Temizlikçi ücretleri ne durumda?

Bigjetplane

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
6 Mayıs 2019
816
566
Selamlar herkese,
Her hafta 1 tam gün temizlikçi abla çağırıyorum, her hafta geldiği için ev de çok kirlenmemiş oluyor bir düzen oluyor yani. Evimiz 3+1, 600’e geliyordu günlük sene başından beri ama şimdi bu ay ne olmalı bilemiyorum piyasayı da. Her şey çok hızlı değişiyor. Vereceğim ücret düşük de yüksek de kalsın istemem. Sizler ne kadar ödüyorsunuz?

depremden sonra balkon camları hariç 800 e gelmişti ablam. sık sık evlere temizliğe gitmiyor rica minnet geliyor. o yüzden belki pazarlık yapsak kabul ederdi ama istemedik. yani yaklaşık 2 ay önce 800 e geldi. mekan: malatya

Bizde cagirmak istedik ama bulundugumuz semtte hepsi doluydu kendimiz temizledik 🤷‍♀️ bu iste cok para var ama ev temizlemek cidden zor ve hakedilen bir para. Burada 850 ucret. Yer:İzmir
Merkezde 1200u buluyormus
Fiyatlar baya değişmiş desenize. Doğru zor iş yani 1200 civarı olmuş olabilir, her hafta olacağı için bana fazla gelir tabi o rakam. Ayda yılda bir çağırsam normal.

Bizim ev dubleks 900 ödüyoruz. Ama bayağıdır aynı kişi geliyor. Arkadaşım 3+1 eve 1000 TL ödemiş. Biz İstanbul'dayiz bu arada. Şehre göre de değişiyor.

Yakın zamanda benim ihtiyacım oldu ama herkes doluydu maalesef. Evim 3+1 olduğu için gelmek istemediler o da ayrı bir konu . İstanbul'da 1000 ile 1250 arasında bundan daha ucuzunu duymadım . He düzenli alcam her hafta geleceksin diye konuşursanız indirim yapar o zaman .

Düşük puanla üniversiteye giren, yata yata okuyan, ataninca dört ay tatil yapan, kendini geliştirmeyen öğretmen kendi aldığı parayı temizlikçi ile kiyasliyor.
Al bezi başla o zaman temizlikçiliğe, bence çok bile aliyorsunuz.
Sinir oluyorum şu tesadüfen üni okuyup, okuyamamış insanları bu şekilde eleştirenlere.

Bu arada bence tüm gün için 800 iyi bu şartlarda.

Düşük puanla üniversiteye giren, yata yata okuyan, ataninca dört ay tatil yapan, kendini geliştirmeyen öğretmen kendi aldığı parayı temizlikçi ile kiyasliyor.
Sinir oluyorum şu tesadüfen üni okuyup, okuyamamış insanları bu şekilde eleştirenlere.

Bir de beğenenler olmuş şu yorumu😂 keşke böyleleri evde eğitse çocuklarını muhatap etmeseler öğretmenlerle

Buralar hep kıskançlık kokmuş .

Hergün temizliğe giden biri 30 bin mi kazanıyor 😁
Yeni başlayan bir öğretmenin iki buçuk katı
Her gün temizliğe gitmekle , öğretmenlik aynı şey mi sizce? Karsimizdaki bir makine değil sonuçta..Hergün sabahtan akşama kadar temizlik yapmak hiç de kolay değildir bence.. hepsi hergun değil haftada birkaç gün gidebiliyor zaten.
Mesela benim evim çok büyük ve çok fazla cam var. Kendim temizlemeye kalksam mümkün değil 1 gunde bitiremem. Kadın geldiği zaman her defasında perdeleri indirtmiyorum ona rağmen sabah 8 de gelip akşam 7 de anca bitirebiliyor.800 tl için gerçekten aşırı yoruluyor. Tuvaletten tutun dolapların üstlerine kadar temizliyor.evine gittiği bazı kişilerin insan yerine koymadığını suyu tek kullanimlik plastik bardakla verdigini biliyorum.sigortasi yok 5.katta cam siliyor mesela. öğretmenlikle kıyaslamak gerçekten çok saçma.

Bu konu nereye gider biliyormusunuz,
Yıllardir kk yi iyi bilirim.
Bir kismi; cok ciddi meblaglar soyler ve ev isinin zorlugundan bu parayi hakettigini beyan eder.
Diger kismi; ogretmenim,yillardir okudum bla bla bu paralar asiri cok der..
Kıyaslamak hos degil elbette . Ama bakiyorsunuz abla okumamis , soylenilen her ucrete burun kiviriyor,biz de bu duruma boyun egiyoruz fazla fazla ucretini takdim ediyoruz.
Yok kapi silmem , yok pencere silmem.
okudum calisiyorum hala sinavlara girerim, isyerinde yok bunu yapmam buna dokunmam de bak ne oluyor!!

Kesinlikle ogretmen maasiyla temizlige gelen ablanin kiyasini dogru bulmuyorum ama gercekten gozunuzde ogretmen bu muuuuu..
Dusuk puan miii yata yata miiii 4 ay tatil miiii ruya mi gordunuz muz cumhuriyetimi orasi kpss icin de formalite deseydiniz tam olsaydi...yoksa bencede ne alaka kiyas biri beden iscisi resmen kolay mi temizlik

Bu konu nereye gider biliyormusunuz,
Yıllardir kk yi iyi bilirim.
Bir kismi; cok ciddi meblaglar soyler ve ev isinin zorlugundan bu parayi hakettigini beyan eder.
Diger kismi; ogretmenim,yillardir okudum bla bla bu paralar asiri cok der..
Kıyaslamak hos degil elbette . Ama bakiyorsunuz abla okumamis , soylenilen her ucrete burun kiviriyor,biz de bu duruma boyun egiyoruz fazla fazla ucretini takdim ediyoruz.
Yok kapi silmem , yok pencere silmem.
okudum calisiyorum hala sinavlara girerim, isyerinde yok bunu yapmam buna dokunmam de bak ne oluyor!!
Kapı pencere silmeyen temizlikçi de mi var 🙄 yapilacak iş bellidir aslında bana hiç denk gelmedi mesela..
Ben ne istiyorsam onu yaparlar.dolap içlerine dokundurtmam Ben kendim düzenlemeyi tercih ederim ama cam kapı zaten standart temizlenir yani..cam kapı, dolapların üstleri dislari, zeminler,balkonlar standart temizlenir...şahsen cam kapı hariçse almanın pek bir mantığı yok bence.
Her işin bir zorluğu var .öğretmenlikle temizlikciyi kıyaslamak ya da devlet memuru ile özel sektörü kıyaslamak çok mantıksız.. suratı beş karış babasının hayrına çalışıyormuş gibi oturan devlet memuruna da ,cam silmem diyen temizlikciye de karşıyım.herkes işini layigi ile yapsın bence.

X