• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Temiz düzenli ev planlı yaşam

Günlük listeden ziyade işinizi kolaylaştıran yöntem yada taktiklerden de bahsedermisiniz?

Günlük listeden ziyade işinizi kolaylaştıran yöntem yada taktiklerden de bahsedermisiniz?

Vallahi olsa öyle taktiklerim keskeee.
Ama yok benim genelde kolaylastiran degil zorlastiran unsurlarim var.
Evde erkek populasyonu fazla. Nasil pratik olunacağını bilen varsa bi anlatsin Allah rizasi için

Hastayim ve iki gundur iki seksen yatiyorumm.
Haliyle evi de b.k götürüyor.
Kimse de yazmayinca yazasimda gelmiyor..
merhaba. bir innuk tanıyordum, aynı kişi misin acaba? hayırlı olsun topiğin. umarım mis gibi bir evin olur. çok geçmiş olsun. daha iyisindir inşallah şimdi. çocuklar nasıllar

merhaba. bir innuk tanıyordum, aynı kişi misin acaba? hayırlı olsun topiğin. umarım mis gibi bir evin olur. çok geçmiş olsun. daha iyisindir inşallah şimdi. çocuklar nasıllar

Evet canim aynı kisiyim. Hatırlamana sevindim. Nasılsın? Nasıl gidiyor hayat görüşmeyeli?

2018 hepimize düzenli evler, neşeli haller, planlı yaşamlar güzelliklerle dolu günler getirsin inşallah..
Uzun zamandır üzerinde çalıştığım bullet journal ile ilgili bir defter aldım ve doldurmaya başladım. :KK45:
benim gibi zamanı kısıtlı biri için bu planlama nefis oldu. isterseniz fotoğraf paylaşabilirim :KK54:

2018 hepimize düzenli evler, neşeli haller, planlı yaşamlar güzelliklerle dolu günler getirsin inşallah..
Uzun zamandır üzerinde çalıştığım bullet journal ile ilgili bir defter aldım ve doldurmaya başladım. :KK45:
benim gibi zamanı kısıtlı biri için bu planlama nefis oldu. isterseniz fotoğraf paylaşabilirim :KK54:

Harika olur canim.
Biraz anlatsana bullet journal nedir.

Evet canim aynı kisiyim. Hatırlamana sevindim. Nasılsın? Nasıl gidiyor hayat görüşmeyeli?
Iyiyiz cok sukur. Hatirlamam mi. O kadar zaman paylastik. Cocuklar da büyüyor. .

Nerden aldınız kendiniz mi yaptınız yoksa??aslında ben kendim yapmayı çok isterim ama oğlumdan hiçbişeye fırsat bulamıyorum ki :( gerçi bullet journalı ben yıllardır yapıyormuşum zaten de işte az daha cicili bicilisi varsa daha motive edici olur sanırım..

Iyiyiz cok sukur. Hatirlamam mi. O kadar zaman paylastik. Cocuklar da büyüyor. .

Çocuklar deyince ?
Benim hatirladigim vir kizin vardi o zaman 2 yasinda falandi? 2. Olmustur tabi..
Yoksa 3. De mi var?
Özledim valla o günleri. O zamandan bu yana bende pek bisey degismedi hala tembelim. Eskiden tek cocukla yapamadiklarimi simdi iki cocukla yapmaya calisiyorum ve tabi yapamiyorum.
Evde 3 erkekle don kisot gibiyim valla:KK14:

Nerden aldınız kendiniz mi yaptınız yoksa??aslında ben kendim yapmayı çok isterim ama oğlumdan hiçbişeye fırsat bulamıyorum ki :KK43: gerçi bullet journalı ben yıllardır yapıyormuşum zaten de işte az daha cicili bicilisi varsa daha motive edici olur sanırım..

