Ter kokan iş arkadaşı

Konu açıp rollonunun markasını sorabilirsiniz , kendikinizin koruyuculuğundan bahsedip önerebilirsiniz. Onun rollon markasına atıfta bulunup ; aa o marka hiç korumuyor birkaç arkadaşımda denedi kokutuyormuş eski kalitesi kalmadı o markanın diyebilirsiniz.
Kokan biriyle aynı ortamı paylaşmak çok zor.
Kolay gelsin

Kızlar ne deseniz haklısınız utanması gereken ben değilim o ama işte ocak ortasında dairemin ve odamın değişme ihtimali var belki sorunsuzca çekip giderim diye bekliyorum aynı odada gergin veya küs olmak istemiyorum sabahtan akşama yan yanayız yaşı büyük olunca da yüzüm tutmuyor anlayın işte halimi 😕 Üniversite yaşıtım kızı uyardım diye bütün sene küs kalmıştık gerçekten zor bir durum söyleyecek gibi oluyorum ağzıma o kelimeler gelmiyor benden daha yaşı büyük kıdemliler bile ses etmiyor bir şey diyemiyolar ben sadece kötü olmak istemiyorum hani hakaret küfür mobbing huyu olsun söyleyeyim açıkça ama ter kokuyosun demek cidden zor ama öteki önerilerinizi gördüm bence onlar yapılabilir başkasına söyletmek amire danışmak veya roll on muhabbeti açmak gibi daha yapılabilir geldi sağ olun hanımlar🙏🏻

Kızlar ne deseniz haklısınız utanması gereken ben değilim o ama işte ocak ortasında dairemin ve odamın değişme ihtimali var belki sorunsuzca çekip giderim diye bekliyorum aynı odada gergin veya küs olmak istemiyorum sabahtan akşama yan yanayız yaşı büyük olunca da yüzüm tutmuyor anlayın işte halimi 😕 Üniversite yaşıtım kızı uyardım diye bütün sene küs kalmıştık gerçekten zor bir durum söyleyecek gibi oluyorum ağzıma o kelimeler gelmiyor benden daha yaşı büyük kıdemliler bile ses etmiyor bir şey diyemiyolar ben sadece kötü olmak istemiyorum hani hakaret küfür mobbing huyu olsun söyleyeyim açıkça ama ter kokuyosun demek cidden zor ama öteki önerilerinizi gördüm bence onlar yapılabilir başkasına söyletmek amire danışmak veya roll on muhabbeti açmak gibi daha yapılabilir geldi sağ olun hanımlar🙏🏻
Üst amirinize aynı böyle söyleyin çok rahatsızım, dayanamıyorum söyleyemiyorumda odamın değişmesi gerek diye, onlarda boş yer yok diyip personelini uyarabilir. Camı açın mesela kapatırsa x abla sen kokuyu almıyo musun çok ağır bi şey kokuyo oda cam açık kalsın de. Bizimde benzer bi durum olmuştu kadın saç baş ojeler o biçim her hafta bi yerini yaptırır bakımlara gider ama gel gör ki bir kokuyor aman yarabbi öyle böyle değil basıp geçtiği yerde kokusu kalıyor x bu güzergahı kullanmış diyebiliyorsun. covit yok o zamanlar maskede takmıyoruz ben hastaya gidiyoruz diye n95 takıyorum basit maskelerden bile geçiyor koku dip dibe oturuyosun bide 😄😄
Sıcaklarda terli formasını çıkartır peteğe asar sonra yine giyerdi iki terli forma sürekli değişiyo düşün buharlaşınca o koku gider mi 😂 ay kendi ekibimdeki kızlarla koltuk altımızı sabunlar atlete kadar değişir tertemiz forma giyeriz 1 ay zor tahammül etmiştik.
Hastalarada maske takıyodum bazen gerçi bayılanı ayıltır yani ilk yardımı kuvvetlendiriyo ekşimsi küf kokusu

Yaşlılık ile birlikte ter kokusu artar.Kidemli yaşı var dediğiniz için yazdım bunun bilimsel açıklaması var okursanız.Birisi kırmadan söylemeli ben kibarca söylerdim düşman da olabilir bana fark etmez.Ben banada söylensin isterim öyle bir durumda kalırsam alınganlık yapmam.Ter kikusunu her gün cekenen kimse kusura bakmasın oda sarmısak yerim kilo kilo onu çeker valla
Ben de bunu yazmaya gelmiştim, yaşı olduğuna göre menopoza da girmiştir, menopoz sonrası östrojenin azalması ani sıcak basmaları ve terlemelere neden oluyor, kilo da varsa o da terlemeyi arttırır, düzenli duş almıyorsa ve giydiği kıyafetler de sentetik içerikliyse baskın bir ter kokusu olur :KK43: ama dikkat ettiği halde keskin bir koku varsa dermatoloğa gitmesi gerekebilir.

