• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Telefon bağımlılığım ve oğlum 😔

Sosyal medya hesaplarınızı kapatıp eski tuşlu telefonlara geçin. İşiniz haricinde hiç bir uygulama olmasın telefonda. İnternettwn bir sürü etkinlik bulabilir her gün belirli saatlerde çocukla beraber okuyacağınız kitaplar alabilirsiniz. Her gün dışarı çıkma, parkta oynama, evde oyunlar, ev işleri , kitap okuma derken zaten zamanınızı doldurursunuz. Çocuk gelişim kitapları okuyun ilk dört yaş çok önemli
Çocuklarda sorumluluk eğitimi kitabım var mesela onun gibi mi ? Tel ile ugrasacagima o kitabı okusam daha iyi halbuki.Gunluk plan hazırlayacağım bakalım nasıl olacak

Ben ayına göre yapabileceği şeylere bakıp ona göre etkinlik hazırlıyorum. Örneğin renkleri bilebilir, renklerle ilgili etkinlik araştırıp yapıyordum. Evde de çamaşır assrken mabi mandalı verir misin, siyah tshirtü asalım gibi omum üzerinde duruyordum.
Benimki çamaşırları makineden boşaltıyor içine geri koyuyor lego yapmaya çalışıyor takamayinca ağlıyor biseyler yapmak istiyor istekli bunu sondurmemem gerek 🙄

Telefonu çocuğunuzu eğitmek icin kullanabilirsiniz.. öğretici yaş grubuna uygun çok güzel videolar , şarkılar vs...

Yengem torununu öyle yetiştirdi. Çocuk yaşıtlarına göre cok erken konustu..çok güzel düzgün konuşuyor şimdi.. ve akilli..
Hamilelikten beri surekli konuşuyoruz onunla anlıyor gibi düşünerek,maşallah kelime hazinesi iyi konuşma daha çabuk ilerliyor.Bisylerle meşgul olmayı da seviyor ama ona rehberlik etmem gerekiyor.o videoları araştıracağım bir defter tutup yazacağım öyle karar verdim şimdi bakalım teşekkürler

Merhabalar arkadaşlar,
Benim bir oğlum var 2 yaşını doldurmak üzere..Artık bayağı kolayladik çok şükür söylenilenleri anlıyor,biz de onu anlıyoruz.Tam bu kıvama gelmesini bekliyordum etkinlik yapmak için.Birileri çocuğumla etkinlik yapıyoruz dediğinde vicdanım sızlıyor çünkü ne yaptıracağımi bilmiyorum bu konulara pek ilgim yok ve işin kötüsü elimden teli bırakamıyorum 😔 Bağımlılık ileri derecede resmen.Bazen karar alıyorum kendimce ve gözden uzak bir yere kaldırıyorum saat koyuyorum kendime şu şu saatlerden önce elime almayacağım diye ama aklıma bişey geliyo hadi onu araştırayım hadi sosyal medyaya da gireyim hadi şuna da bakayım derken telefona cocugumdan daha fazla vakit ayırdığımı fark edip bırakıyorum o anlık ve çok üzülüyorum.Dahasi gece oğlum uyudugunda başında ona bakıp bugün yine verimli bir gün olmadı diye düşününce içim sızlıyor 😔

Sorum şunlar : Bu bağımlılıktan nasil vazgeçebilirim ve oğlumla ne gibi etkinlikler yapabilirim

Fikirleriniz benim için çok değerli şimdiden teşekkür ederim 🙏
Boyama kitapları alin ve cocugunuzla boyamalar yapın. Günde 1 saat yürüyüşe çıkın ve teefonunuzu yaniniza almayin. Kitap okuma saatiniz muhakkak olsun. Cocugunuzu kitap dinlemeye yonlendirin. Meraki ilgisi baslasin kitaplara. Dans edin cocugunuzla. Parmak boyalari alin. Bulmaca cozebilirsiniz. Buyuk agza sokulmayan legolar alin. Masa servisi icin biseyler taşıtın. Ev temizliginde yardimci olmasini ogretin. Renk eslestirme oyunu oynayin. Kendiniz hazirlayabilirsiniz kartonlardan oyuncaklardan. Bir kaba alin elinizdeki materyali ayni renklerden disarda da olsun cocugunuzun dogru secimler yapmasini saglayarak renkleri eslestirsin. Yumusak sert etkinligi yapin. Cisimleri tanısin yine bir kaba hepsini alip iclerinden yumusak olanlari secemesini isteyin....