Siz yazinca bende biraz arastirdim.
Gayet mantikli geldi.
Elimdeki eski ajandanin bos sayfalarina bir kaç liste yapayim derken aaaa baktim ki baya plan cikti ortaya..
Ama birde şu var gercekten gun icinde ne kadar çok isim varmis benim yaaa...
Bu plan beni baya gaza getirdi.
Yarin islerimi sirali ve saatli yapabilmek icin bu aksamdan yarina sarkmamasi gereken bir cok isi bitirdim.
Gece gece ev supurdum nasil aska geldiysem..
Bi camasir mk. Doldur bosalt isi kaldi..
Yarin firsat bulursam yazicam size..

Siz yazinca bende biraz arastirdim.
Gayet mantikli geldi.
Elimdeki eski ajandanin bos sayfalarina bir kaç liste yapayim derken aaaa baktim ki baya plan cikti ortaya..
Ama birde şu var gercekten gun icinde ne kadar çok isim varmis benim yaaa...
Bu plan beni baya gaza getirdi.
Yarin islerimi sirali ve saatli yapabilmek icin bu aksamdan yarina sarkmamasi gereken bir cok isi bitirdim.
Gece gece ev supurdum nasil aska geldiysem..
Bi camasir mk. Doldur bosalt isi kaldi..
Yarin firsat bulursam yazicam size..
Kesinlikle işleri yazmak planlama getirdiği gibi insanın kendisine haksızlık etmesini de engelliyo bazen. Bi bakıyosunuz bi dünya iş yapılmış :) teşekkür ederim cevabınız için :)

Kesinlikle işleri yazmak planlama getirdiği gibi insanın kendisine haksızlık etmesini de engelliyo bazen. Bi bakıyosunuz bi dünya iş yapılmış :) teşekkür ederim cevabınız için :)

Bugün mucize gibi isler saat 10 bucukta bitti.
Sadece yemek kaldi. Dusumu aldim disari cikicam simdi.
Ogleden sonra yemegimi yapar cocuklara ve kendime vakit ayiririm.
Biran once bir plan yap.
Biraz kendini zorlayinca oluyor.
Hem daha az yoruluyorsun hem huzurlu oluyorsun.

Bugün mucize gibi isler saat 10 bucukta bitti.
Sadece yemek kaldi. Dusumu aldim disari cikicam simdi.
Ogleden sonra yemegimi yapar cocuklara ve kendime vakit ayiririm.
Biran once bir plan yap.
Biraz kendini zorlayinca oluyor.
Hem daha az yoruluyorsun hem huzurlu oluyorsun.
Ooo süper maşallah size özendim valla :) ben oğlumu uyuttum şimdi evi topluyorum. Ortaokuldan beri hemen hemen plan yaparım ben genelde geceden yaparım en geç sabah erkenden uyandığımda yaparım o günün işlerini.. benim için yazmak yapmanın yarısı :)) ahhh bi de minik canavarım uyusa :/

photo_2018-01-09_14-08-24.webp
photo_2018-01-09_14-08-24.webp
SAYFA 2.webp
SAYFA 4.webp
SAYFA 5.webp

Ben böyle bir defter yaptım. internette uygun fiyata defteri satıyorlar. Noktalı bir defter aldım. İsterseniz farklı (çizgili, kareli, boş) da olabilir. Oluşturmak sadece hayal gücünüze kalmış. Planlamayı yazmanın ne kadar faydalı olduğunu öğrendim. İnsan kendini daha fazla sorumlu hissediyor. Tamamlamak daha da kolay ve eğlenceli hale geliyor. :21:

Dün ki planimin yuzde 90 ı tamamlandi.
Ne kadar planlasakta supriz bir seyler çıkıveriyor.
Ama benim icin dun cook buyuk basari oldu.
Bugün de aynen devam...

Dün ben de planlarımı yüzde 80 tamamladım. 2 makine çamaşır yıkandı asıldı. mutfak tezgahı toparlandı, mutfak dolaplarının dış yüzeyleri ve evdeki 4 kapı silindi. Çamaşır asıldı, katlandı. hasta ziyareti için tiramisu yapıldı ve ziyarete gidildi. Duş alındı. bütün günün yorgunluğu bir fincan bitki çayı ve kitap okuyarak giderildi :KK73:

Bugün eşimin dolabı düzenlenecek, oturma odası ve mutfak süpürülecek, toz alınacak ve silinecek...

Back
X