- 4 Temmuz 2013
- 7.360
- 6.944
- 248
- Konu Sahibi orangecounty
-
verecek hiç bir tavsiyem yok.Sadece üzülüyorum böyle umarsız,boş boş yaşayan gençlere.Allah askina yardim edin hanimlar.6 senelik evliyim.Yurtdisinda yasiyoruz daha yasadigim ulkenin dilini ogrenmedim.Geldigimden beri hic bir sey yapmadim,ogrenmedim,cabalamadim.Esimle en buyuk sorunumuz bu "BENIM HIC BiRSEY YAPMAMAM"
Maddi olarak pek olanagimiz yok.Ama bu ulkede dil kursu bedava,belli bir harcamaya kadar devlet yil sonunda veriyor.Yani okumak,ogrenmek,gelistirmek istersem kendimi yapamama,engel olan diye birsey yok.Allahim napicam ben bilmiyorum,ölü gibiyim.Saksi bile benden daha cok ise yariyor bu dunyada
Ben ekran başına ağlamayla karışık sinirden soluyorum, bu dili de çatır çatır konuşuyorum ama anca ayda yılda bir böyle kısa süreli gidebilirim, dil bilmeden yaşayabiliyorlar nasıl oluyor bu iş?Çok sinirlendim gerçekten. Size değil konu sahibi, sisteme.
İki senedir amerika, kanada, avustralya, almanya, kore gitmeye çalışmadığımız yer kalmadı, olmuyor olmuyor. Dil biliyoruz, eğitimliyiz, işe yararız ama gidemiyoruz. Tek hatamız oralarda yaşayan koca bulmamak mı yani? Ben bütün şartları sağlarken gidemiyorum, hiç bir şartı sağlamayan insana kapıları ardına kadar açıyorlar. Çok sinirim bozuldu.
göçmen başvurusu nasıl oluyor sep?
Allah askina yardim edin hanimlar.6 senelik evliyim.Yurtdisinda yasiyoruz daha yasadigim ulkenin dilini ogrenmedim.Geldigimden beri hic bir sey yapmadim,ogrenmedim,cabalamadim.Esimle en buyuk sorunumuz bu "BENIM HIC BiRSEY YAPMAMAM"
Maddi olarak pek olanagimiz yok.Ama bu ulkede dil kursu bedava,belli bir harcamaya kadar devlet yil sonunda veriyor.Yani okumak,ogrenmek,gelistirmek istersem kendimi yapamama,engel olan diye birsey yok.Allahim napicam ben bilmiyorum,ölü gibiyim.Saksi bile benden daha cok ise yariyor bu dunyada
Ben ekran başına ağlamayla karışık sinirden soluyorum, bu dili de çatır çatır konuşuyorum ama anca ayda yılda bir böyle kısa süreli gidebilirim, dil bilmeden yaşayabiliyorlar nasıl oluyor bu iş?
verecek hiç bir tavsiyem yok.Sadece üzülüyorum böyle umarsız,boş boş yaşayan gençlere.
Allah askina yardim edin hanimlar.6 senelik evliyim.Yurtdisinda yasiyoruz daha yasadigim ulkenin dilini ogrenmedim.Geldigimden beri hic bir sey yapmadim,ogrenmedim,cabalamadim.Esimle en buyuk sorunumuz bu "BENIM HIC BiRSEY YAPMAMAM"
Avrupa'da İngilizce bilme oranını bilirsiniz, neredeyse herkes konuşur. Ben Viyana gibi eğitim kültür seviyesi hat safhada bir şehirde turist olarak bulunurken bile Almanca bilmiyorum diye panik yapardım, ya anlaşamazsam diye düşünürdüm. Halbuki insanlar çatır çatır İngilizce konuşuyor çok rahat ettim. Bir de yaşasam 3-5 kelime bile olsa öğrenmeye çalışırdım, hele ücretsiz kurslar varsa... Bu da benim dikkatimi çekti, Almanya'da doğup iki kelime bilmeyenler, Fransa'ya gelin gidip adını söyleyemeyenler. Bize has bir durum ve bu durumla tanınıyoruz artık.OHOOOO ben 21 yıl yurt dışında yaşadım, çeşitli ülkelerde bulundum. Emin olun ki tek bir kelime bile bilmeden yaşayan insanların sayısı çok ama çok fazla. Hemde çok güzel yaşıyorlar, emin olun! Özelikle biz Türkler, maalesef ki toplum olarak kendimizi geliştirmeye açık değiliz....
Buradaki suriyeliler de Türkçe öğrenmemek için direnir, bizim oradaki bazı Türkler de o hesap. Almanya gibi ülkede kendini eğitime kapatan bir ırk olmak da çok utanç verici. Ben de onu merak ediyorum, çocuğun veli toplantısına falan gitmiyor mu bu insanlar?ben almanyada doguma büyümeyim. ve ne yaziki daha dün suriyeden gelenler takir takir almancs ögrenme cabasinda. bizim insanimizda ne kursa giderler nede cevre edinirler. her imkan var burda!!!!!!! ilerde coluk cocugun oldugu zaman bilmiyorum varmi yokmu ama okulcagiba geldiginde cok ama cok pisman olursun. genelde konusamadikalri icin ailelerin cocuklari ne bir dogum gününe nede baska faliyetlere cagirilyior. onu gectim ögretmenle bile konusup cocugun durumubu ögrenemezsin.bukadar tembel olmayin!!!
Avrupa'da İngilizce bilme oranını bilirsiniz, neredeyse herkes konuşur. Ben Viyana gibi eğitim kültür seviyesi hat safhada bir şehirde turist olarak bulunurken bile Almanca bilmiyorum diye panik yapardım, ya anlaşamazsam diye düşünürdüm. Halbuki insanlar çatır çatır İngilizce konuşuyor çok rahat ettim. Bir de yaşasam 3-5 kelime bile olsa öğrenmeye çalışırdım, hele ücretsiz kurslar varsa... Bu da benim dikkatimi çekti, Almanya'da doğup iki kelime bilmeyenler, Fransa'ya gelin gidip adını söyleyemeyenler. Bize has bir durum ve bu durumla tanınıyoruz artık.
At beni bugün Amerika gibi bir ülkeye, 2 ay içinde eyaletin yarısıyla arkadaş olurum. 6 sene içinde dil öğrenmemiş olmak şaka olmalı. Yapma bunu kendine.
Ben de İspanyolca öğreniyorum şimdi valla özeniyorum konuşanlara. Türkiye'de ben de hevessiz yaşıyorum ama Amerika'da bir yaşama isteğiyle enerjisiyle doldum, maddi durumum olmasa da ücretsiz kurslara giderdim az parayla gezilen yerlere giderdim, ne güzel imkanlar bunlar. Aahhh ahh...Evet, gerçekten çok utanıyorum.
Ben Fransızca ve ingilizce yi ana dil gibi konuşuyorum, birde Türkçe var ama yetmiyor hala başka dil öğrenmeye hevesleniyorum.
Mesela İtalyanca öğrenmeyi çok ama çok istiyorum.
Hevesiz ve anlamsızca yaşayan insanları gerçekten anlayamıyorum....
OHOOOO ben 21 yıl yurt dışında yaşadım, çeşitli ülkelerde bulundum. Emin olun ki tek bir kelime bile bilmeden yaşayan insanların sayısı çok ama çok fazla. Hemde çok güzel yaşıyorlar, emin olun! Özelikle biz Türkler, maalesef ki toplum olarak kendimizi geliştirmeye açık değiliz....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?