Benimki çamaşırları makineden boşaltıyor içine geri koyuyor lego yapmaya çalışıyor takamayinca ağlıyor biseyler yapmak istiyor istekli bunu sondurmemem gerek 🙄
Ne güzel :)
Benimki de kakasını banyo deliğine denk getirerek yapmaya çabalıyor, etkinliği bu.
Tuvalet deliği değil yalnız bildiğimiz banyo deliği :D

pinterestte instagramda falan guzel etkinlik sayfalari var.
biz o yaslarda elimize bir renkli kagit alip rengini soyleyip evin icinde yarisarak o renkte bir sey ariyorduk.
saklambaç oynuyorduk gerci hala oynuyoruz
oyun hamurlarindan hayvan figurleri yapmaya calisiyordum onada veriyordun aynisi yapmak icin ugrasiyordu vs.
pipetlere makarna diziyorduk
parmak boyasiyla makarna falan boyuyorduk renkleri karistirip farkli renkler ortaya cikarmaya calisiyorduk

Merhabalar arkadaşlar,
Benim bir oğlum var 2 yaşını doldurmak üzere..Artık bayağı kolayladik çok şükür söylenilenleri anlıyor,biz de onu anlıyoruz.Tam bu kıvama gelmesini bekliyordum etkinlik yapmak için.Birileri çocuğumla etkinlik yapıyoruz dediğinde vicdanım sızlıyor çünkü ne yaptıracağımi bilmiyorum bu konulara pek ilgim yok ve işin kötüsü elimden teli bırakamıyorum 😔 Bağımlılık ileri derecede resmen.Bazen karar alıyorum kendimce ve gözden uzak bir yere kaldırıyorum saat koyuyorum kendime şu şu saatlerden önce elime almayacağım diye ama aklıma bişey geliyo hadi onu araştırayım hadi sosyal medyaya da gireyim hadi şuna da bakayım derken telefona cocugumdan daha fazla vakit ayırdığımı fark edip bırakıyorum o anlık ve çok üzülüyorum.Dahasi gece oğlum uyudugunda başında ona bakıp bugün yine verimli bir gün olmadı diye düşününce içim sızlıyor 😔

Sorum şunlar : Bu bağımlılıktan nasil vazgeçebilirim ve oğlumla ne gibi etkinlikler yapabilirim

Bagımlılık için girdiğin siteleri bir süre kapatsan belki fayda eder etkinlik için halamın kızının instagramda hesabı var kendi çocukları için birçok şey yapıyor baya tanınan bir sayfa onu önerebilirim özelden msj atarsan çünkü burada paylaşmak reklam olabilir ve ban yemek istemem

renkleri şekilleri sayıları öğretecek etkinlikler yapabilirsiniz. Motor becerilerini geliştirecek etkinlikler olabilir mesela ben patatesi kalın bi dilim kesip üstüne çubuk makarnayı batırıyodum oğlum boncuk makarnayı uzun makarnaya geçirmeye çalışıyordu. mama sandalyesinde parmak boya yapıyoduk. renkli topları gruplandırıyoduk. Size inanıyorum yarin yeni bi başlangıç olacak 😊

Merhabalar arkadaşlar,

En güzel çözümü öncelikle tüm sosyal medya hesaplarınızı kapamak instagram twitter vs gıbı.Ardından tuşlu bir telefon alıp kullanmak. Bir kac ay bence min. 2-3 ay bu şekilde devam etmek ardından android telefona gerı donebılırısnz ama hesapları yıne de aktıve etmeyın ve varsa evde internet kapattırın sadece sunucunun size verdıgı internetle(2 gb gıbı) yetının bu şekılde zaten bagımlılıgnız kalmaz.

