OHOOOO ben 21 yıl yurt dışında yaşadım, çeşitli ülkelerde bulundum. Emin olun ki tek bir kelime bile bilmeden yaşayan insanların sayısı çok ama çok fazla. Hemde çok güzel yaşıyorlar, emin olun! Özelikle biz Türkler, maalesef ki toplum olarak kendimizi geliştirmeye açık değiliz....
Ben de o Türklerden biriyim. Buraya lisans egitimimi tamamlayip geldigim halde öyle tuhaf bir duruma düsüyorsun ki. Ben ingilizceye bile neredeyse hakimken burada ingilizcemden de oldum.
Neden böyle inan bilmiyorum. Arastirilsin bulunsun. Ya ben özgür kiz imajimla tarzimla ne bileyim gayette her isin altindan kalkacak bir insanken buradaki baskidan yildim. Yani birilerinin gelini akrabasi olduktan sonra üzerimize binen baskinin bize etkisini tarif dahi etmek istemiyorum.
su an psikolojimi toparlamaya calisiyorum. Dil kursunda baska milletin insanlari kolay hayatina devam edebiliyorken bizim burada türklerden gördügümüz baskiyi da hic hafife almayin.
Onun bunun lafini tabikide takmamaliyiz ama inan üc yil oldu bana ne oldu anlamadim.
Cocuklarimi büyütüp burada bir üniversiteye gidecegim günü bekliyorum.
Psikolojimi toparlamam gerekiyor.
Yok becerip de kendimi bu etkiden koruyamadim.
Sonradan gelenler icin cok ama cok pis bir psikoloji var burda. Ya uyum sagliyorsun onlara ya da benim gibi bocaliyorsun.
Kendini ezdirenler de var, kendiliginden tembel olanlar da var, herseyden korkanlar da var.
Ama bize yapilan tutum inan cok ama cok sacma. Yahu ben kulakliklarmi takip yürüyüse cikinca bile esimin ailesi tarafindan yalniz yürümesinde bidi bidi yapildi. Inanin agzim acik kaldi. Ne oluyor yahu oldum.
Ahanda simdi toparlanmaya calisiyorum. Baskiyi kafana takma sen de milleti neden takiyorsun dersiniz fakat yasamayan anlamaz. Kirk kere söylersen etki eden lafi var ya. Adami cabalariyla bitiriyorlar. Kör ve sacma bir tavirlari var.
Ben artik Türklerle konusmayarak kendimi bu olumsiz etkiden korumaya calisiyorum. Cok cesaretsizler.Ve seni de buna inandiriyorlar, hatta tek isleri herseyin ne kadar zor oldugunu söyleyip durmak.
Benim yasadigim yer böyle.
bilmem baska yerlerde baska ülkelerde nasil bir milletiz.
Ben de örnekten biriyim ve biraz aciklama yapmak istedim.