Temizlik görevlisi olduğum için aşağılanıyorum

Insanların bakış açıları çirkin yoksa elbette gocunulacak bir işiniz yok sizin. Elin sifona basmayı bilmeyen embesiline, hadsiz hemşiresine ezdirmeyin kendinizi. Görev dagılımım da yok git şikayet et hadi yürü diyin. Bu yaşa gelip hala sifona basmayı öğrenememişsiniz benim işimin tanımı mı yapıyorsunuz diyin. Gitsinler sikayet etsinler bi kaç elin sidiklisinin lafıyla isinizden olmazsınız en fazla uyarı yersiniz. O zaman da durumu anlatıp açiklama fırsatıniz olur.

Çok üzücü,ne mezunsunuz ? Sekreter,bilet alimi,ofis asistani vb. gibi bir işe girseniz daha iyi olur. Yükselme şansınızda olur, temizlik görevi için fazla gençsiniz, univde bitirmişsiniz öyle ya da böyle. Ilerleyebileceginiz bir iş, sizin için daha uygun

Size sabır ve kolaylık diliyorum, hadsiz insanlarla uğraşmak çok zor. Ben üniversitedeyken bir arkadaşım lise mezunu olarak kpss puanıyla hastaneye atanmıştı, mezun olduktan sonra aynı hastanede mühendis kadrosuyla devam etti. Acaba sizin öyle bir imkanınız olabilir mi? Süreç nasıl işliyor, arkadaşımın torpili var mıydı bilmiyorum. Siz de deneseniz işten ayrılmadan?

Kardeşim kendini bilmeyen hadsiz insanlar her yerde inan. Bir yerde genel müdür bile olsan o pozisyonda bile itelemek isteyen insanlar çıkacaktır. Evet insanın zorunda gidiyor bu, çok haklısın. Ama kişiselleştirmemeye çalış. Bu onların kötü huyu, senin değil ki :)
İnşallah o kadar güzel bereketli kapılar karşına çıkar ki bu günleri gülerek anlatırsın. Hayırla <3

Herkese merhaba. 25 yaşındayım üniversite bittikten sonra bir türlü iş bulamayıp en sonunda bir hastanede temizlik görevlisi olarak işe başladım. Yaptığım işten asla gocunmuyorum kendi ayaklarımın üzerinde durabildiğim için, en önemlisi helaliyle para kazandığım için kendimle gurur duyuyorum fakat insanların, temizlik görevlisiyim dedikten sonraki aşağılayıcı tavırları beni zamanla rahatsız etmeye başladı. Hastane içerisinde bile en alt kademe olduğum için müdürü, hemşiresiz sekreteri, şefi daha nicesi tarafından ezilmeye çalışıldım. Hatta bi defasımda hemşirenin kargosunu almadığım, güzel bi dille görevim olmadığını belirttiğim için "temizlikçilerde konuşmayı öğrenmiş" tarzında bi tavırla karşılaşıp hemşire tarafindan klinikten kovulmuştum :) . Bi defada tuvaleti çok pis kullanan bi hastayi uyarmak istemiştim. Afedersiniz ihtiyacını karşılayıp sifona bile basmiyordu. Tuvalet temizliğine biraz özen gösterir misiniz en azindan sifona basin diye uyardığımda, "hizmetçi değil misin ben yapıcam sen temizleyeceksin" cevabini aldim. Daha anlatacağim buraya sığmayacak o kadar çok şey var ki. Özetlemek gerekirse işimi seviyorum fakat insanlar tarafindan ötekileştirilmek zoruma gitmeye başladı. İşten çıkma noktasına geldim. İşten çıkmam mantikli bi hareket mi olur danişmak istiyorum sizlere de. Biraz uzun oldu bu arada yorduğum için özür dilerim :)
Üniversitede hangi bölüm okudunuz?

