- 9 Temmuz 2014
- 6.836
- 10.345
-
- Konu Sahibi Whiteandblue
- #2.181
iyide bunun sencesi bencesi yokki.kandil geceleri munasebette bulunulmaz.
kandil gecesi eşiyle ilişkiye girmek günah mı-mübarek gecede ilişkiye girmek
cenabı allah hz. Adem babamızın yanına hz. Havva annemizi eş arkadaş yaren olarak yaratmış cennete yerleştirmiştir. Eşler normal fıtrat üzere birbirlerinin yanında huzur bulurlar. Burada aranan tek şart eşlerin meşru haklar ile bir arada olmalarıdır. Yani nikahlı ilişki temel faktördür. Nikahsız olan hangi ilişki olursa olsun hiç bir yer zaman ve mekanda helal olamaz büyük günahlardandır.
Nikahlı eşlerin cinsel hayatlarına gelince bunu sınırlayan sadece taabbudi hükümlerdir. Yani bir kimse oruçlu ise hacc görevini yerine getiryorsa fıkhen cima yapmaması gerekir. Yaparsa haram olmaz yaptığı ibadet fasıd olur iadesi ve kefareti gerekir. Değil webokur.com mubarek gece hz. Rasulullah efendimizin (as) sahabesi cihad zamanı bile eşiyle ilişkiye girdikleri olmuştur. Bazı savaşlara sahabeler eşleri ile birlikte giderlerdi. Konaklama esnasında eşi ile ilişkiye giren hz. Hanzala (ra) savaşın başladığını görünce gusletmeye vakit bulamadan savaşa atılmış ve şehit düşmüştür. Peygamber efendimizde meleklerin hz. Hanzala'ya guslettirdiklerini görmüş ve sahabesine bildirmiştir.
Cenabı allah insanoğlunun fıtratını belli ihtiyaçlar dahilinde yaratmış ve meşru dairede bu ihtiyaçları gidermenin yollarını göstermiştir. Nikahlı eşlerin birbirleri ile cinsel ilişkileri bu ölçüde yaptıkaları sevap olarak yazılmaktadır. Mubarek gecelerde eşlerin ilişkiye girmelerinde en ufak bir günah olmayacağı gibi cinsel ihtiyaçlarını nikahlı eşleri ile islama uygun gerçekleştirdikleri için sevap bile kazanacaklardır.
sana kim söylediyse yanlış bilgi vermiş benim eşim 8 yıl imam hatip okudu ve amcası hoca. Zina günah ama eşinle girmek günah değil. Diyanetin sitesinden oku inanmıyorsan
ben zaten yasak haram yada zinadan bahsetmedim ki.bu gecelerde cima da bulunman icin esinin cok sehvetlenip baska bir kadini tercih etme boyutundaysa o zaman esinle birlikte olabilirsin.bunun haricinde keyfi olarak o gun cimada bulunulursa dogacak cocugun dimasi bozuk olur.diyanetin sitesini okumaya gerek yok bizzat halam diyanette gorevli ve onun ogrencisiydim.ama tabi kendiniz bilirsiniz saygi duyarim dusuncenize.saglikli sihhatli bebekler olsun insallah.
Bu konuyu daha once de konusmustuk canm bizdede kandil gecesi birlikte olunmaz dogacak cocuklarda eksiklik sorun olur derler
Bu konuyu daha once de konusmustuk canm bizdede kandil gecesi birlikte olunmaz dogacak cocuklarda eksiklik sorun olur derler
bana bu konuda bir dayanak bir kaynak gösterirmisiniz. nerde yazıyo söyleyinde okuyayım bi
inş.cnm ama sönüo gibilerrrrrrrrofffffffffffffffff
Benimde canım adet oldum
Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
bana bu konuda bir dayanak bir kaynak gösterirmisiniz. nerde yazıyo söyleyinde okuyayım bi
arkadaşlar yok böyle bişey ya nerde yazıyor canım rahat olun ya
bilmedginiz konularda saygi duyun ve kimseyi yanlis yonlendirmeyin.yonlendirdiklerinizin gunahi sizin boynunuza olur.tavsiye.hayirli bebekler
Arkadaşım ilahiyat okudum hiç görmedim sen nerde gördün
MAİDE SURESİ 87 .senin gibi kopyala.yapistir yapmak isterdim ama bu kadar kanit yeterli sanirim.umarim bunun ustunede ileri gitmezsin.dik basliliginla Allaha ortak kosup dinden cikarsin mazallah.zaten sen kopyalayip yapistirdgin tazidan emin olsaydin bizden kanit istemezdin cunku dogrunun o oldugunu bilirdin ama acemi davranarak kanit istedin ve kopyalayip yapistirdginin dogruluguna kendin bile inansmadin.neyse bizler burda arkadasiz tabiki birbirimizle fikir alisverisinde buluncaz medeniyet cercevesinde
Ey iman edenler allahın size helal kıldığı temiz şeyleri haram kılmayın ve sınırı aşmayın allah sınırı aşanları sevmez. bunu iyi oku. söylediğinle tutuşmuyor. eşinle cinsellik helaldır. inatlaşan sensin. bak arkadaşda ilahiyat okumuş benim eşimde. bence sen islamiyette cinsellik kitabını oku orada açık açık yazıyor. dini sabtırmayın lütfen. ayrıca benim dinimede laf söyleme hakkına sahip değilsin.
terbiyeni bozma benim dedigin benimde dinim.olayi saptirma dine bisey soyleyen olmadi.lutfen seviyenizi koruyun.cok saygisizsin.Allahtan cocuktan once guzel ahlak iste kendin icin.cocukgu anne yetistirir.benim sana tavsiyem cok fazla dikbaslisin ve cok zararini gormussun belli bunun.cunku saldirganladiyosun.neyse siz o gece iliskide bulunun herkesin inanci kendine.Allah gonlune gore versin.
aldığın saygı belli. biz sana hakaret etmedik ama sen esraya küstah dedin. senle uğraşamıcam. allah kimin ne olduğunu görüyor. en azından biz bedua etmiyoruz bebek konusunda. senin sözünle olacak birşey değil. sanane benim ne isteyeceğim. senin gibi bilgisi zayıf insanlar yüzünden koca karı sözüyle hareket edenler yüzünden bu hallere geldik zaten. bana cevap yazma. muhatabım değilsin.
aldığın saygı belli. biz sana hakaret etmedik ama sen esraya küstah dedin. senle uğraşamıcam. allah kimin ne olduğunu görüyor. en azından biz bedua etmiyoruz bebek konusunda. senin sözünle olacak birşey değil. sanane benim ne isteyeceğim. senin gibi bilgisi zayıf insanlar yüzünden koca karı sözüyle hareket edenler yüzünden bu hallere geldik zaten. bana cevap yazma. muhatabım değilsin.