Ter kokan iş arkadaşı

Merkur Retrosu

Guru
Pro Üye
3 Şubat 2018
6.140
24.115
27
Günaydın hanımlar

Ne yapacağımı bilemediğim bir konuyla karşınızdayım. İş yerinde odalarımız 2 kişilik. Ben birimdeki en kıdemli insanlardan biriyle aynı odada kalıyorum. Bana göre yaşı-kıdemi baya var yani öyle diyeyim ve bu kişi baya ter kokuyor. Odaya girer girmez baskın bir ter kokusu alıyorum midem bulanıyor. Cam açıyorum 5 dakika sonra falan kapatmak istiyor hava çok soğuk diyor. Ve işin garip yanı bu kadar cam açmak istediğimi gördüğünde kendini sorgulamak yerine bana “astımın falan mı var” diye sordu geçen. Açık açık ter koktuğunu söyleyemedim onun yerine “hava almayı odanın temiz havalanmasını seviyorum” dedim. Odaya girince limon kolonyası kokluyorum ve sürüyorum burdan bile insan kendinden şüphe etmeli aslında.

Odaya arada iş için gelen personeller oluyor onlar da farkına varıyor bence. Geçen gün bir kişi odaya gelip biraz durup cam açtı mesela. İşin kötü yanı kokan kişinin ben olduğumu düşünürler diye korkuyorum. Hatta defalarca kendimi sorguladım ben mi kokuyorum diye. Ama günlük duşumu alırım kıyafetlerimi her günün sonunda makineye atarım tekrar giymem ve en önemlisi bu kişinin yanına daha yaklaşır yaklaşmaz kokusu kendinden önce geliyor. Ne yapacağımı bilmiyorum açıkça konuşup söylesem %100 inkar eder veya kinlenir iyice. Oda değiştirmeye çalışmıştım daha önce ama müsait boş oda/masa yoktu. Siz olsaydınız ne yapardınız, ne yapılması gerekir yorumlarınızı bekliyorum

Neden açıkça söylenemiyor böyle şeyler ben bu duruma çok kıl oluyorum. O ter kokusuyla benim burnumu öldürecek ben nazik bir dille uyaramayacağım. Söyleyin inkar ederse "tamam odaya ilk gelen kişiye soralım" deyin

Söylemek lazım ama nasıl 😃 diğer arkadaşlarla konuşsanız odaya gelince burası ter kokuyor deseler demezler mi
Bir iki kişiyle bu konuda anlaşmıştık tamam söyleriz dediler ama odaya gelince max diyebildikleri “oda havasız camı mı açsak” şeklinde oldu kadın büyük ve kıdemli olunca kimse bir şey diyemiyor sanırım😕

Ay bende tam şimdi bi tane bayan bekleme odasında ter kokuyor diye dışarı çıktım oturuyorum kızımı özel eğitime getirdim. Duramadım içerde tam oturdum açtım bu konu çıktı karşıma gerçekten çok kötü bi şekilde uyarın çekilmez sürekli

Bir iki kişiyle bu konuda anlaşmıştık tamam söyleriz dediler ama odaya gelince max diyebildikleri “oda havasız camı mı açsak” şeklinde oldu kadın büyük ve kıdemli olunca kimse bir şey diyemiyor sanırım😕
Söylemek de zor ya kolay da değil. Daha üst kıdemli biriyle konuşsan o daha komut şeklinde konuşsa odaya gelip. Böyle olmaz arkadaşlar kişisel hijyene dikkat edelim falan diye

Benim eski kurumda sarimsak cok problem oluyordu ben yakin calismaya baslar baslamaz konu denk geldi bastan asagi yikadim bir daha da yemedi - bizde amir de ortaya tepki vermisti oradan yurudum ust amirler ile gorusun

