yine de bedava bence
Şu çifte standartı Almanya yapsa adamların ne ahlaksızlığı kalır ne de Türk düşmanlığı. Zaten bizdeki bu kafalar yüzünden bizi hiçbir zaman Avrupa Birliğine falan almayacaklar.Ben miyopum ve lazer ameliyati olmayi dusunuyorum. Bundan bir kac hafta once istanbuldaki 2 dunyagoz subesine gittim. Hemen fiyati euro bazinda cikardilar. Hatta etiler subesi pasaportumu falan aldi, sisteme girdi?! Ne alaka diyince de prosedür.
Beni asil sok eden, adamlar gercekten ticarete dokmusler. Bana bir brosur gonderdiler akillara zarar. Ameliyat olursam indirimli bogaz turu duzenleyen bir vapurla tur yapabilecekmisim. Gorusmeden sonra bir de indirimli göz kapagi kaldirma reklami geldi. Trajikomik.
Dusunsenize bir kadin gögüs kanseri oluyor, ameliyat edip kurtariyorlaf sonrasinda da indirimli karin germe teklif ediyorlar. Kasap et derdinde, koyun can.
Doktorlarin ikisi de alanlarinda uzman proflar ama boylesine lakayit bir isletmede ne isleri var anlayamiyorum. Durus paradan once gelmeli.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?