• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bakıcı, Kreş, Oyun Ablası Teol dil okullari kreşi

Çocuğunuzun bakıcı veya kreş deneyimleri, önerirler, tavsiyeler, karşılaşılan problemler, oyun ablaları ve oyun grupları

aydinmenekse

Popüler Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
18 Temmuz 2019
168
172
103
Merhabalar hanimlar teol dil okullari kreşinden memnun musunuz önerir misiniz 2.5 yaşında bezde olan ve konusma geriligi yasayan cocugumu vermeyi düşünüyorum da

Krese giden cocugum var. Is sebebiyle okul degisikligi yapmak zorunda kaldi. Yani tecrubeliyiz. Bu arada o da 2.5 yasinda basladi. Tavsiyem evinize yakin, idarecisi idealist ogretmen,temiz bir kres veya gunduz bakimevi bakin. Eve yakin olmasi daha fazla uyuyabilme imkani sunar cocugunuza. Emekli ogretmeni idarecesi olan kurumlar, son moda ogretim tekniklerini degil cocugun yasina,ilgisine uygun etkinlikleri yaptirir. Belli konularda terbiye verir. Yemek yeme,bez birakma ve temizlik gibi. Okulun populerligine degil ciddiyetine, calisanlarinin insanliklarina bakin derim. Bez degistirirken ugrayacagi kotu muameleyi size konusarak anlatamayacak. Icine kapanicak gitgide. Onun icin bu konulara dikkat etmenizi tavsiye ederim. Okula basladiginda gidin kamerada izleyin. Size gostermelik mi gercekten ilgili,sevecen mi olup olmadiklarini dikkat ederseniz anlarsiniz. Lafa degil davranislara bakin. Misal uzun tirnakli mi ogretmeni?Ogretmenimiz spor ve rahat kiyafetler giyer. Tirnaklari kisadir. Asiri makyaji yoktur. Cocuklar sarildiginda fondotenim yuzlerine bulasmasin der gibi. Ince gibi gozukse de cocuk odakli bir bakis acisi. Dogrusu da budur.

Krese giden cocugum var. Is sebebiyle okul degisikligi yapmak zorunda kaldi. Yani tecrubeliyiz. Bu arada o da 2.5 yasinda basladi. Tavsiyem evinize yakin, idarecisi idealist ogretmen,temiz bir kres veya gunduz bakimevi bakin. Eve yakin olmasi daha fazla uyuyabilme imkani sunar cocugunuza. Emekli ogretmeni idarecesi olan kurumlar, son moda ogretim tekniklerini degil cocugun yasina,ilgisine uygun etkinlikleri yaptirir. Belli konularda terbiye verir. Yemek yeme,bez birakma ve temizlik gibi. Okulun populerligine degil ciddiyetine, calisanlarinin insanliklarina bakin derim. Bez degistirirken ugrayacagi kotu muameleyi size konusarak anlatamayacak. Icine kapanicak gitgide. Onun icin bu konulara dikkat etmenizi tavsiye ederim. Okula basladiginda gidin kamerada izleyin. Size gostermelik mi gercekten ilgili,sevecen mi olup olmadiklarini dikkat ederseniz anlarsiniz. Lafa degil davranislara bakin. Misal uzun tirnakli mi ogretmeni?Ogretmenimiz spor ve rahat kiyafetler giyer. Tirnaklari kisadir. Asiri makyaji yoktur. Cocuklar sarildiginda fondotenim yuzlerine bulasmasin der gibi. Ince gibi gozukse de cocuk odakli bir bakis acisi. Dogrusu da budur.
Aslinda kreşin yakin olmasi önceliğimdi fakat yakinimizda yok maalesef sonuna kadar haklisiniz dikkat edeceğim söylediklerinize cunku cok kreş gezdim hepsi ne kadar güzel anlatiyorlar ama gerçek durum nedir bilemiyoruz ama kamera kayitlarini soracagim izleyebiliyor muyuz o zaman cekinceleri olmadiginin kanitidir diyebiliriz

Aslinda kreşin yakin olmasi önceliğimdi fakat yakinimizda yok maalesef sonuna kadar haklisiniz dikkat edeceğim söylediklerinize cunku cok kreş gezdim hepsi ne kadar güzel anlatiyorlar ama gerçek durum nedir bilemiyoruz ama kamera kayitlarini soracagim izleyebiliyor muyuz o zaman cekinceleri olmadiginin kanitidir diyebiliriz
Ilk hafta oryantasyon olur. O zaman gidersiniz. Kabul ederler ama varliginiz onlara yuk olur genelde. Istifinizi hic bozmayin. Bir ay boyunca babaannesinin geldigi bir okul gormustum. Kadincagiz kameraya bakmiyordu sanirim. Okuldakilerin laflarini dinleyip kabul ediyordu. Icerisi sirk gibiydi,her anlamda. Orada yonetim suresiz ailenin gelebilecegini soylerdi. Yani,her bunu soyleyen de o kadar duzgun olmayabiliyor. Dikkatli izlediginizde sizin varliginizi bildikleri icin mi yoksa gercekten her kosulda mi oyle davrandiklarini anlarsiniz. Ogretmenin saygili ama vakur durusu ile aman idareden laf isitmiyeyim de veliye saygili imaji cizeyim arasindaki farki anlarsiniz. Veliye kahvaltida cocuklara kapali kutu sut,belli bir marka, verdiklerini soyleyen okulun aslinda sute su karistirip verdigini biliyorum. Yani maalesef bu alan cok yalan dolan icerir. Bir de cocugun ilk gun dahil tepkileri her zaman en dogrusudur. Gittikce alisir demelerine inanmayin. Cocuklar gercek sevgi ile sahte hareketleri cok guzel ayirt edebiliyorlar. Kedi yavrusu gibi aileden alindiktan sonra ilgilenilmediyse hele ki sert muamele edildiyse cocuk pisar kalir. 4-5 yasindaki cocuga bunu yapamazlar. Kendini savunur,size anlatir. Onun icin cekinirler. Ama bezli, daha derdini anlatamayan yas grubunda bu is sorunludur. Oyun grubunu dusunmez misiniz?Hem az bir zaman gittigi icin ve genellikle aile birakip gitmediginden ilk baslangic icin daha uygundur. Hem bez birakmada hem de konusmada ilerlediginizde yarim gun krese gecersiniz. Cogu anaokulunun oyun gruplari da oluyor. Tanimis olursunuz bu vesileyle kisileri.

Keşke ama çalıştığım icin tam gün vermeye mecburum maalesef inşallah dogru karardir çünkü o kadar para alip da süte su karistiranlar da varsa nasil bir kul hakkı diyecek söz bulamiyorum maalesef bir de kardeşi küçük olduğu icin ben yaninda duramayabilirim esimle de bosanma asamasindayiz ama cocuklar icin maalesef ortak noktada buluşmalıyız ben olamazsam mecbur o oryantasyonda yaninda olacak o da ne denli anlayacak bilemiyorum acaba bebegim ile ben mi gitsem onu da bilemedim

Back