• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Telefon bağımlılığım ve oğlum 😔

Siz telefonla uğraşırken oğlunuz ne yapıyor peki? Bu yaşlar en hareketli en tehlikeli yaşları. Hep gözünüzün üstünde olması gerekir.

Hem çalışıyormuşsunuz, tüm gün zaten göremiyorsunuz çocuğunuzu. Gördüğünüz zaman da elinizde hep telefon.

Bırakmak için sihirli bir şeye ihtiyacınız yok. Oğlunuzdan çaldığınız ve bir daha geri gelmeyecek zamanı düşünmeniz yeterli.

Eki Görüntüle 2694366 Eki Görüntüle 2694367
Ben böyle 2-3 haftalık liste yapıyorum, bittikçe yeniden yapıyorum. Bu listeyi de şimdi yaptım hatta. İhtiyaç listesini de hazırlıyorum ki plan sekteye uğramasın.
Ayrıca sokakta bile dolaşacak illaki dışarı çıkıyoruz 1-2 saat. Evde durdukça insan teli eline alıyor çünkü. Evde durmamak da çok önemli bence.
Ekran görüntüleri aldım güzel olmus elinize sağlık teşekkürler

Ne güzel etkinlikler yazmışsınız hanımlar. Konuya yancı olarak bir şey sorucam 😂 tam 24 aylık kızım var oyun oynamak etkinlik yapmak istemiyor. Sıkılıyor. Buna çözüm bulamadım. Mesela geçen tahta mangal şişlerine makarna taktık sadece 5 dk sonra makarnaları yedi çiğ çiğ yetmedi yerlere atıp üzerinde gezindi :/ buna çözüm var mıdır yoksa anası gibi tek takılmayı mı seviyor :KK70:
Yok 🤣 Benim kızımda 24 aylıkken öyleydi , 30 aylık hala öyle. Asla oturmaz öyle yarım saat falan oynamaz. Hemen sıkılır. Güzel güzel anlatır , gösteririm. Döker,saçar, kırar, parçalar, yer 🤦 Sizinki de çok hareketli mi? Benimki kıpırdanma derdinde. Koltukta zıplama oyunu yap , koridorda ayrı taşlara basma yap , anneyle balkon süpürme yap tamam çocuk. Vileda ver yer silsin ama ahşap bloğu asla yerine koymak yok. Bazı çocuklar böyle kabul etmek gerek 🤭
Benim oğlum da tek bırakıldığında bir süre sonra atıp firlatiyor yanında oturunca aynısını yapacak mı diye bakicam yarin..24.ayinin içinde bu arada

Instagram'i kapatmayı denedim fakat bütün fotoların silinecegi gibi bir uyarı geldi bıraktım silinmesinler diye.
O sayfayı özelden yazar mısınız bakmak isterim teşekkürler
Bu instagramin oyunu. Kaç kere aç kapa yaptım birkaç fotoğraf dışında hepsi geri geldi.

Bu ben olmalıyım demeye geldim sadece kaç senedir otizm şüphem vardı ama tam bı ilgilenemedim hep telefon elimde. Takipteyim konuyu
İnşallah öyle bir sıkıntı yoktur,nedir bunu düşündüren ? Göz teması yok mu odalara filan mı çekiliyor

Instagram'i kapatmayı denedim fakat bütün fotoların silinecegi gibi bir uyarı geldi bıraktım silinmesinler diye.
O sayfayı özelden yazar mısınız bakmak isterim teşekkürler
Instagram uygulamasini silin telefonunuzdan. Istediginiz zaman geri yükleyebilirsiniz. Veriler kaybolmaz

Siz telefonla uğraşırken oğlunuz ne yapıyor peki? Bu yaşlar en hareketli en tehlikeli yaşları. Hep gözünüzün üstünde olması gerekir.

Hem çalışıyormuşsunuz, tüm gün zaten göremiyorsunuz çocuğunuzu. Gördüğünüz zaman da elinizde hep telefon.

