Temizlik takıntısı ve tahammülsüzlük bitirdi beni

Hahaha sadece bunu yapmam mi dedik, şöyle bir ucundan düşünmek bile yetiyor bana başıma gelmesi için
Aynen öyle.
Kimsenin yüzüne yüzüne şöyle yap,böyle konuş demedim hiç anne değilken ki hala fikrimi sormazsa kimseye öneride bulunmam 2 çocuk annesi olarak. Sadece aklımdan geçirip içime içime ben bunu yapmam asla,çok şımartmışlar demişimdir kimse duymamıştır ama yaşandı yani neyi içten içe de olsa kınadıysam.
Ben avmde kendini yere atan çocuk görünce diyordum bu ne ya,bu kadarda şımartılmaz diye. Bir kızım oldu,canı sagolsun ama aklına esince nerede olursak olalım ağlama potansiyeline sahipti. Bir keresinde marketin ortasında baya cıyak cıyak sebepsiz ağlayıp sakinleşince sormuştum kızım neden ağladın diye de,canım istedi demişti o ağlarken ınsanların gelip gidip niye agliyor annesi ne istiyorsa alsaydın,aglatma demesi,(yada bakıp kendi kendilerine söylenmeleri,suçlar bakışları)bu söylendikçe sanki kızıma işkence etmişim gibi ağlaması unutulmaz benim için.
Bir keresinde de bir toplulukta acıktım dedi,bende kahvaltinı bitirseydin acıkmazdın dedim diye bağıra bağıra ama bir lokma birşey veriyorsun anne demesi ki evde baya ısrarla yedirmeye ćalışmıştım her zaman olduğu gibi ve yememişti tabi ki ama rezil etti beni ,sanki aç bırakıyormuşum gibi,o gün hiç unutamam bunu da.
Kısacası olmaz,benim çocuğum yapmaz,ben bunu yapmam demeyin,aklıniza bile getirmeyin derim.

Genelde içimde tutuyorum yargılarımı. Sürekli görüşmek durumunda kaldığım insanlara da söylemeden edemiyorum. Evet zor olur gibi duruyor. Kendimi bu konuda törpülemeliyim

Ben olsam size gelmek ztn istemem.karsidaki misafirler hisseder takintilarinizi davranışlarınızi vs.bnde rahat bi insanım çocuğumuza özgürce yetiştiriyorum. Çocuk olmadan bu sorunu çözün.cunku cocukda bu tawrjnizdan etkilenir.esjminde bazı takıntıları var ve eşim ilgilendiği dönem ler çocuk onları öğrenmiş.jnutturana kadar öldüm çocuğa.1yas itibari herseyi taklit ediyor

Eleştirilere nasıl cvp verdiğimi diğer yorumlara verdiğim cevaplardan görebilirsiniz ilginiz için teşekkürler

Ben de bekarken dayımın cocukları pis elleriyle oraya buraya dokunuyor diye dayımla yengemi az kınamadım simdi benim kız elleri yağlanmadıgı sürece yıkamıyor meyveden yapıs yapıs olsa da karpuz suyu dirseklerinden aksa da asla yıkatmiyor saclarina koltuklara her yere sürüyor benim cogu kiyafetimin omuz kismında lekeler var ellemekten tepeme pis eliyle dokunmaktan, duvarlarda cıkmayan komposto lekeleri var su an badana yapmadan gitmeyecek çok kınayınca basa geliyor.Yengem masallah senin cocuk pek titiz dedi valla dedim yenge ögretmekle asla alakalı degilmis cocuğun karakterindenmiş ıslak mendil alıyorum mesela elime agzini yüzünu en azından sileyim diye izin vermiyor elimden alip tv ünitesini siliyor onlar temiz ama ağzı yemek lekesi hahaha görsen kriz gecicirirsin herhalde daha neler göreceksin takıntılı her davranıs sana da cocuğa da zarar

Son düzenleme:
Tanınız için psikiyatrist olmanız ve benim de size tedavi olmaya gelmem gerekir diye düşünürsek susmanız lazım
24 yasından insan sarrafı olabilmem için felegin çemberinden geçmiş olmam lazım deyip konuyu da bunu belirterek açmamanız lazım

O huylarını beğenmediniz çocuklara bakınca “anneleri/babaları eğitememiş” diyorsunuz değil mi? Bende öyle diyordum

Çocuk konusundaki düşünceleriniz, doğurup 1 yaşa geldiğinizde değişir, diğer düşünceleriniz için bence yardım almalısınız.

bence siz sadece kibirlisiniz. hemde gözünüz dönecek kadar.
sizene milletin evinden, çocuğundan,sizi ilgilendirmez. kendi hayatınıza bakın..
çocuğunuzu nasıl istiyorsanız öyle yetiştirin, eşiniz size tahammül ediyorsa öpün başınıza koyun. zira kibirli insanla hayat geçmez.

