Evet yarından itibaren teli günde üç saat belirleyip o saatlerde elime alıp yarım saat takılmayı deneyeceğim ve oğlumla makarna etkinliği yapacağım ins yepyeni bir başlangıç yapacağımrenkleri şekilleri sayıları öğretecek etkinlikler yapabilirsiniz. Motor becerilerini geliştirecek etkinlikler olabilir mesela ben patatesi kalın bi dilim kesip üstüne çubuk makarnayı batırıyodum oğlum boncuk makarnayı uzun makarnaya geçirmeye çalışıyordu. mama sandalyesinde parmak boya yapıyoduk. renkli topları gruplandırıyoduk. Size inanıyorum yarin yeni bi başlangıç olacak
Profilin gizli sana msj atamıyorum sen bana atarmısın msj özelden sayfayı paylaşıyımInstagram'i kapatmayı denedim fakat bütün fotoların silinecegi gibi bir uyarı geldi bıraktım silinmesinler diye.
O sayfayı özelden yazar mısınız bakmak isterim teşekkürler
O yapbozdan almak için biraz büyümesini bekliyordum sanırım artık alabilirim.ikili uclu yapbozlar var onlarda baya oyaliyor
birde sey yapmistim baya oynadik
islak mendil kapaklarindan 6 tanesini bir tahtaya yapistirip icine ayni stickerlardan 2 tane farkli farkli yerlere koyup eşini bulmaca oynamistik
icindeki resimler surekli degisti
rakamlar oldu mesela renkler oldu baya guzel uzun zaman gecirtti bize
evdeki duvarin birini ona verdim ellerimizi parmak boyasiyla boyayip baski yaptik.
simdilerde kendisi mum boyayla boyuyor istedigi gibi.
patates ve kurdanlardan kirpi yapmistik
aklima geldikce yaziyorum :)
bende etkinlik yaparken sıkılıyorum bazen kendim nasil yapacagini gosterip o etkinlikle onua birlikte 10 dk oynayip teli elime alip soyle bir bakiniyorum yada bi cay alip iciyorumO yapbozdan almak için biraz büyümesini bekliyordum sanırım artık alabilirim.
Evde ona oda yapmadım daha yapacağım ve odasının duvarlarını boyaması serbest olacak böyle bir hayalim var boyamayı seviyor çünkü.Yeter ki şu teli bırakayım elimden yaoacak çok güzel şeyler var aslında
tek başına parmak boyayı verme sakin üstünede kiri çıkmamış bi kıyafet giydir parmak boya lekesi cok zor çıkmıyo bakEvet yarından itibaren teli günde üç saat belirleyip o saatlerde elime alıp yarım saat takılmayı deneyeceğim ve oğlumla makarna etkinliği yapacağım ins yepyeni bir başlangıç yapacağım
Parmak boya alicam istiyorum ama duvarı koltuğu halıyı boyar mi bilmiyorum yanında olursam boyamaz belki
Vatsap dışındaki sosyal medya uygulamalarıni silin. Hem daha mutlu , özgür olursunuz. Telefon sizi esir almış gibi görünüyor önünü kesmeniz lazım bu şekilde .Neyazikki iş için WhatsApp kullanmam gerekiyor, teşekkürler
YokNe güzel etkinlikler yazmışsınız hanımlar. Konuya yancı olarak bir şey sorucamtam 24 aylık kızım var oyun oynamak etkinlik yapmak istemiyor. Sıkılıyor. Buna çözüm bulamadım. Mesela geçen tahta mangal şişlerine makarna taktık sadece 5 dk sonra makarnaları yedi çiğ çiğ yetmedi yerlere atıp üzerinde gezindi :/ buna çözüm var mıdır yoksa anası gibi tek takılmayı mı seviyor
Evet aynı anlattıklarınız gibi acayip hareketli mutlaka bir yeri oynayacak.YokBenim kızımda 24 aylıkken öyleydi , 30 aylık hala öyle. Asla oturmaz öyle yarım saat falan oynamaz. Hemen sıkılır. Güzel güzel anlatır , gösteririm. Döker,saçar, kırar, parçalar, yer Sizinki de çok hareketli mi? Benimki kıpırdanma derdinde. Koltukta zıplama oyunu yap , koridorda ayrı taşlara basma yap , anneyle balkon süpürme yap tamam çocuk. Vileda ver yer silsin ama ahşap bloğu asla yerine koymak yok. Bazı çocuklar böyle kabul etmek gerek
Şu an sana sarılıp ağlamak istedim bakEvet aynı anlattıklarınız gibi acayip hareketli mutlaka bir yeri oynayacak.Vileda aldık ona da birlikte siliyoruz yerleri. Ama böyle etkinlik yapmak oyun oynamak istiyorum olmuyor. Çoğu zaman kendi kendime oynuyorum. Dün evcilik oynadım mesela o 2 dk kadar oynadı sonra bebeğini aldı odanın diğer köşesinde oynadı.
