• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tembelligim evliligimi bitirecek...

Herkes çok ılımlı yaklaşmış ama ben öyle değilim daha çok sinirlendim gencecik kadın 6 senedir ABD ne dil ne is ne kendini geliştirme sosyal faaliyet sıfır bence düzel en kısa zamanda... Yoksa yakında eşim beni aldatti yada boşanmak istiyor die konu açar sin... Kimileri kendini parçalar durumu olmaz dil öğrenmeye kimi de ordada olsa usendiginden rahatligindan yapmaz....

çocuk yok çalışmıyorsunuz kurslar bedava anadiliniz gibi konuşmanız gerekiyordu şimdiye
hırslandırın kendinizi biraz
yarın öbür gün çocuğunuz olunca işim başımdan aşkın bununla mı uğraşacağım diye öğrenemeyeceksiniz

6 sene!!! ve Ingilizce gibi kolay bir dil! Yahu tas olsa catlar. Ben kitap aldim evde kendi kendime Ispanyolca ogrenmeye calisiyorum, siz kurs bedava diyorsunuz ve Ingilizce gibi kolay bir dili ogrenmeye cabalamiyorsunuz bile! Lutfen tembelligi birakin, yillariniz bosa gitmis. Insanlar artik birakin bir dili, 2-3 dil birden konusuyor.

Biz gözü karartıp gelmek istemiyoruz. Bütün şartları ayarlayıp sağlama alalım istiyoruz. O yüzden öncelik iş şu an. İşleri ayarlayıp öyle gelmemiz lazım.

Bahsettiğin kişiyi tanıyorum, ama onlar iş meselesini umursamıyor bildiğim kadarıyla. Oraya gelip tekrar meslek edinecekler. Göçmen başvurusu yapmadım hiç. Muhtemelen yapsam kabul edilir ama amacım o değil. Burdaki şartlardan daha iyisini yakalamamız lazım.

Durum o zaman zorlasiyor iste canim; maalesef turkiyedeki egitim ve meslekler burda ve baska ulkelerde taninmiyor ondan yeniden egitim yada baska tur is imkanlari bulmaniz gerekiyor. Heryerde hayat zor off

Durum o zaman zorlasiyor iste canim; maalesef turkiyedeki egitim ve meslekler burda ve baska ulkelerde taninmiyor ondan yeniden egitim yada baska tur is imkanlari bulmaniz gerekiyor. Heryerde hayat zor off

Yok mesleğimiz yurt dışında çalışmamıza imkan sağlıyor. Eşim şu an zaten uluslararası çalışıyor. Ben de çalışabilir durumdayım. Ama iş bulmak, ülkenin şu durumunda özellikle çok zor.

Yani ingilizce kadar kolay bir lisanı 6 yılda öğrenmemek cidden acayip.
Ben 20 yıla yakın İngilterede yaşıyorum.ilk geldiğim yıl çektim bu zorluğu sonra farkına bile varmadan öğrendim. Sürekli kendi işimi kendim yapmak durumunda kalınca..
Hatta birgun hiç unutmam doktora gitmem gerekmisti ben nasıl anlaticam derdimi derken birde baktım bilemedigimi sandığım kelimeler bile tıkır tıkır çıkıyor ağzımdan. Mümkün olduğu kadar pratik yapın. İngilizce kitaplar okuyun tv izleyin ve arkadaş bulun Amerikalı.
..

Biz gözü karartıp gelmek istemiyoruz. Bütün şartları ayarlayıp sağlama alalım istiyoruz. O yüzden öncelik iş şu an. İşleri ayarlayıp öyle gelmemiz lazım.

Bahsettiğin kişiyi tanıyorum, ama onlar iş meselesini umursamıyor bildiğim kadarıyla. Oraya gelip tekrar meslek edinecekler. Göçmen başvurusu yapmadım hiç. Muhtemelen yapsam kabul edilir ama amacım o değil. Burdaki şartlardan daha iyisini yakalamamız lazım.

göçmen başvurusu nasıl oluyor sep?

elinizde ki imkanların kıymetini bilin
ne kadar doktoralı insan başka ülkelere göç etmek istiyor da imkan bulamıyor
Türkiye'nin en iyi üniversitelerinden mezun iki dil bilen insanlar Amerikaya Avrupaya zorla vize alıyorlar dünya kadar para harcıyorlar
okullar kabul görmüyor vatandaşlık verilmiyor vs. vs.
ama siz Amerika da yaşıyorsunuz tv izleseniz insanların arasına daha fazla karışsanız dili öğrenirsiniz konuşmasanız bile bir kulak alışkanlığı olur
kilodan rahatsızsınız giyin eşofmanınızı üstüne yürüyüş yapmaya çıkın
kurslara katılın bunca zaman partime iş bile bulabilirmişsiniz hem maddi olarak rahatlardınız eşiniz çok haklı bir ömür orada ev işi yaparak mı geçireceksiniz?