Neden açıkça söylenemiyor böyle şeyler ben bu duruma çok kıl oluyorum. O ter kokusuyla benim burnumu öldürecek ben nazik bir dille uyaramayacağım. Söyleyin inkar ederse "tamam odaya ilk gelen kişiye soralım" deyin
Evet siz böyle söyleyince tamamen haklısınız kimseyi böyle rahatsız etmeye hakkı yok, hatta bence kendisi de koktuğunun farkında ama işte kimse söyleyemiyor önceki oda arkadaşları da söylememiştir diye tahmin ediyorum çünkü söyleselerdi bu sorun devam etmezdi bir de yaşı büyük ve kıdemli olduğu için ters düşmek istemiyorum ilk söyleyen ben olmak da istemiyorum yani zor bir durum

Günaydın hanımlar

Ne yapacağımı bilemediğim bir konuyla karşınızdayım. İş yerinde odalarımız 2 kişilik. Ben birimdeki en kıdemli insanlardan biriyle aynı odada kalıyorum. Bana göre yaşı-kıdemi baya var yani öyle diyeyim ve bu kişi baya ter kokuyor. Odaya girer girmez baskın bir ter kokusu alıyorum midem bulanıyor. Cam açıyorum 5 dakika sonra falan kapatmak istiyor hava çok soğuk diyor. Ve işin garip yanı bu kadar cam açmak istediğimi gördüğünde kendini sorgulamak yerine bana “astımın falan mı var” diye sordu geçen. Açık açık ter koktuğunu söyleyemedim onun yerine “hava almayı odanın temiz havalanmasını seviyorum” dedim. Odaya girince limon kolonyası kokluyorum ve sürüyorum burdan bile insan kendinden şüphe etmeli aslında.

Odaya arada iş için gelen personeller oluyor onlar da farkına varıyor bence. Geçen gün bir kişi odaya gelip biraz durup cam açtı mesela. İşin kötü yanı kokan kişinin ben olduğumu düşünürler diye korkuyorum. Hatta defalarca kendimi sorguladım ben mi kokuyorum diye. Ama günlük duşumu alırım kıyafetlerimi her günün sonunda makineye atarım tekrar giymem ve en önemlisi bu kişinin yanına daha yaklaşır yaklaşmaz kokusu kendinden önce geliyor. Ne yapacağımı bilmiyorum açıkça konuşup söylesem %100 inkar eder veya kinlenir iyice. Oda değiştirmeye çalışmıştım daha önce ama müsait boş oda/masa yoktu. Siz olsaydınız ne yapardınız, ne yapılması gerekir yorumlarınızı bekliyorum
Ter kokusunu alıyordur kesinlikle ama umursamıyordur, yakınları söyler kimse söylemese bile çünkü.

Roll on sürmeye karşıdır kanserojen etkisi olduğu için belki de.

Sık sık roll on konusu açsanız? "Doğal olanını buldum rahatça kullanıyorum artık" vb. diyerek konu açsanız?

Ter kokusunu alıyordur kesinlikle ama umursamıyordur, yakınları söyler kimse söylemese bile çünkü.

Roll on sürmeye karşıdır kanserojen etkisi olduğu için belki de.

Sık sık roll on konusu açsanız? "Doğal olanını buldum rahatça kullanıyorum artık" vb. diyerek konu açsanız?
Bir keresinde konusu açılmıştı roll on kullandığını söylemişti hatta çok titizimdir hijyen konusunda çamaşırlarımı hemen yıkarım falan demişti şok olmuştum bu kadar kendinden emin konuşmasına 🤦🏻‍♀️

Off cok zor bit durum benimde üniversitede oda arkadaşım leş gibi ter kokuyordu bir gün kızlarla anlaşıp hepimize deodorant almıştık tabiki ona da hediye etmiştik ama vatandaş koku sürmek günah diye kullanmamisti ah ah🥲
Üniversitede bir oda arkadaşımda da arada hafif ter kokusu olurdu ama duş alırdı cam açardık falan bir şekilde halloluyordu hem üniversite geçici dönem insan katlanabiliyor. Sizin olaydaki de az değilmiş neredeyse ter koktuğu için sevap işlediğini zannediyor bile olabilir iğrenç 🤢 Sağlık problemi falan olmadıkça yetişkin eğitimli bir insan kokmamalı ya gerçekten mide bulandırıcı 😕😕

Günaydın hanımlar

Ferda mı o
Bızım sınıfta ferda vardı
Hep kokardı🤭

X