Kızlar benim de sağ tüpüm kapalı çıktı geçen ay. Ayrıca önce pkos var dendi sonra yokmuş dendi eşimin spermiyogramında morfoloji sıfır ileri hareketli sıfır çıktı ama örnek alınırken ateş ve enfeksiyon vardı eşimde bu durum önemsenmedi. Tüp bebeğe yönlendirildim. 10 temmuzda yıllık izne ayrılmıştım moralim çok bozuktu muğlaya ailemizin yanına gitmiştik orada iyi bir dr önerildi gittim yaptırdığım tüm tetkikleri götürdüm pkos yok dedi hsg cdsine baktı sol tüp açık dedi sağ tüp için bu görüntülerle birşey diyemem dedi film çekilirkenki ilk aldığı görüntüleri cdye koymamışlar çünkü. Eşimden tekrar örnek aldı inceledi normal dedi. (Aşılama öncesi aldığı örnekte de aşılama günü aldığı örnekte de değerler normal çıktı) Ben doktora dedim sağ tüpümün gerçekten kapalı olduğunu varsayarsak gebelik şansım %50ye düşüyor çünkü o taraftaki yumurtam ile sperm buluşamaz dimi dedim o da bana aslında öyle olmadığını yumurtaların çatladıktan sonra karın boşluğuna düştüğünü ve her zaman sağlam tüpün onu yakalayacağını, yani diğer herşey normalse tek tüpün açık olmasının 2 tüple aynı vazifeyi yaptığını ve şansımın 2 tüpü açık bir bayanla tamamen aynı olduğunu söyledi. İğnelerle yumurta geliştirildi her gittiğimde yumurtamın hemen hangi tarafta olduğunu soruyordum (yine de tedirgin oluyor insan) solda 1 tane büyük sağda 2 tane büyük ve sanırım her ikisinde de minikler vardı. Dr bu bilgisi nedeniyle yumurtanın hangi tarafta geliştiğini önemsemedi. 10 gün önce aşılamam yapıldı 4 gün sonra sonucum belli olacak ve inş pozitif çıkacak. Bu arada doktorum iyi bir dr ve de paracı değil ayrıca ben de sağlıkçıyım bana yalan söylediğini düşünmüyorum. İnş dediği gibidir. Ona güveniyorum ama yine de içim rahat etsin diye bu konuyu detaylı araştırıcam ve size de bilgi veririm inş