Temizlikçi ücretleri ne durumda?

Her gün temizliğe gitmekle , öğretmenlik aynı şey mi sizce? Karsimizdaki bir makine değil sonuçta..Hergün sabahtan akşama kadar temizlik yapmak hiç de kolay değildir bence.. hepsi hergun değil haftada birkaç gün gidebiliyor zaten.
Mesela benim evim çok büyük ve çok fazla cam var. Kendim temizlemeye kalksam mümkün değil 1 gunde bitiremem. Kadın geldiği zaman her defasında perdeleri indirtmiyorum ona rağmen sabah 8 de gelip akşam 7 de anca bitirebiliyor.800 tl için gerçekten aşırı yoruluyor. Tuvaletten tutun dolapların üstlerine kadar temizliyor.evine gittiği bazı kişilerin insan yerine koymadığını suyu tek kullanimlik plastik bardakla verdigini biliyorum.sigortasi yok 5.katta cam siliyor mesela. öğretmenlikle kıyaslamak gerçekten çok saçma.
Evet fiziksel emek çok daha fazla lakin burada eğitime verilen değer söz konusu
Eğitime eğitimciye verilen değer yerlerde
Kalife insan tabiki öğretmen olmak istemez
Eğitimciye verilen değer eşittir eğitime verilen değerdir
PArlak insanlar eğitimci olacak ki nesiller daha kaliteli yetişsin
Emeği kesinliklle küçümsemiyorum yanlız bencede aynı şey değil

Kapı pencere silmeyen temizlikçi de mi var 🙄 yapilacak iş bellidir aslında bana hiç denk gelmedi mesela..
Ben ne istiyorsam onu yaparlar.dolap içlerine dokundurtmam Ben kendim düzenlemeyi tercih ederim ama cam kapı zaten standart temizlenir yani..cam kapı, dolapların üstleri dislari, zeminler,balkonlar standart temizlenir...şahsen cam kapı hariçse almanın pek bir mantığı yok bence.
Her işin bir zorluğu var .öğretmenlikle temizlikciyi kıyaslamak ya da devlet memuru ile özel sektörü kıyaslamak çok mantıksız.. suratı beş karış babasının hayrına çalışıyormuş gibi oturan devlet memuruna da ,cam silmem diyen temizlikciye de karşıyım.herkes işini layigi ile yapsın bence.
Kapi ,pencere silmeye genellikle ek ucret talep ediyorlar, dogrudur.
Kesinlikle, kıyaslamak anlamsiz.
Ama bir kesim bu temizlik meselesini kutsal görüp, aman temizlik cok zor aman herkes yapamaz diyip fahis fiyatlari bahsetmesi.
Gömmeye de gerek yok, tepemize koymaya da.
Calistigim isyerinde sunu yapamam, veya bugun bu kadar musteri bakabilirim deme lutfum yok maalesef.

Evet fiziksel emek çok daha fazla lakin burada eğitime verilen değer söz konusu
Eğitime eğitimciye verilen değer yerlerde
Kalife insan tabiki öğretmen olmak istemez
Eğitimciye verilen değer eşittir eğitime verilen değerdir
PArlak insanlar eğitimci olacak ki nesiller daha kaliteli yetişsin
Emeği kesinliklle küçümsemiyorum yanlız aynı şey değil
Her işte emek var... Herkes birşeyler için emek veriyor. Ögretmenlik mesleğini yakinen bilen tanıyan ve bir ögretmen çocuğu olarak olarak soyluyorum kıyaslamak aşırı saçma...bana göre öğretmenlik kutsal bir meslek değil, tıpkı temizlikciliğin kutsal bir meslek olmadığı gibi. Herkes işini yapıyor ekstra bir çaba harcamıyor. Öğretmenlere aşırı bir anlam yüklenmesi sadece bizim ülkemizde var. Ögretmen öğrenciye bilgisini aktarıyor ücretini aliyor..öğrenci bilgiyi alırsa alıyor.Temizlikçi de işini yapıyor karşılığını alıyor bu kadar aslında.herkes işini yapıyor yani çok da büyütülecek birsey yok.

Düşük puanla üniversiteye giren, yata yata okuyan, ataninca dört ay tatil yapan, kendini geliştirmeyen öğretmen kendi aldığı parayı temizlikçi ile kiyasliyor.
Al bezi başla o zaman temizlikçiliğe, bence çok bile aliyorsunuz.
Sinir oluyorum şu tesadüfen üni okuyup, okuyamamış insanları bu şekilde eleştirenlere.