Aşırı terlemelerde sık sık duş alıp koltuk altını karbonatla sildikten sonra roll on sürünce ve pamuklu kıyafet giymeye özen gösterince keskin terleme hem azalıyor hem de koku olmuyor.

Günaydın hanımlar

Ne yapacağımı bilemediğim bir konuyla karşınızdayım. İş yerinde odalarımız 2 kişilik. Ben birimdeki en kıdemli insanlardan biriyle aynı odada kalıyorum. Bana göre yaşı-kıdemi baya var yani öyle diyeyim ve bu kişi baya ter kokuyor. Odaya girer girmez baskın bir ter kokusu alıyorum midem bulanıyor. Cam açıyorum 5 dakika sonra falan kapatmak istiyor hava çok soğuk diyor. Ve işin garip yanı bu kadar cam açmak istediğimi gördüğünde kendini sorgulamak yerine bana “astımın falan mı var” diye sordu geçen. Açık açık ter koktuğunu söyleyemedim onun yerine “hava almayı odanın temiz havalanmasını seviyorum” dedim. Odaya girince limon kolonyası kokluyorum ve sürüyorum burdan bile insan kendinden şüphe etmeli aslında.

Odaya arada iş için gelen personeller oluyor onlar da farkına varıyor bence. Geçen gün bir kişi odaya gelip biraz durup cam açtı mesela. İşin kötü yanı kokan kişinin ben olduğumu düşünürler diye korkuyorum. Hatta defalarca kendimi sorguladım ben mi kokuyorum diye. Ama günlük duşumu alırım kıyafetlerimi her günün sonunda makineye atarım tekrar giymem ve en önemlisi bu kişinin yanına daha yaklaşır yaklaşmaz kokusu kendinden önce geliyor. Ne yapacağımı bilmiyorum açıkça konuşup söylesem %100 inkar eder veya kinlenir iyice. Oda değiştirmeye çalışmıştım daha önce ama müsait boş oda/masa yoktu. Siz olsaydınız ne yapardınız, ne yapılması gerekir yorumlarınızı bekliyorum
Oda kokusu alsaniz işe yaramaz mı?
Adama da kendinize de ağır kokan birnkolonya alsanız kendime alırken sana da aldım ... Bey gibi.
Ben de koku konusunda çok hassasım asla kokmak, kokuyu hissetmek hatta kokan bir yerde durmak istemem. Okurken sizi çok iyi anladım. Zor bir durum. Koskoca adama yıkan temizlen gel denilmez ki.

Yoksa Kadın mi oda arkadaşınız ? Kadınsa eğer açık açık oda havasız, dışarıdan gelince kokuyor vb diyin

Çok zor bir durum, hem katlanması hem söylemesi zor.
Hormonal bir durum da olabilir. Ben yakın zamanda ameliyat oldum ve ilaç tedavisi görüyorum. 40 yaşındayım, insan kendi kokusunu bilir. Resmen ter kokum değişti ya böyle bir şey olamaz. Öyle çok terleyen bir insan değilim ama çok farklı bir koku alıyorum kendimden. Deodorant da kullanamıyorum şu an. Duşa girmekten helak oldum. Bazen diyorum burnum mu bozuldu acaba, belki sorun kokumda değil burnumdadır😂😂

Günaydın hanımlar

Ne yapacağımı bilemediğim bir konuyla karşınızdayım. İş yerinde odalarımız 2 kişilik. Ben birimdeki en kıdemli insanlardan biriyle aynı odada kalıyorum. Bana göre yaşı-kıdemi baya var yani öyle diyeyim ve bu kişi baya ter kokuyor. Odaya girer girmez baskın bir ter kokusu alıyorum midem bulanıyor. Cam açıyorum 5 dakika sonra falan kapatmak istiyor hava çok soğuk diyor. Ve işin garip yanı bu kadar cam açmak istediğimi gördüğünde kendini sorgulamak yerine bana “astımın falan mı var” diye sordu geçen. Açık açık ter koktuğunu söyleyemedim onun yerine “hava almayı odanın temiz havalanmasını seviyorum” dedim. Odaya girince limon kolonyası kokluyorum ve sürüyorum burdan bile insan kendinden şüphe etmeli aslında.

