Temizlik meselesi

Sen oyle zannet.. baya her yer toz pislik oluyor her yer.. camlar yerler
Her sene yazlığı temizletip kapatıyorum, ona rağmen evin içini geçtim mutfak dolabın içindeki tencereler bile toz oluyor. Nerden geliyor nasıl giriyor hiç bir fikrim yok, ama komple mutfağı dökmek 1 gün sürüyor.
Temizletmeden bıraksam ev küflencek demekki

Icinde yasam olmayan yer daha cok toz olur derler hep

4 oda dediği 3 +1, almancılar +1leri de oda diye söylüyor.

dediğiniz gibi şirketler 2 gün gelmez gerekirse badana temizliği gibi 2 kişi yollar, 1 günde bitirir çıkar.
ben temizlikçi hiç almıyorum ama Muğlada şirketlerin 2+1 eve 750 3+1 eve 1000 liraya geldiklerini biliyorum...yalnız...burada evler çok küçük. 2+1 denilen yerler 65 m2 3+1 denilen yerler 80 m2 oluyor. odalar minnacık mutfak salon zaten bir, amerikan mutfak her yer. tek fark balkon oluyor burada, her cephesinde balkon olan evler var, mesela ona da hortumla su tutup geçiyorlar.

firmadan teklif alırken eve 1 senedir girmedik filan dediyse ya da m2 genişse belki ondan 1400 denmiştir. ya da bursada piyasa öyledir bilmiyorum..-eğer öyleyse ilk defa bodrumdan pahalı bir yer duymuş olacam.

Icinde yasam olmayan yer daha cok toz olur derler hep
Öyle gerçekten
Evin içi hava alsın diye banyonun camlarını açık bırakıyoruz. Camların hepsinde sineklik olmasına rağmen evin içi sinek, böcek mezarlığı gibi oluyor her sene.
Her sene şirketden 4 kadın geliyor sabahtan akşama kadar evi yalayıp yutuyorlar. Perdeler inip hepsi yıkanıp takılıyor. Koca koca makinalar ile gelip koltukları, yatakları bile yıkıyorlar. Dolapları çekip arkasını üstünü siliyorlar. Bizde yardımcım ile 1-2 gün önceden gidip mutfağı dökmüş, yıkancakları yıkamış oluyoruz.
Anca paklanıyor ev.

1400 cok degil bu islere zaten. Zaten konu sahibinin gozu yese kendi yapar yani

1400 cok degil bu islere zaten. Zaten konu sahibinin gozu yese kendi yapar yani
Bizimki 1400 den fazla tutuyor tabii
3 katlı, çok balkonlu, teraslı kaç banyolu ev
Son kuruşuna kadar hak ediyorlar ama, helali hoş olsun
İyi bir şirketse o para çok değil
Kadınlar sırtlarından ter atıyor iş yapacağız diye
Öyle tanıdıkla olacak iş değil yani
Ben temizlik malzemeli anlaşıyorum fiyatda. Hiç birşey düşünmüyorum o varmı şu lazımmıydı demiyorum
Kovalarını, bezlerine varana kadar getiriyorlar.
Arada yemek, kahve molasıda verince canla başla iş yapiyorlar

Mutfak dolapları dökülüp içi silinecekse mutfak eşyaları yıkanacaksa koltuk kanepe silinecekse, camlar, kapı silinecekse normal bu fiyat. Ev kullanılmasa da tabak bardak bir toz oluyor şaşırırsınız

En iyisi canim durumun olmasa ok ama varken hem onlar kazansin hem sen yorulma..
Bence isini iyi yapmalari muhim..dersin helal olsun kac verirsende..detayli temizlik cunku.. her zaman temizlik yapilan evde soyle bi ustten gecersin ama toz oturursa 2-3 defa ustunde gecmek gerekiyor.. bunlar zaman ve insan gucu istiyor tabii..ama parasi az olup yalap salap lanetleyin is yapiyorsa dersin iyi yapsinda fazla istesin..

Sen oyle zannet.. baya her yer toz pislik oluyor her yer.. camlar yerler
Doğrudur yazlık evim yok siz daha iyi bilirsiniz büyük ihtimalle. Ben kendi evim olsa kendim yapardım diye düşündüm sonuçta kimse girmemiş sil süpür cam sil yavaş yavaş temizlenir diye düşündüm.

Mersin de yaşıyorum ben de geçen gün gördüm fiyatları temizlik için verilen fiyatlar 400-500-600 du günlük .

Burada 3+1 ler genel de 165 civarından başlıyor benim bulunduğum bölgede 4+1 ler 200 den başlıyor balkonlarda var genis tabi daha küçüklerde vardır belki genellikle 3+1 benim Muhitt, farklı semtlerde 2+1 ler 85,90,100 MT arası ama küçük değil odalar verilen fiyatlar böyle genel de.

20 gun once 17 ay ugramadigim evime dondum. Hala temizliyorum. Ben parasindan ziyade pandemi sonrasi kimseye guvenemez oldum ve takinti gelistirdim. Elim de agir ustelik. Acikcasi ev dusundugumden cok daha az tozlanmis ama ne olursa olsun el oyaliyor.

Boyle bir takintiniz yoksa 1400 cok cok uygun bir bedel, ugrasmaniza degmez. Daha ucuzunu bulabileceginizi dusunmuyorum.

Bu arada eğer sadece yardımcı almak isterseniz dolap içlerine karismiyorlar.

Onun için ekstra para alıyorlar 500 se günlük onun üzerine ekliyorlar bilginiz olsun .

yani bu kadın zaten 2 gün yol gelmiş olacak
yanında da 2 çocuk varmış
kalacağı zaten azami 4 hafta
o sürenin de hepsi evde geçirmez herhalde, gezer gelir yatar evde... evdeyken de dinlenmek ister.

yani normalinde de -eskiden bile- almancılar gelmeden anahtarı olan bir tanıdık eve temizlikçi alır temizletir havalandırır yemeği çayı bile hazırlardı normalde yol 1 gün ama yaz sezonu gümrüklerden dolayı 2 gün gibi oluyor çocukla filan o kadar zor ki...insanın o eve giresi gelmez...tozdan kokudan. karıncası böceği de eksik olmaz şu sıcakta. kaldı ki günlerce temizlesin. üstelik de ufak ufak temizler paklarsan, geri dönme vakti gelir o kadar saçma ki..

yazlığın vardır
nisanda gidip ekime kadar kalıyorsundur
eteğinde çocuk da yoktur, ağır ağır yaparsın
bir yandan konu komşuyla bir gün kahvaltı yaparsın bir gün çay içersin filan. zaten bir yere çıkmıyorsundur, canın da sıkılmaz.
anladığım kadarıyla bu kişinin öyle bir yazlık havası, konu komşu ortamı da yok.

Ama kadin tatile gidiyor.. 1 haftasi temizlikle gecer sonra birde donerken herseyi toplamakta 3-5 gun yarisi kaliyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…