• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

ten karldm:(

cnm geçmiş olsun,

ben basmadım ama benzerini yaşadım.. müdür (erkek) altındaki müdürle (bayan) kırıştırıyordu..kadın hiç bi halt yapmıyordu ve yine de işten atılmıyordu.. altında çalışanlara da inanılmaz kötü davranıyor üstüne üstlük kölelik yaptırıyordu.. hiç bişiden de anlamıyordu.. ben 3 ay dayanabildim.. çok iyi maaşım vardı, şirketimi işimi seviyordum, ve uzun süre işsiz kalıp bu işe başlamıştım ama maalesef işten ayrıldım.. önce sorun bende sanmıştım, sonra benden önceki 3 kişinin 3 ayda ayrıldığını öğrendim.. benimle çalışan 2 arkadaş da benden sonra istifa etmiş.. ve yeni alınanlar da istifa etmeyi düşünüyor.. bir senedir işsizim ve çok içime oturmuştu olay.. fakat bu kırıştırma durumları düşündüğünüzden çok daha yaygın inanın.. ve çoğu kadın menfaatine kullanıyor bu durumu maalesef... arkadaşım belki senin için hayırlara vesile olur, moralini bozma..

Merhaba,

Gerçekten çok büyük geçmiş olsun. Halkla ilişkiler mezunu olan birisinin başına gelmesi apayayrı bir olay... Tabiki hakkını aramalısın çünkü herhangi bir iş için CV vermek istediğinde bu işi yazmak zorunda kalacaksın ve firmayı arayacaklar. Peki seni neden işten çıkardıklarını söyleyecek bu kişiler onu düşündün mü?

Yarın öbür gün görüşmeye gittiğin firmalarda ön görüşmenin iyi olduğunu düşünerek umutla bekleyeceksin, bekleyeceksin ve yine bekleyeceksin. Diyelim olumsuz cevap verecekler o zaman nedenini soracaksın. Ya sana önceki işinle ilgili aklına bile gelmeyecek bir yanıt verirlerse...

Bence avukat arkadaşınla bunu detaylı bir görüş. Süresi geçmeden iş mahkemesine bir dava açın. Bildiğim kadarıyla önce eski işyerine bir ihtar göndermen gerekiyor. Bu ihtara karşılık olumlu yanıt alamazsan iş mahkemesine dava aç. Bırak mahkeme sürsün. Hiç değilse hakkını ararsın. O utanmazların seni tekrar işe alacaklarını sanmıyorum ama konuyu firma sahibinin kulağına usulcacık çıtlatırdım.

iş hukuku okuyan biri olarak söylüyorum. kaç yıldır çalışıyordun orada ve bağlı bulunduğunuz iş yerinde kaç kişi çalışıyor? İşten çıkarılma nasıl gerçekleşti fesih yazılı mı yapıldı yazılıysa gerekçesi nedir? En az 6 ay çalıştığın ve 30 kişiden fazla çalışan olan bir işyeriyse iş güvencesi kapsamında olduğun için işe iade davası açabilirsin. İşveren işe iade etmezse en az 4 en çok 8 aylık tutarında normal tazminatına ek olarak iş güvencesi tazminatı verecektir. Bu olayda 1 ay içinde fesih tarihinden itibaren işe iade davası açarsan (yukarıdaki koşullar sağlanıyorsa) kesinlikle tazminatını alırsın çünkü geçersiz fesihtir bu. Avukata falan gerek olmuyor iş mahkemesine başvurman yeterli ama 1 aylık sürenin dolmamış olması gerekiyor.

Sevgiler.

kesinlikle bu iki arkadaşa katılıyorum
hiç sessiz sessiz durma, yarın bir gün yine çalışmaya başlıcaksın
ya bu yaşadığın durum sana ters yansırsa nolcak :umursamaz:

çok geçmiş olsun nekadar çirkin bir olay bu. hem suçlular hem güçlü. terbiyesizler.
inşallah daha iyi bir iş bulursun.

gerçekden çok çirkin bir durum..geçmiş olsun ..diğer arkadaşların dediğine katılıyorum..hukuki yollardan hakkınızı arayın...bu ne demek ya adama bak kendi zevkleri için insanların hakkını yiyor...
bakalım senden önce de kaç kişinin başın aböyle bişey geldi...daha da devam eder bu adam rezilliklerini sürdürdüğü müddetçe..:kızgın:

Merhaba,
ış yerinde bu tür davranışla karşılaşmak gerçekten sinir bozucu,..
Ancak Türkiyede yasal yoldan hakkınızı alabilmeniz mümkün..
ış yerinin 3 katlı bir yer olduğunu söylüyorsunuz.Muhtemelen de çalışan sayısı fazladır.Bu durumlarda işten çıkarılmanın sebebini belirtmiyorlarsa ,işveren sizi sebepsiz işten çıkaramaz.Ve 30 gün içinde işe iade davası açabilirsiniz.Dava nedeniyle işyeri sizi işe almalı.Ya da almayı kabul etmezse, 8 diye biliyorum maaşınızı brüt olarak ödemek durumunda..Ancak işe almayı kabul ederse, o zaman aynı patronla çalışmak durumunda kalabilirsiniz.Ancak bunu da delil toplamak üzere kullanabilirsiniz.ışyerinde uygunsuz davranışlar, kesinlikle cezasız kalmıyor.
Bizler hakkımızı yasal yollardan aramalıyız.
Sevgiler

Back