Bırakmak için sihirli bir şeye ihtiyacınız yok. Oğlunuzdan çaldığınız ve bir daha geri gelmeyecek zamanı düşünmeniz yeterli.
Aynen öyle onun için üzülüyorum zaten 😔 Ben etkinlik sevmeyen bir öğretmenim,Marttan beri okul yok evdeyim son üç hafta hariç (haftada bir gün gittim ) . yani beraberiz.
Ben tel ile uğraşırken o sandalyeye çıkıp iniyor,anneannesinin üstünde zıplıyor,dedesiyle koltuk kapmaca oynuyor, evde kap kaçakla oynuyor filan..Ben nerede isem o orada oluyor şimdilik.Ben genelde mutfakta olurum o da tencere tava ile oynuyor , onlarls oynamayı daha çok seviyor.yakin zamana kadar da balkonda havuzda oynuyordu,en sevdiği..
Ha bir de ilk kez oynamaktan keyif aldığı bir oyuncağı oldu,sopalı tekerlek,sopalı uçak gibi şeyler onları sürüyor evin içinde

Aynen öyle onun için üzülüyorum zaten 😔 Ben etkinlik sevmeyen bir öğretmenim,Marttan beri okul yok evdeyim son üç hafta hariç (haftada bir gün gittim ) . yani beraberiz.
Ben tel ile uğraşırken o sandalyeye çıkıp iniyor,anneannesinin üstünde zıplıyor,dedesiyle koltuk kapmaca oynuyor, evde kap kaçakla oynuyor filan..Ben nerede isem o orada oluyor şimdilik.Ben genelde mutfakta olurum o da tencere tava ile oynuyor , onlarls oynamayı daha çok seviyor.yakin zamana kadar da balkonda havuzda oynuyordu,en sevdiği
Ee hıcmı su cocugu kucagıma alayım bir sarkı soyleyryım falan yok mesela ben yuz taklıtlerımı yaptırırım cok eglencelı ılla suya top koymaya yada resım yapmaya gerek yok

Ee hıcmı su cocugu kucagıma alayım bir sarkı soyleyryım falan yok mesela ben yuz taklıtlerımı yaptırırım cok eglencelı ılla suya top koymaya yada resım yapmaya gerek yok
Tabiki arada oynuyorum. Keçeli kalemlerle resim yapıyoruz,saklambaç yakalamaca oynuyoruz, şarkı kitap okuma arada yapıyorum da çabuk sıkılıyor.Havuzunda kovayı şu doldur boşalt yapıyorduk vs..ama işte oyun değil de etkinlik yapmak istiyorum uzun süreli..
Gün içerisinde hepimiz tarafından sevilen bir çocuk orası ayrı bu arada..onunla çok konuşurum masal uydururum ses taklidi yaparak çok güler
Bu arada resim derken daireler ciziyo ben de gulen yuz ağlayan yüz yapıyorum

Gununuzu oglunuzla ilgili etkinliklere gore planlayin ve onu mutlaka gerceklestirin. Zaten o etkinlikler buyuk bir zaman alir.
Evet öyle yapacağım karar verdim..Bundan sonra dolu dolu kaliteli vakit geçirmeye çalışacağım oglusla ins 😊

Tabiki arada oynuyorum. Keçeli kalemlerle resim yapıyoruz,saklambaç yakalamaca oynuyoruz, şarkı kitap okuma arada yapıyorum da çabuk sıkılıyor.Havuzunda kovayı şu doldur boşalt yapıyorduk vs..ama işte oyun değil de etkinlik yapmak istiyorum uzun süreli..
Gün içerisinde hepimiz tarafından sevilen bir çocuk orası ayrı bu arada..onunla çok konuşurum masal uydururum ses taklidi yaparak çok güler
Bu arada resim derken daireler ciziyo ben de gulen yuz ağlayan yüz yapıyorum
Bılmıyorum ben oyle ıllada etkınlık modunda degılım benım ıcın önemli olan oglumun sevgıye doyması beraber bırseyler yapmak gülmek zaten yalı gelınce yeterınce boyar cızer dıye dusunenlerdenım renklerı esyaları vs de bılıyor cunku herseyı sıfat ekleyerek konusuyorum

Telefonunuzun ekran ayarlarini siyah beyaz olarak degistirin. Gun icinde o renkli uyaranlara maruz kalmak sizde daha cok istege sebep oluyor. Beraber oyun oynamak, oyun kurmak, boyama yapmak gibi temel seylerle baslayin. Tahminimce siz en verimli vakti gecirmek uzere kendinize baski kuruyorsunuz. Bu sebepten oglunuzla vakit gecirmekten kaciyorsunuz, belki yeterli olamama korkusu da bunu tetikliyor olabilir. Basta en verimliyi hedeflememek cok daha faydali olacaktir.

