- 23 Temmuz 2014
- 6.185
- 17.437
Valla çok zor bulunuyor. Ben anneme kadrolu olarak emekli olasıya kadar çalışağı yerler baktım yok kesinlikle giremiyor.Hemen iş bulamam bi de devlet kurumu olduğu için kestirip atmakta istemiyorum emin değilim :)
Zan altında bırakmıyorum hastaneye gittiğimde yaşadıklarımı söylüyorum genel olarak böyle istisnalar varımdır vardır belki ama çoğunluk bana bu şekilde denk geldi kusura bakmayınBir kişi üzerinden neden belirli meslek gruplarını aşağılıyorsunuz? Kötü örnek örnek değildir. Senin bakış açınla bakarsak buradaki küstah doktor, öğretmen vs. gibi türünün kötü örnekleri yüzünden bir sürü meslek grubunu zan altında bırakmış ololuruz.
O kadar haklisiniz kiValla çok zor bulunuyor. Ben anneme kadrolu olarak emekli olasıya kadar çalışağı yerler baktım yok kesinlikle giremiyor.
Devlet kurumları yaş sınırını 35 40 olarak almış. Ama 40 ın üzerini kabul etmiyor çoğu. Kendisi de 46 yaşında. Kyk da çalışmak için temizlik görevlisine kpss şartı koymuş gülsem mi alasam mı bilemedim. Yani elemek için ellerinden gelen çabayı gösterdiler. Okula da işkurdan girmişti bir kere ilk ve son oldu :) Oda bi yıl çıkıyor 3 yıl çıkıyor onunda garantisi yok. O yüzden siz bi taraftan kadrolu girebileceğiniz kurumlara bakın başvurun. Aslında bankadakiler çok şanslı oluyor diyebilirim. Ben staj yaparken annemin bankada çaycı olarak çalışmasını çok istemiştim ama bankada ilan bile olmuyor kolay kolay çalışanlar direk çevresinden aldığı için hiç bulamadık. Hakkınızda hayırlısı olur inşallah. Siz kendinizi ezdirmeyin kim ne derse desin işiniz neyse onu söyleyin. Sizi hemşire attıracak değil ya. İşin bu diyene de insan olmakta sizin göreviniz demek var aslında.
O insanlarda evlerinde gizmetci sanki hic o isi yapmiyolar WC temizleniyor yerlerde siliniyor,yani siizn yaptiginizi onlarda yapiyo.Herkese merhaba. 25 yaşındayım üniversite bittikten sonra bir türlü iş bulamayıp en sonunda bir hastanede temizlik görevlisi olarak işe başladım. Yaptığım işten asla gocunmuyorum kendi ayaklarımın üzerinde durabildiğim için, en önemlisi helaliyle para kazandığım için kendimle gurur duyuyorum fakat insanların, temizlik görevlisiyim dedikten sonraki aşağılayıcı tavırları beni zamanla rahatsız etmeye başladı. Hastane içerisinde bile en alt kademe olduğum için müdürü, hemşiresiz sekreteri, şefi daha nicesi tarafından ezilmeye çalışıldım. Hatta bi defasımda hemşirenin kargosunu almadığım, güzel bi dille görevim olmadığını belirttiğim için "temizlikçilerde konuşmayı öğrenmiş" tarzında bi tavırla karşılaşıp hemşire tarafindan klinikten kovulmuştum :) . Bi defada tuvaleti çok pis kullanan bi hastayi uyarmak istemiştim. Afedersiniz ihtiyacını karşılayıp sifona bile basmiyordu. Tuvalet temizliğine biraz özen gösterir misiniz en azindan sifona basin diye uyardığımda, "hizmetçi değil misin ben yapıcam sen temizleyeceksin" cevabini aldim. Daha anlatacağim buraya sığmayacak o kadar çok şey var ki. Özetlemek gerekirse işimi seviyorum fakat insanlar tarafindan ötekileştirilmek zoruma gitmeye başladı. İşten çıkma noktasına geldim. İşten çıkmam mantikli bi hareket mi olur danişmak istiyorum sizlere de. Biraz uzun oldu bu arada yorduğum için özür dilerim :)
Evet kadroluyumEdep, terbiye öğrenmemiş insanlarla karşılaşmışsınız sadece. Yoksa kendi ayaklarının üzerinde durup çalıştığın hiçbir mesleği küçümseyemezsin. Her meslek birbiriyle bağlantılı demiştim bir konuda. Temizlik görevlileri olmasın bakalım ne yapacaklar o hastanede tripten tribe giren hemşireler? O görevi üstlenmek zorunda bile kalabilirlerdi. Yani güler yüz, saygı zor değil ama egoist ve burnu havada olmayı tercih ediyorlar. Annemde okulda, mobilyacıda temizlik görevlisi olarak çalıştı sonra aşçılığa başladı. Oda nelerini gördü. Ama işini severek yapıyor. Kadrolu musunuz hastanede?
