• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

tencere -tava neye gore alinmali

thegkscr

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
Arkadaslar merhaba
Ben de yavas yavas ceyizime baslayacagim. Tencetelerden baslamaya karar verdim ama soyle bir sıkıntım var. Hangi tencereleri (seramik,celik,dokum) ,kacar adedini ve olculerine karar veremiyorum. Daha dogrsu bilmiyorum.
Mesela celik tencere setimi korkmazdan alacagim 5'li set ve wok unu; olculeri de bu tencere setinin;
  • Tencere 16x10cm / 2,0 lt
  • Tencere 20x12cm / 3,7 lt
  • Tencere 24x14cm / 6,3 lt
  • Kısa Tencere 24x8cm / 3,8 lt
  • Tava 24x6cm / 2,7 l.
Ama bir de seramik tencere ve tava aalmak istiyorum ama 24 cm 28 cm diye degisiyor sizce hangi olcuyu almaliyim 1 seramik tencere ve tava yeterli mi baska olculerinden de alip 2 3 lu set mi yapmaliyim?
Ama bu sefer de cok fazla olmaz mi?
Umarim karisik olmadan anlatabilmisimdir. Cevaplariniz.icin simdiden tesekkurler.

Eklentiler

• unnamed.jpg
    unnamed.jpg
    21,6 KB · Görüntüleme: 468
  • Screenshot_2015-01-11-09-24-22.png
    Screenshot_2015-01-11-09-24-22.png
    156,5 KB · Görüntüleme: 383
Son düzenleme:
Woku çok sık kullanan bir insan olarak, ağırlıklı sotelemede kullanacağın için yapışmaz malzemeden almanı tavsiye ederim. pilav tenceresi ne kadar yayvan olursa o kadar iyi bi de büyük tencerede az yapabilirsin ama küçük tencerede çok yapamazsın o yüzden 28 cm olan daha iyi bence, ben öyle aldım.çelik tencere setin bence ideal. setten çıkan tavayı kızartmalarda kullansan yumurta için orta boy ve daha kalabalık sofralara uygun olarak da büyük boy birer tane yapışmaz malzeme tava al derim. ben thermolon kaplama olanlardan almıştım 22 cm ve 26 cm tavalar, 28 cm pilav tenceresi. green pan ve vita verde'den almıştım. korkmaz'ın ecovita serisi seramiklerini de şu an evde kullanıyoruz ailemle onlardan da memnunuz. hem evdekilerin ölçülerini, resimlerini ve fiyatlarını bloguma koymuştum http://ceyizsandigimdakiler.blogspot.com.tr/search/label/Pilav tenceresi

Woku çok sık kullanan bir insan olarak, ağırlıklı sotelemede kullanacağın için yapışmaz malzemeden almanı tavsiye ederim. pilav tenceresi ne kadar yayvan olursa o kadar iyi bi de büyük tencerede az yapabilirsin ama küçük tencerede çok yapamazsın o yüzden 28 cm olan daha iyi bence, ben öyle aldım.çelik tencere setin bence ideal. setten çıkan tavayı kızartmalarda kullansan yumurta için orta boy ve daha kalabalık sofralara uygun olarak da büyük boy birer tane yapışmaz malzeme tava al derim. ben thermolon kaplama olanlardan almıştım 22 cm ve 26 cm tavalar, 28 cm pilav tenceresi. green pan ve vita verde'den almıştım. korkmaz'ın ecovita serisi seramiklerini de şu an evde kullanıyoruz ailemle onlardan da memnunuz. hem evdekilerin ölçülerini, resimlerini ve fiyatlarını bloguma koymuştum http://ceyizsandigimdakiler.kadinlarkulubu.com.tr/search/label/Pilav tenceresi
Tesekkur ederim cevap icin. Ancak verdigin link acilmadi :( o zaman celik tencere serisinin wok u yerine seramik wok mu tercih etmeliyim ? Bir de dokum tencere
almak istiyorum ama onda bir onerin var mi?

Tesekkur ederim cevap icin. Ancak verdigin link acilmadi :KK43: o zaman celik tencere serisinin wok u yerine seramik wok mu tercih etmeliyim ? Bir de dokum tencere
almak istiyorum ama onda bir onerin var mi?

ben şu an evde thomas diye bir marka kullanıyorum yurtdışından getirmiştim ama türkiyede bu marka satılmadığı için çeyizime aldığım wok seramik. döküm tencere hem evde kullandığımız hem de çeyizime aldığım hecha. hatta şu an kampanyası var sitesinde, tavsiye ederim. hechaya alternatif olarak berghoff da öneririm ama onun kapakları fırına girmiyor, ben döküm tencerede ekmek ve kestaneli pilav tarzı fırına giren şeyler de yaptığım için kapağı da fırına girsin istedim şahsen. döküm tencereyi pilav tenceresi gibi yayvan 28 cmlik olandan aldım hem pilav tarzı şeyler hem dolmalar hem et sote vs için daha iyi oluyor derin tencereye göre daha kullanışlı buluyorum. ayrıca kapaksız tava gibi de kullanıyorum. blog açılmadıysa google'a ceyizsandigimdakiler blog yazıp aratırsan çıkar canım orada tüm ceyiz alışverişlerimi fiyatları ve aldığım yerle birlikte yazıyorum.