Odaya arada iş için gelen personeller oluyor onlar da farkına varıyor bence. Geçen gün bir kişi odaya gelip biraz durup cam açtı mesela. İşin kötü yanı kokan kişinin ben olduğumu düşünürler diye korkuyorum. Hatta defalarca kendimi sorguladım ben mi kokuyorum diye. Ama günlük duşumu alırım kıyafetlerimi her günün sonunda makineye atarım tekrar giymem ve en önemlisi bu kişinin yanına daha yaklaşır yaklaşmaz kokusu kendinden önce geliyor. Ne yapacağımı bilmiyorum açıkça konuşup söylesem %100 inkar eder veya kinlenir iyice. Oda değiştirmeye çalışmıştım daha önce ama müsait boş oda/masa yoktu. Siz olsaydınız ne yapardınız, ne yapılması gerekir yorumlarınızı bekliyorum
Bizde de vardı böyle bir eleman.direkt aklıma o geldi.aynı odada değil de arada odaya gelip gitmesi gerekiyordu.arkadan anca dedikodu yapıyorduk ne yapalim.allahtan başka yere geçiş yapıp gitti.hiç mi yıkanmıyorlar anlamadım.o ter kokusu için en az bir hafta yıkanmamak gerekir yani.

Oda spreyi sıkın surekli
Cok sıktın derse de ya odada bi koku var ama fare falan ölmüs olmasn dolaplarin arkasina bi baktirmak lazim diyin 🥴
Bir tür hastalik da olabiliyor şekeri olan birkac tanidigim cok terliyor mesela surekli kiyafet degistirirler hele sekeri olmayan biri bile bir kazagi 2gun giyse kokar zaten

Çok zor bir durum, hem katlanması hem söylemesi zor.
Hormonal bir durum da olabilir. Ben yakın zamanda ameliyat oldum ve ilaç tedavisi görüyorum. 40 yaşındayım, insan kendi kokusunu bilir. Resmen ter kokum değişti ya böyle bir şey olamaz. Öyle çok terleyen bir insan değilim ama çok farklı bir koku alıyorum kendimden. Deodorant da kullanamıyorum şu an. Duşa girmekten helak oldum. Bazen diyorum burnum mu bozuldu acaba, belki sorun kokumda değil burnumdadır😂😂
Hindistan cevizi yagini karbonatla karistirip koltukaltiniza falan sürebilirseniz deodorant kullanamadiginiz süre boyunca😊 bende dogumdan sonra terliyordum ve tütsülenmis hindi gibi kokuyordum (gercek) berbat gunlerdi🥴

Hindistan cevizi yagini karbonatla karistirip koltukaltiniza falan sürebilirseniz deodorant kullanamadiginiz süre boyunca😊 bende dogumdan sonra terliyordum ve tütsülenmis hindi gibi kokuyordum (gercek) berbat gunlerdi🥴
Çok teşekkür ederim. Aslında teknik olarak deodarant kullanmam yasak değil. Tam da koltukaltımdan ameliyat oldum. Oraya değil bir şey sürmek, bakmak bile ürpertiyor bazen. İlerleyen zamanlarda söylediğinizi deneyeceğim ♥️ Tütsülenmiş hindi mi😂😂

Çok teşekkür ederim. Aslında teknik olarak deodarant kullanmam yasak değil. Tam da koltukaltımdan ameliyat oldum. Oraya değil bir şey sürmek, bakmak bile ürpertiyor bazen. İlerleyen zamanlarda söylediğinizi deneyeceğim ♥️ Tütsülenmiş hindi mi😂😂
Çoo gecmis olsun💐

Ayy bizim şubede de vardı biri konuyu görünce direkt tiksindim 😂😂 biz çözüm olarak onu tek başına bi odaya atmıştık 😂😂 mecbur kalıp girince bitkisel hayata giriyoduk 😅 benim anlamadığım eşi falan hiç uyarmıyor mu. Siz bi gün gelince ıyy midem bulandı koridorda biriyle karşılaştım acaip yer kokuyordu insan biraz dikkat eder roll on diye bi şey var bu insanlar nasıl böyle falan diye gömün. Belki utanır.

