- 20 Mayıs 2009
- 23.915
- 63.667
-
- Konu Sahibi cheryblossommm
çalışmaya izin vermiyor ki.kpssden atanırsam anca ben de inat ettim.haziran da atamalarım var .puanım iyi atanırım gibi duruyor.inşallah atnırımBu kadar baskıcı baba çalışmaya nasıl izin veriyor ki?
Aileni tanımadığım için bilemiyorum.. Misal ben kendimden örnek vereyim.. Ben İstanbul da yaşıyordum.. Üniversite İstanbul da kazanmıştım. İkinci Öğretim.. Ailem her şeyime karışırlardı.. Okuldan çıkardım ailem haber vermemi isterlerdi.. Tramvaya binerdim, aramamı isterlerdi.. Metrobüse binerdim yine aramamı isterlerdi.. İnan okuldan çıkıp eve gelene kadar 10 kere ararlardı. Sürekli ikamet yerimi söylerdim.. Arkadaşlarımla dışarıda görüşmeme izin vermezlerdi.. Dışarı çıkmak için, illa önemli bir mazeretimin olması gerekirdi.. Ailem yüzünden çocukluk ve ergenlik dönemin de hiç arkadaşım olmadı.. Bende ne yaptım.. Meslek lisesinde okumuştum. Ve staj yapmıştım. Staj yaptığım yerin benim okuduğum bölümünde staja başladım.. Ve de orada çalışmaya başladım.. Okul bitti yine çalıştım.. Aileme hiç yük olmadım..aynen baskıcı rejim yıldırma politikası nasıl cuk oturdu :) benmde yalım küçük diye karşı çıktılar ve maddiyatından erkek tarafının.sence iş güç oturunca tekrar karşılarına çıksam oluru var mı.?
hikayenin baştaki kısmı aynen ben.biryere gitmek için mazretim olması gerekiyor falan.bende meslek lisesi okudum.sonra sivasta veterinerlk yksk okulu kazandm gndermedler ataması yok diye.bnde dışarda okuyup yine sinir hastası olmaktansa açıktan okumya karr verdm.kpssye hazırlndm iyi bi puan aldım şu an bekliyorum .sevgilimin de düzgn bi iş sahibi olmasın bekliyorm bna çok destek oluyor ben de ona.bana güven sen diyor ben halledicm diyor.inşallah kötü şeyler yaşamadan kavuşurum.ama sana şunu diyeyim eğer sen sivrilmeyip sevdiğinle evlenmeseydn belkide çok kötü i haytın olacaktı asla vicdan azabı çekme.olacaklarından şeker tansiyon çıkmıştır .Aileni tanımadığım için bilemiyorum.. Misal ben kendimden örnek vereyim.. Ben İstanbul da yaşıyordum.. Üniversite İstanbul da kazanmıştım. İkinci Öğretim.. Ailem her şeyime karışırlardı.. Okuldan çıkardım ailem haber vermemi isterlerdi.. Tramvaya binerdim, aramamı isterlerdi.. Metrobüse binerdim yine aramamı isterlerdi.. İnan okuldan çıkıp eve gelene kadar 10 kere ararlardı. Sürekli ikamet yerimi söylerdim.. Arkadaşlarımla dışarıda görüşmeme izin vermezlerdi.. Dışarı çıkmak için, illa önemli bir mazeretimin olması gerekirdi.. Ailem yüzünden çocukluk ve ergenlik dönemin de hiç arkadaşım olmadı.. Bende ne yaptım.. Meslek lisesinde okumuştum. Ve staj yapmıştım. Staj yaptığım yerin benim okuduğum bölümünde staja başladım.. Ve de orada para kazanmaya başladım.. Okul bitti yine çalıştım.. Aileme hiç yük olmadım..
Yine de tavırları değişmedi.. İsterse sevgilim milletvekili olsaydı, ya da karun kadar zengin olsaydı ailem yinede istemeyecekti.. Çünkü yetiştirildikleri toplumda, anca kendi köyünden, akrabandan , tanıdık bildik birileriyle evlenmelerini hoş görürdü. Ben inan ailemin çok sevdiği aile dostunun oğluyla evlenmek istesem; yine de istemezlerdi. Neden? Çünkü ben istiyorum.. Ancak onlar karar verebilirler.. Ya da onlar ön ayak olabilirler.. Ben ailemi çok iyi çözdüğüm için, 'babama en sonunda şunları demiştim; 'baba ben bu adamla evleneceğim, ister kabul et istersen de etme.. Ben düğün salonunu tutarım davetiyeyi de sana yollarım, gelip gelmemek sana kalmış'.. demiştim.. Yani benim gibi bir kıza bunları söylettiler..
Tabi bunu söyledim ama babama bağımlı değildim.. Kendi param vardı, düğün için birikimim vardı.. Çalışıyordum..
Yalnız şöyle bir şey oldu.. Ben evlendikten sonra annem ve babam üzüntüden tansiyon ve şeker hastası oldular.. Hep beni suçladılar.. Bunun için vicdan azabı çekmemi istediler.. Sürekli beni kötülediler.. Hakaretler yığdırdılar.. Çok zor günlerdi..
