Temizlik ve koku takıntım

Ben de koku konusunda hassasım. Ancak deterjan kokusuna ailecek reaksiyon gösteriyoruz. Kokusuz temizlik kokusunu çok seviyorum ben de.:temizlik: Ben de herkes temiz olsun isterim. Başkasını bu konuda rahatsız etmek de kul hakkıdır bence.

Bu rahatsızlıgın psikiyatride obsesif kompulsiyon olarak geçiyor eger gunluk hayatınızı etkiliyorsa ve zorlanıyorsanız tedavi olmalısınız bu konuda gercekten etkili ilaçlar var ama ilaç kullanmak istemezseniz psikotetapilerle bunun üstesinden gelebilirsiniz

33 yıldır çekerim=) pis kokmasındansa iyidir
İnanın kotu koku bil
O temiz koku zannettiğiniz şey kimyasal kokusu ve sağlık için zararlı, biliyorsunuz değil mi? Yani, bu kokuları doğal malzemelerden elde etmiyorsanız, durum böyle. Bir de her gün her gün tıkayarak çok fazla kimyasala maruz kalıyorsunuz.

Ben kıyafetlerden deterjan kimyasallarını arındırabilmek için ekstra durulama yapıyor ve yumuşatıcı gözüne elma sirkesi dolduruyorum. Hala da deterjan kokusu kalırsa rahatsız oluyorum.
Kesinlikle katılıyorum eger temizlige cok düşkünseniz dogal ürünler kullanabilirsiniz deterjan kokusu beni çok etkiler mesela wc mecbur camaşır suyu kullanıyorum butun gun basım agrıyor kokusundan

Makyaj malzemeside zararlı kimyasal

Onlar da zararlı ama temizlik ürünlerindeki kimyasallar tüm aile için zararlı. Erkek çocuklarında küçükken temizlik ürünleri vs ile kimyasallara maruz kalma ile ileride kısır olma arasında bağlantı bulunduğuyla ilgili bir makale okumuştum. Taa kaç sene sonrasını etkileyebiliyor.

Bu rahatsızlıgın psikiyatride obsesif kompulsiyon olarak geçiyor eger gunluk hayatınızı etkiliyorsa ve zorlanıyorsanız tedavi olmalısınız bu konuda gercekten etkili ilaçlar var ama ilaç kullanmak istemezseniz psikotetapilerle bunun üstesinden gelebilirsiniz
Peki ilaçlar hangi şekilde etki ediyor

Froche diye bir marka var ithal migros da satılıyor ben onun ürünlerini kullanıyorum tamamen dogal oldugu yazıyor uzerinde özellikle bulaşık deterjanı diger urunler egzema yapıyordu bu markayı kullandım memnunum ayrıca kokusuda yok

Aynı ben hiç de abartı değil :KK53: mesela eşim işten gelir asla o üstüyle koltuklara oturamaz :deli: zaten hemen duş alır eşofmanlarını giyer miss:KK72:
Misafir gelip gittikten sonrada en azından koltukları yastıkları ıslak mendillede olsa silerim hatta direk yıkadığımda olur :KK45:
Çamasırlarımın yumuşatıcı kokusu gitmemesi için dışarı asmam tabi tozda olmuyor çoksa çamaşır sadece altları dışarı asarım :KK66:
Okuyunca kendim yazdim sandim :) O koltuk takintisi bende de var illa bende silerim islak mendille :)

Peki ilaçlar hangi şekilde etki ediyor
Aslında bu tarz takıntılar zorlamadır siz istemsenizde beyniniz sizi zorlar mesela el yıkama takıntısı olan insanlar aslında durmadan ellerini yıkamak istemezler ama kendilerini de durduramazlar beyin kimyası ile ilgili beynin bozulan kimyası ilaçlarla düzeldikçe bu durtuler azalır ama bazen psikoterapi ile desteklenmesi gerekebilir burda önemli olan beyninize söz gecirebilmeniz bunun için devamlı kendinize telkin vermeniz gerekir

