Gebeliğe Hazırlık Temmuz ayı ilk hamişleri

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Benim dune kadar sadece bulantiydi geceden kusmaya basladim az once de kustum, kusmayi da beceremiyorum cok zorlaniyorum:kusmuk:
Canım kendını kusmak için odaklandırma.gebelıgımın basında kendı kendıme bır karar aldım mıdem cokta bulansa kesınlıkle kusmayacam dıye.dıger 2 gebelıgımdede cok kusan bırıydım.suan cok şükür daha hıc kusmadım.lavaboya kusmak için gıtsem kesın kusarımda.gıtmıyorum kusmayacagım dıyorum.bıseyler atıstırıyorum.

Canım kendını kusmak için odaklandırma.gebelıgımın basında kendı kendıme bır karar aldım mıdem cokta bulansa kesınlıkle kusmayacam dıye.dıger 2 gebelıgımdede cok kusan bırıydım.suan cok şükür daha hıc kusmadım.lavaboya kusmak için gıtsem kesın kusarımda.gıtmıyorum kusmayacagım dıyorum.bıseyler atıstırıyorum.
Aniden geliyor kuzum, gece ayildim cok kotuydum tuvalete girdim ve hemen kusdum az once de oyle kotu hissediyordum midem cok bulaniyordu ama kusacagimi sanmiyordum zor yetistim tuvalete(( rahatladim ama

Kızlar bende çok kötü oluyorum hep bi bulantı hep bi kusma ve midem de yanma hissediyorum
Yanma normal mi sizce

Kızlar selamlar
peki bulantıyla bebeğin sağlıklı olması arasında bi ilişki var mı? siz ne düşünüyorsunuz?
Ne kadar bulantı o kadar sağlıklı mı?
yoksa bulantı, kişideki eksikliklere bağlı olarak mı artıyor?
Misal benim bir kızım var sağlıklı çok şükür, şiddetli bulantılar kusmalar yaşamadım, hafifti, çubuk krakerle atlatılabilecek cinstendi. Ama şimdi buraya bakıyorum da millet bulantıdan hastanelik falan oluyor, serumlar yiyor.. kendine gelemiyor..
Aklıma takıldı..

Kızlar selamlar
peki bulantıyla bebeğin sağlıklı olması arasında bi ilişki var mı? siz ne düşünüyorsunuz?
Ne kadar bulantı o kadar sağlıklı mı?
yoksa bulantı, kişideki eksikliklere bağlı olarak mı artıyor?
Misal benim bir kızım var sağlıklı çok şükür, şiddetli bulantılar kusmalar yaşamadım, hafifti, çubuk krakerle atlatılabilecek cinstendi. Ama şimdi buraya bakıyorum da millet bulantıdan hastanelik falan oluyor, serumlar yiyor.. kendine gelemiyor..
Aklıma takıldı..
Canım bazen asın olmaması saglıksız gebelıkle alakası olabılıyor.benım ılk gebelıgımde cok az mıde bulantım vardı.cok iştahlıydım.aksıne kılo almiştım.herseyı yıyordum.ama bebegımın kalbı durmus.dıger 2 gebelıgım daha sıdettlı kusma bulantı ıstahsızlıkla gectı.tabı etrafımda kusmadan mıde bulantısı fazla yasamadanda saglıklı hamılelık yasayanlar var.bence bunu anlamak ınsanın kendıne dusuyor.Allah korusun bır daha yasarsam aynı durumu bılmıyorum anlarmıyım.suankı gebelıgımde dıger 2 cocuguma gore hafıf gecıyor.ınsallah saglıkla buyuyordur bebegım.

Aniden geliyor kuzum, gece ayildim cok kotuydum tuvalete girdim ve hemen kusdum az once de oyle kotu hissediyordum midem cok bulaniyordu ama kusacagimi sanmiyordum zor yetistim tuvalete(( rahatladim ama
Dıgerlerındedemı boyleydın canım.anlaya bılıyorum.Allah yardımcın olsun.profestan ıcen arkadaslar varsa aramızdq kesınlık içmeyın vajınadan koyun berbat edıyor insanı ıcmek.

