Telefon bağımlılığım ve oğlum 😔

Çok güzel bir uygulamaymis bakayım hemrn teşekkürler

Pişman olmamak için kesinlikle bir yerden başlayın her gün 10 dakikada olsa. Böylece hem birden yüklenmemiş olursunuz hem de yastığa başınızı kolay koyarsiniz

Minik toplarımız vardı havuz için olanlardan boş boş duruyoru. Bir tane kutunun üst kısmından yuvarlak delik açtım topları ordan attı çok hoşuna gitti baya sevdi yarında farklı bir versiyonunu yapıcam belki okuyana fikir olur diye yazdım 18 aylık

Pişman olmamak için kesinlikle bir yerden başlayın her gün 10 dakikada olsa. Böylece hem birden yüklenmemiş olursunuz hem de yastığa başınızı kolay koyarsiniz
Aynen öyle günün sonunda vicdanım rahat uyumak istiyorum.Yarin için telefonu elime alabileceğim üç saat belirledim.Etkinlik olarak da bugünkünu tekrar yaparız bir de makarnayı pipetten geçirme etkinliği biraz da boyama yaparız.Anne oğul saatleri adı altında yapacağım bunlari ve ara ara serbest zaman da uygulayacağım bakalım ins düzen oturur

O renkli toplardan biZde de var.5 lt lik su şişesinin içine attirayim ben de çok sevecektir,hem içinde topları da görür karton da aramamis olurum, teşekkürler

Birde böyle birşey gördüm çok tatlı diş fırçalamada öğretiliyor üstünde ayakkabı kutusuna yapmıslar dişlerde fasülye

Eklentiler

• F3D1455B-DA9E-45B7-AFDC-C22E252FD16F.jpeg
    670,5 KB · Görüntüleme: 25
  • EFDF5D10-6CD6-4A14-A96F-0D162CABF278.jpeg
    387,5 KB · Görüntüleme: 24
O renkli toplardan biZde de var.5 lt lik su şişesinin içine attirayim ben de çok sevecektir,hem içinde topları da görür karton da aramamis olurum, teşekkürler
Çok zevkli oluyor yaptıkça yapasın gelicek inan bana en azından telefonlar yararlı bir is icin kullanılmıs oluyo burdan da paylaşalım yaptıklarımızı hatta

Birde böyle birşey gördüm çok tatlı diş fırçalamada öğretiliyor üstünde ayakkabı kutusuna yapmıslar dişlerde fasülye
Çok zevkli oluyor yaptıkça yapasın gelicek inan bana en azından telefonlar yararlı bir is icin kullanılmıs oluyo burdan da paylaşalım yaptıklarımızı hatta
Olabilir tabi Bizimki dış fircasina çok meraklı elimde gördükçe istiyordu fırça aldık kendisine fırçayla geziyor fırçala deyince de benim gibi yapıyor.guzelmis ama resimdekiler de güzelmiş ekran görüntüsü alıyım yine ben, teşekkürler

Pek çok insan bunu (az veya çok) yaşıyor malesef.
Siz bunun farkındasınız ve rahatsızsınız.

Çözüm için önerilerim:
Kayıtlı olduğunuz sosyal medya hesapları ve maillerinizi kontrol etme günü belirleyin kendinize... Mesela haftada bir gün KK gibi...

Sosyal hesaplarınızdan yaptığınız paylaşımları minimuma indirin.

Diğer günler bakmayın.

İradenize hakim olun.

Engel olamayacağınızı anlarsanız, çocuğunuzu yanınıza alın (telefonunuzu almayın) kısa bir yürüyüşe çıkın, ağaç dalı yaprak toplayın. Bunlarla ilgili konuşun.

Evde küçük kapakları yan yana dizip tren, tırtıl vs yapabilirsiniz.

İki sandalye arasına gereceğiniz koli bandına plastik top yapıştırıp, toplama oyunu yapabilirsiniz.

Cevizlerle tokuşturma ses çıkarma oyunu oynayabilirsiniz.

Resimli kitaplar okuyabilirsiniz.

Tekerleme söyleyebilirsiniz.

Kovayı uygun bir mesafede yere koyup basket atma oynayabilirsiniz.

Hayvan taklidi yapmaca, taklidi yapılan hayvanı tahmin etmece oynayabilirsiniz.

Hamur yoğurup birlikte poğaça şekillendirelirsiniz. Sonra afiyetle yersiniz.

Bir kaba kabuklu fındık ve cevizleri karışık olarak koyup, iki boş kap alıp, cevizleri ve fındıkları ayırabilirsiniz.

Çubuk makarnaya düdük makarna dizme yapabilirsiniz.

Siz at olursunuz, o sırtınızda oturur evde küçük bir gezintiye çıkabilirsiniz.

Birlikte diş fırçalayabilirsiniz. O sizinkini, siz onunkini

Parmak saymaca oynayabilirsiniz.

Siz otopark işletmecisi olursunuz, çocuğunuz arabalarını otoparkınıza düzenle park eder, siz ücretini alıp fişini verirsiniz

Müzik açarsınız. Birlikte dans edersiniz, müzik durunca durursunuz. Başlayınca tekrar dans edersiniz,durunca durursunuz....

Bir nesneyi elinize alırsınız (örn, bilezik) başka birşeye benzetme e oynarsınız(mesela, direksiyon, simit vs).

...

Böyle şeylerle başlayın.
Daha güzellerini sonradan bulursunuz.
Mutlu birer insan yetiştirmemiz dileğiyle...

Kitap okumaya başlayınca ağlıyor benim ki tek benimle vakit geçirmek istemiyor sanırım

Keşke bütün anneler bu konuda duyarlı olsa

Hangimiz değiliz Bi sakin buraya yazıp duruyorum iş gereği Bi dolu mesaj mail bence abartmayın endişelen insan bağımlı olmaz sadece abartıyor olur. Üzerine gittikçe bazen takıntıyı dönüştürür. Tam bu konu. 2 yaşında ise beraber resimli kitaplar alıp ona anlatabilirsiniz bu kedi bu köpek inek ne verir muz hangisi vs vs.... Beraber boyama yapabilirsiniz buna bayılır o yaş ver evi boyasın şarkı söyleyebilirsiniz.... Sağlıklı oyun hamurları ile pastalar yapabilir marketcilik domdurmacılık oynayabilirsiniz. Ona kağıttan çiçekler uçaklar yapabilirsiniz.... Basit Bi şekilde bir iki parmak sayma oyunları gösterebilirsiniz.... Malum pandemi dönemi dış etkinlikler kısıntılı mümkünse kaçınılmalı. 2 yaş zaten tam oyun çağı oyun ve öğrenme. Düş gücünüzle herşey yapabilirsiniz. Yani ilgilenip sevdiğiniz çocuğunuz için hiçbirşey yeterli gelmez biliyorum. Velakin bence kendinize haksızlık yapıp boşuna kendinizi doldurmayın. Ne yani telefona bakacağım diye onu balkonda unutup yemek yedirmeyin üstünüdemi değiştirmiyorsunuz. 1 saat ekrana bakıp hiçbir sesimi duymuyorsunuz. Kim bakmıyor yahu telefona kim 5 saatde bir eline alır... Ona bakmayan bilgisayara ona bakmayan TV ye ona bakmayan Bi yere bağımlı zaten sevgilerimle

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…