Tencere yanığı için..

TuzluCekirdek

Burası soğuk odalar!!!
Kayıtlı Üye
7 Eylül 2007
3.734
94
KIZLAR MERHABAAA VALLA İYİKİDE BU KK Var allah bu siteyi yapmayı akıl edenden razı olsun
evet derdimse şu... mısır patlattım çelik tencerede ben yanık sevdiğim için yaktım mısırı ama mısırın yanınca takdir edersinizki tencerede yandıı ama çıkmıyo bu yanıklar ne yapmam gerek bilginiz varmıı:S:S

Ben de çelik tencere de patlatırım ama nasıl yanık seviyorsun ki o kadar yaktın güzelim tencereyi. Eğer cif ve aliminyum tel ya da skoç britla çıkmadıysa mecburen parlattıracaksın başka yolu yok.

bence o tencereyi sadece mısır patlatmak için kullan bundan sonra:)))içinde bulaşık deterjanlı su kaynat sonrada iyice ov ince tellee belki çıkarabilir...

ne uğraşcan.
at tencereyi...
tabiki buda bir yaklaşım biçimi:roflol:sırnaşık şey
ama deterjanlı suyla kaynat sonra çizmeyen telle cifle çıkar mutlaka bende mısır değilde yemek yakmıştım..:bbo: böyle çıkardım ama üsteki arkadaş gibi çıkmazsa karbonatıda deneyebilirsin...a.s

süpersin hehehehehe de buna bütçe dayanmaz..karbonatıda bi denicem sabah işe gelirken sıcak sulu çamaşır suyu yapıp tencere koydum bakalım sonuç ne olacakfisfisfisfisfisfis

temizlemek için harcadağın malzemelerin ederiyle yeni bi tencere alırsın zaten...yerimseniben

bir limonun suyunu sık ve su ilave ederek (hatta sıkılmış limonu da tencere içine atarak) yanık olan tencerede kaynat. sonrada cif ve yumusak telle ovarsın. baktın olmadı çok uğraşma tencereyi ya at yada mısır patlatma tenceren olsun...

benim de aynı şey başıma geldiii dün ben bi de süt kaynatmayı denicem bakalım olcak mı

benim oğlumda yanık mısır seviyo bu yüzden sadece mısır patlatmak için tencere aldım. aynı zamanda karbonatlada kaynatıyorum tertemiz oluyor.

süt de kaynattım olmadıı karbonat beklettimm olmadı halbuki yanık çok da değildi bi kaç yerde puantiyeli :roflol: bi de karbonatla kaynatıyım bari

KIZLAR hemen olaya el koyayım dedim. En kolay yolu bence içine biraz su koyup, yağ çözücü döküp ocakta biraz (15-20 dk.)kaynatmanız eminim yapınca teşekkür edeceksiniz bana. Benim küçük kızımdan dolayı ara ara süt cezvemde yanıklar olabiliyo veya yemeği ocakta unuttuğum zaman. tek yaptığım bu. Kolay gelsin

canım çamaşır deterjanı ve klorak koy onu yarım tencere suyla bır guzel kaynat sabaha kadar bırak sonra telle ov kalıomu bak bakalım

canım bende kızıma süt kaynattım cezvede unuttum tabiki yandı kokusunu hi sorma sonra ovala dur çifle ,sirkelı suyu bidaha başıma gelirse denicem geçmış olsun

Canım bir yerde okuduğum ve denediğim bir yöntem var, yanıkların üzerine biraz çamaşır yumuşatıcı sür (vernel, yumoş vb. gibi) Biraz beklettikten sonra süngerin sert tarafıyla ov, gerçekten işe yarıyor.

X