Aynı kişi banka gişeşinde , telefon bankacılığında , müşteri hizmetlerinde , market kasasında özetle hepimizi bir yerde bulup cehaletine maruz bırakıyor
Bu tipler sessizliğide eziklik olarak algılıyorlar yapıştır cevabını

Hemen iş bulamam bi de devlet kurumu olduğu için kestirip atmakta istemiyorum emin değilim :)
Allah bildiği gibi yapsın böylelerini.
Farkında değiller hayat bir zincir,hepimiz bunun bir parçasıyız. O hastanede temizlik görevlileri olmasa o hasta da,hemşire de aklıniza gelebilecek herkes zorlanır. Kendi pis bıraktığı tuvalete tekrar girecek o hasta,o hemşire pis /temizlik yüzü görmemiş bir ortamda çalışacak.
Hiçbir insan işi yüzünden aşağılanamaz. Birbirimize ihtiyacımız var.
Yerinizde olsam iş başvurusu yapmaya devam ederdim bir yandan. Bulduğum an ayrılırdım.
Kolaylıklar dilerim,umarım en kısa zamanda alanınızda bir iş bulursunuz.

Sana tavsiyem işine tabiki şuanlık devam et çünkü Türkiye’nin ekonomisi kötü bir durumda ama bi yandan sürekli iş ilanı araştır hepsine başvur sertifika al yabancı dilini geliştir .Ben İngilizce öğretmenliği bitirdim istersen sana dil konusunda yardımcı olabilirim.

kararmış ve pis kalpleri temizlemek hastane koridorlarını temizlemekten daha zor ne yazık ki.
aileden gelir bazı şeyler, sonradan öğretmek imkansızdır.
o yüzden hiç tasalanmayın derim, hatta duymayın bile.
kendinizi sırtınıza destek yapın, kimse sizi deviremez zaten :)

Hemen iş bulamam bi de devlet kurumu olduğu için kestirip atmakta istemiyorum emin değilim :)
bence hiç çıkma memurluk gibi işini yap kimseyi duyma bende sağlıkçıyım temizlik personelleri ile kankayız hiç umurunda olmasın

Bende hastanede çalıştım 2 yıl kadar yemekhane bölümündeydim hiç de eziklenmedim
Ama senin duruşunda önemli o özgüveni kendinde bulmalısın hastaneden doktor da hemşire de sekreter de temizlik personeli de arkadaşım oldu

Kadroluymuşsunuz işten çıkmanızı tavsiye etmem kpss ye yine de hazırlan ama bir daha kadrolu iş bulman çok zor olur
İnsanları hiç de takma işini yap lafını söyle
Bazı insanların kalpleri kötü ezmek için ne olursa olsun konuşurlar sen kendine güven

Konu sahibi mesleğiniz o kadar güzel ki.
Sizi asagilayanlar hadi siz olmadan yasasin da görelim.
Ortalığı af edersiniz bxx götürür.
Size teşekkür edeceklerine, iyi ki varsınız diyeceklerine asagiliyorlarsa eğer o onların aşağılık oluşundandır.
Başkalarını bilmem ama ben sizi tebrik ediyorum ve bize sağlıklı temiz bir ortam hastane sunmaya çalıştığınız için de teşekkür ediyorum.
Iyi ki varsınız.

Hastane ortamı çok kötü, biz hastalara bile çok kötü davranıyorlar. Doktorlar hemşirelere kötü davranıyor hemşireler hastalara vs vs.

Dün depremzede olduğumu belirttim böyle aşağılayıcı tavırlarda davrandı sekreterler doktorlar vs

Bizim kurumda böyle kötü muamele yok temizlik işçilerine karşı.

Başka bir kuruma geçme şansınız var mı ?

Valla bu hastanedeki temizlik personeli konusunda çok şey söylenir de konu siyasete girer, onun için söylemiyorum.
Siyasete bulaşmayan kısmından bahsedeyim. Hastanelerde her zaman gereğinden fazla temizlik personeli bulunur ve kişi başına düşen iş yükü diğer bölümlerle kıyaslandığında gerçekten azdır. Maaş konusunda ise kendilerinden kat kat fazla iş yapan kişilere yakın bir maaş alırlar.

Şimdi burada bir kaç kişinin yaptığı terbiyesizlik yüzünden demogoji yapmanın alemi yok. Size bu uslüpla konuşan hasta, doktora hemşireye de aynı tavırda konuşur. Ne yapsın onlar da mı işi bıraksın? Ya da başka mesleklerde böyle şeyler olmuyor mu?