Aslında bu tarz takıntılar zorlamadır siz istemsenizde beyniniz sizi zorlar mesela el yıkama takıntısı olan insanlar aslında durmadan ellerini yıkamak istemezler ama kendilerini de durduramazlar beyin kimyası ile ilgili beynin bozulan kimyası ilaçlarla düzeldikçe bu durtuler azalır ama bazen psikoterapi ile desteklenmesi gerekebilir burda önemli olan beyninize söz gecirebilmeniz bunun için devamlı kendinize telkin vermeniz gerekir
Mesela çok sık temizlik yapmayın mutfak banyo önemli hijyen acıdından ama diger yerleri biraz es geçebilirsiniz

Benim takıntımda evi temizlerken her şeyi aynı gün yapmaya çalışmak. Bir şeyi atlarsam temizlediğim her şey pislenecek gibi gelir bana. Aslında evin zaten temiz olduğunu, pis diye düşündüğüm şeyin sadece toz olduğunu düşünerek bu huyumdan vazgeçmeye çalışıyorum. Aksi halde çok yoruluyorum ve temizlik gözümde büyüdüğü için iş yapasım gelmiyor.

Benim takıntımda evi temizlerken her şeyi aynı gün yapmaya çalışmak. Bir şeyi atlarsam temizlediğim her şey pislenecek gibi gelir bana. Aslında evin zaten temiz olduğunu, pis diye düşündüğüm şeyin sadece toz olduğunu düşünerek bu huyumdan vazgeçmeye çalışıyorum. Aksi halde çok yoruluyorum ve temizlik gözümde büyüdüğü için iş yapasım gelmiyor.
Bana da oluyor bu dediğiniz bir de o işleri yetiştirmek için 2 3 işi bir arada yapmaya çalıştığım oluyor hem kafam yoruluyor hem de bedenim

Bana da oluyor bu dediğiniz bir de o işleri yetiştirmek için 2 3 işi bir arada yapmaya çalıştığım oluyor hem kafam yoruluyor hem de bedenim

Aynen. Koltuk silinecek diyelim, kılıflar yıkanacak, ev süpürülecek, yerler silinecek mecbur halılarda silinecek çünkü halı temiz olmazsa koltuk pislenir. Perdeler yıkanacaksa önce bu işleri mi yapmalı perdeleri mi yıkamalı. Önce perde yıkanırsa yerler pis ütülerken perdeler kirlenir. Sonra yaparsam bu sefer perdelerin tozu koltuk halı yerler her yeri kirletir. Böyle kafamda dönüyor. Ne kadar saçma değil mi. Alt tarafı toz. Zaten 2 gün sonra hepsi geri geliyor.

merhaba kk’nın güzel kadınları.
Bende aşırı takıntıya dönüştüğü için bu konuyu açıyorum.
Herşey güzel koksun, bütün çamaşırlar nevresimler buram buram yumuşatıcı, yanımda bulunan insanlar parfüm koksun istiyorum.
Evime girer girmez herkes deterjan kokusunu alır. Ben de dışardan geldiğim zaman evim öyle güzel kokuyor ki bayılıyorum.
Herşeyi kokluyorum bardakları bile.
Ve asla çalkalamadan kullanamıyorum hiçbir şeyi.
Bir kere giydiğim birşeyi asla tekrar giyemiyorum günde 2 3 makine çamaşır attığım oluyor.
Evimde 3 kurutmalık ve yetmiyorlar bana.
Birisi geldiği zaman bana uzanıp koltuklarımın yastığına başını koydu diyelim acaba ter koktu mu pis koktu mu diye düşünüp fırsat bulduğum an koklayıp kötü kokuyorsa direk makineye atıyorum.
Eşim hariç kimsenin bir kere örtündüğünü gördüğüm bir yorgan ya da battaniyeyi örtünemiyorum.
Bu takıntılarımdan nasıl kurtulurum bilmiyorum, bu bir hastalık mı, birinden ufacık bir ter kokusu gelse öğürmeye başlıyorum herkes temiz olsun istiyorum ama bu mümkün değil.
O yüzden bana bir öneriniz var mı daha önce benim gibi olup düzelen var mı merak ediyorum?
Aynı şeyler bende de var takıntı halindeyim..misafir gelene kadar 2 kere siler gittikten snra 2 kere silerim wc illaki biri geçerse yıkarım..daha neler neler saymayim en iyisi:oha:

X