Ve bir arkadaş yazmış. Çok doğru. .ilerde çocuklarınız olduğunda okulunda veli toplantısı olacak öğretmenleri ile konuşmanız gerekecek çocuğun arkadaşları olacak aileleri ile konuşmanız gerekecek ve inanın dil bilmeyince kendinizi berbat hissedeceksiniz.bir an önce toparlanmaniz şart.

profilinizde ABD de yaşadığınız yüksek lisans öğrencisi olduğunuz yazıyor. ve hala İngilizce öğrenemediniz 6 yılda.ama country ve county arasındaki farkı iyi biliyorsunuz. İlginç.
Kiloyu falan problem etmeyin kendinizi geliştirin derim ben.Sevgiler.

P

Pek ciktigim soylenemez zaten...Amerika'dayim..
Başka bir ülkedesiniz de İngilizceyle idare ediyorsunuz sanıyorum.
Amerika'da yıllardır İngilizce bilmeden nasıl yaşıyorsunuz hayret.
İnsan hiç mi eksiklik hissetmez, hiç mi yalnızlık çekmez? Kendi başına iş halletmeyi hiç mi istemez?

Kusura bakmayın ama pes demek istiyorum size. 6 yıl ya.

Merhaba,

Ben 20 yaşındayken evlenip Almanya'ya gittim.Eşim çok desteklemedi dil eğitimimi.Ama ben daha özgür olabilmek adına eğitime hemen başladım.O ara eşimle sıkıntılar yaşamaya başladım malesef..Yaklaşık 3 yıl dil için okula gittim ve çalışabilecek seviyeye gelince iyi bir yerde işe başladım,aynı anda hemşire olabilmek için hastanede staj yapmaya başladım.İşim part time dı.Eşimle sıkıntılarımın devam etmesine rağmen kendi işlerimle ilgileniyordum.Bankaya,doktora,belediye heryere gittiğimde tek başıma her işi halledebiliyordum,başarmak gerçekten çok güzel bir duygu.Hemşirelik için okullardan malesef olumlu yanıt alamadım,kısmet değilmiş.İşime normal bir şekilde devam ettim,kendi paramı kendim kazandım eşimden ayrılana kadar.2009 yılında Türkiye'ye geldim.Ve iyi ki Almanca öğrenmişim dedim havalimanında iş buldum,derhal başladım.Almanya'dan aldığım bir süre sertifikam ,eğitimlerim var,bana çok iyi referans oldular.
Şuan ki işimde malesef dilimi kullanmıyorum ama denk geldiği zaman konuşuyorum insanlar çok şaşırıyor.
Maddi imkansızlığında yoksa lütfen kendine yatırım yap derim,o ana lütfen güvenme,olabilecek herşeyi düşün,ve hazır ol.
Özgüvenin sakın eksik olmasın,kendini korkutma.Yeter ki başla gerisi gelir,göreceksin.
İyi haberlerini bekliyorum :)

Sevgiler.

Yapma yaa, ingilicccce bir dee :kızgın:
Ya ben bu yasima kadar dil ögrenme konusunda cok ilgili ve basarili olmama ragmen en sevmedigim ve itici buldugum almancaya mahkum kaldim. Ki artikel gibi ezberlenesi bir ön ekleri de var.
Yani ingilizce pamuk seker tadinda. Kolay mi kolay tatlis.
Ben sirf zevkine british aksanli programlar acip izlerim.
Ama gittigin yere alisamama durumu yüzünden problem mi cekiyorsun acaba?
Ben bile almanyaya geldigimden beri bir degistim, yani ruhum alinmis gibi oldu.
Üc yildir akici almanca konusamiyorum. Cevre edinemedim, mümkün degil. Almanlarin egosunu anlatmama gerek yok galiba. Alman zaten arkadasim olmadi bu yüzden kendimi dil konusunda istedigim boyutta ilerletemedim.
Tatlim sen amerikadasin oralar daha bir sicak olmali insani falan. Ne bileyim yani daha kolay olsa gerek.
Cik bir gör dünyayi.
Ama senin eskiden beridir bu problemin varsa ciddi bir psikolojik yardim almalisin.
Ya karakterin ya da psikolojik durumun seni bu yasama itiyor olabilir.
Cocugum var, benim kendimi disari atmama zamanim yok simdilik. Dil okulunu yarida biraktim hastalandigim icin.
Ama sinavlara girip en azindan belge aldim daha da yükseltmek istiyorum.
Belki nir nebze olsun gaza getirir seni bu yazdiklarim.
inan zaman cok degerli akip gecmesine izin verme.
Bak en kolay dillerden biri sansina.
Yani benim gözümde inan cok sanslisin :mad:

Back