Temizliğe yardımcı alanlar

Ben,her hafta 09-13:00 arasında iş yapan yardımcıma saat ücreti olarak 25 TL yarım güne 100 TL ödüyorum.
8:30-40 gibi gelir kahvaltı eder.
Bir hafta salon ve mutfak camını silip süpür/sil yapıyor ertesi hafta diğer odaların camları ve süpür/sil.
İki haftada bir dolap kapaklarını siler.
İki haftada bir de banyo dolap kapaklarını.
Wc ve lavabolar hep temiz olduğu için orda işi fazla olmaz.
Ayda bir banyo fayansları silinir.
Düzenli geldiği için yapacağı işi bilir ben fazla müdahale etmem.
Peki mutfak dolaplarının dışını her hafta siliyor mu..

Sabah 9 öglen 1e kadar calisiyor 200 veriyorum gunluk fakat kedi ve kopeklerin temizliği kumu ile uğrasiyor haftalik gelene guñde 80 tl 2 saatlik oda ev isleri hayvanlara vs 1.bakiyor

Aylık 250 lira veriyorum.

Çok uygun, epey uygun şu an için. Yarım günü 100 yaptılar ya çok fazla.

Aslinda emekleri için çok değil elbet ama işte işveren için çok geliyor. Aylık 400 oluyor ve yarım günde hafta da bir hiçbir şey halolmuyor .

Aslinda emekleri için çok değil elbet ama işte işveren için çok geliyor. Aylık 400 oluyor ve yarım günde hafta da bir hiçbir şey halolmuyor .

Elbette emek isi ama her is emek ister. Gunumuzde ne agir sartlarda asgari ucretle calisanlar var. Yarim gune 100 tam gune 200 e gidiliyorsa artik haftanin 5 gunu tam gun giden biri ayda 4000 kazanir ki bu az para degil kesinlikle. Ben yarim gune 100 tl nin tam gune de 200 un cok fazla oldugunu dusunenlerdenim hele de duzenli aliniyorsa.

Valla benim evin işi o kadar az ki yarım gün yetiyor da artıyor bile. Tek banyo kullanıyoruz, diğeri ardiye gibi bişey senede bir ancak temizleniyor, bir oda eşimin stüdyosu oraya zaten girmiyor kadın, evde kedi var her gün süpürge açılıyor hemen hemen, iki kişiyiz bi de düzenli titiz insanlarız kirlenmiyor bile ev bir haftada. Ama işte ben temizlik malzemeleriyle haşır neşir olamıyorum hastalığımdan dolayı, bi de yükseklik korkum var cam silemiyorum mecbur alıyoruz kadın.

Elbette emek isi ama her is emek ister. Gunumuzde ne agir sartlarda asgari ucretle calisanlar var. Yarim gune 100 tam gune 200 e gidiliyorsa artik haftanin 5 gunu tam gun giden biri ayda 4000 kazanir ki bu az para degil kesinlikle. Ben yarim gune 100 tl nin tam gune de 200 un cok fazla oldugunu dusunenlerdenim hele de duzenli aliniyorsa.

Ev işi, başkasının işinı temizliğini yapmak, pisliğini temizlemek kolay değil hele ki türlü türlü işverenler varken.

Sanki eve gelen kişi onun kölesi.

Ancak düzenli gidiliyorsa bencede indirim yapmadılar.

Çünkü hem isvereni tanımış oluyorlar hem de işleri düzene biniyor

Peki mutfak dolaplarının dışını her hafta siliyor mu..
Duruma göre hareket ediyoruz ama her hafta gerekmiyor.
Benim elim evin hep üzerindedir çok kirli olmaz zaten evde küçük çocuk da yok.
Dolap içlerine hiç karıştırmam.
İnce işlerimi kendim yapıyorum.

Ben normal buluyorum ödediğim ücreti.
Sonuçta benim yapamadığım veya yapmadığım işi yapıyor.
Evsahipleri ile uğraşmak kolay değil.
Bir bardak su ikram etmeyen evsahipleri olduğunu söylüyor yardımcım onlara giderken su şişesi götürüyormuş.
Ayrıca evdeki işin yapılmasının yanında,
çalışan bir kadın olarak her hafta 4 saati satın almak olarak bakıyorum yardımcı almaya.
Zaman bana kalıyor.
Üstelik mesleği olmayan,
ihtiyaç sahibi kadınlara destek oluyoruz.
Hiç gözüme gelmiyor verdiğim ücret.

.

Ben normal buluyorum ödediğim ücreti.
Sonuçta benim yapamadığım veya yapmadığım işi yapıyor.
Evsahipleri ile uğraşmak kolay değil.
Bir bardak su ikram etmeyen evsahipleri olduğunu söylüyor yardımcım onlara giderken su şişesi götürüyormuş.
Ayrıca evdeki işin yapılmasının yanında,
çalışan bir kadın olarak her hafta 4 saati satın almak olarak bakıyorum yardımcı almaya.
Zaman bana kalıyor.
Üstelik mesleği olmayan,
ihtiyaç sahibi kadınlara destek oluyoruz.
Hiç gözüme gelmiyor verdiğim ücret.

.

Elbette dediginiz tarzda insanlarin evinde calismak cok zordur. Insanda vicdan olacak oncelikle. Benim evime gelen dolabimdan da yemegimden de istedigini alip yiyebilir icebilir bana sormasina bile gerek yok en bastan bu sicakligi gecirmeye calisiyorum ki rahat olsunlar. 4 yildir yardimci aliyorum bircok da yardimci degistim tek bir emir cumlesi de kullanmamisimdir. Evim de cok rahat temizlik acisindan. Biraz da ikili iliskiye bagli bu fiyat. Semtine gore de degisebiliyor. Alan memnun veren memnunsa her fiyat kisiye gore degisir ama benim dusunceme gore fazla hele simdi haftada 2 gune cikarmayi dusunuyorum dogumdan sonra.

Peki 4 saatte bütün işi bitirebiliyorlar mı? Yani bana gelenlerin mi eli yavaş akşama kadar bitiremiyorlar. Ki benim evim asla dağınık değil, yemeğini kahvaltısını hazır ederim.

Peki 4 saatte bütün işi bitirebiliyorlar mı? Yani bana gelenlerin mi eli yavaş akşama kadar bitiremiyorlar. Ki benim evim asla dağınık değil, yemeğini kahvaltısını hazır ederim.
Elbette bitiremiyor
Sadece sil süpür
Bana gelen daha bi kere bile duşakabini yıkamadı

Back
X