• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tembelligim evliligimi bitirecek...

Allah askina yardim edin hanimlar.6 senelik evliyim.Yurtdisinda yasiyoruz daha yasadigim ulkenin dilini ogrenmedim.Geldigimden beri hic bir sey yapmadim,ogrenmedim,cabalamadim.Esimle en buyuk sorunumuz bu "BENIM HIC BiRSEY YAPMAMAM"
Maddi olarak pek olanagimiz yok.Ama bu ulkede dil kursu bedava,belli bir harcamaya kadar devlet yil sonunda veriyor.Yani okumak,ogrenmek,gelistirmek istersem kendimi yapamama,engel olan diye birsey yok.Allahim napicam ben bilmiyorum,ölü gibiyim.Saksi bile benden daha cok ise yariyor bu dunyada :KK43:
verecek hiç bir tavsiyem yok.Sadece üzülüyorum böyle umarsız,boş boş yaşayan gençlere.

Çok sinirlendim gerçekten. Size değil konu sahibi, sisteme.

İki senedir amerika, kanada, avustralya, almanya, kore gitmeye çalışmadığımız yer kalmadı, olmuyor olmuyor. Dil biliyoruz, eğitimliyiz, işe yararız ama gidemiyoruz. Tek hatamız oralarda yaşayan koca bulmamak mı yani? Ben bütün şartları sağlarken gidemiyorum, hiç bir şartı sağlamayan insana kapıları ardına kadar açıyorlar. Çok sinirim bozuldu.
Ben ekran başına ağlamayla karışık sinirden soluyorum, bu dili de çatır çatır konuşuyorum ama anca ayda yılda bir böyle kısa süreli gidebilirim, dil bilmeden yaşayabiliyorlar nasıl oluyor bu iş?

Bir kere insanlar anı yaşamaya o kadar hazır ki Amerika'da, tek başınıza bile çıkıp gezebilirsiniz. Ben süpermarket gezerken bile mutlu oluyordum ya. Vallahi ağlayacağım California bir de ! Eğlencesinden eğitimine kadar her türlü imkan var üstelik İspanyolca öğrenmesi bile çok kolay orada !

olan olmuş 6 yıl geçmiş artık.. madem kurslar bedava, tekrar yazıl.. senin hayatını kısıtlayan, özgüvenini kaybetmene neden olan kiloları da vermeye çalış.. yapanlar yapıyor.. son olarak amerikada, sizinle aynı yaşta evli bir arkadaşım var ama ingilizce biliyor diye biliyorum.. o musunuz acaba.. b? eşin de t mi :KK70:

Allah askina yardim edin hanimlar.6 senelik evliyim.Yurtdisinda yasiyoruz daha yasadigim ulkenin dilini ogrenmedim.Geldigimden beri hic bir sey yapmadim,ogrenmedim,cabalamadim.Esimle en buyuk sorunumuz bu "BENIM HIC BiRSEY YAPMAMAM"
Maddi olarak pek olanagimiz yok.Ama bu ulkede dil kursu bedava,belli bir harcamaya kadar devlet yil sonunda veriyor.Yani okumak,ogrenmek,gelistirmek istersem kendimi yapamama,engel olan diye birsey yok.Allahim napicam ben bilmiyorum,ölü gibiyim.Saksi bile benden daha cok ise yariyor bu dunyada :KK43:

Bana kalirsa sizinki usengeclik degil sizinku dupeduz depresyon gibi birsey psikolojik yani. Dilini ortamini bilmedigin ulkeye kocandan baska tanimadigin bir yere gidince maddi imkansizlikda olunca arkadas yok tanidik yok 4 duvar arasindan illaki depresyona girer insan yada o tarz bir bunalima. Bence zorlada olsa gidin bir kursa yazilin sizin gibi arkadaslarda bulursunuz zaten kursta.. dil ogrendikten sonra gerisi gelir zaten

o zaman bi kağıt kalem al

dil kursuna başlıyacağım yaz
altına yapacaklarını yaz

en büyük yolculuklar bir adımla başlar.... beleşe dil kursu bulmuşun değerlendir :)

