Gebeliğe Hazırlık Temmuz Ayı Hamilelik Planlayanlar 🥰🤰🤲🏻

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Diyelimki bugün test yaptın ve piki gördün. Yarın yaptın ve çok silik veya tek çizgi çıktı ise çatlamış olduğu anlamına gelir.

Piki gördüğünüzde yumurtlamış ve 12 -24 saat içerisinde yumurtanız çatlayacak demek. :)
Silik olmus ve çatlamiş ise ilişjiye devam etmeye gerek yok demi

Silik olmus ve çatlamiş ise ilişjiye devam etmeye gerek yok demi
Silik oldu ise evet yumurta çatladı demek yumurta çatladıktan sonra tüplere doğru ilerlliyor ve o ilerleyiş esnasında içeride sperm var ise onunla buluşuyor dölleniyor.

Çatlama olduktan sonra ilerleyişi de değerlendirmek için çatlamayı gördüğün gün de ilişki istersen yapabilirsin ancak ilerleyiş hangi saat başladı ve hangi saat bitecek tam olarak bilinmediğinden sadece çatladığı gün ilişki yaşamak olmaz mutlaka bir gün öncesini değerlendirmiş olmak gerek.

O yuzden her yerde pik yaptığı gün ilişki olsun yazar ve söylenir.
Yumurta çatladığı gün değil bir gün önceki yani pik yaptığı gün çok daha önemli.
Yumurta çatladığında ve ilerleyişe başladığında içeride bir gün önceki spermler ile buluşma ihtimali çok daha yüksek çünkü.

Ama çatladıktan sonra ki 24 saat kadar daha yumurta ilerleyiş aşamasına olabilir deniyor bazı kaynaklarda o nedenle çatladığı gün ve bir sonraki günüde değerlendirebilirsin.

Bana kalırsa çatladıktan önceki ilişki daha önemli ama tabi senin kararın

Kızlar bugün normalde öğlen 12 de yapıcaktım ovülasyon testini ancak unuttup su içtiğim için beklemek zorunda kaldım 2 saat kadar.

Tahmin ettiğimiz gibi dün pikdi bugün çatlama olmuş. silikleşmiş ikinci çizgi, ben Pikden önceki günü yani salı gününü ve pik gününü (yani dün akşamı) değerlendirdim. Bugün çatlama günü ancak maalesef bugünü değerlendiremeyeceğim. Evimde tadilat var ve kayınvalidemde kalıcaz bu akşam.

Normalde 14.gün yumurtlarım ama bu sefer 12.gün de oldu. 13. gün çatlamayı gördüm şükür.

Tadilat da bugünü buldu anasını satayım, 1 haftadır bekliyoruz gelmediler bugünü buldular :KK43::kızgın:
Dün akşam ki ve ondan önceki akşam ki tuttacaksa tutacak artık kısmet :)

Eki Görüntüle 2650549
imkanın olursa bu günü mutlaka değerlendir canım en önemli gün çatlamanın olduğu gün

hamilelik yoksa yapacaktimda benim vallaha cok kairisk benim isler ikinci adet döngum geldi nerdeyse benim adetim yok testler negatifti en sonda ama gec döllenme supheis var bakalim ama benimde niyetimde sogan kuru var
Hayırlısı olsun en iyi sonuç kanda belli olur kan verdin mi

Hım peki doktorlar nasıl yumurtlama takibi oldu hikayeni anltrmsn
Bir bucuk sene kendinden olmayınca doktora gittim pko olduğumu öğrendim o zmaanar regl duzensizligimde vardi. İlaç ve igne tedavisine başladık yumurta belli boyuta gelince çatlatma ignem yapıldı canım yumurtlama takibi bu sekilde

Bu sitede de başlıklar var konu ile ilgili bı bak istersen yarın ben sana detaylı anlatırım gözler gitti benim iyice göremiyorum 🤣🤣 erken kalkicam sabah bu ilec biraz pahalı bunun aynısı başla nir ilaç vardı burdan bir arkadaş anlattı bana bu bitince onu alicam içerik olarak aynı ve de fiyatı çok daha uygun uygun olan ile devam edicem bu bitince
Muadil ilacın ismi ne acaba bunu bende duydum

belki genelde öyle ama okadar cok hikaye varki yumurtlamadan 17 gun 20 gun sonra ögrenenler var.. bu gec döllenme olayindan dolayi sanirim
Yumurta çatlayın ca 24 saatte kadar yasiyo bundan geç öğrenenler yumurtası geç catlayanlardir diye dusunuyorum her gebelik kendi hikayesi ile geliyo sanirim 🤣😍

Kizlat ovulasyon testi ile hamilelik nasil anlasliyor
Hamile oldugumu dusundugum ay elimde bir tane hcg testi vardi. Yine olmamıştır belki diye onu bosa harcamak istemedim. Forumlara baktigimda regle yakin lh testinin kopkoyu cikmasi durumunda hamile olma ihimalinden bahsediyordu. Lh testini yaptim kopkoyu cikti. Ardindan hemen hcg testi de pozitif cikti. Reglime 1 gun vardi 😉 tabi bu bahsettgim dort sene onceydi😂 darisi ikinciye 🙏

20200618_171230.jpg
Kızlar testlerim sonunda geldi 🥳
Gelir gelmez de bi tane hemen patlatayım dedim.🤣 29-30 gune regl oluyorum, düzenli. O yuzden bu sekilde cikinca sasirdim acikcasi, 15-16.gunlerde bekliyordum piki.
Pik icin yeterince koyu oldugunu dusunuyorum, sizce? 🤔

X