Pilav Tarifleri Tel ehriye Pilav

yesilim

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
25 Kasım 2006
8.868
19
Bende ölçü tarifi yok pilav gibi oluyor.

Tel şehriyeyi yakmadan kavurmalısınız
Suyunu ayarlayın lapalaşmamalı

Tel şehriye
Tuz
Et suyu (veya sade su)
Yağ ( pilava kullandığınız tercih sizin )

Pilav tenceresinde yağınızı eritip tel şehriyenizi içine döküp kavurun (yakmadan)
Tuzunu, suyunu veya(et suyunu) ilâve edin
Kısık ateşte lapalaşmadan pişirin
Afiyet olsun

Pirinç olmadan sadece tel şehriye sanırım, değişik olabilir ben bunu arpa şehriyeyle yapıyorum.Havuç, biber mısır da koyuyorum...

bu sadece tel şehriye ile oluyor
arpa şehriyede güzel oluyor evet elllerine sağlık Brıde..

tam bi yemek tutkunuyum arasıra bende yazarım tariflerimi de veriyorum
ama sizin yemek lerinizde yani tariflerinizde seve seve yapyorum ellerinize sağlık
------bügün nohut yemeyim vardı yanında bu pilavı yaptım leziz oldu eşimi ve oğlumu bekliyorummm çok harika kokusu geliyor ben tereyağlı yaptımm ellerine sağlıkkkk yeşilimmmm

Kızlar ben arpaşehriye pilavı yaptığımda ilk 10 dakika içinde yersek çok güzel ama soğudukça birbirine yapışıp kalıp gibi oluyor.neden olabilir acaba

piştikten sonra sıcak sıcak güzelce karıştırırsanız soğuyunca lapa olmaz canikom

Pilav tenceresinde yağınızı eritip tel şehriyenizi içine döküp kavurun (yakmadan)
Tuzunu, suyunu veya(et suyunu) ilâve edin
Kısık ateşte lapalaşmadan pişirin
Afiyet olsun

yeşilim emeğine sağlıkcanım ,,ben zaten yapıyorum bunu ve birde arpa şehriyeden ,torunum çok seviyor ......

Hanimlar bana yardim edin...pilavi yapamiyorum!!!! neden bilmiyorum...ayni bu pilav gibi yapiyorum ama tutturamiyorum!! Ya diri kaliyor pirincler ya su gibi agza yapisiyor!! bana birisi ölcüsüyle tarifi verebilirmi lütfen??? ne kadar pirince ne kadar su gerekiyor??

yesılım ablam cok ılgımı cektı tarıfın ama bana yardımcı olursan sevınırım
mesela ben 1su bardagı tel sehrıyeyle yapsam ve 2su bardagı su koysam olurmu?

X