Bacım ben evde bir ara yabancı dizi izleme çılgınlığına kapılmıştım. Sezon sezon dizi izliyordum.
Valla hiç fark etmeden, günlük diyaloglar oturmuştu.
Frenk dil ailesi arasında, en çok aşina olunan, her yerde karşımıza çıkan bir dil İngilizce yani. Üstüne düşen herkes az çok öğrenir yani. Neticede Avustralya yerlilerinin dilini öğren diyen yok. Artık yabancı dilden bile sayılmayan bir dil bu. Standartlaştı yani.
Çok komik gelecek ama, geçen kozmetik bir ürün aldım. Üzerindeki açıklama İngilizce, Türkçesi yok. Yani mükemmel olmayan dilimle, öyle veya böyle çözdüm.
Bir de dilin konuşulduğu coğrafyada öğrenmekle, kitaptan öğrenmek arasında fark var. Şimdi bak biz ana dilimizi nasıl ediniyoruz? Anne babalarımızı dinliyoruz, taklit ediyoruz, sonunda anne kelimesi ağzımızdan çıkıyor. Böyle ilkel bir şekilde öğreniyoruz, yazılışını bilmeden. Sonra okulda kurallarıyla, grameriyle eğitimini alıyoruz değil mi?
Ama yabancı dil eğitimine ülkemizde gramer eğitimiyle başlatıyorlar. Bu sebepten çok zor öğreniyoruz. Ama şimdi sen orada bunu tersine çevirebilirsin, çünkü her yerde İngilizce konuşuluyor. Duya duya, aşina olacaksın, yazılışını çizilişini önemsemeden kapmaya çalış işte.

Ben ekran başına ağlamayla karışık sinirden soluyorum, bu dili de çatır çatır konuşuyorum ama anca ayda yılda bir böyle kısa süreli gidebilirim, dil bilmeden yaşayabiliyorlar nasıl oluyor bu iş?

OHOOOO ben 21 yıl yurt dışında yaşadım, çeşitli ülkelerde bulundum. Emin olun ki tek bir kelime bile bilmeden yaşayan insanların sayısı çok ama çok fazla. Hemde çok güzel yaşıyorlar, emin olun! Özelikle biz Türkler, maalesef ki toplum olarak kendimizi geliştirmeye açık değiliz....

verecek hiç bir tavsiyem yok.Sadece üzülüyorum böyle umarsız,boş boş yaşayan gençlere.

he valla bana şu imkanları vercekler yeniden üniversiteye girerim .....şu halde hayal bile kurmamaya çalışıyorum hiç bir şeye ne vakit ne nakit yettiremiyorum :) ona rağmen evde kendi çabamla dil mil öğrenmeye çalışıyorum ve zannımca hiç kullanmaya ihtiyacım olmayacak :)))

Silkelenin ve kendinize gelin! Bu nedir ya? Otur, otur, herhalde ölü gibi olursunuz. Bir an önce gidin yazılın dil kursuna. Dil öğrenmek kadar güzel bir şey var mı?

OHOOOO ben 21 yıl yurt dışında yaşadım, çeşitli ülkelerde bulundum. Emin olun ki tek bir kelime bile bilmeden yaşayan insanların sayısı çok ama çok fazla. Hemde çok güzel yaşıyorlar, emin olun! Özelikle biz Türkler, maalesef ki toplum olarak kendimizi geliştirmeye açık değiliz....
Avrupa'da İngilizce bilme oranını bilirsiniz, neredeyse herkes konuşur. Ben Viyana gibi eğitim kültür seviyesi hat safhada bir şehirde turist olarak bulunurken bile Almanca bilmiyorum diye panik yapardım, ya anlaşamazsam diye düşünürdüm. Halbuki insanlar çatır çatır İngilizce konuşuyor çok rahat ettim. Bir de yaşasam 3-5 kelime bile olsa öğrenmeye çalışırdım, hele ücretsiz kurslar varsa... Bu da benim dikkatimi çekti, Almanya'da doğup iki kelime bilmeyenler, Fransa'ya gelin gidip adını söyleyemeyenler. Bize has bir durum ve bu durumla tanınıyoruz artık.

ben almanyada doguma büyümeyim. ve ne yaziki daha dün suriyeden gelenler takir takir almancs ögrenme cabasinda. bizim insanimizda ne kursa giderler nede cevre edinirler. her imkan var burda!!!!!!! ilerde coluk cocugun oldugu zaman bilmiyorum varmi yokmu ama okulcagiba geldiginde cok ama cok pisman olursun. genelde konusamadikalri icin ailelerin cocuklari ne bir dogum gününe nede baska faliyetlere cagirilyior. onu gectim ögretmenle bile konusup cocugun durumubu ögrenemezsin.bukadar tembel olmayin!!!
Buradaki suriyeliler de Türkçe öğrenmemek için direnir, bizim oradaki bazı Türkler de o hesap. Almanya gibi ülkede kendini eğitime kapatan bir ırk olmak da çok utanç verici. Ben de onu merak ediyorum, çocuğun veli toplantısına falan gitmiyor mu bu insanlar?