İnan seni o kadar iyi anlıyorum ki.. Ben şehir dışında 4 yıllık üniversite kazanmıştım.. Göndermediler.. İlla İstanbul olsun, dizimin dibinde otur dediler.. Ya arkadaşım çok çok zor.. Kendini garantiye almadan evlenme.. Ataman olsun.. Bir gelirin olsun, sevdiğin kişi ise işlerini güçlerini yoluna koysun.. Ondan sonra ailenin karşına çıkarsın.. Ben ailemle çok sıkıntılar yaşadım.. Umarım sen yaşamazsın.. Herşey gönlüne göre olsun..hikayenin baştaki kısmı aynen ben.biryere gitmek için mazretim olması gerekiyor falan.bende meslek lisesi okudum.sonra sivasta veterinerlk yksk okulu kazandm gndermedler ataması yok diye.bnde dışarda okuyup yine sinir hastası olmaktansa açıktan okumya karr verdm.kpssye hazırlndm iyi bi puan aldım şu an bekliyorum .sevgilimin de düzgn bi iş sahibi olmasın bekliyorm bna çok destek oluyor ben de ona.bana güven sen diyor ben halledicm diyor.inşallah kötü şeyler yaşamadan kavuşurum.ama sana şunu diyeyim eğer sen sivrilmeyip sevdiğinle evlenmeseydn belkide çok kötü i haytın olacaktı asla vicdan azabı çekme.olacaklarından şeker tansiyon çıkmıştır .
akıl verecek birilerine ihtiyacım vardı benimle aynı şeyleri yaşamış birisini Allah gönderdi diyebilirim.Seninde herşey gönlüne göre olsun geçmiş gitmiş inşallah daha kötü şeyler yaşamassın.çok teşekkür ederim iyi dileklerin fikirlern için.İnan seni o kadar iyi anlıyorum ki.. Ben şehir dışında 4 yıllık üniversite kazanmıştım.. Göndermediler.. İlla İstanbul olsun, dizimin dibinde otur dediler.. Ya arkadaşım çok çok zor.. Kendini garantiye almadan evlenme.. Ataman olsun.. Bir gelirin olsun, sevdiğin kişi ise işlerini güçlerini yoluna koysun.. Ondan sonra ailenin karşına çıkarsın.. Ben ailemle çok sıkıntılar yaşadım.. Umarım sen yaşamazsın.. Herşey gönlüne göre olsun..
1 senedir biliyor bbam sevglm oldğnu.gizli saklı bşy ypmym dedm ciddyz de söyledm.şaka gibi.
baban bu kadar kısıtlıyor sen 5 senedir yine bildiğini okuyosun
tamamda guzelım bır senedir bılıyor gerıye kalan 4 sene ?1 senedir biliyor bbam sevglm oldğnu.gizli saklı bşy ypmym dedm ciddyz de söyledm.
okulda gröüştük.gizli hat internet falan.tamamda guzelım bır senedir bılıyor gerıye kalan 4 sene ?
öyle yapsam saygısızlık yapmış olurmuyum ?
"İşleyen demir pas tutmaz ama ben telefonu kullanmaya kullanmaya pas tutmuş belli ki babacığım" diyebilirsinmerhaba kızlar.Kendimi kötü hissediyorum ve ne yapacağımı bilemiyorum şu an.babam bana 4 sene önce telefon almıştı ben lise sondayken ondan önce hiç telefonum olmadı hala da yok.babam çok katı ve telefonumun olmasını doğru bulmadığı için bana hat telefon kullandırtmıyor.kısıtlama bundan ibaret de değil hayatımın bi çok kısmı böyle.telefon demiştim telefonu aldı ama hat almadı tam 4.5 sene oldu telefon vitrinde köşede duruyor.hiç konusunu bile açamıyorum.benim lisede tanıştığım bi sevgilim var 5 senedir gizli hat falan mecburen ilişkimi sürdürmeye çalştm sonnda babamın karşısına çıkıp herşeyi anlattım.ama o telefonu da gizli bi yandan kullandım hat alıp .sonra hattı yakalattım benşm telefon işi hepten iptal oldu.şu an telefonu babam sağlam biliyor ama telefonun dokunmatiğinin alt kısmı çalışmıyor ne yaptıysam düzeltemedim.babam bana soracak nasıl bozuldu bu diye ve benm telefonu kullandığımı bildiği için ben bozmasam bile o iş bana kalacak ben babama ne diyeyim?.ben aslında telefonu kullanmak istemiyorum işe girdiğimde kendm almak istiyorum çünkü 21 yaşımdayım yanımda el kadar çocuklar dokunmatik telefonlarla oynarken benm gururum kırılıyor .herkes seni çok kısıtlıyorlar yine sabırlı davranıyosun afern diyo bana.şimdi ası lsorum şşu kızlar bu telefonu sorunca babam nasıl bozuldu diye ben ne diyeyim ?