Bu arada bence tüm gün için 800 iyi bu şartlarda.
Ağzına sağlık öğretmen bir ailede büyüdüm annem teyzemler eniştelerim hepsi öğretmen babam eczacı yıllarca onun maaşıyla kendini kıyasladılar ( son 10 yılı devlette geçti babamın ) yahu adam bitarafını yara yara okumuş sizle bir mi kazanacak .. eşimde izmirde belediyede memur buradaki öğretmenlerde belediye çalışanlarıyla bozmuş kafayı yok memur bukadar aliyor yok çöpçü bile şukadar alıyor yani kabak tadı verdiler kendilerini beyinn cerrahı falan sanıyorlar rahat bir meslek icra ediyorlar dediğiniz gibi 3 4 ay tatil yapıyorlar her resmi gün evdeler sürekli söyleniyorlar. Maaşlarını söylerken ek ücretlerini söylemezler net maaşı sòleyip zır zır zır her yerde anca ağlıyorlar elhamdülillah diyen yok

hadi şimdi patlatabilirsiniz beğenmedim butonunu buyrunuz.

Son düzenleme:
Kapi ,pencere silmeye genellikle ek ucret talep ediyorlar, dogrudur.
Kesinlikle, kıyaslamak anlamsiz.
Ama bir kesim bu temizlik meselesini kutsal görüp, aman temizlik cok zor aman herkes yapamaz diyip fahis fiyatlari bahsetmesi.
Gömmeye de gerek yok, tepemize koymaya da.
Calistigim isyerinde sunu yapamam, veya bugun bu kadar musteri bakabilirim deme lutfum yok maalesef.
Ek ücret talep edeni ilk defa duydum bana hiç denk gelmedi.
Çözüm basit aslında o kişiyi almayacaksınız o halde.ben tercih etmem şahsen.
Baştan konuşuyorum şunlar yapılacak diye..işini yapıp parasını alıp gidiyor. Süpürge açıp gidecekse bir anlamı yok zaten 😀

Düşük puanla üniversiteye giren, yata yata okuyan, ataninca dört ay tatil yapan, kendini geliştirmeyen öğretmen kendi aldığı parayı temizlikçi ile kiyasliyor.
Sinir oluyorum şu tesadüfen üni okuyup, okuyamamış insanları bu şekilde eleştirenlere.

Yanlışınız var 8 ay tatil yapıp 4 ay çalışıyorlar. Eksi netle eğitim fakultesine girilebiliyor...la havle.

Kapı pencere silmeyen temizlikçi de mi var 🙄 yapilacak iş bellidir aslında bana hiç denk gelmedi mesela..
Ben ne istiyorsam onu yaparlar.dolap içlerine dokundurtmam Ben kendim düzenlemeyi tercih ederim ama cam kapı zaten standart temizlenir yani..cam kapı, dolapların üstleri dislari, zeminler,balkonlar standart temizlenir...şahsen cam kapı hariçse almanın pek bir mantığı yok bence.
Her işin bir zorluğu var .öğretmenlikle temizlikciyi kıyaslamak ya da devlet memuru ile özel sektörü kıyaslamak çok mantıksız.. suratı beş karış babasının hayrına çalışıyormuş gibi oturan devlet memuruna da ,cam silmem diyen temizlikciye de karşıyım.herkes işini layigi ile yapsın bence.
Cam silmeyenler var benim bir komsumda temizliğe giduyordu şuan gitmiyor gittiği ev tek bir kişinindi haftanın 5 günü temizlik yapardi hergun ama cam silmezdi,cam için ayrı yardimci geliyordu,yine başka bir tanıdığım da cam silmezdi mesela yada ek ücret talep edenler var.

Her işte emek var... Herkes birşeyler için emek veriyor. Ögretmenlik mesleğini yakinen bilen tanıyan ve bir ögretmen çocuğu olarak olarak soyluyorum kıyaslamak aşırı saçma...bana göre öğretmenlik kutsal bir meslek değil, tıpkı temizlikciliğin kutsal bir meslek olmadığı gibi. Herkes işini yapıyor ekstra bir çaba harcamıyor. Öğretmenlere aşırı bir anlam yüklenmesi sadece bizim ülkemizde var. Ögretmen öğrenciye bilgisini aktarıyor ücretini aliyor..öğrenci bilgiyi alırsa alıyor.Temizlikçi de işini yapıyor karşılığını alıyor bu kadar aslında.herkes işini yapıyor yani çok da büyütülecek birsey yok.
Anlamıyorsunuz değil mi artık öğretmenler bilgili değil
EĞitim fakültelerinin sıralamaları ne kadara düştü biliyormusunuz
Kızacaklar olacaktır ama hiç bişey olamayan bari öğretmen olsun kafası var
Herkes öğretmen olamasın diyorum
Olanlar ise hakkıyla olsun
Ve öğretmenlik sıradan bişey değil
İnsan yetiştiriyorlar
Ben böyle düşünüyorum

Cam silmeyenler var benim bir komsumda temizliğe giduyordu şuan gitmiyor gittiği ev tek bir kişinindi haftanın 5 günü temizlik yapardi hergun ama cam silmezdi,cam için ayrı yardimci geliyordu,yine başka bir tanıdığım da cam silmezdi mesela yada ek ücret talep edenler var.
Cidden çok saçma..dedigim gibi bana gelenler herseyi yapıyor.dolap içleri hariç..ama mesela geçen hafta camları sildi bu hafta sildirmedim. Evde çok fazla cam olduğu için...yoksa 1 günde bitmiyor.