Allahini seven parmak boya almasın. Cunku hayalinizdeki gibi isaret parmagini batirip yapmayacak. 10 parmakla girecek. Ve kiyafetlerden lekesi cikmadi bizim boyanin. En son sitenin bahçesine indirip butum cocuklara dagittim ve bitirdiler boyayi ben de bir oh çektim.Evet yarından itibaren teli günde üç saat belirleyip o saatlerde elime alıp yarım saat takılmayı deneyeceğim ve oğlumla makarna etkinliği yapacağım ins yepyeni bir başlangıç yapacağım
Parmak boya alicam istiyorum ama duvarı koltuğu halıyı boyar mi bilmiyorum yanında olursam boyamaz belki
Makarna ile etkinlikte yapalım hatta şu bul tak oyunu var ondan da oynayalımŞu an sana sarılıp ağlamak istedim bakSon bir yıldır yaptığım etkinliğin haddi hesabı yok ,hepsiyle ben oynadım. Al kızı gel bana ,onlar evde koşsun, biz senle ahşap puzzle yapalım
Bu ben olmalıyım demeye geldim sadece kaç senedir otizm şüphem vardı ama tam bı ilgilenemedim hep telefon elimde. Takipteyim konuyuMerhabalar arkadaşlar,
Benim bir oğlum var 2 yaşını doldurmak üzere..Artık bayağı kolayladik çok şükür söylenilenleri anlıyor,biz de onu anlıyoruz.Tam bu kıvama gelmesini bekliyordum etkinlik yapmak için.Birileri çocuğumla etkinlik yapıyoruz dediğinde vicdanım sızlıyor çünkü ne yaptıracağımi bilmiyorum bu konulara pek ilgim yok ve işin kötüsü elimden teli bırakamıyorumBağımlılık ileri derecede resmen.Bazen karar alıyorum kendimce ve gözden uzak bir yere kaldırıyorum saat koyuyorum kendime şu şu saatlerden önce elime almayacağım diye ama aklıma bişey geliyo hadi onu araştırayım hadi sosyal medyaya da gireyim hadi şuna da bakayım derken telefona cocugumdan daha fazla vakit ayırdığımı fark edip bırakıyorum o anlık ve çok üzülüyorum.Dahasi gece oğlum uyudugunda başında ona bakıp bugün yine verimli bir gün olmadı diye düşününce içim sızlıyor
Sorum şunlar : Bu bağımlılıktan nasil vazgeçebilirim ve oğlumla ne gibi etkinlikler yapabilirim
Fikirleriniz benim için çok değerli şimdiden teşekkür ederim
Sabah gozunu park diye açıyor zaten akşam da aynı şekilde.Sabah kahvaltıdan sonra ya da akşam üstü çıkarıyorum gelince de banyo yemek uyku..Vatsap dışındaki sosyal medya uygulamalarıni silin. Hem daha mutlu , özgür olursunuz. Telefon sizi esir almış gibi görünüyor önünü kesmeniz lazım bu şekilde .
İki buçuk yaşında kızım var benim de . Bir sürü etkinlik var yapabileceğiniz. Boyama yapiyoruz, evcilik oynuyoruz, kuklalarla tiyatro yapıyorum çok seviyor . Mutfakta hamurla ilgilenirken bir parça da ona veriyorum bana bakarak o da yapmaya çalışıyor. Tuvalet eğitimi verdim ben bir de çok rahat ettik. Çok mutlu oldu bezden kurtulunca. Çocuk hazır ise siz de başlayabilirsiniz. Hergun parka indiriyorum aşağı. Öğleden önce hiç çocuk olmuyor bizim sitenin parkında. Çıkınca çorbasını içirip uyutuyorum. Teli o zaman alıyorum elime genelde.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?