Avrupa'da İngilizce bilme oranını bilirsiniz, neredeyse herkes konuşur. Ben Viyana gibi eğitim kültür seviyesi hat safhada bir şehirde turist olarak bulunurken bile Almanca bilmiyorum diye panik yapardım, ya anlaşamazsam diye düşünürdüm. Halbuki insanlar çatır çatır İngilizce konuşuyor çok rahat ettim. Bir de yaşasam 3-5 kelime bile olsa öğrenmeye çalışırdım, hele ücretsiz kurslar varsa... Bu da benim dikkatimi çekti, Almanya'da doğup iki kelime bilmeyenler, Fransa'ya gelin gidip adını söyleyemeyenler. Bize has bir durum ve bu durumla tanınıyoruz artık.

Evet, gerçekten çok utanıyorum.
Ben Fransızca ve ingilizce yi ana dil gibi konuşuyorum, birde Türkçe var ama yetmiyor hala başka dil öğrenmeye hevesleniyorum.
Mesela İtalyanca öğrenmeyi çok ama çok istiyorum.
Hevesiz ve anlamsızca yaşayan insanları gerçekten anlayamıyorum....

At beni bugün Amerika gibi bir ülkeye, 2 ay içinde eyaletin yarısıyla arkadaş olurum. 6 sene içinde dil öğrenmemiş olmak şaka olmalı. Yapma bunu kendine.

Ohooo siz ne diyorsunuz 40 yıl bir ülke de yaşayıp ta hiç dilini öğrenmeyenler çok var bizim toplumumuzda maalesef :(...

Evet, gerçekten çok utanıyorum.
Ben Fransızca ve ingilizce yi ana dil gibi konuşuyorum, birde Türkçe var ama yetmiyor hala başka dil öğrenmeye hevesleniyorum.
Mesela İtalyanca öğrenmeyi çok ama çok istiyorum.
Hevesiz ve anlamsızca yaşayan insanları gerçekten anlayamıyorum....
Ben de İspanyolca öğreniyorum şimdi valla özeniyorum konuşanlara. Türkiye'de ben de hevessiz yaşıyorum ama Amerika'da bir yaşama isteğiyle enerjisiyle doldum, maddi durumum olmasa da ücretsiz kurslara giderdim az parayla gezilen yerlere giderdim, ne güzel imkanlar bunlar. Aahhh ahh...

Ben de o Türklerden biriyim. Buraya lisans egitimimi tamamlayip geldigim halde öyle tuhaf bir duruma düsüyorsun ki. Ben ingilizceye bile neredeyse hakimken burada ingilizcemden de oldum.
Neden böyle inan bilmiyorum. Arastirilsin bulunsun. Ya ben özgür kiz imajimla tarzimla ne bileyim gayette her isin altindan kalkacak bir insanken buradaki baskidan yildim. Yani birilerinin gelini akrabasi olduktan sonra üzerimize binen baskinin bize etkisini tarif dahi etmek istemiyorum.
su an psikolojimi toparlamaya calisiyorum. Dil kursunda baska milletin insanlari kolay hayatina devam edebiliyorken bizim burada türklerden gördügümüz baskiyi da hic hafife almayin.
Onun bunun lafini tabikide takmamaliyiz ama inan üc yil oldu bana ne oldu anlamadim.
Cocuklarimi büyütüp burada bir üniversiteye gidecegim günü bekliyorum.
Psikolojimi toparlamam gerekiyor.
Yok becerip de kendimi bu etkiden koruyamadim.
Sonradan gelenler icin cok ama cok pis bir psikoloji var burda. Ya uyum sagliyorsun onlara ya da benim gibi bocaliyorsun.
Kendini ezdirenler de var, kendiliginden tembel olanlar da var, herseyden korkanlar da var.
Ama bize yapilan tutum inan cok ama cok sacma. Yahu ben kulakliklarmi takip yürüyüse cikinca bile esimin ailesi tarafindan yalniz yürümesinde bidi bidi yapildi. Inanin agzim acik kaldi. Ne oluyor yahu oldum.
Ahanda simdi toparlanmaya calisiyorum. Baskiyi kafana takma sen de milleti neden takiyorsun dersiniz fakat yasamayan anlamaz. Kirk kere söylersen etki eden lafi var ya. Adami cabalariyla bitiriyorlar. Kör ve sacma bir tavirlari var.
Ben artik Türklerle konusmayarak kendimi bu olumsiz etkiden korumaya calisiyorum. Cok cesaretsizler.Ve seni de buna inandiriyorlar, hatta tek isleri herseyin ne kadar zor oldugunu söyleyip durmak.
Benim yasadigim yer böyle.
bilmem baska yerlerde baska ülkelerde nasil bir milletiz.
Ben de örnekten biriyim ve biraz aciklama yapmak istedim.

Back