temizlik sorunu

neyse yardımlarınıza teşekkürler bayanlar en iyisi ben uyuyayım artık yarın işler bekler beni he he.Herkese iyi geceler diliyorum

Sabahları kaçta uyaniyosunuz?eğer benim gibi 11-12de falan uyaniyosaniz zor yetişir biraz :) sabah yedide kalkin bir saati çay demlenene kadar toz alma çamaşır asma katlama bulaşık makinası dizme ev toplama yatak toplama gibi el altındaki işleri yaparsanız daha kolay olur bide sürekli planlı olmanız lazim. Bahsettiğiniz ev benim evin iki katı kadar kadın aldığınızda onuda planlı kullanin bide söyleyin burayı bidaha yaparmisin z diye normal bişey bu

2 ayda iki gün üstüste almaktansa her hafta yarım gün alın bence, bir de benim de küçük bebeğim var, işe başlayınca kaç kere bölünüyor tabi o yüzden mesela o uyurken ayakta yapılacak işleri yapıyorum yemeğin doğrama, ayıklama kısmını bebeğimin yanında otururken yapıyorum, yine ütüyü, çamaşır katlama işini de aynı şekilde.

yok almaz kadın bahçeli vılla dedıysem öle pahalı bir sey değil daıre fiyatına var burda

Size yapılan yorumlara cevap vereceğiniz zaman,yapılan yorumun sağ alt kısmındaki ''Cevapla'' butonuna tıkladıktan sonra yazarsanız,cevap verdiğiniz kişiye bildirim gider.Aksi halde verdiğiniz cevaplar o kişiler tarafından görülmeyecek ve bilinmeyecektir.
Ek olarak,erkek arkadaşımında oturduğu ev 4 katlı gereksiz büyük öküz gibi bi villa.Bundan şikayetçi olmak her ne kadar şımarıklık gibi görünüceksede (ki belkide gerçekten öyledir) erkek arkadaşımın annesi ile babası uzun süredir ayrı oldukları için,bizde uzun yıllardır birlikte olduğumuz için,bazı zamanlar gider evin işinin bir ucundan tutayım derim.Her seferindede demez olaydım ulan derim.Yok bitmiyor çünkü.Sadece süpürgeyi ve viledayı o evin içinde gezdirmek bile büyük emek istiyor... Biz o yüzden bunun çözümünü ayda iki kere bütün evi kaldırıp geri indiricek ölçüde büyük temizlik yapması için 2 kadın almaya başladık.Ev o kadar pırıl pırıl oluyorki,onun dışındaki gündelik temizlemeler temizlikten ziyade toz almak oluyor ki buda evin büyüklüğüne rağmen iş gücünü bayaaaaaaaaaaa azaltıyor.Ve sizinde dediğiniz gibi aslında o koca 4 katlı ev daire fiyatına.Yani evet lüks bir daire fiyatına ama 4 katlı bahçeli villa diyince akla gelen fiyatla uzaktan yakından alakası olmadığı için,o sitede oturan kimsenin evinde yardımcı bir calısan ben görmedim.Kimsede yok.Onun yerine benim dediğim yöntemi uyguluyorlar.Sizede tavsiye ederim.Toz olduğunda şöööyle bir viledayla silmek filan gayet yeterli oluyor.2 haftada bir yada ayda bir çok iyi bi temizlik yapıldığı içinde çok batmıyor.Tavsiye ederim.

Mesajım yarım oldu ne yazıkki az önce.temizliği her gün yaparsınız ama her gün belli odaların temizliğini yaparsınız.mesela pazartesi mutfak oturma odası ve banyo ,Salı bir balkonun temizliği salon giriş gibi

Ankara nın tam olarak Neresindeymiş o evler:) ben de tam tersi büyük ev daha kolay temizlenir diye düşünüyorum. Çünkü küçük ev daha çabuk tozlanıp daha çabuk dağılıyor. Büyük ev iyidir. Büyük dediğim de 140- 150 metrekare falan.

