• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tembelligim evliligimi bitirecek...

Problemimi bilmiyorum iste,yapmak cok istiyorum ama bisey beni engelliyor.Tembelligimin onune gecemiyorum :KK43:
Bence kendine inancın yok. Zaten yapamam diye başlamaya korkuyorsun. Sırf TV bile seyretseydin 6 sene de ingilizcen baya ilerlemiş olurdu.

Bak arkadaşımın 60 yaşında annesi kızını ziyarete gidince senin bu dediğin kurslardan faydalanıp kendine yetecek kadar ingilizce öğrenmiş.

Sen niye yapamayacaksın? Kafanda ki engelleri aş! Kendine bir şans ver. Yarın bir yerlerden başla mutlaka. Olmaz diyen iç sesi dinleme.

"Country" yazmak istemedim zaten hanimefendi "County" yazmak istedim.Ikisininde anlamlari farkli ve birbirine cok benzer iki kelime olduklari icin karistirilabiliyor.Isterseniz sizde arastirin farki ogrenin...
Evet hiç bilmediğin belli gerçekten. Nickini bile yanlış almışsın.

Hemen kursa yazıl

üzgünüm ama gerçekleri duymak için açmadın mı konunu.
psikolojik olarak ne durumdasın peki.
kilo derken kilon ne kadar.
açıkca dürüstce kendinle yüzleş ve hayatının geri kalanına sahip çık.
inan çoook pişman olursun.
6 senede dil öğrenemediğini duyan herkes sorar sebebini.
25 yaşında hayatından vazgeçmiş gibisin.
açıkcası eşine güvendiğini düşünüyorum.
nasılsa her işi hallediyor eve bakıyor mu diyorsun.
bi çocuğun olsa onun elinden tutup okula bile götüremeyeceksin düşünsene.
orada eğitimini de tamamlardın fıstık gibi dil de öğrenir çalışırsdın da.
eşinin mesleği ne,eğitimi ne
arkadaşın çocuk ta yapası yoksa enişte beyin bir altı yıl daha sabredebileceğini falan mı düşünüyor ki

Çok sinirlendim gerçekten. Size değil konu sahibi, sisteme.

İki senedir amerika, kanada, avustralya, almanya, kore gitmeye çalışmadığımız yer kalmadı, olmuyor olmuyor. Dil biliyoruz, eğitimliyiz, işe yararız ama gidemiyoruz. Tek hatamız oralarda yaşayan koca bulmamak mı yani? Ben bütün şartları sağlarken gidemiyorum, hiç bir şartı sağlamayan insana kapıları ardına kadar açıyorlar. Çok sinirim bozuldu.

üzgünüm ama gerçekleri duymak için açmadın mı konunu.
psikolojik olarak ne durumdasın peki.
kilo derken kilon ne kadar.
açıkca dürüstce kendinle yüzleş ve hayatının geri kalanına sahip çık.
inan çoook pişman olursun.
6 senede dil öğrenemediğini duyan herkes sorar sebebini.
25 yaşında hayatından vazgeçmiş gibisin.
açıkcası eşine güvendiğini düşünüyorum.
nasılsa her işi hallediyor eve bakıyor mu diyorsun.
bi çocuğun olsa onun elinden tutup okula bile götüremeyeceksin düşünsene.
orada eğitimini de tamamlardın fıstık gibi dil de öğrenir çalışırsdın da.
eşinin mesleği ne,eğitimi ne
Kotu bi niyetle soylemedim,kusura bakmayin.
Suan bile cok pismanim ama kendime guvenim yok.Cok fazla kilom var malesef normal kilomdan 30-40 kilo kadar fazlam var.Dediginiz cok dogru kesinlikle esime guveniyorum bu konuda.Fast Food yerlerinde calisacak veya alisveris yapacak kadar ingilizce biliyorum.Ama amacim meslegim olsun ingilizcem guzel olsun :(

6 senede her aksam ingilizce televizyon izleseydin ordan bile ogrenirdin. Ogrenmemenin bahanesi yok bari coluk cocuk yapsaymissin simdiye okula baslayacakmis. Ev isleriyle aran nasil bari?

Hakkinizda hayirlisi olsun.Ama bende koca bularak gelmedim...

İki senedir amerika, kanada, avustralya, almanya, kore gitmeye çalışmadığımız yer kalmadı, olmuyor olmuyor. Dil biliyoruz, eğitimliyiz, işe yararız ama gidemiyoruz. Tek hatamız oralarda yaşayan koca bulmamak mı yani? Ben bütün şartları sağlarken gidemiyorum, hiç bir şartı sağlamayan insana kapıları ardına kadar açıyorlar. Çok sinirim bozuldu.