Günaydın hanımlar

Yılbaşı hediyesi adı altında deodorant parfüm hediye edin.

Ya gerçekten kötü bir durum :KK43: bizim ofiste de biri vardı her gün ofisin ortasında evden kahvaltı getiriyorum diye yumurta getirip dururdu. Bizim üstümüz olan biriydi o da. Biz cami açıyorduk, içerisi çok havasız falan diyorduk ama oralı olmuyordu. Onunla aynı kidemde olan biri bunu bir gün off yeme şunu artık ofiste yumurta mı yenir diye tersledi. O gün bu gündür yemiyor. Siz de kendisi ile aynı kidemde olan birine söyleyin ya da direkt ik ile konuşun. Direkt ona değil ama hani ofiste kişisel temizlik vb konulu mailler oluyor. Toplu olarak onlardan göndersinler.

Bazen kendim terliyorum da duşa girene kadar 1-2 saat kendi ter kokuma tahammül edemiyorum, başkasının ter kokusu insanı çıldırtıyor ya. Fakat sürekli ter kokan insanların deodorant kullanmamaktan öyle kötü koktugunu sanmıyorum, bence terledikleri kıyafetleri tekrar tekrar giydiklerinden ve günlük duş da almadıklarından kaynaklanıyor. Temiz değiller. Ve etrafındakileri bu konuya maruz bırakıyorlar.

Benim yan yana çalıştığım iş arkadaşım da leş gibi kokardı. Ciddi anlamda ekşi ve küf kokusu olurdu. Ben de oda spreyi aldım fıs fıslılardan. Ama sürekli sıkmak gerekiyordu ve garip oluyordu hep beraber çalıştığımız için. Sonra çubuklu oda kokusu aldım. Dibimize koydum. "Orda sağlıksız olur" diye kaldırıp dolabın üstüne koydu. O odadan çıktıktan sonra alıp tekrar yakına koydum. Anladı bence çünkü o günden sonra parfüm kullanmaya başladı.

Eski isyerimde musterilerden biri boyleydi, adamin isi ofise dusecekte kokudan kurtulamayacagiz diye patronundan caycisina herkes strese girerdi hshshhs ara sira geldigi icin idare edelim diye dusunuyorduk ama iyi davraninca, hos sohbeti bulunca da ziyaretleri sıklaştırırdı. En son adami baska bir firmaya paslamistik o kadar dayanilmazdi.

Keşke odalar 2 kişilik olmasaydı 3-4 kişilik falan olsaydı kim olduğunu bilemezdi de bu mail gelince direkt beni düşünecek 😕
Ya düşünürse düşünsün nolacak? Söylemeden imayla olacak iş değil. Keşke 2018 de de olsaydı bu, bir iş arkadaşım vardı ölüm gibi bir şey oluyordu ben öleyazıp hık diye geri geliyordum. Ne imalar ne hikayeler anlattım cevap: koku hassayetim var kötü kokulara katlanamıyorum oldu. Ağladım içim içim arkadaşım leşşşş gibi sigara ve ter kokuyorsun diyemedim. Sentetik giyinip onları defalarca kullanıyor üzerine kötü parfümler ve sigara dumanı ile beziyordu. Katman katman ter yanımda yürüyordu. Olduğu odada kalmak zorunda kalsam bağırarak söylerdim.

Bir iki kişiyle bu konuda anlaşmıştık tamam söyleriz dediler ama odaya gelince max diyebildikleri “oda havasız camı mı açsak” şeklinde oldu kadın büyük ve kıdemli olunca kimse bir şey diyemiyor sanırım😕
Yanına yaklaştığında nasıl hitap ediyorsan artık , bişey söyleyeceğim ama yanlış anlama de , sonra yok anlamam söyle diyecek ter kokuyorsun de, düzenli hergun bende duşumu alıyorum sende aliyorsundur ama duştan sonra muhakkak rollon kullanmamız gerekiyor ter kokmamak için diye anlat. Kendi burnu koku almıyor olabilir

X