Gebeliğe Hazırlık Temmuz Ayı Hamilelik Planlayanlar 🥰🤰🤲🏻

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
My_Moonlight06 My_Moonlight06 canım geç döllenme şüphen varmış ama ben şöyle yaptım. Kanamanın başladığını görünce ve 7 gün geçtikten sonra 0.1 sonucu alınca da kekik çayı kaynattım. Çok iyi adet söktürür kekik çayı. Bir bardak içtim sonra yout... dan karın egzersizi açtım. 10 dakka o hareketleri yaptım. Ve seellll... bütün o stresim, sinirliliğim geçti. Hamilelik olsa gelmemesi iyi bir şey. Ama yokken de damla damla katlanamayacağım deyip sökülsün diye uğraştım.

My_Moonlight06 My_Moonlight06 canım geç döllenme şüphen varmış ama ben şöyle yaptım. Kanamanın başladığını görünce ve 7 gün geçtikten sonra 0.1 sonucu alınca da kekik çayı kaynattım. Çok iyi adet söktürür kekik çayı. Bir bardak içtim sonra yout... dan karın egzersizi açtım. 10 dakka o hareketleri yaptım. Ve seellll... bütün o stresim, sinirliliğim geçti. Hamilelik olsa gelmemesi iyi bir şey. Ama yokken de damla damla katlanamayacağım deyip sökülsün diye uğraştım.

Evet de işte hiç olmadığı içi bende başladımı sökülür aslında neden kesildiğini anlayamıyorum bir yanda korkuyorum ya bisi varsa diye bende spor filan yapicamda yürüyüş videoları var onları yapım diyorum en azından varsa zarar vermez yoksa sökülürüm dkye dusundum birde bende geçen gunlerde içtim 3 gun bu kekikden öyle bisi olmadi bende zaten gazim var diye icmistim

Ama şöyle bir durumumda var canim ben adet gördüğüm zaman 13 gun falan görüyorum yada 14 benim hep böyle benim dongumde 28 filan ortalama ben ozaman ben ozana yumurtlama zamanında daha adetim bitmemiş oluyor degerlendirememki nasıl olcak ?😔 geçen en son 26 .04 . Adet oldum ve 10 mayısta bitti benim şuan ozaman şüphe bile etmemem lazim grbelikten
aa gerçekten de çok ilginç doktora gittin mi belki ona göre bi ilaç verirler

Anladım. Ben eskiden beri kullanırım kekiği. Belki benimkisi placebo etkisi olmuştur artık. Dağlardan kendi topladığım kekiği kullanmıştım bu arada. İnsan vücudu işte. Hepsi birbirinden ayrı ve özel... 😊

Merhabalar herkese :) Benim sonuçlarım çıktı arkadaşlar prolaktin hormonum yüksek çıktı. Onu düşürmek için ilaç yazdı bir de folik asit. Henüz erken olduğu için eşim için takip başlatmadılar. Haftaya döngümün 12. günü yumurta takibi için tekrar gideceğim.

Merhabalar herkese :) Benim sonuçlarım çıktı arkadaşlar prolaktin hormonum yüksek çıktı. Onu düşürmek için ilaç yazdı bir de folik asit. Henüz erken olduğu için eşim için takip başlatmadılar. Haftaya döngümün 12. günü yumurta takibi için tekrar gideceğim.
Geçmiş olsun, güzel sonuçlansın inşallah 🥰

Aaa oyle olduğunu bilmiyordum, yani yumurtlamadan sonra hep 14 gün geçiyor herkeste sanıyordum, umarım bu ay stressiz bi süresiniz olur da, hepimiz mutlu sona ulaşırız
Öyle zaten, döngüsünün 11. gününde yumurtama olduysa yumurtlamadan 14 gün sonra regli gelir. 25 günde bir regli olunuyor ise düzenli olarak döngünün her 11. günü yumurtlama oluyor demektir.
Yani yumurtlama günü beklenen adet gününden yaklaşık 13 veya 14 gün öncedir.

Selam canim bu bilgiler kesinmi yoksa tahmini mi ? Bende pko var mesela bu bilgilere göre uyuşurmu acaba
Merhaba,

Adet döngünüzü biliyorsanız bu bilgilere göre hareket edebilirsiniz, sadece bilmeniz gereken adetten sonraki 14. gün değil, gelecek olan adetinizden 14 gün önce yumurtlama günü olduğu.

Eğer düzenli değilse döngünüz ve gelecek olan adet tarihinizi bilmiyorsanız ovülasyon testi almanızı öneririm. testi deneyim eğer hamilelik gerçekleşmez ise yumurtlama gördüğünüz günden 14 gün sonra regli olacağınızı göreceksiniz.