Son düzenleme:
5 aylık hamileymiş,yakında diski sarrafligi demeye başlar
Rengini öğrenir,kokusunu öğrenir.
Kahkaha attım. İnsan sarrafi demesi de ayrı bir komikti.

Konu sahibi, anne olacaksın ve çocuklar zaten yaramaz olurlar hele bir de konuşmaya başlayınca hiç susmazlar çocuğunuz için insan içine girmeniz gerek. Şu zamanda kimse doğru düzgün sokağa da çıkaramıyor malum etraf güvenli değil bari akraba veya arkadaş çevrenizden uzak kalmayin ki çocuk insanları görsün kendisine arkadaş edinsin.

Ay bu arada size bir kötü haber vereyim. (Bana göre güzel ve umursamadigim bişey) çocuklu evler her zaman dağınık olur duvarlarda kalem lekeleri, aynalarda el izleri bir de kız olursa koltuklarda oje lekeleri. Hatta tuvalet eğitiminde halılar da çiş ve kakalar ve agladiklarinda burnunu koltuğa sürüp sümüklü böcek yürümüş gibi izler bulmak yani misafir veledi yine geldiği gibi gidiyor da kendi veledin öyle olmuyor

Sizin kadar olmasa da benim de takıntılarım vardı. Şimdi mi? Az önce oğlum çamurla oynadı, elini sadece suyla yıkayıp salatalık yemek istedi, sabunsuz yıkadı yani. Verdim gitti. Ne yapayım? Ya teslim olacaksınız ya da delireceksiniz söyleyeyim. Bence teslim olun hayat böyle daha güzel.

Çocuk yapabilir bahsettiğiniz şeyleri ama ailesi ilgilenmiyorsa sorun ederim mesela ben. Ama annesi kendini paralıyor ama çocuk durmuyorsa annesine üzülürüm. Hatta çocukla ilgilenmeyi falan teklif eder sıcak bir çay ne içmesini sağlarım.
Bakın oğlum 4.5 yaşında ben çok yakınım olmayan insanlarla evde göruşmeyi tercih etmiyorum, hareketli bir çocuk,oturmaz zira biliyorum. Herşeyi ellemez belki ama sürekli uyarmak zorunda kalırsam bende rahat edemem ki.
Bahce,park,oyun alanı öncelikli tercih olur ćocuklu arkadaşlarla zaten.

Tedavi olmadan keşke çocuk sahibi olmasaydınız. Çocuğun yaşayacağı sıkıntıları düşündükçe üzüldüm.
Destek almalısınız normal değil davranışlarınız

Bu kafa yapısıyla iyi sizi çekecek birini bulmuş içinize sinmiş evlenmişsiniz. Ben de şımarık çocuğa tahammül edemez ama kimsenin çocuğunu yetiştirme şekline müdahale etme hakkını bekarken veya evliyken kendimde bulmadım. Takıntılarınız var biliyorsunuz madem tedavi olun

Çocuğunuz sağlıklı bi anneyle büyümesini istiyorsanız psikoloğa gitmelisiniz normal değil yaptıklarınız

Bu arada konu sahibi, senin bu yaptığın özellikle anneler için psikolojik baskı ve şiddet. Hiçbir anne çocuğunun hele misafir varken öyle ortalıkta koşup, yaramazlık yapmasını istemez. Köşede sessizce oyuncaklarıyla oynasın ister. Ama çocuk bu, mesela kimi çocuk evinde çok usludur ama misafir olunca bambaşka bir şey olur. Anne ne yapabilir? Çocuklara söz geçirmek öyle anlık olarak kolay değil.

Zaten çocuğunun yaramazlığınI bilen bir anneye "bak böyle yapacaksın şöyle diyeceksin' diyerek kadınlara yetersiz, beceriksiz anne etiketi yapıştırıyorsun. Doğru değil. Aldığın eğitime göre bunun etik olmadığını da bilmen gerekir.

Vicdansız kadın çok güldüm.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…