• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Temizlik mevzuları

saçma olmaz mı öğlen gidecek insana hem kahvaltı hem öğle yemeği mi olur bebeğim var mutfaktan çıkamıyorum 😩
Yarım gün gelene öğle yemeği de vermek zorunda değilsiniz. Zaten 4 saat kalıyor bı kahve molası yeter , niye veriyorsunuz ki?

Benim evime her hafta gelen biri var evim 4+2 dubleks bahçeli ben 2500 tl veriyorum günlük yeni zamla 10 gibi gelir 4 5 6 işi ne zaman biterse çıkar kahvaltı yapmaz ama öğlen yer bazen yemek söylerim bazen normal kahve molası da verir ama her işi yapar tabii her geldiği zaman yapmaz kendi düzeni var dolap içlerini yapar avize siler ama benim evim temizdir buhar makinesi cam silme makinesi robot var eşya çok malesef. Ütü de yapar büyük iş varsa yapmaz. Daha önce şirketten geldiler kadın lavaboyu sildi o bezle yeri kapıyı silmeye kalktı. Çıkışta ben srabayla da bırakıyorum yakın çünkü. Hatta abla temizliği bırakırsan çocuk yapıcam bakarsın diyorum 🤣 zarar verdiği oldu ama büyük şeyler değil. En büyük zararı halıyı çamaşır suyuyla mahvetti

saçma olmaz mı öğlen gidecek insana hem kahvaltı hem öğle yemeği mi olur bebeğim var mutfaktan çıkamıyorum 😩
Ben temizliğe gidecek biri olsam evde sabah karnımı güzelce doyururum ki gidince vakit kaybetmeden harıl harıl işe başlayım ki vakitlice bitsin yorulunca bi kahve molası yanında bisküvi arası lokum olsa yeter yani daha ne 🤣

Yarım gün gelene öğle yemeği de vermek zorunda değilsiniz. Zaten 4 saat kalıyor bı kahve molası yeter , niye veriyorsunuz ki?
Namaz kılıp yemek yiyorlar benim annem de ben gibi ondan öyle görünce sanırım onda da ne yemek bitiyor ne kahvaltı ne çay molası

Benim evime her hafta gelen biri var evim 4+2 dubleks bahçeli ben 2500 tl veriyorum günlük yeni zamla 10 gibi gelir 4 5 6 işi ne zaman biterse çıkar kahvaltı yapmaz ama öğlen yer bazen yemek söylerim bazen normal kahve molası da verir ama her işi yapar tabii her geldiği zaman yapmaz kendi düzeni var dolap içlerini yapar avize siler ama benim evim temizdir buhar makinesi cam silme makinesi robot var eşya çok malesef. Ütü de yapar büyük iş varsa yapmaz. Daha önce şirketten geldiler kadın lavaboyu sildi o bezle yeri kapıyı silmeye kalktı. Çıkışta ben srabayla da bırakıyorum yakın çünkü. Hatta abla temizliği bırakırsan çocuk yapıcam bakarsın diyorum 🤣 zarar verdiği oldu ama büyük şeyler değil. En büyük zararı halıyı çamaşır suyuyla mahvetti
Lavaboyu sildiği bezle kapı silmek mi abağğ

Ben temizliğe gidecek biri olsam evde sabah karnımı güzelce doyururum ki gidince vakit kaybetmeden harıl harıl işe başlayım ki vakitlice bitsin yorulunca bi kahve molası yanında bisküvi arası lokum olsa yeter yani daha ne 🤣
Ben de öyle evde temizlik yaparken yemek derdine mi düşüyoruz hemen olsun bitsin diye nisan açlığını unutuyor.Bana gelen başka biri memurdu devlet dairesinde kadın işten izin alıp temizliğe gidiyordu söylediği bir fiyat vardı .Eve gelip o bana şunu verdi yok ben şöyle güzel temizledim yok bu az dedi daha fazla verdi muhabbetlerine girip gün sonunda daha fazla istiyordu.Bana hep sanırım değişik ablalar denk geldi 🫠

Çok zor bir iş ama kendi evimi yaptığım gibi her gün bir yere temizliğe gitsen pertin çıkar
Yapan yapıyor valla, biraz pratik zeka ve plan işi. Benim memnun kaldığım kadınlarda gozledigim hızli -pratik olmaları, detaya dikkat etmeleri ve işe saygı duymalarıydi. Yoksa hepsi ufak tefek kizlardi aslinda, bu yüzden her günleri de doluydu valla...Sitede Şerife çarşamba bana gelecek, hayır bana gelecek diye kavga edenleri bile biliyorum 😂 şerife karşı siteden ev aldı sonra 😁

Lavaboyu sildiği bezle kapı silmek mi abağğ
Bu 3. Kişi çok memnunum hele şirket 4-5 kişi geliyor ama kötü. Benim için her yerin bezi ayrıdır yer bezini mutfak lavabosunda yıkatmam ya. İğrenç. Bu abla sadece eliyle yer silmez o da okey artık anneme gelen eliyle siler ama o ayda 1 alıyor yani.