Türkiyedeki hastanelerin çoğuna gitme şansınız olmadığına göre çok küçük bir deneyimle genelleme yaparak zan altında bırakıyorsunuz. Tabii ki size kötüler denk gelmiş olabilir ama canını dişine takarak çalışan, hastaya elinden gelen her şeyi yapan, kendisinden ve ailesinden feda eden bir sürü sağlık çalışanı var. Özellikle sağlık çalışanlarına nefretin bu kadar hat safhada olduğu bir dönemde bunu genelleme olarak söylemek doğru değil.Zan altında bırakmıyorum hastaneye gittiğimde yaşadıklarımı söylüyorum genel olarak böyle istisnalar varımdır vardır belki ama çoğunluk bana bu şekilde denk geldi kusura bakmayın
Hastane değişimi talebi falan oluyor mu peki isteseniz? Sağlık Ocağı da olabilir. Tabi isteğe bağlı hemen yapmıyorlardır belki ama bir sormak lazım.Evet kadroluyum
İşletme mezunuyum, bi yandanda kpss çalişiyorum fakat işten gelince bayılacak kadar yorgun olduğum için kendimi tam anlamiyla derslere veremiyorumÜniversiteden hangi bölümden mezun oldunuz? İşe ihtiyaciniz varsa tabi devam edin calismaya ama bence hemen kpss ye de çalışmaya başlayın ve kendinizi işimi seviyorum diye kabul edip köreltmeyin.
Sağlık çalışanlarına öfke kusmuyorum cevremde de var yakınım sağlık çalışanı daha küçük illerde de gördüm sağlık çalışanlarını tek il olarak demedim neyse polemiğe girmek istemiyorum belli ki sağlık calisanisiniz arkadaşa bu şekilde davranma hakkı varmıydi kargomu neden almadın diye yoktu niyetim egosunu söylemekti siz konuyu genel düşündünüzTürkiyedeki hastanelerin çoğuna gitme şansınız olmadığına göre çok küçük bir deneyimle genelleme yaparak zan altında bırakıyorsunuz. Tabii ki size kötüler denk gelmiş olabilir ama canını dişine takarak çalışan, hastaya elinden gelen her şeyi yapan, kendisinden ve ailesinden feda eden bir sürü sağlık çalışanı var. Özellikle sağlık çalışanlarına nefretin bu kadar hat safhada olduğu bir dönemde bunu genelleme olarak söylemek doğru değil.
Malesef hastane içerisinde bile çok zor yer değişikliği yapıyorlarHastane değişimi talebi falan oluyor mu peki isteseniz? Sağlık Ocağı da olabilir. Tabi isteğe bağlı hemen yapmıyorlardır belki ama bir sormak lazım.
Merhaba bende turizm sektöründe çalışıyorum ve benzer şeylerle karşılaşıyorum, aşağılık insanlar her yerdeler siz alnınızın teriyle namusunuzla para kazanıyorsunuz asla öyle insanlıktan nasibini almamışların lafına bakarak kendinizi küçük görmeyin. Size otelde karşılaştıklarımı anlatsam, otelde bir oda tuttu diye otelin sahibi olmuş gibi davranan ve muamele bekleyen, daha açık büfeden yiyecek almaktan, toplum içinde yeme içme kurallarından aciz olduğu halde bizlere orada garsonuz diye tepeden bakma hakkını kendinde bulan cahilleri bir görseniz çok gülersiniz. :))) Biz gülüyoruz çünkü akılları sıra kendi çaplarında bizleri aşağılarken girdikleri o haller çok gülünç. :))))Herkese merhaba. 25 yaşındayım üniversite bittikten sonra bir türlü iş bulamayıp en sonunda bir hastanede temizlik görevlisi olarak işe başladım. Yaptığım işten asla gocunmuyorum kendi ayaklarımın üzerinde durabildiğim için, en önemlisi helaliyle para kazandığım için kendimle gurur duyuyorum fakat insanların, temizlik görevlisiyim dedikten sonraki aşağılayıcı tavırları beni zamanla rahatsız etmeye başladı. Hastane içerisinde bile en alt kademe olduğum için müdürü, hemşiresiz sekreteri, şefi daha nicesi tarafından ezilmeye çalışıldım. Hatta bi defasımda hemşirenin kargosunu almadığım, güzel bi dille görevim olmadığını belirttiğim için "temizlikçilerde konuşmayı öğrenmiş" tarzında bi tavırla karşılaşıp hemşire tarafindan klinikten kovulmuştum :) . Bi defada tuvaleti çok pis kullanan bi hastayi uyarmak istemiştim. Afedersiniz ihtiyacını karşılayıp sifona bile basmiyordu. Tuvalet temizliğine biraz özen gösterir misiniz en azindan sifona basin diye uyardığımda, "hizmetçi değil misin ben yapıcam sen temizleyeceksin" cevabini aldim. Daha anlatacağim buraya sığmayacak o kadar çok şey var ki. Özetlemek gerekirse işimi seviyorum fakat insanlar tarafindan ötekileştirilmek zoruma gitmeye başladı. İşten çıkma noktasına geldim. İşten çıkmam mantikli bi hareket mi olur danişmak istiyorum sizlere de. Biraz uzun oldu bu arada yorduğum için özür dilerim :)
