• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Temizlik hastalığı

Bazanın altındaki kıyafetleri temiz buyuk boy bi posete doldurup agzını bantla ve bir hurcun içine koy. Dolabın içindekileride ben katlayıp hurca koyuyom böylece tozlanmıyor. Aslında bu işin caresi onlar orda kirlenmiyor diye kendine uyarıda bulun kimyasal temizleyicilerde bize zarar veriypr uzak durmak lazım birazda boşver yaa

1 yaşında kızım olduğundan beri inanın büyük bir temizliği en son ne zaman yaptım hatırlamıyorum. Her yeri gezdiği için silip supuruyorum ama içime sinmiyor. Geçen gelen misafir koltuğun altına elma düşürdü tozları görmesin diye koşa koşa geldim mutfaktan :KK70:ben aldım

küçülmüş temiz kıyafetleri, tekrar yıkayıp ütülemekmi :oha: niye ? ben mecbur kalmadıkça ütüye elimi bile sürmem :KK70: yazlık kıyafetler ince kırışıyo yazın daha çok ütü yapıyorum. ama kışın nerdeyse hiç. benim çocuğum yok ama, olanlar vakitsizlikten çocuğun hiç bişeye fırsat vermediğinden şikayet ediyolar. sen bunları yaparken çocuğna kvmi bakıyo, seni istemiyomu. canına yazık

Hergun mü süpürüp siliyorsunuz? Nasıl güç buluyorsunuz? Yatakodanizda yaptığınız baya abartı. Hele de kıyafet çırpma olayı. İnşallah pencereden cirpanlardan değilsinizdir. Dışardan çok tuhaf görünüyor çünkü. :duduk:
ay bayagi guldum :) benim kv dede o sekil o geldi gozumun onune bi an :)

Kızlar merhaba yarın eşimin yemin töreni var bu gece eşimin yanına gidicem hayırlısıyla inşallah bana dua edin :)

Konuma gelecek olursam yarın eşim gelecek diye dip köşe temizlik yaptım ama hala içim rahat değil :KK43: mesela insan evini standart hergün siler süpürür ya sanki bu benim için yeterli değil gibi mesela gün içinde salonu ve kendi yatak odamın temizliğini ben yaparım diğer yerleri kayinvalidem. Günlük bahsettiğim temizlik gibi silerim süpürürüm tozunu alırım isim bitince odanın kapısından odaya bakarım sanki hiç bişey yapmamışım gibi içime sinmez.
Mesela yatak odamı temizleyeceksem 2 haftada bir tamamen ortalığı kaldırıp öyle temizlerim oda baya bi abartı mesela gardirobun tozunu alicam dışından silemiyorum içindeki bütün kıyafetleri çıkarıyorum siliyorum sonra kıyafetleri çırpıp güzelce geri katlayıp koyuyorum. Bazanin altında çarşaflar lif patik vs kullanmadıgim eşyalar oluyor hepsini çıkarıyorum bazanin altını silip hepsini düzenli bi şekilde diziyorum. Aynalı cekmecem var çekmecemde ince ufak eşyalar var onların hepsini döküyorum 5 katlı çekmece silip hepsini tekrar yerlestiriyorum. Mesela bikac ay önce kızımın küçüklük kıyafetlerini yıkayıp bazanin altına koymuştum temizlik yaptığım gün onların hepsini çıkardım tekrar yıkayıp ütüleyip yerleştirdim.
Ince detaylara çok iniyorum sabah kahvaltıdan sonra odama girişip gece isimi bitirdiğimi hatirliyorum. Yani günlük yaptığım sil süpür temizliği hiç içime sinmiyor kızlar her yeri kaldirmazsam temiz olmuyomuş gibime geliyo bu bir rahatsızlık mı çok canım sıkılıyo bu olaya.
Temizlik güzeldir, elbiselerden çok toz dökülüyor, yaptığınız normal ama eğer bunları yapmak, yaşamınızdaki bazı şeyleri engelliyorsa dengeleyin. Mesela temizlik yüzden dışarı çıkamama Vs. Şöyle yapın işlere gün koyun, ayda bir çekmece, üçhaftada baza Vs.

