Ortaokulda çalışan bir ingilizce öğretmeni olarak okulumuzdaki 35 öğretmenin hiçbirinin bu sistemi desteklemedigini belirteyim önce Tabi mudur bey hariç Zaten okul müdürleri devletin getirdiği her uygulamayı kayıtsız şartsız alkışlayacak adamlardan seçildiği için bunu geçiyorum
Şimdi bizim yaşadığımız ilçede 5-6 yıl önce bütün liseler (1 fen,3 anadolu,3 meslek,1 imam hatip) şehir dışına toplandı eğitim kampüsü adı altında Sadece ilçe merkezinde endüstri meslek lisesi kaldı Bu eğitim Kampüsü dediğim yerin yanında ev mev yok yani ormanlık arazi içinde
Yani bu eve yakın lise işi bizim burda tam arapsaçı
Bizim ilçeye bağlı yüze yakın köy var Bu köylerden ikisinde çok programlı lise var Bu durumda bu yüze yakın köyde yaşayan çocukların tek seçeneği çok programlı liseye gitmek olacak
Nitelikli okullara gitsin diyeceksiniz ama bu kritere uyan tek okul fen lisesi olacak O da komşu birkaç ilçede fen lisesi de olmadığı için zaten çok az öğrenci alacak
Suan ilçenin en iyi iki okulu olan iki anadolu lisesi ise belli başarı seviyesi gösteren değil de artık torbadan ne çıkarsa usulü öğrenci alacağı icin karmakarışık bir yer olacak
Hele hele Kasım ayında daha sınavda hangi derslerin sorulacağının bile belli olmaması tam rezalet
Tabi asıl rezalet meb teogda çıkacak konuları okullara resmi yazı ile gönderdikten bir hafta sonra rüyasında görmüş gibi birisinin çıkıp teog kalkacak demesi ve ardından gelen bu belirsizlik