Ben de belirttim zaten bunu yapanın hadsiz terbiyesiz oldugunu. Egolu biri bunu yapan o konuda haklısınız. Benim kast ettiğim bu örnekteki kişinin veya sizin denk geldiğiniz kötü örneklerin meslek grubundaki bir sürü kişiyi genelleyemeyecek olması. Sağlık çalışanı değilim ama yakınımda çok fazla varlar. Yaşadıkları zorlukları biliyorum. Bir kaç kötü istisna hariç denk geldiğim çoğu sağlık çalışanı da iyi insanlardı.Sağlık çalışanlarına öfke kusmuyorum cevremde de var yakınım sağlık çalışanı daha küçük illerde de gördüm sağlık çalışanlarını tek il olarak demedim neyse polemiğe girmek istemiyorum belli ki sağlık calisanisiniz arkadaşa bu şekilde davranma hakkı varmıydi kargomu neden almadın diye yoktu niyetim egosunu söylemekti siz konuyu genel düşündünüz
Bir kaç kötü istisnalar şansmidir bana denk geldi demek ki :))Ben de belirttim zaten bunu yapanın hadsiz terbiyesiz oldugunu. Egolu biri bunu yapan o konuda haklısınız. Benim kast ettiğim bu örnekteki kişinin veya sizin denk geldiğiniz kötü örneklerin meslek grubundaki bir sürü kişiyi genelleyemeyecek olması. Sağlık çalışanı değilim ama yakınımda çok fazla varlar. Yaşadıkları zorlukları biliyorum. Bir kaç kötü istisna hariç denk geldiğim çoğu sağlık çalışanı da iyi insanlardı.
Haklısınız:)Merhaba bende turizm sektöründe çalışıyorum ve benzer şeylerle karşılaşıyorum, aşağılık insanlar her yerdeler siz alnınızın teriyle namusunuzla para kazanıyorsunuz asla öyle insanlıktan nasibini almamışların lafına bakarak kendinizi küçük görmeyin. Size otelde karşılaştıklarımı anlatsam, otelde bir oda tuttu diye otelin sahibi olmuş gibi davranan ve muamele bekleyen, daha açık büfeden yiyecek almaktan, toplum içinde yeme içme kurallarından aciz olduğu halde bizlere orada garsonuz diye tepeden bakma hakkını kendinde bulan cahilleri bir görseniz çok gülersiniz. :))) Biz gülüyoruz çünkü akılları sıra kendi çaplarında bizleri aşağılarken girdikleri o haller çok gülünç. :))))
Ve bence bu tarz şeyler bir tek bizim ülkemizde var. Üniversitedeyken başka bir ülkeye staja gitmiştim, garsonluk yapanlardan birisi bir mühendisti, uzun süre istediği şartlarda bir iş bulamadığı için iş ararken boş oturmamak adına bildiğiniz bütün gün sipariş getirip götürüp masa topluyordu benimle. Oranın temizlik işlerine bakan hanım da eski bir kreş öğretmeniydi.
Yaa güldürdünO asalakları tuvalette sifonu çektiğinde giden pislikler gibi düşün canım.Dikkate alma.Hayatında zorluk görmeden biryerlere gelen tipler genelde bu şekilde davranır.Allahım yardımcın olsun
Herkese merhaba. 25 yaşındayım üniversite bittikten sonra bir türlü iş bulamayıp en sonunda bir hastanede temizlik görevlisi olarak işe başladım. Yaptığım işten asla gocunmuyorum kendi ayaklarımın üzerinde durabildiğim için, en önemlisi helaliyle para kazandığım için kendimle gurur duyuyorum fakat insanların, temizlik görevlisiyim dedikten sonraki aşağılayıcı tavırları beni zamanla rahatsız etmeye başladı. Hastane içerisinde bile en alt kademe olduğum için müdürü, hemşiresiz sekreteri, şefi daha nicesi tarafından ezilmeye çalışıldım. Hatta bi defasımda hemşirenin kargosunu almadığım, güzel bi dille görevim olmadığını belirttiğim için "temizlikçilerde konuşmayı öğrenmiş" tarzında bi tavırla karşılaşıp hemşire tarafindan klinikten kovulmuştum :) . Bi defada tuvaleti çok pis kullanan bi hastayi uyarmak istemiştim. Afedersiniz ihtiyacını karşılayıp sifona bile basmiyordu. Tuvalet temizliğine biraz özen gösterir misiniz en azindan sifona basin diye uyardığımda, "hizmetçi değil misin ben yapıcam sen temizleyeceksin" cevabini aldim. Daha anlatacağim buraya sığmayacak o kadar çok şey var ki. Özetlemek gerekirse işimi seviyorum fakat insanlar tarafindan ötekileştirilmek zoruma gitmeye başladı. İşten çıkma noktasına geldim. İşten çıkmam mantikli bi hareket mi olur danişmak istiyorum sizlere de. Biraz uzun oldu bu arada yorduğum için özür dilerim :)
anladığım kadarıyla üniversite hastanesiHastane değişimi talebi falan oluyor mu peki isteseniz? Sağlık Ocağı da olabilir. Tabi isteğe bağlı hemen yapmıyorlardır belki ama bir sormak lazım.