• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tembelligim evliligimi bitirecek...

Bazen karsindakinin anlamak istedigi kadar konusabilirsin.
Yani burada okuyor tamam ne güzel ama türkiyenin okullarini yerin dibine soktular hep yanimda. Zaten insana saygisi olan ince düsünür bu sekilde konu daha acip konusmaz ama yildim gercekten de.
Kendileri birsey basaramamis basaran varsa onu öven ama kesinlikle benim düsünceme saygi duymayan ve tuhaf bir sekilde seni basite alip ezmeye calisan bir aile ve cevrenin icindeyim.
ne kadar anlatsam da anlayan bilir, siz de biliyorsunuz bu durumu. Inanirmisiniz ilk defa bana bunlari diyen biriyle görüsümü paylastim su an.
Bir üyemiz daha böyle düsünüyor. Inanin üzerimden yük kalkmis gibi su an

Böyle insanlar ohooo çok gördüm hepsinden uzaklaştım. kırmaktan korkmayın onlar sizi kırıyor. dert etmeyin ve o insanlardan uzaklaşın... başka çözüm yok gibi.

inanin öyle duygulandim ki zaten kötüydüm su an gözlerim doldu zor tutuyorum kendimi.
Öyle kötüyüm ki anlatamam. Yani anlatmasi bile zor bir durum.
Inanin ilk zamanlar evde tablolar yapardim, geldigim gibi sovalye almistim. Resim beni tamamlayan bir özellikti. Kitaplar dostumdu.
Ya konusmak dahi zor geliyor. Inanin nasil bir hale geldim anlatamam. Atlatmaya calisiyorum bu durumu. Su an kendime faydam yok zaten. Psikolojimi düzeltmeden adim atamam. Eski halime geri dönmek istiyorum.
Beni anlamaniz inanin beni cok duygulandirdi.
Cünkü bu anlayis icinde yalniz kalmak inanin cok zor.
Sorun bendeymis gibi davraniyor herkes.
Ben artik görüsmüyorum virus gibiler. Bir tek esimin ailesiyle ugrasiyorum. Ise girmeden kendime gelemeyecegime de eminim.

merhaba,

ben de almanya`da yasiyorum.eger bana yakinsan arkadas olalim:)ben size özgüveninizi geri kazanmaniza yardimci olurum.

Bazen karsindakinin anlamak istedigi kadar konusabilirsin.
Yani burada okuyor tamam ne güzel ama türkiyenin okullarini yerin dibine soktular hep yanimda. Zaten insana saygisi olan ince düsünür bu sekilde konu daha acip konusmaz ama yildim gercekten de.
Kendileri birsey basaramamis basaran varsa onu öven ama kesinlikle benim düsünceme saygi duymayan ve tuhaf bir sekilde seni basite alip ezmeye calisan bir aile ve cevrenin icindeyim.
ne kadar anlatsam da anlayan bilir, siz de biliyorsunuz bu durumu. Inanirmisiniz ilk defa bana bunlari diyen biriyle görüsümü paylastim su an.
Bir üyemiz daha böyle düsünüyor. Inanin üzerimden yük kalkmis gibi su an
Eşiniz de mi böyle? ''Hasbelkader buraya çalışmaya gelmeseniz yurtdışı kapısını zor görürdünüz, mecbur Türkiye'de okurdunuz bedava okuttuğunuz okulla hava atmayın'' diye çarp suratlarına, ben olsam ne ezerdim onları. Alamancı Türklere de ayrı uyuzum.

Eşiniz de mi böyle? ''Hasbelkader buraya çalışmaya gelmeseniz yurtdışı kapısını zor görürdünüz, mecbur Türkiye'de okurdunuz bedava okuttuğunuz okulla hava atmayın'' diye çarp suratlarına, ben olsam ne ezerdim onları. Alamancı Türklere de ayrı uyuzum.

Aslinda isin inginc yani esim hic onalra benzemiyor yoksa neden evleneyim. Kendi de burada dogmasina ragmen uyum saglayamiyor ve klasik alamancilardan degil.
Aynen alamanci türklere ben de cok uyuzum ve benim de adim alamanci türk artik :silah:

Ohooo siz ne diyorsunuz 40 yıl bir ülke de yaşayıp ta hiç dilini öğrenmeyenler çok var bizim toplumumuzda maalesef :KK43:...

Çok saçma.
When in Rome do as the romans do. Diye bir laf vardır :)

Hala bilmeyenlere de şunu söyleyeyim, Better late than never.

Ne diyeceğimi şaşırdım maddi durum sıkıntılı demissiniz mutlaka ücretsiz psikolojik destek veren yerler vardır oralarla görüşün derim 6 yıl çok uzun bir süre çocuğunuz olsaydı ilk seneden okula baslicakti siz düşünün

KAfa mı buluyorsun anlamadım kii.. California daymışsın birde. İnsan olan senin bu yaptığını yapmaz. Offf ki ne offf. Ben orda yaşasaydım keşke.