Cok tesekkur ederim bilgiler icin oldukca isime yaradi. Ben dokumu korkmaz dusunuyordum pek bi bilgim yok aslinda ama hecha iyi sanirim. Tek bir tane yayvan yeterli ozaman dokum de ?

Cok tesekkur ederim bilgiler icin oldukca isime yaradi. Ben dokumu korkmaz dusunuyordum pek bi bilgim yok aslinda ama hecha iyi sanirim. Tek bir tane yayvan yeterli ozaman dokum de ?
ben tek yayvan aldım ama baktım mutfağımda çok yer var, tırtıklı tavayı veya derin tencereyi de düşünebilirim çünkü dediğim gibi aktif kullanıyorum. ama birden fazla almadan önce gerçekten kullanacakmısın bi onu değerlendir derim çünkü dezavantajları da var, çok ağırlar, elde yıkamak gerekiyor, paslanmaması için yıkayınca hemen ocakta ısıtıp kurutmak gerekiyor, içinde yemek kaldı mı dolaba koyamıyorsun vs. iç malzemesi kesinlikle alüminyum olmamalı. en iyisi demir döküm. içi emaye kaplama olabilir ama seramik olmamalı, çünkü özellikle de hamurişinden kullandıysan yapışmalar olabilir fırında, zamanla o seramik kaplama kalkar ve çok uzun ömürlü olabilecek tenceren kısa ömürlü olur. o yüzden içi ya sadece demir döküm olmalı, illa kaplamalı olacaksa da emaye olmalı ki ben hechayı o yüzden tercih ettim. kaplamalı olanların kolaylığı ham dökümlerdeki gibi evde yağlama yapmayı gerektirmemesi.

ben tek yayvan aldım ama baktım mutfağımda çok yer var, tırtıklı tavayı veya derin tencereyi de düşünebilirim çünkü dediğim gibi aktif kullanıyorum. ama birden fazla almadan önce gerçekten kullanacakmısın bi onu değerlendir derim çünkü dezavantajları da var, çok ağırlar, elde yıkamak gerekiyor, paslanmaması için yıkayınca hemen ocakta ısıtıp kurutmak gerekiyor, içinde yemek kaldı mı dolaba koyamıyorsun vs. iç malzemesi kesinlikle alüminyum olmamalı. en iyisi demir döküm. içi emaye kaplama olabilir ama seramik olmamalı, çünkü özellikle de hamurişinden kullandıysan yapışmalar olabilir fırında, zamanla o seramik kaplama kalkar ve çok uzun ömürlü olabilecek tenceren kısa ömürlü olur. o yüzden içi ya sadece demir döküm olmalı, illa kaplamalı olacaksa da emaye olmalı ki ben hechayı o yüzden tercih ettim. kaplamalı olanların kolaylığı ham dökümlerdeki gibi evde yağlama yapmayı gerektirmemesi.
Oldukca arastirmissin bunlari. Cok fazla almayi dusunmuyorum esasen temel olanlari alip eklemeleri daha sonralarda yapmak istiyorum. Ama o kadar.cesit cikiyor ki seramik granit dokum... insan neyi kullanip neyi alcagini sasiriyor. Bir de evde alismisim herkese yemek yapmakya buyukler yetiyor ama iki kisiye cok mu gelir kucuk mu almaliyim yoksa bir buyuk bir kucuk mu almaliyim... ama o zaman butce bosu bosuna gerek olmayan seylere harcanir mi gibi soru isaretleri oluyor

Oldukca arastirmissin bunlari. Cok fazla almayi dusunmuyorum esasen temel olanlari alip eklemeleri daha sonralarda yapmak istiyorum. Ama o kadar.cesit cikiyor ki seramik granit dokum... insan neyi kullanip neyi alcagini sasiriyor. Bir de evde alismisim herkese yemek yapmakya buyukler yetiyor ama iki kisiye cok mu gelir kucuk mu almaliyim yoksa bir buyuk bir kucuk mu almaliyim... ama o zaman butce bosu bosuna gerek olmayan seylere harcanir mi gibi soru isaretleri oluyor
uzun zaman yalnız yaşayınca, mutfağa da meraklı olunca deneyerek öğrendim:)

Mutfaga merakliyim ama teknik detaylara hic merak duymadim :) simdi onun zorlugunu yasiyorum.markalari gectim, Ceyizde neler olmasi gerektigini bile yeni ogreniyorum.
ben ilk alışverişlere başladığımda bütün evi oda oda gezip neler kullanıyoruz, kaçar tane lazım, neler eksik bakarak bir çeyiz listesi oluşturmuştum. bu listeyi bloguma da koydum hatta. daha sonra listeyi küçük bir not defterine aralarına boşluk bıraka bıraka yazdım. aldığım her parçayı listede ilgili alana bıraktığım boşluğa hatırlatıcı bir özelliği ile not ettim. (çelik tencere başlığı: wmf diadem plus set, 4 parça...) gibi. böylece deftere her baktığımda hem aldıklarımı, hem de eksiklerimi görebiliyorum. kalşan boş sayfaları da kampanyaları, incelenecekleri, sağdan soldan duyduğum araitırılacakları, fiyatları falan not etmek için kullanıyorum.

Oldukca sistematik calismissiniz. Bende bu sekilde calisayim. Gozden kacan olursa basa donmesi kolay olur bir de cok fazla karisikligi onler.

Back
X