- Konu Sahibi SipidiGonzales
-
belirgin lekelerin renkleri açılıyor va geçmeye baslıyor.batıklarda zamanla çıkmaya başlıyor.
kızlar ben bu tend skini duymadan önce benzer içerikli bir losyon hazırlamıştım kendime,salisilik asit ,etil alkol ve witch hazel extrackt yerinede (çünki Türkiye'de bulunmuyor neyazıkki bu extrackt) çilek yağrağı ektresi kullanmıştım(çilek yağrağıda astringent özellikli) cadı fındığındaki gallic acit te aynı işleve sahip,yani astringent (sıkılaştırıcı)..
salisilik asiti %2 lik formda hazırlamıştım.epilasyon sonrası uyguluyorum,batık problemim yok ama epilasyon sonrası oluşan kızarıklar(sivilce benzeri izleri kastediyorum) aynı gün silip süpürüyor.
home made tend skin tarifi için çok farklı miktarlarda hazırlanmış formülleri var nette..aspirin ana maddesi bu home made solüsyonun.
bence denemeye değer,ama benim hazırladığım salisilik asitli solüsyon kadar etki gösterirmi emin değilim ama azda olsa işe yarayacağını düşünüyorum,çünki salisilik asit ve türevleri kıla koruyuculuk yapan yağ bezlerinin salgılanmasının önüne geçer,komedon oluşumunu önler,kılların daha rahat uzamasına sebep olur,artı peeling etkisi gösterir,çünki hafif soyucu etkisi vardır,cildi beyazlaştırdığıda doğrudur.
islandcım valla bilemiyorum kendiniz hazırlayabilirmisiniz
çilek yaprağının ekstresini kendim hazırlıyorum çünki,soxhlet cihazı temin ettim yakın zamanda,bu cihazla yapıyorum ekstreyi,sonrada etil alkolle toz salisilik asiti çözüyorum.
bence siz ev yapımı tend skin yapmayı deneyin,yani aspirin ,alkol, ve cadı fındığı ekstresi yada buna muadil başka bitki ekstresi diyeceğim ama buda öyle bir bitkiki müadili yok gibi birşey,ben ona yakın etkiler gösteren çilek yaprağını kullandım.
y.dışında yaşayanlar kolaylıkla ulaşabilir cadı fındığı ekstresine ama bizim için çok güç,ancak e-baydan filan temin etmek gerekiyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?