• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

temizlik yardım iş planı

tamamdır sağolun kızlarr şimdi kalkıp başlıyorum neyi yaptım neyi yapamadım yarım kaldı yazarım buraya yine umarım burda olursunuz :)
Ben burdayim hadi sen git hallet islerini
Bebisi uyutuyorum sonra yemek yapmam lazim, birlikte hallederiz ;)

Tatlım bence yazışmayı bırak işine bak bir an önce :)) anca yetiştireceksin bende başlayayım bari süpürmeye :))

Ilk önce çamaşırları makina at.sonra mutfağa git bulasiklaei yıka yemeğini yap,balkonu yıka,çamaşırları as,yatak oda ni topal uzun sürmez kanımca,sonra banyoya temizle en son evi supur sil.ohh bitti kendine bir kahve yap:)

Benim de dun cok isim vardi ama hepsini tamamladim
Bir de 5,5 aylik bebisim varken dusun yani
Benim kurutma makinam var o yuzden camasir isim kolay oluyor
3 makina camasir yikadm kuruttum sonra katladim yerlerine yerlestirdim
Gardroplari duzenledim
Sonra mutfagi temizledim
Utu yaptim tam 18 parca esimin kiyafetleri
Sonra evi supurdum
Makarna yaptim yedik agir yemekle ugrasamadim
Oglumu uc kere uyutmaya calistim olmadi:KK66:
Aksam disari bile ciktik
Hic oturmamistim arabada oturdum iyi geldi
23.45te oglum uyudu ben de rahata erdim
Bugun de yemek yapicam mutfagi tekrar temizlicem
5.5 aylık bebekle maşallah diyorum ve tebrik konduruyorum.bu konuda çok beceriksizlik malesef hiç yetisemiyorum :mad:

merhabalar :) 5 aylık evliyim çok zorlanıyorum :KK43: yapıcak biton işim var nerden başlasam bilmiyorum :KK43: yazıyım siz bana yol gösterin :KK43:
bulaşıklar yıkancak ( makinem yok )
tezgah ocak aspiratör silincek.masanın üstü toplanıp silincek
salon süpürülcek silincek
balkon yıkancak
yatak odasına geçilip ortalıktakı kıyafetler toplancak
dolaba bi el atılcak
yatak toplancak
süpürülcek silincek
koridor toplancak silincek süpürülcek.
banyo yıkancak lavoba klozet temizlence ( nedense en korktuğummm ! ) :KK43:
3 makine falan da çamaşır yıkancak :KK43:
saat olmus 12buçuk hangi birini yapıyım ben :KK43:

genel temizlik palnı yapmalı mıyım bide köpeğim var evde :KK43:
çalışan olsan bi de üstüne evde çocuk olsa ne yapacaksın acaba?
bu dediklerin 3-4 saatlik iş.. ben genelde mutfaktan başlarım ve oda oda giderim. ama önce çamaşırları at bir yandan yıkanmaya başlasın. mutfağı bitir sonra sıra ile diğer odalara geç..
her odayı ayrı ayrı yazmışsın gören iş sanır. tüm ev toplanıp süpürülüp silinip toz alınacak de iş o zaten..

merhabalar :) 5 aylık evliyim çok zorlanıyorum :KK43: yapıcak biton işim var nerden başlasam bilmiyorum :KK43: yazıyım siz bana yol gösterin :KK43:
balkon yıkancak
dolaba bi el atılcak
yatak toplancak
süpürülcek silincek

Ben olsam önce mutfağı hallederdim dün kahvaltıdan sonra öyle yaptım mesela bulaşıklar fırın falan ortadan kalkınca diğer işler daha hafif geliyor insanın gözüne ben ki çalışan bayanım her hafta rutin bütün hepsini yapıyorum mutfak her gün akşamlarıHoppa

Mutfaktan sonra bütün etrafı toparlar dağınıklığı kaldırırım o şekilde silip süpürmek işe yaramaz sonuçta sonrasında evi sildiğim suyu balkona döküp yıkıyorum tekrar suyla temizliyorum çamaşır yıkama zamanı için evi silerken koyuyorum yetişiyor çoktan ona çamaşırları makineye atıyorum asıyorum çıkartıyorum onları da aradan bu akşam beni ütü bekliyor mesela 2 makine:KK70:Çamaşır olayı da bittikten sonra duşa kabin,klozet bütün lavaboları çamaşır suyu banyo jelle beraber elden geçiriyorum hafta içi akşamları da üstlerinden geçiyorum ki gözüme pis görünmesinler:KK53:

Canim ama bebis daha ayaklanmadi ya ondan yapabiliyorum
Bakalim buyuyunce nolacak
Cok tesekkur ederim :KK66:

Canim ama bebis daha ayaklanmadi ya ondan yapabiliyorum
Bakalim buyuyunce nolacak
Cok tesekkur ederim :KK66:
Benim kızım o aylarda da durmazdi hiç .tabii şimdi iyice coştu karistirmadigi yer yok evde .:KK12: birde şu telefonu elimden biraksam çok şey yapi cam da bağımlılık yaptı.:KK75:

balkon yıkancak
dolaba bi el atılcak
yatak toplancak
süpürülcek silincek

Buyuk temizligi haftasonu kocanla yapacaksin kuzum. Bu is yukunu bayagi hafifletiyor :KK70: cozum gibi cozum :KK70:

Simdiii makineye camasir at.
Balkonu yika.
Ortaligi topla. Yatak odasını falan da topla.
O arada camasir mk biter, balkon da kurudu. Onlari as.
Tekrar camasir at.
O arada tum evi sil supur toz al. Oda oda yapma. Tum evi supur tum evi sil diye git.
Cikan camasiri as. Yeni camasir at.
Banyoda lavabolara klozetlere falan domestos dok. Camasir sepetlerini falan yerden kaldir.
Bi kahve ic. Makinedekiler cikana kadar. Mutfagi da hallet. Ovalamak yerine yag cozucuyu falan sik beklet kolay oluyor.
Onlari da as.
Banyoyu yika.
Isin bittiiii :)

En son bide yemek yaparsin olur biter.

Benim kızım o aylarda da durmazdi hiç .tabii şimdi iyice coştu karistirmadigi yer yok evde .:KK12: birde şu telefonu elimden biraksam çok şey yapi cam da bağımlılık yaptı.:KK75:
Ben de telden giriyorum canim hep elimde napayim can skintisi
Ondan bursalilar olarak bulusalim dedim zaten :KK70:

Back
X