Tatlım kahvaltı saçma evet ama temizliğe gelen de insan ya hani, kas gücüyle kesintisiz 7 saat hiç birşey yemeden aç açına çalışmasını beklemek daha saçma değil mi sence?
Değil, bana göre değil en azından. Biz işe giderken yemeğimizi yanımızda götürürüz, herkes de öyle çevremde. Ikram etmek isteyen etsin ama bu bi zorunluluk olamaz.

Onlar oluyor yaaaa, benim hortumdan kumandalı süpürgemin hortumu 3 defa kırıldı sayesinde 🤣 bir süpürge parası verdim o hortumlara. Şimdi dysonuma bir şey olmasın diye dua edip duruyorum 😅 ziyan olan havlularımı saymıyorum, banyo halıma çamaşır suyu şişesini koymuş, şişe dibi belli üzerinde, allahtan alaca bulaca bir şey de belli olmuyor.

Fayanslara kireç çözücü döküp derzleri haşat edeni de çok duydum

Bu gelen abla temizlik yapmıyor oyalanmaya geliyor.o verdiğiniz paraya yazık çabuk bitsin diye baştan savma yapmislar

Değil, bana göre değil en azından. Biz işe giderken yemeğimizi yanımızda götürürüz, herkes de öyle çevremde. Ikram etmek isteyen etsin ama bu bi zorunluluk olamaz.
İşyerinde öğle arası gibi bir hakkınız var, o sürede ister yanınızda getirdiğinizi yersiniz ister dışarı çıkar restoranda yersiniz, evdeki kadın giyinip çıkıp 1,5 saat yemek yiyebilir derseniz ok ama ben tercih etmiyorum ayrıca kol gücüyle çalışılan yerlerde işçilere mutlaka yemek temini yapılır. Zaten evinizde tam gün sigortasız çalıştirdiginiz bir insana bir öğün yemeği bile çok görüyorsanız bı daha gelmez zaten.

Bu 3. Kişi çok memnunum hele şirket 4-5 kişi geliyor ama kötü. Benim için her yerin bezi ayrıdır yer bezini mutfak lavabosunda yıkatmam ya. İğrenç. Bu abla sadece eliyle yer silmez o da okey artık anneme gelen eliyle siler ama o ayda 1 alıyor yani.
Benim de tüm bezler ayrıdır banyo mutfak ikisinin ayrı mutfak lavabosunda mutfak işleri dışında hiçbir şeye müsaade etmem yerleri el ile silmek de zor süpürgeler güzel çektiği için süpürge ardından vileda da iyi oluyor ben evde elimle ayda bir siliyorum diğer türlü vileda

Onlar oluyor yaaaa, benim hortumdan kumandalı süpürgemin hortumu 3 defa kırıldı sayesinde 🤣 bir süpürge parası verdim o hortumlara. Şimdi dysonuma bir şey olmasın diye dua edip duruyorum 😅 ziyan olan havlularımı saymıyorum, banyo halıma çamaşır suyu şişesini koymuş, şişe dibi belli üzerinde, allahtan alaca bulaca bir şey de belli olmuyor.

Fayanslara kireç çözücü döküp derzleri haşat edeni de çok duydum
Onlar bizde de oluyo malesef artık bir şey diyemiyorum.insanlık hali bazen bazı lekeler asla geçmiyor uğrsşmamak için porçöz çamaşır suyu abanıyorlar ben organik daha az zararlı malzemeler aldım buharlı temizleyici aldım kullanmıyor illa çamaşır suyu.

Onlar bizde de oluyo malesef artık bir şey diyemiyorum.insanlık hali bazen bazı lekeler asla geçmiyor uğrsşmamak için porçöz çamaşır suyu abanıyorlar ben organik daha az zararlı malzemeler aldım buharlı temizleyici aldım kullanmıyor illa çamaşır suyu.
Çamaşır suyu vazgeçilmezleri zaten, ben mutfak tezgahı dışında kullanmam ama onun için alıyorum. Kireç çözücüyü sakladım, kimseye vermiyorum. Kullanılacaksa ben kullanırım

Benim de tüm bezler ayrıdır banyo mutfak ikisinin ayrı mutfak lavabosunda mutfak işleri dışında hiçbir şeye müsaade etmem yerleri el ile silmek de zor süpürgeler güzel çektiği için süpürge ardından vileda da iyi oluyor ben evde elimle ayda bir siliyorum diğer türlü vileda
Ben sadece mutfağı siliyordum elimle lavabo önü çok kötü oluyordu dolap kenarında toz kalıyordu oraya halı serdim ne yapayım 🤣 kendimi yoramam valla benim evimde dehşet toz vardı yeni yapıldı halı eşya yeni kabus gibiydi yıkamaya gidiyor geliyor yürüdükçe toz havada uçuşuyor yere yapışıyor en son kapı önünde annemle yıkadık bu sefer sapsarı oldular. Şimdi şükür yok ama evi ateşe verecektim sabah sil akşama 1 karış toz oluyordu yerlerde de öbek öbek.

Back