Canım bazen asın olmaması saglıksız gebelıkle alakası olabılıyor.benım ılk gebelıgımde cok az mıde bulantım vardı.cok iştahlıydım.aksıne kılo almiştım.herseyı yıyordum.ama bebegımın kalbı durmus.dıger 2 gebelıgım daha sıdettlı kusma bulantı ıstahsızlıkla gectı.tabı etrafımda kusmadan mıde bulantısı fazla yasamadanda saglıklı hamılelık yasayanlar var.bence bunu anlamak ınsanın kendıne dusuyor.Allah korusun bır daha yasarsam aynı durumu bılmıyorum anlarmıyım.suankı gebelıgımde dıger 2 cocuguma gore hafıf gecıyor.ınsallah saglıkla buyuyordur bebegım.
Ilk cumleni anlamadim canim. Bende mayista kurtaj oldum 8+5gunluktu kalbi atmadi koku hassasiyetim vardi salcali yagli yemek gormek istemiyordum her sey iyiydi ama kusma siddetli bulanti olmadi. Ondan acaba mi dedim ilgisi var mi ki diye dusundum.
Allah bagislasin canim. Simdiki hamileligini de tamamina erdirsin kac haftalik oldunuz cinsiyeti belli mi?

Canım demek ıstedıgım mıde bulantının olmaması saglıksız gebelıktende olabılıyor.onu demek ıstedım.8 haftalık olacam ınsallah.cınsıyet için küçük daha :anneadayı:

Canım kustuktan sonramı yanma oluyor.yoksa normaldemı yanıyor.
Kusmayla ilgili değil herhangi bir anda da olabiliyor yanma mucize gibi geldi bana ama bugün kusmadım sabah zencefil çayı içmiştim bide uyanır uyanmaz safra gibi bişey kustum ondan olabilir gün içinde kusmamam

Dıgerlerındedemı boyleydın canım.anlaya bılıyorum.Allah yardımcın olsun.profestan ıcen arkadaslar varsa aramızdq kesınlık içmeyın vajınadan koyun berbat edıyor insanı ıcmek.
Evet canim 3 hamilelik gecirdim 3 de de boyle olmustu, 3 cuyu kaybettim 2 aylik hamileyken. Vominore adli bi ilac var onu iciyordum kusmani durdurdu ama bulanti gecmiyordu, kusma olmasin da. Simdi bizde yok o ilacdan baska birini soyledi dr yarin alicam ((

Kusmayla ilgili değil herhangi bir anda da olabiliyor yanma mucize gibi geldi bana ama bugün kusmadım sabah zencefil çayı içmiştim bide uyanır uyanmaz safra gibi bişey kustum ondan olabilir gün içinde kusmamam
Daha gebelıgın basındasın.mide bulantıların yavas yavaş baslar canım.doktora ne zmn gıdeceksın.mıde yanması neden olur bılmıyorum.

Daha gebelıgın basındasın.mide bulantıların yavas yavaş baslar canım.doktora ne zmn gıdeceksın.mıde yanması neden olur bılmıyorum.
Gelecek hafta gitmeyi düşünüyorum inşallah kalp atışını duyabilirim canım
Rahat olmaya çalışıyorum kafamdan abuk sabuk şeyleri attım,toparlanmaya çalışıyorum zaten tüm günü hastalıklı gibi geçiriyorum bu akşam misafirlerim var sabah uyandığımdan beri koşturup durdum bu saate kadar ayakta duracak Halim yok bacak ağrısı zaten yaşıyordum bugün daha kötü oldum.
Şunu anladım biz misafir almamalıyız

Canım demek ıstedıgım mıde bulantının olmaması saglıksız gebelıktende olabılıyor.onu demek ıstedım.8 haftalık olacam ınsallah.cınsıyet için küçük daha :anneadayı:
Midesi bulanmayan gebelere ne güzel bi mesaj olmuş bu yazdığınız tebrikler. Şimdi hepimiz panik !

Dogru degil canim, gelinimiz 3 cocuk dogurdu hic birinde bulanti kusma olmadi Mashallah sapasaglam 3 cocugu var.
Haklısın gerçekten çok var mide bulantısı kusma yaşamayan. Ama insanlar sürekli bişeyler sallıyor ve diğerlerini hiç düşünmeden fikir atıyorlar ortaya üstelik çok eminmiş gibi.

Back