Isteksizligimin sebebini bilmiyorum :KK43:
Esimle sorunumuz bir tek bu genelde.
Kendimi bildim bileli tembelim ben.Liseyi bile bitirmedim.Cocugum yok ve gecen 6 seneme cook aciyorum ama hala hic bir caba gostermemek beni dahada uzuyor..
6 sene sonrasını düşün. 12 senedir burdayım vs diye konu açtığını düşün. eğer eşini seviyorsan ve evliliğinin bitmesini istemiyorsan bi yerlerden başlamak zorundasın. bugün yarın derken günler geçiyor hayat bitiyor. bugün geri kalan ömrünün ilk günü. bunun farkına var ve bi yerlerden başla..

O orangecountry Aynı sorun bende de oluyor. Bende türkmenistandayım Rusça öğrenen cok ikinci dil olarak herkes Rusça konuşuyor burda. Bir ara pilatese başlamıştım. Onu da yarım bıraktım. İngilizce'ye başladım o da yarım kaldı. Zaten baska olarakta yok. Simdi hamileyim mayısık mayısık geziyorum. Ama bir senedir burdayım. Üniversite mezunuyum fakat hala bir uyusukluk var. Aradığım seyi bilmiyorum

Yani yanlış anlamayın ama çok ruhsuzsunuz
Yaşınız kaç ki öğrenme isteğiniz sönmüş hemen
Allah eşinize sabırlar versin
İnsan kendini geliştirmeli, eğitmeli, her gün birşeyler öğrenmeli

Sen öncedende tembel oldugunu soylemissin.ama bence kilo buyuk etken insan kilolu aldikça şöyle bi duyguya kapiliyo kilo veriyim oyle şunu yapiyim .bunu aliyim.kendine hic bir seyi layik gormuyo.zaten kilolusun ya neyapsan bos diyo icinfen bi ses.hayatini ilerde birgun kilo verirsem diye kurguladigin icin hep erteliyosum

Allah askina yardim edin hanimlar.6 senelik evliyim.Yurtdisinda yasiyoruz daha yasadigim ulkenin dilini ogrenmedim.Geldigimden beri hic bir sey yapmadim,ogrenmedim,cabalamadim.Esimle en buyuk sorunumuz bu "BENIM HIC BiRSEY YAPMAMAM"
Maddi olarak pek olanagimiz yok.Ama bu ulkede dil kursu bedava,belli bir harcamaya kadar devlet yil sonunda veriyor.Yani okumak,ogrenmek,gelistirmek istersem kendimi yapamama,engel olan diye birsey yok.Allahim napicam ben bilmiyorum,ölü gibiyim.Saksi bile benden daha cok ise yariyor bu dunyada :KK43:
Bende öyle bir insanım. Ama bukadar aşırı değilim sanırım :halay:yalniz şunu biliyorum tembellik tembelliği getirir siz sanırım fazla rahata alismissiniz ama unutmayın ki dünyanın binbir turlu halı şekli vardır herseyi kocanizdan beklemeyin, sizde taşın bir ucundan tutun. Yapmaniz gereken çok basit aslında, kalkın yerinizden temizlik yapın ve emin olun devamı gelir. İsteğiniz artar yani en azından ben boyleyim. Çıkın dışarı önce isteksizlik olacak ama zamanla bir iki defa böyle yapınca isteğiniz artacak evde durmak istemeyeceksiniz.

Yazmaya da useniyorsun herhalde. Son sayfalarda kaybolmuşsun

Yabanci dizi izlerken bile insan bi seyler öğreniyor. 6 sene orada yaşayıp ogrenememek icin ozel caba sarfetmek lazım

6 sene boyunca gerçekten bir ingilizceyi nasıl öğrenemediniz ya şok oldum okuyunca. 6 sene türkiyede insan kursa gitse öğrenir şakır şakır. Eşinizle sorun yaşamanız gayet normal, bu böyle devam ederse bence eşiniz size saygıda duymicak. Biraz ayaklarınız yere bassın.Bu hiç normal bir tavır değil. Edicek kelime bulamadım resmen.

benim hiçbir zaman tembellik yapacak lüksüm olmadı ama ara ara gelen bir bitkinlik, tükenmişlik olmuyor değil. O anlarda hemen kalkıyorum ilk önce evimi göze hoş gelir bir şekle sokuyorum sonra kendimle ilgileniyorum temizliğimi, bakımımı yapıyorum. içime bir enerji geliyor sanki dünyanın en mutlu insanı benmişim gibi oluyor. Sonra bi kahve yapıyorum yudumlarken aklımdan geçen ilk kişiyi arayıp sohbet ediyorum ama şöylede birşey var ben küçük şeylerden çok mutlu olan bir insanım. Mesela evime aldığım yeni bir bardak takımı bile beni mutlu eder :D
bence sen ilk önce sakin kafayla bir düşün beni ne mutlu eder diye. o an bisiklete mi binmek geliyor içinden hemen yap, şarkı söylemek, hayvan beslemek vs. vs. senin şartlarında olmak isteyen çok insan var emin ol. Mesela ben :D keşke fırsatım olsada başka bir ülke kültürünü görsem ve dil öğrenme şansım olsa. kendi ülkemi sevmediğimden değil ama faklı küldürler insanın ufkunu genişletir. şanslı olduğunu unutma ve şartlarını iyi değerlendir derim bence yani nacizane fikrim ;)

Back