Evlimisin canim? Bekarsan sana bi kocis ayarlarim avustralyada :)

Evliyim. Bi de eşime birini bulalım boşanıp gelelim, ne dersin :KK66:

Allah daim etsin canim oyle deme bu devirde iyi adam bulmakta zor. Siz niye gidemiyorsunuz ki bahsettiginiz ulkelere? Gecen gun bi arkadas vardi konu acmis kocasiyla buraya geliyorlardi belki ona sorsan detaylari sana anlatir

Kotu bi niyetle soylemedim,kusura bakmayin.
Suan bile cok pismanim ama kendime guvenim yok.Cok fazla kilom var malesef normal kilomdan 30-40 kilo kadar fazlam var.Dediginiz cok dogru kesinlikle esime guveniyorum bu konuda.Fast Food yerlerinde calisacak veya alisveris yapacak kadar ingilizce biliyorum.Ama amacim meslegim olsun ingilizcem guzel olsun :KK43:
yok önemli değil.
eşine güvendiğin apaçık malesef.
en en en büyük hatan bu.
bir kere bunu aklına iyice yaz.
kilo konusuna da acilen bir çözüm bul.
normal kilondan 30 40 fazla iseee 100 civarısındır heralde
vee bu da kendini eve tıkmak için bahane değil.
çook rahatlıkla gündelik her işini de kursunu vs de yapardın.
bak cnm eşin bugün var olur yrn Allah göstermesin ayrılırsınız vs.
ne yapacaksın o durumda.
bunları düşünerek kendine bir yol çiz.
meslek istiyorsun dil istiyorsun ama 6 seneyi çöpe atmışssın.
en acilinden dil kursuna başla derim.
o arada ufaktan da kilon ile ilgili bişeyler yapmaya çalış.
yahu fırsatlar ülkesindesin.
sular seller gibi ingilizce ile dönerdin tr ye.
ne büyük şans aslında.

Bence kendine inancın yok. Zaten yapamam diye başlamaya korkuyorsun. Sırf TV bile seyretseydin 6 sene de ingilizcen baya ilerlemiş olurdu.

Bak arkadaşımın 60 yaşında annesi kızını ziyarete gidince senin bu dediğin kurslardan faydalanıp kendine yetecek kadar ingilizce öğrenmiş.

Sen niye yapamayacaksın? Kafanda ki engelleri aş! Kendine bir şans ver. Yarın bir yerlerden başla mutlaka. Olmaz diyen iç sesi dinleme.
Evet,kendime inancim hic yok.O kadar sey varki halletmem gereken hep erteliyorum...
O kurslarsa ne yasli insanlar var ama hic ornek almiyorum malesef.

Allah daim etsin canim oyle deme bu devirde iyi adam bulmakta zor. Siz niye gidemiyorsunuz ki bahsettiginiz ulkelere? Gecen gun bi arkadas vardi konu acmis kocasiyla buraya geliyorlardi belki ona sorsan detaylari sana anlatir

Biz gözü karartıp gelmek istemiyoruz. Bütün şartları ayarlayıp sağlama alalım istiyoruz. O yüzden öncelik iş şu an. İşleri ayarlayıp öyle gelmemiz lazım.

Bahsettiğin kişiyi tanıyorum, ama onlar iş meselesini umursamıyor bildiğim kadarıyla. Oraya gelip tekrar meslek edinecekler. Göçmen başvurusu yapmadım hiç. Muhtemelen yapsam kabul edilir ama amacım o değil. Burdaki şartlardan daha iyisini yakalamamız lazım.

daha yolun başındasın kendini baştan sona düzelt

Okurken daraldım .

Kalk hadi kalk diye kolundan tutasım geldi seni .

Bütün gün ev içinde yiyip içip yattığın günlerin geri dönüşü yok , biliyorsun değil mi ?

Tembellik denen zıkkım bi çoğumuza zaman zaman gelir , adına depresyon deriz ... havalardandır havalardan deriz ... ama 6 sene sürmez.

Engelin kendinsin. Kalkıp silkelensen , bir kursa yazılsan , o canını sıkan kilolar için kendine 1 yıl süre versen. Hoop bi bakarsın o 365 gün geçmiş , sen kiloları vermiş, kursu tamamlamış ve belki çalışmaya başlamışsı . Ama başlayacağım da off ne zaman nerden diye düşündükçe 3665 gün geçer de aynı yerdesindir .

Hadi hadi bi liste yap kendine .

Bayılırım kısa ve uzun vadeli listeler yapıp , gerçekleşenlerin üzerinii çizmeye . Sen de yap .

6 senedir abd desiniz ve ingilizce ogrenemediniz mi? :KK57: fransızca ya da arapça vs gibi zor bir herhalde diye düşünmüştüm. Kursa gitmeye ders çalışmaya useniyorsaniz, dışarı çıkın gezin hergün. Duya duya bile öğrenirsiniz. Dil bilmeden tek başına kaldığınızda nasil idare ediyorsunuz?

Merhaba,

Bence sizde motivasyon eksikliği var.
Eğer kişi kendini bir duruma yeterli düzeyde motive etmemişse, hiçbir şey yapmak istemez. Tembelliğin en iyi dostu “isteksizliktir". Bir şeyi yapmayı istemek, çok iyi motive olmayı gerektirir. Başarının yarısı, istemek değil istemeye motive olmaktır.

25 yaşındasınız daha çok gençsiniz. Acilen kendinizi motive etmeniz gerekir. Bir kağıt kalem alın ve hayat a karşı beklentileriniz nedir yazın.
10 yıl sonra kendinizi nasıl gördüğünüzü düşünün. Bu egzersiz sizde biraz da olsa istek getirecektir.

Spor yapın, bunun faydasını çok iyi göreceksiniz. Daha iyi düşünmenizi sağlayacaktır ve hayata karşı motivasyonunuz daha da artacaktır.

Yoga ya da yazılabilirsiniz kendi iç huzurunuzu bulma adına ve bu durumdan ; depresyondan kolayca kurtulabilirsiniz yoga sayesinde.

Baktınız ki olmuyor bir uzmandan yardım alın.

Back