Ağzına sağlık öğretmen bir ailede büyüdüm annem teyzemler eniştelerim hepsi öğretmen babam eczacı yıllarca onun maaşıyla kendini kıyasladılar ( son 10 yılı devlette geçti babamın ) yahu adam bitarafını yara yara okumuş sizle bir mi kazanacak .. eşimde izmirde belediyede memur buradaki öğretmenlerde belediye çalışanlarıyla bozmuş kafayı yok memur bukadar aliyor yok çöpçü bile şukadar alıyor yani kabak tadı verdiler kendilerini beyinn cerrahı falan sanıyorlar rahat bir meslek icra ediyorlar dediğiniz gibi 3 4 ay tatil yapıyorlar her resmi gün evdeler sürekli söyleniyorlar. Maaşlarını söylerken ek ücretlerini söylemezler net maaşı sòleyip zır zır zır her yerde anca ağlıyorlar elhamdülillah diyen yok
Ek ücret dediğiniz ek ders, onu da her öğretmen kazanmıyor . Öğretmenlerin yata yata uni okudugunu söyleyenler cahilin önde gideni. Sizin beyin cerrahi, eczacı vs diye ovdugunuz meslek sahiplerini yetistirenler de öğretmenler. Öğretmenlerin arkasından atıp tutanlari bir gün sabahtan akşama sınıfta bırakmak lazım da neyle uğraşildigni bir görsünler. Sırf sayıca fazlayız ve birlik olamıyoruz diye bu atıp tutmalar. Yazık bir de öğretmen cocugusunuz. Keşke öğretmen dusmanlarinin çocukları okullara alınmasa...

hadi şimdi patlatabilirsiniz beğenmedim butonunu buyrunuz.
Bir yorumda da hademeler öğretmen maaşı ile aynı alıyor hatta bazen fazla alıyor benden rahat yazılmıştı.

Ek ücret dediğiniz ek ders, onu da her öğretmen kazanmıyor . Öğretmenlerin yata yata uni okudugunu söyleyenler cahilin önde gideni. Sizin beyin cerrahi, eczacı vs diye ovdugunuz meslek sahiplerini yetistirenler de öğretmenler. Öğretmenlerin arkasından atıp tutanlari bir gün sabahtan akşama sınıfta bırakmak lazım da neyle uğraşildigni bir görsünler. Sırf sayıca fazlayız ve birlik olamıyoruz diye bu atıp tutmalar. Yazık bir de öğretmen cocugusunuz. Keşke öğretmen dusmanlarinin çocukları okullara alınmasa...
Henüz Okuduğunu anlamayanları keşke öğretmen yapmasalar yata yata okudular diyen ben değilim bu 1 onu söyleyen arkadaşa iletin bana değil 2. Si ise siz kim oluyorsunuz beni öğretmen düşmanı ilan ediyorsunuz pardon ? Birsey söylerken veya savunurken şahsi ve kişisel karalama yapamazsınız benim üzerime .. Yazdigimi anlayabiliyormusunuz siz benim ? konu ne öğretmenlerin sürekli para az para az diye ağlaması para herkese az şuan doktor bile hakkını alamıyor bu ülkede sürekli insanlarla kendinizi kıyaslamanızdan bahsettim bukadar

Zorunlu olmasa göndermeyiz öğretmenler tam anlamıyla öğretmen değiller! Çok az işini düzgün yapan
Nasıl bir karar merciisiniz siz acaba öğretmenin işini denetleyen? Müfettiş misiniz? Okul müdürü musunuz? Kendi istekleri yerine gelmedigi veya ogretmenin isine burnunu sokamadigi icin sinirlenen, pedagojinin p sinden anlamayan pelinsu ve ogulcan anneleri ogretmeni eleştirir oldu ya..

Öğretmenler en üst kademe memur maaşı almalı.
Eğitim fakültelerinin puanları daha yüksek olmalı.
Öğretmen liseleri geri gelmeli.
Gerekirse 4 ay tatil de yapsınlar helali hoş olsun.
Ama ben çocuğumu öncelikle mutlu sonrasında eğitimli bilgili görgülü bir öğretmene emanet edebileyim.

Kimse alınmasın gücenmesin olan ortada. Yeni öğretmenler çok bilgisiz. Ama bu onların suçu değil.

X