Sabah gozunu park diye açıyor zaten akşam da aynı şekilde.Sabah kahvaltıdan sonra ya da akşam üstü çıkarıyorum gelince de banyo yemek uyku..
Tuvalet eğitimi için hazır olduğunu düşünerek bezini çıkaracaktım, komşum dedi ki idrar yolu enfeksiyonu olur sakın öyle bir hata yapma kasları hazır değil daha küçük o dedi bıraktım.İdrar enfeksiyonu ile ne alaka onu da anlamadım aslında ama biz yine çıkarırız bezi yakında.İstekku çünkü kaka yaptıktan sonra kaka deyip duruyor bezden rahatsız oluyor.

Komsunuzu dinlemeyin. Her çocuğun zamanı farklıdır.

biz kızın bebekliğinden beri yanında izlemiyoruz, sizde görüp istemiyorsa iyi. eşyalarla, büyüklerinizle oyun oynadığını yazmışsınız zaten bu da güzel. instagramda etkinlik kutuları var, aylık sipariş verebilirsiniz

Öncelikle telefonun internet kullanımını gösteren ayarlar kısmından encok neye internet harcıyorsunuz onu bulun madem whatsap sizin için önemli whatsap dışında bütün oyun sosyal ağ uygulamalarını kaldırın hesaplarınızı dondurun. Çocuğunuz için aktivite bakmak istiyorsanız bunu da bir gün öncesinden çocuğu uyuttuktan sonra bakın , ertesi gun ki aktifteniz artık hazır. Cocuk uyuduktan sonra kurgusu sağlam akıcı kitaplar okuyabilirsiniz sizi telefondan çok daha uzak tutar eliniz telefona bu dönem gitmesin zülfü livaneli öneririm özellikle serenad , kardeşimin hikayesi ya da iletişim kitapları severseniz kadın beyni erkek beyni serkan karaismailoglu ne tarz sevdiğinizi söylerseniz daha cok yardımcı olurum

Merhabalar arkadaşlar,
Benim bir oğlum var 2 yaşını doldurmak üzere..Artık bayağı kolayladik çok şükür söylenilenleri anlıyor,biz de onu anlıyoruz.Tam bu kıvama gelmesini bekliyordum etkinlik yapmak için.Birileri çocuğumla etkinlik yapıyoruz dediğinde vicdanım sızlıyor çünkü ne yaptıracağımi bilmiyorum bu konulara pek ilgim yok ve işin kötüsü elimden teli bırakamıyorum 😔 Bağımlılık ileri derecede resmen.Bazen karar alıyorum kendimce ve gözden uzak bir yere kaldırıyorum saat koyuyorum kendime şu şu saatlerden önce elime almayacağım diye ama aklıma bişey geliyo hadi onu araştırayım hadi sosyal medyaya da gireyim hadi şuna da bakayım derken telefona cocugumdan daha fazla vakit ayırdığımı fark edip bırakıyorum o anlık ve çok üzülüyorum.Dahasi gece oğlum uyudugunda başında ona bakıp bugün yine verimli bir gün olmadı diye düşününce içim sızlıyor 😔

Sorum şunlar : Bu bağımlılıktan nasil vazgeçebilirim ve oğlumla ne gibi etkinlikler yapabilirim

Fikirleriniz benim için çok değerli şimdiden teşekkür ederim 🙏
Bi sure tuslu telefon kullanin. Yasina uygun zeka oyunlari alabilirsiniz yada islak mendil kapaklariyla hafiza gelistirici oyunlar yapabilirsiniz. İnce motor gelistirici oyuncaklar yapabilirsiniz. Silinebilir boyama kitaplari var onlarsan alabilirsiniz. Yapistirmali her yas icin faaliyet kitaplari var. Bunlari once arastirin sonra telinizi degistirin.

Back