Tembellikten ve pasakliliktan kurtulma

Crescent98

Üye
Kayıtlı Üye
2 Aralık 2016
96
103
13
Kizlar merhaba 1 bucuk yildir neredeyse hic evden cikasim gelmiyor surekli uyuyup yemek yemek istiyorum okula dogru duzgun gitmiyorum. Bazen sinavlara bile usenip gitmiyorum o derece vahim durum. Evde de hic bir is yapmiyorum. Kendime de hic bakmiyorum en son 2 ay once kuafore gitmistim o zamandanberi biyik bile almadim yani. Iyice pisligi ele aldim ve bu donguden bir turlu cikamiyorum her sabah planlar projeler basliyorum gune. Oglene dogru ya uyuyorum ya butun gun sacma sapan islerle ugrasiyorum.

Kendine bir hedef edin. Suan hedef yada amacin olmadigi icin bunalima girmis olabilirsin. Sehir degisikligi de iyi gelebilir

Yedigin seyler ve dengesiz uyku da psikolojini bozuyor olabilir. Bazen tukenmislik sendromunun tedavisinde bile sekerli ve unlu gidalari kesip egzersiz koyuyorlar. Sana tavsiyem bir ay unlu ve sekerli gida yemeyi birak cok degil yarim saat acik havada yuruyus yap her gun.

Depresyon olabilir canım ilk planın psikolog olsun.

Spor yapın, kendizinize mutlaka bir günlük rutin oluşturun.

Ben iki ay bıyıklarımı almasam pala remzi olurum herhalde şaka bir yana kendine plan yap ona uymaya çalış. Sabah kalk duşunu al, dışarı çık temiz havada yürüyüş yap uykun açılır. İnsan kendine bakınca psikolojisi de iyi oluyor.

" Aslinda usengec degil mutsuzsun. Ve mutsuz insanlar yorgun olurlar, hicbir sey yapmak istemezler. " Benzer sorunlar yasarken bir donem bu cumle cikmisti karsima. Belki faydasi olur bir sorgulamak ve cozume ulasmak adina...

Önemli olan bir yerden başlayabilmek.
Başlasan gerisi gelir zaten.
Ataletle ilgili kitabı söylemişler.
Yarın kalk banyo yap ,çıkıp kuaföre git.Kaş bıyık yaptır.Sonrada kitapçıya mı gidersin awm mi bilmem o kitabı al

Kan değerlerine baktir oncelikle
Kendine ozen gösterdiğin ve yaşadığın yer temiz olduğu zaman moral yükseliyor

Baya depresyon belirtileri.zaten psikologada gidiyomuşsun ama sadece gitmekle olmaz çabala biraz.dışarı çıkmalısın zorla kendini çık dışarı yürüyüş yap iyi gelecek göreceksin

Çok mu yalniz kaldıniź ?
Sana katılıyorum canım.

Belli bir sosyalliğe alıştıktan sonra veya bir hedef varlığına alıştıktan sonra yalnız kalmak insanda amaçsızlık hissi yaratıyor. Bana da olmuştu. Kesinlikle saçma da olsa bir yerden başlamalısın kendine hedef koymaya. Geçmişinden kopya çek. :) Eskiden neleri severdin? Küçükken nelere ilgi duyardın? Eski alışkanlıklarına ve ilgi alanlarına göre bir şeyler yapmaya başla. Üniversite hayatı da biraz böyle; eğer üniversitede okuyorsan. Ama bu kadarı da doğru değil. Her gün dışarı çıkmaya çalış. Hiç dışarı çıkmasan bile her gün markete, çöp atmaya vs. bile olsa dışarı çık bence. Ben öyle yapıyorum. En azından bir hava almış olursun. :)

Hicbir zaman cok arkadasim olmadi ama yakin zamana kadar 4 yakin arkadasim ve sevgilim vardi hepsi sanki anlasmis gibi birer birer ayni donemde uzaklastilar benden. Kimseyi suclayamiyorum da cunku surekli depresif uyusuk birinin yaninda olmak istemez kimse

Doktor arkadaşlar tabi ki daha iyi bilir ama bir kan tahlili yaptırıp b12 vitaminine baktırmanı öneririm. Yıllarca tembel, depresif, unutkan sandığımız kuzenimin meğer çok ciddi b12 eksikliği varmış. İnternet çok güvenilir bir kaynak değil ama biraz bakarsan tam olarak neden bahsettiğimi anlayabilirsin.

Gerçi et tüketen insanlarsa eksikliği çok nadir görünüyor ama yine de belki de sıkıntın bundan kaynaklıdır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…