İnşallah hamile kalırsınız tabi

Merhaba,

Adet döngünüzü biliyorsanız bu bilgilere göre hareket edebilirsiniz, sadece bilmeniz gereken adetten sonraki 14. gün değil, gelecek olan adetinizden 14 gün önce yumurtlama günü olduğu.

Eğer düzenli değilse döngünüz ve gelecek olan adet tarihinizi bilmiyorsanız ovülasyon testi almanızı öneririm. testi deneyim eğer hamilelik gerçekleşmez ise yumurtlama gördüğünüz günden 14 gün sonra regli olacağınızı göreceksiniz.

İnşallah hamile kalırsınız tabi

InshaAllah âmin.. öncelikle cok teşekkür ederim kendi isteğinizle bilgi verdiniz.. yanlız okudunuz mu bilmiyorum ben adetim 12 veya 13 gün filan sürüyor dediğinize göre adetim varken yumurtlamış oluyorum yoksa yanlışmıyım durum bu iken nasıl sizce yumurtlamayı değerlendirebilirim? Geç yumurtlama ihtimalim olabilirmi?

Cunki ben sadece degerlendirdigim ay geciktim ve ılkez böyle oldum lekelenmeler kirmizialr gelip gitti ama doğru düzgün kanamam olmadi adetim olmadi sizce geç yumurtlayıp geç döllenme olduysa bundan dolayi olabilirmi ..

Söyle özetleyim ben en son 26.04. Adet oldum mayısın 10.da bitti ben 15.05 iki kez 18.05. bir kez ve en sonda bir kez 25.05. Tarihlerinde değerlendirdim aslında planli değildi dnek geldi desek daha doğru olur.. ve bu 23 ve 26 mayıs aralığında tekrar adet görmem gerkiyroken görmedim.. eğer bu zamanda yumurtlama olduysa belki o yüzüden gecikmiş olabilirmi ama tek buda değil yumurtlama her ay oldugunu baz alirsan her ay ayni zaman araliginda adet olmam gerkiyor bu ay gecikmemin ve butun bu tujag belirtilerin sebebi nedir iste buda kafami karistiriyor

Son düzenleme:
Merhaba kizlar bende temmuz icin hamilelik planliyorum benide alin araniza 🙈😍 2. cocugum olacak nasipse oglum 4.5 yasinda 4 aydir istiyoruz ama oglumda esimde sorun var dediklerinde hamileydim kürlerde takviyelerle hamile kaldim sanirim hala naisl oldugunu bilmiyorum 🙈 simdi 4 aydir deniyoruz bu ay keciboynuzu kürü ve takviye vitamin kullandi esim sat 2 Haziran Bata 12-13gün var ama ovulasyonum 10-11 gerceklesti , bat i kestiremiyorum suanda , 16. gün bugün ama 2 gündür ciddi Kasik ve bel agrisi yasiyorum suan bile belim agriyor ve gögüslerim ovulasyondan 2 gün sonra hassaslasti yanma hissediyorum ates basiyo gögüslerime sizliyo yanlari , belim cok agriyor ve akintim var beyaz nemli sürekli varmi bu durumu yasayan ?

35 günde bir olan kadınlarda yumurtlama günü 21. güne denk gelir
30 günlük döngü 16. gün
28 günlük döngüsü olan bir kadın için, yumurtlama günü 14. gün, en fertil dönem ise 12, 13, 14. günlerdir.
25 günlük döngü de 11 12 13. gün
21 günlük döngü varsa, yumurtlama 7.günde gerçekleşir ve en fertil dönem, 5,6,7. günlerdir.
Bendede 25 oluyordu ama kac aydi dengem sasdi 27 28 oldu şimdi tam bilmiyorum kac olucak yumurtalama🤦🏻‍♀️🤷🏻‍♀️

Merhaba kizlar bende temmuz icin hamilelik planliyorum benide alin araniza 🙈😍 2. cocugum olacak nasipse oglum 4.5 yasinda 4 aydir istiyoruz ama oglumda esimde sorun var dediklerinde hamileydim kürlerde takviyelerle hamile kaldim sanirim hala naisl oldugunu bilmiyorum 🙈 simdi 4 aydir deniyoruz bu ay keciboynuzu kürü ve takviye vitamin kullandi esim sat 2 Haziran Bata 12-13gün var ama ovulasyonum 10-11 gerceklesti , bat i kestiremiyorum suanda , 16. gün bugün ama 2 gündür ciddi Kasik ve bel agrisi yasiyorum suan bile belim agriyor ve gögüslerim ovulasyondan 2 gün sonra hassaslasti yanma hissediyorum ates basiyo gögüslerime sizliyo yanlari , belim cok agriyor ve akintim var beyaz nemli sürekli varmi bu durumu yasayan ?
Bat ne zaman??

X