Peki mutfak dolaplarının dışını her hafta siliyor mu..Ben,her hafta 09-13:00 arasında iş yapan yardımcıma saat ücreti olarak 25 TL yarım güne 100 TL ödüyorum.
8:30-40 gibi gelir kahvaltı eder.
Bir hafta salon ve mutfak camını silip süpür/sil yapıyor ertesi hafta diğer odaların camları ve süpür/sil.
İki haftada bir dolap kapaklarını siler.
İki haftada bir de banyo dolap kapaklarını.
Wc ve lavabolar hep temiz olduğu için orda işi fazla olmaz.
Ayda bir banyo fayansları silinir.
Düzenli geldiği için yapacağı işi bilir ben fazla müdahale etmem.
100 liraya anlaştık, ben iki haftada bir alıyorum.Ücret ne anlaştınız ?
Aylık 250 lira veriyorum.
Çok uygun, epey uygun şu an için. Yarım günü 100 yaptılar ya çok fazla.
Aslinda emekleri için çok değil elbet ama işte işveren için çok geliyor. Aylık 400 oluyor ve yarım günde hafta da bir hiçbir şey halolmuyor .
Çok uygun, epey uygun şu an için. Yarım günü 100 yaptılar ya çok fazla.
Aslinda emekleri için çok değil elbet ama işte işveren için çok geliyor. Aylık 400 oluyor ve yarım günde hafta da bir hiçbir şey halolmuyor .
Elbette emek isi ama her is emek ister. Gunumuzde ne agir sartlarda asgari ucretle calisanlar var. Yarim gune 100 tam gune 200 e gidiliyorsa artik haftanin 5 gunu tam gun giden biri ayda 4000 kazanir ki bu az para degil kesinlikle. Ben yarim gune 100 tl nin tam gune de 200 un cok fazla oldugunu dusunenlerdenim hele de duzenli aliniyorsa.
Duruma göre hareket ediyoruz ama her hafta gerekmiyor.Peki mutfak dolaplarının dışını her hafta siliyor mu..
Ben normal buluyorum ödediğim ücreti.Elbette emek isi ama her is emek ister. Gunumuzde ne agir sartlarda asgari ucretle calisanlar var. Yarim gune 100 tam gune 200 e gidiliyorsa artik haftanin 5 gunu tam gun giden biri ayda 4000 kazanir ki bu az para degil kesinlikle. Ben yarim gune 100 tl nin tam gune de 200 un cok fazla oldugunu dusunenlerdenim hele de duzenli aliniyorsa.
Ben normal buluyorum ödediğim ücreti.
Sonuçta benim yapamadığım veya yapmadığım işi yapıyor.
Evsahipleri ile uğraşmak kolay değil.
Bir bardak su ikram etmeyen evsahipleri olduğunu söylüyor yardımcım onlara giderken su şişesi götürüyormuş.
Ayrıca evdeki işin yapılmasının yanında,
çalışan bir kadın olarak her hafta 4 saati satın almak olarak bakıyorum yardımcı almaya.
Zaman bana kalıyor.
Üstelik mesleği olmayan,
ihtiyaç sahibi kadınlara destek oluyoruz.
Hiç gözüme gelmiyor verdiğim ücret.
.
4 saati mi 100 tl100 liraya anlaştık, ben iki haftada bir alıyorum.
Elbette bitiremiyorPeki 4 saatte bütün işi bitirebiliyorlar mı? Yani bana gelenlerin mi eli yavaş akşama kadar bitiremiyorlar. Ki benim evim asla dağınık değil, yemeğini kahvaltısını hazır ederim.
Evet, benim ev biraz büyük ama dağınık değil. Mutfak ve salon balkon kapısı büyük camlı, mutfak dolaplarının üstü, 2 banyo tuvalet, bütün halıları kaldırıp mobilyaları çekiyor. Bi de her geldiğinde bi odanın camını siliyor.4 saati mi 100 tl
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?