Temizlik görevlisi olduğum için aşağılanıyorum

anladığım kadarıyla üniversite hastanesi
yani bir yere gidemez

konu sahibi, temizlik görevlisi ablalar genelde çok cevval Ankara'da üni hastanelerinde, (tüm hastanelerde kalmışlığım var benim, ailem geniş) siz neredesiniz bilmiyorum ama biraz feyz alın derim, çat çat cevap verin, çok naif sessiz kalmayın. tabii Ankara'da üni hastaneleri mahşer yeri gibi... pişmiş katmerlenmiş olabilirler...

çok da ciddiye almamaya çalışın
zor biliyorum ama özelde kasiyer olsanız da süper bir iş ortamı olmayacak, en azından senelik izniniz belli, hakkınız hukukunuz belli

yapacağınız alanda iş bulmaya çalışmak için kasmak
dilerim bulursunuz
Ankaradayım 😂 tabi cevap veriyorum ama bi yerden sonra ona bile halim kalmıyor

Bunun için kendini hiç üzme hakkınla kazandığın paradan da asla gocunma. Yıllarca hastanede calıstım çok garip bir ortamı var doçentin bile profesör tarafından azarlandığını gördüm, ama aynı şekilde makamı yüksek olup sırf alçak gönüllü olduğu için arkasından dedikodu yapılanı da gördüm. Ayrıca personel, sağlık çalışanları kadar önemlidir bunu bir takımın parçası olmak gibi gör, takımda iyiler ve kötüler hep olur siz olmasanız hastaneler hijyenik ve sağlık dağıtan bir yer olmaktan çıkar. ❤️

Yaptıkları şeyler onların küçüklüğü, sizin büyüklüğünüz. Umursamadan geçiniz. Bu ahlaksızlığın hüküm sürdüğü zamanda namusunuzla para kazanmanın haklı gururu size yeter.

Ezikliklerle muhatap olma gül geç. Kendisini başkasından üstün görerek bi b.k olduğunu sanan eziktir net.

İçinde insan olan her isi yapmak çok zor.Cahil ve kötü insanlar,insanı canından bezdiriyorlar.Madem işi bırakma raddesine kadar geldiniz,siz de hakaret etmeden verin cevaplarını.
İstifa etmeyin ya da edin de diyemem.Cunku ne yaşadığınızi ancak siz bilirsiniz.Ne kadar iyi gozlemci olursan ol ,hicbirseyi yaşamadan bilemiyorsun.

Bunun için kendini hiç üzme hakkınla kazandığın paradan da asla gocunma. Yıllarca hastanede calıstım çok garip bir ortamı var doçentin bile profesör tarafından azarlandığını gördüm, ama aynı şekilde makamı yüksek olup sırf alçak gönüllü olduğu için arkasından dedikodu yapılanı da gördüm. Ayrıca personel, sağlık çalışanları kadar önemlidir bunu bir takımın parçası olmak gibi gör, takımda iyiler ve kötüler hep olur siz olmasanız hastaneler hijyenik ve sağlık dağıtan bir yer olmaktan çıkar. ❤️
Keşke herkes senin gibi düşünebilse❤️

Öncelikle yaptıgın işin büyüğü küçüğü olmaz iş iştir ülkemizde malesef böyle bir algı var. Kendi işinin patronu olmadıgın sürece herkes işçidir. Mevki veya sıfat ne olursa olsun. Siz memnunsanız sorun yok. Ama yok ben kafama takıyorum derseniz kazandıgınız para ile kendinize bazı yatırımlar yapıp yeni iş fırsatları kovalaybilirsiniz

Helal yolla para kazanıyorsun. Ne kötü insanlar var. Onların kalbi kötü sizde bir şey yok. Elbette göreviniz olmayan şeyleri yapmayın. Çok adapsız insanlar var. Ama üniversite olarak branşınız ile ilgili bir iş de bakın. Maalesef hadsiz çok. Üzülmeniz de normal. Ama bunun için işi bırakıp zora düşmeyin önce işinizi bulun öyle çıkın.

Çok düzgün biri olduğunuz yazış tarzınızdan bile belli. Lütfen bunların sizi üzmesine müsade etmeyin. Ne yazık ki size özgü değil toplumumuzda kendinden güçsüz gördüğünü aşağılamak gibi çok çirkin bi yaklaşım var. Garsona sen diye hitap eden müşteri de buna dahil bence 🙁

Bunlar insanlığını kaybetmiş arkadaşım takma kafaya. İşten çıksan da kaçamazsın farklı kılıkta, farklı statüde her yerdeler. Patron olmadığın sürece illa ki maruz kalırsın. Temizlik işi zor diyorsan başka iş bak derim.