Kızlar merhaba yarın eşimin yemin töreni var bu gece eşimin yanına gidicem hayırlısıyla inşallah bana dua edin :)

Konuma gelecek olursam yarın eşim gelecek diye dip köşe temizlik yaptım ama hala içim rahat değil :KK43: mesela insan evini standart hergün siler süpürür ya sanki bu benim için yeterli değil gibi mesela gün içinde salonu ve kendi yatak odamın temizliğini ben yaparım diğer yerleri kayinvalidem. Günlük bahsettiğim temizlik gibi silerim süpürürüm tozunu alırım isim bitince odanın kapısından odaya bakarım sanki hiç bişey yapmamışım gibi içime sinmez.
Mesela yatak odamı temizleyeceksem 2 haftada bir tamamen ortalığı kaldırıp öyle temizlerim oda baya bi abartı mesela gardirobun tozunu alicam dışından silemiyorum içindeki bütün kıyafetleri çıkarıyorum siliyorum sonra kıyafetleri çırpıp güzelce geri katlayıp koyuyorum. Bazanin altında çarşaflar lif patik vs kullanmadıgim eşyalar oluyor hepsini çıkarıyorum bazanin altını silip hepsini düzenli bi şekilde diziyorum. Aynalı cekmecem var çekmecemde ince ufak eşyalar var onların hepsini döküyorum 5 katlı çekmece silip hepsini tekrar yerlestiriyorum. Mesela bikac ay önce kızımın küçüklük kıyafetlerini yıkayıp bazanin altına koymuştum temizlik yaptığım gün onların hepsini çıkardım tekrar yıkayıp ütüleyip yerleştirdim.
Ince detaylara çok iniyorum sabah kahvaltıdan sonra odama girişip gece isimi bitirdiğimi hatirliyorum. Yani günlük yaptığım sil süpür temizliği hiç içime sinmiyor kızlar her yeri kaldirmazsam temiz olmuyomuş gibime geliyo bu bir rahatsızlık mı çok canım sıkılıyo bu olaya.
Yazık ediyorsun kendine

Bana göre köyde yapılan bir davranış o nedenle yazdım eski annelerin üst kat komşusu herşeyi çırpardı cam açık kapalı umurunda olmazdı köyden gelmişti
Ne kadar yazık. Uslubunuza bakın. Keşke kucumsediginiz insanlar kadar olabilseniz. Iciniz rahat edecekse alt katımda yengem oturuyo çırpmadan önce uyarıp cami kapattirip öyle çırpıyorum.

Teyzemde sizin gibi temizlik hastasi coraplara kadar ütü yapar hergun cam tozu alir bide 3 katlo yazligi var biz sabah kahvalti yapariz teyzem elinde bez asagiya inene kadar camlarin tozunu alir her allahin gunu kadin 2 dk durmaz bel boyun fitigi patladi ameliyat oldu ertesi gun elinde bezle cam siliyor enistem doktora goturdu siz bu kadina zincir baglasanda durmaz diyip gonderdi

Temizlik konusunda bu kadar takıntılı olmanızın mutlaka size özgü bir sebebi vardır. Bunun nedeni ve yapmanız gerekenleri terapi alarak halledebilirsiniz. Ki genelde önerilen şudur; zorlayıcı bir şekilde yapmaktan geri durulamayan şeyi o anda yapmamaktır. Örneğin yarından itibaren bu temizliği bu şekilde detaylı bir şekilde yapmamak. Mesela bazaların altını es geçmek gibi. Tabi bunun sizde yaratacağı etkiyi öngöremeyiz. Bazen obsesyon sahibi kişiler sinir krizi de geçirebiliyorlar engellenmişlik duygusuyla. O yüzden mutlaka bir terapistle çalışın.

Iciniz rahat edecekse alt katımda yengem oturuyo çırpmadan önce uyarıp cami kapattirip öyle çırpıyorum.

Merak ediyorum,diyelim ki uyarıp çırpınca yine de pencere önünün veya camların fazladan kirlenmesine sebep olmuş olmuyor musunuz razı bile olsa buna hakkınız olduğunu düşünüyor musunuz? Sizin aracılığınızla çırpanlara sormak istiyorum ben bunu.

Bunlar hep eli boşluktan

kendine bakım yap
kitap oku
kv yaşayınca onunla oturmaktansa temizlik mi yapıyım diyosun
bu ne abartı.

Iciniz rahat edecekse alt katımda yengem oturuyo çırpmadan önce uyarıp cami kapattirip öyle çırpıyorum.

Merak ediyorum,diyelim ki uyarıp çırpınca yine de pencere önünün veya camların fazladan kirlenmesine sebep olmuş olmuyor musunuz razı bile olsa buna hakkınız olduğunu düşünüyor musunuz? Sizin aracılığınızla çırpanlara sormak istiyorum ben bunu.
Giriş katta oturuyorum camın önü sürekli ekmek kırıntısı saç topu :( ben uyarmaktan utanıyorum onlar aynı.

Back