Akademisyen anne nin oyunoerest kitabi var. 2 yastan 6 yasa kadar oyun onerileri var. Cok guzel bir kitap. Oyunlar da karton bardak tuvalet kagidi rulosu bant kullanilarak oynaniyor. Ama bunun icin ciddi zaman ve hazirlik gerekli. Telefonu birakmak icin ise yardim almanizi oneririm.

pinterestte instagramda falan guzel etkinlik sayfalari var.
biz o yaslarda elimize bir renkli kagit alip rengini soyleyip evin icinde yarisarak o renkte bir sey ariyorduk.
saklambaç oynuyorduk gerci hala oynuyoruz
oyun hamurlarindan hayvan figurleri yapmaya calisiyordum onada veriyordun aynisi yapmak icin ugrasiyordu vs.
pipetlere makarna diziyorduk
parmak boyasiyla makarna falan boyuyorduk renkleri karistirip farkli renkler ortaya cikarmaya calisiyorduk
Pipete makarna dizme oyunu ne güzelmiş.parmak boya alacağım aklımda,boyamayı çok seviyor kocaman resim defterleri alıyorum bittikçe ama bir süre sonra keçeli kalemi yere tak tak diye vurup ucunu koreltiyo başında durmayinca 🙄 ama seviyor boyamayı benim gibi resme ilgili..Renkleri karıştırmak da onun bayilacagi bir etkunlik olur bunları mutlaka deneyeceğim teşekkürler 🙂 saklambac en sevdiği oyun zaten

Boyama kitapları alin ve cocugunuzla boyamalar yapın. Günde 1 saat yürüyüşe çıkın ve teefonunuzu yaniniza almayin. Kitap okuma saatiniz muhakkak olsun. Cocugunuzu kitap dinlemeye yonlendirin. Meraki ilgisi baslasin kitaplara. Dans edin cocugunuzla. Parmak boyalari alin. Bulmaca cozebilirsiniz. Buyuk agza sokulmayan legolar alin. Masa servisi icin biseyler taşıtın. Ev temizliginde yardimci olmasini ogretin. Renk eslestirme oyunu oynayin. Kendiniz hazirlayabilirsiniz kartonlardan oyuncaklardan. Bir kaba alin elinizdeki materyali ayni renklerden disarda da olsun cocugunuzun dogru secimler yapmasini saglayarak renkleri eslestirsin. Yumusak sert etkinligi yapin. Cisimleri tanısin yine bir kaba hepsini alip iclerinden yumusak olanlari secemesini isteyin....
Bir gün bir arkadaşım bir etkinlik videosu paylaşmıştı çok hoşuma gitmişti hemen yapmıştım.Karton bardakların alt yüzeylerine çeşitli nesneler çizmiştim ikişer ikişer ve onları eşleştirmeyi göstermeye çalışmıştım ama bütün bardakları iç içe geçirmeyi tercih etmisti 🙄 bundan 4 ay önceydi şimdi yapsam belki başarılı olur yine deneyeyim.
Dışarı çıkınca teli almıyorum genelde ve arkadaşımın arayacağı tutuyo bu sefer arada alıyorum ya arayan olursa diye ama cocugumdan önemli değil artık hiç almicam teşekkür ederim 🙏

ikili uclu yapbozlar var onlarda baya oyaliyor
birde sey yapmistim baya oynadik
islak mendil kapaklarindan 6 tanesini bir tahtaya yapistirip icine ayni stickerlardan 2 tane farkli farkli yerlere koyup eşini bulmaca oynamistik
icindeki resimler surekli degisti
rakamlar oldu mesela renkler oldu baya guzel uzun zaman gecirtti bize
evdeki duvarin birini ona verdim ellerimizi parmak boyasiyla boyayip baski yaptik.
simdilerde kendisi mum boyayla boyuyor istedigi gibi.
patates ve kurdanlardan kirpi yapmistik
aklima geldikce yaziyorum :)

Bagımlılık için girdiğin siteleri bir süre kapatsan belki fayda eder etkinlik için halamın kızının instagramda hesabı var kendi çocukları için birçok şey yapıyor baya tanınan bir sayfa onu önerebilirim özelden msj atarsan çünkü burada paylaşmak reklam olabilir ve ban yemek istemem
Instagram'i kapatmayı denedim fakat bütün fotoların silinecegi gibi bir uyarı geldi bıraktım silinmesinler diye.
O sayfayı özelden yazar mısınız bakmak isterim teşekkürler

marketlerde otomatik oyuncak makinalarinda cikan zip zip toplar var kucuk baya iyi zipliyor
onlardan 10 tane almisyim.
sehpanin ortasina yumurta kolisi koyup masanin uzerinden toplari sektirip kolinin icine dusurmeye calisiyorduk
köpuk top almistim netten pipetlerle ufleyerek kim once kutuya dusurecek yarisi yapiyorduk guz nefes egzersizi oluyordu bu

Back