Öncelikle yaptıgın işin büyüğü küçüğü olmaz iş iştir ülkemizde malesef böyle bir algı var. Kendi işinin patronu olmadıgın sürece herkes işçidir. Mevki veya sıfat ne olursa olsun. Siz memnunsanız sorun yok. Ama yok ben kafama takıyorum derseniz kazandıgınız para ile kendinize bazı yatırımlar yapıp yeni iş fırsatları kovalaybilirsiniz

Bunlar insanlığını kaybetmiş arkadaşım takma kafaya. İşten çıksan da kaçamazsın farklı kılıkta, farklı statüde her yerdeler. Patron olmadığın sürece illa ki maruz kalırsın. Temizlik işi zor diyorsan başka iş bak derim.
Tabiki zorlukları var ama insanlarla uğraşmak temizlik yapmaktan daha zor geliyor

Çok düzgün biri olduğunuz yazış tarzınızdan bile belli. Lütfen bunların sizi üzmesine müsade etmeyin. Ne yazık ki size özgü değil toplumumuzda kendinden güçsüz gördüğünü aşağılamak gibi çok çirkin bi yaklaşım var. Garsona sen diye hitap eden müşteri de buna dahil bence
Çok teşekkür ederim :) Haklısınız. Insanlara kibar ve iyi niyetli yaklaştığım için de böyle oluyor.

Helal yolla para kazanıyorsun. Ne kötü insanlar var. Onların kalbi kötü sizde bir şey yok. Elbette göreviniz olmayan şeyleri yapmayın. Çok adapsız insanlar var. Ama üniversite olarak branşınız ile ilgili bir iş de bakın. Maalesef hadsiz çok. Üzülmeniz de normal. Ama bunun için işi bırakıp zora düşmeyin önce işinizi bulun öyle çıkın.
Kendi branşımdan iş bulamadığım için bu işe yöneldim. Dediğiniz gibi önce iş bulup öyle çıkmayı planlıyorum ama iş bulmakta o kadar zor ki

Herkese merhaba. 25 yaşındayım üniversite bittikten sonra bir türlü iş bulamayıp en sonunda bir hastanede temizlik görevlisi olarak işe başladım. Yaptığım işten asla gocunmuyorum kendi ayaklarımın üzerinde durabildiğim için, en önemlisi helaliyle para kazandığım için kendimle gurur duyuyorum fakat insanların, temizlik görevlisiyim dedikten sonraki aşağılayıcı tavırları beni zamanla rahatsız etmeye başladı. Hastane içerisinde bile en alt kademe olduğum için müdürü, hemşiresiz sekreteri, şefi daha nicesi tarafından ezilmeye çalışıldım. Hatta bi defasımda hemşirenin kargosunu almadığım, güzel bi dille görevim olmadığını belirttiğim için "temizlikçilerde konuşmayı öğrenmiş" tarzında bi tavırla karşılaşıp hemşire tarafindan klinikten kovulmuştum :) . Bi defada tuvaleti çok pis kullanan bi hastayi uyarmak istemiştim. Afedersiniz ihtiyacını karşılayıp sifona bile basmiyordu. Tuvalet temizliğine biraz özen gösterir misiniz en azindan sifona basin diye uyardığımda, "hizmetçi değil misin ben yapıcam sen temizleyeceksin" cevabini aldim. Daha anlatacağim buraya sığmayacak o kadar çok şey var ki. Özetlemek gerekirse işimi seviyorum fakat insanlar tarafindan ötekileştirilmek zoruma gitmeye başladı. İşten çıkma noktasına geldim. İşten çıkmam mantikli bi hareket mi olur danişmak istiyorum sizlere de. Biraz uzun oldu bu arada yorduğum için özür dilerim :)
Sen kendinden emin tavrınla, amacın bu olmasa da, birilerinin egosunu zedelemeye devam ettikçe bu tepkiler gelecektir. Böyle devam et onların istedikleri, yönetebilecekleri biri olma. İşini en iyi şekilde yap, işine yaoan kişiye saygı eninde sonunda duyulur, kibar olmaya da devam et, bırak insanları. İnan hepsi mutsuz, birilerinden de bunu çıkarmaya çalışıyorlar

X