Her gün temizlik saati köyün kendinize. Mesela saat 14e kadar ne yaptıysa yaptım gerisi kalsın. Sonra parka gidicem vs diye planların geri kalan vaktinizi. İşi bitircem diye bakarsanız bitmez.gün biter iş bitmez :) kocanızı dağınıkmış birde boşverin gitsin :)

evinizi temiz tutarsaniz hergün temizlik yapmak zorunda kalmazsiniz. Misal yemek yedikten sonra bulasiklari hemen makineye dizin, banyoyu kullandiktan sonra hemen temizleyin, elinizi yikarken lavobayada su tutun, camasirlari topladiktan sonra hemen katlayip kaldirin, yatmadan önce masada birsey varsa kaldirin ve yastiklari vs. yerine koyun. Diger isler icinde günler belirleyin ve o günler mesela ütünüzü yapin vs. Böylelikle eviniz temiz kalmis olur ve fazla temizlik gerektirmez.

Yani ev alabiliyosa bi gündelikçi bayan alabilirsin.. Hiç olmassa ayda bir büyük temizliğini yapar. Benim bile evim küçücük 2+1 2 yaşında kızım var.. Alıyorum çok iyi oluyo baş edemiyorum çünkü bide 2. Geliyo şimdi..

maalesef insan gücü de bir yere kadar
eviniz büyük çocuk olmasa bile zor yetişirsiniz ki çocuk ile imkansız gibi 2-3 hafta da bir dip bucağı temizleyecek yardımcı almanızı öneririm
sadece mutfak dolapları bile yarım gün oluyor (pis miyiz neyiz:KK53:biz ya ayda bir temzileriz evde çalışan herkes annem de ancak yetşiyor yaşlı)

selam ev hanımıyım bir de 4 yaşında kızım var.Evim oldukça geniş 4 oda bir salon 2 banyo iki balkon hergün temizlik yapmaya çalışsam da yine de temiz olmuyor ev işine kızla oynamaya kitap okumaya parka götürmeye ardından yemek yapmaya yetişemiyorum bu da beni strese sokuyor ne yapmam lazım sizce cevaplar için şimdiden teşekkürler
ev büyük oluna temizle dur işte..ev sana hizmet etmiyor sen eve hizmet ediyorsun..küçük bir ev al..

kadın 2 ayda bir alıyorum 2 gün üst üste ama istedığım gibi yapmıyorlar ben de söyleyemiyorum olmamış diye
kadını değiştir o zaman. 2 gün üst üste almaktansa ayda 1 gün alman daha mantıklı. ben evlendiğimden beri alamamıştım 2 hafta önce ilk defa aldım ve mükemmel yaptı herşeyi. 1 günde cam kapı avize her yeri sildi, süpürme yerleri silme toz alma, mutfak dolaplarını üstten silme falan. bundan sonra 2-3 haftada bir alıcam.

kadını değiştir ve yapılmasını istediğin şeyleri o yaparken söyle. herkesin temizlik anlayışı farklı bunda çekinecek birşey yokki.

Dört odanin hepsini kullanıyor musunuz?salon kullanilmiyor büyük ihtimalle. Oturma odası, yatak odası,çocuk odası sorumlu oldugun 3 oda var banyolari girip çıktıkça toplu ve temiz tutmaya çalış.
Günlük olarak kullandığiniz odaları topla temizle diğerlerini haftada bir temizle gece yatmadan ortalıkta oyuncak bardak ne varsa topla mutfagi bulasiksiz olarak birak ertesi gün işin kolaylaşır

Çocuklu ev dağınık olur benim evim ağlıyor, makinaların yapacağı kadarını yapıyorum geçen perdeleri yıkadım astım dünde halıları verdik eşim sildi süpürdü ben de yemek yaptım sonra oğlumuzla parka gittik

X