Siz de bu işi bırakmayacağınızı biliyorsunuz. Kpss yi kazanıp atansanız bile bu maaşa bu rahatlıkla iş bulamayacağınızı da biliyorsunuz. Polemik oluşturmak için konu açmışsınız gibi geldi bana.

Sarılasım geldi sana 🥺 hastanelere her çeşit insan geliyor. Medeni insanlar da geliyor, 20 tane suç kaydı olan herif de geliyor. Yani karşılaştığın insanların içlerinde mutlaka ayılar olacak. Sana böyle davrananlar trafikte yol vermedi diye levyeyle millete saldırıyor. Bunlar toplumca kanayan yaramız.

O değil de dünden beri hizmet sektöründeki insanları suratsız olduğuyla ilgili bir konu okuyorum. Bunun ülke şartlarında normal olduğunu savunuyordum şu konu da tam üstüne geldi. Yani hizmet sektöründe çalışan insanlar suratsız olmasın da napsın.

Valla bu hastanedeki temizlik personeli konusunda çok şey söylenir de konu siyasete girer, onun için söylemiyorum.
Siyasete bulaşmayan kısmından bahsedeyim. Hastanelerde her zaman gereğinden fazla temizlik personeli bulunur ve kişi başına düşen iş yükü diğer bölümlerle kıyaslandığında gerçekten azdır. Maaş konusunda ise kendilerinden kat kat fazla iş yapan kişilere yakın bir maaş alırlar.

Şimdi burada bir kaç kişinin yaptığı terbiyesizlik yüzünden demogoji yapmanın alemi yok. Size bu uslüpla konuşan hasta, doktora hemşireye de aynı tavırda konuşur. Ne yapsın onlar da mı işi bıraksın? Ya da başka mesleklerde böyle şeyler olmuyor mu?

Siz de bu işi bırakmayacağınızı biliyorsunuz. Kpss yi kazanıp atansanız bile bu maaşa bu rahatlıkla iş bulamayacağınızı da biliyorsunuz. Polemik oluşturmak için konu açmışsınız gibi geldi bana.
Yakın bir akrabam istanbulda bir eğitim araştırma hastanesinde temizlik görevlisi olarak çalışıyor ve asgari ücret alıyor. Hayır hiçbir yerden torpille, tanıdıkla girmedi, tanıdığı olan insan milletin sifonu çekmediği tuvalete temizlemek için mi kullanır bunu? Sanki kaymakam olarak atanmış gibi konuşmuşsunuz :) işçilerin çalışabileceği başka alanlar da var. Neden böyle bir şeyi seçsin

Yakın bir akrabam istanbulda bir eğitim araştırma hastanesinde temizlik görevlisi olarak çalışıyor ve asgari ücret alıyor. Hayır hiçbir yerden torpille, tanıdıkla girmedi, tanıdığı olan insan milletin sifonu çekmediği tuvalete temizlemek için mi kullanır bunu? Sanki kaymakam olarak atanmış gibi konuşmuşsunuz :) işçilerin çalışabileceği başka alanlar da var. Neden böyle bir şeyi seçsin
Dediğim gibi siyaset konuşmak istemiyorum. Yalnız mesajımda yazdıklarımı yakın bir tanıdığımı referans alarak yazmadım. Kendim 10 senedir çeşitli devlet hastanelerinde çalışıyorum. Ve tahmin edersiniz ki yakın çevremde de diğer devlet hastanelerinde çalışan çok kişi olduğu için direk gözlemleme şansım oldu. Ve hatta şu an telimde kayıtlı en az 20 tane devlet hastanelerinde çalışan temizlik personeli numarası var. Bu söylediklerimi ve hatta söyleyemediğim bir çoğunu kendi ağızlarından duydum. ( kendi tecrübelerim dışında)

Ben adliyede staj yaparken valla bazen öğlen temizlikçi ablaların odası vardı orada otururdum ertesi gün savcımla yemeğe giderdim hiç de gocunmadım bir fark da yoktu benim için. İnsan olmakla alakalı bu ve bazılarında o yok.

X