Yıllardır tv.um yok, tv benim için insanı zihinsel olarak fakirleştiren birşey. Başlarda bağımlılıktan kurtulmak zor olsa da, sonra 'oh be ne kafam şişmiş meğerse' :) diyor insan. tv gerçekten bir bağımlılık ve gerçekten hiç kaliteli program yok. Dizi film izlemek istersem internetten kendi belirlediğim bir zamanda reklamsız izliyorum, ki sizin gibi ders çalışanlar için daha uygun bence. Ayrıca çoğu program kavga dövüş üzerine, içerikleri bomboş, haberler deseniz haberden başka herşey.. İnsan farkına varmadan stres düzeyi yükseliyor, en azından benim için böyle.
İnternet, ingilizcesini geliştirmek isteyen biri için sonsuz seçenek sunuyor, şu an ingilizcem çeviri yapabilecek düzeyde iyi, tv.a vakit harcamayınca vaktinizi daha etkili kullanıyorsunuz, kitap, hobi vs söylemeye bile gerek yok, kesinlikle stres seviyeniz azalıyor.
İnsanlar çok yadırgıyor tv yok deyince, ne yapıyorsun evde diyorlar, hatta ben sana alayım diyenler oluyor :) ama gerçekten böyle daha mutluyum, internetten istediğim programı açıp izliyorum, istediğim sorunun cevabını buluyorum, haberleri birçok farklı kaynaktan öğrenip yorumunu kendim yapıyorum, elim kitaplara daha çok gidiyor, tv da olduğu gibi benim yerime benim için seçilen bir kaç kalitesiz seçenekle yetinmeme gerek yok. En önemlisi insanın sürekli kafasını dolduran meşgul eden bir ses ve görüntü kirliliği yok, kendiniz için düşünebiliyorsunuz. Kim demiş hatırlamıyorum ama, hergün 15 dk.nızı ayırıp kendinizle ve düşüncelerinizle yalnız kalın demiş birisi, o kadar doğru ki, ne kadar okusanız birşeyler yaşasanız, çalışsanız da olgunlaşmanız için onlar üzerine bir de kendiniz düşünmeniz gerekiyor.
Ben tavsiye ederim.