• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tekrarlayan sebepsiz düşük yaşayanlar buraya!....

en az 3 ay bekle ve hamile kalmayı düşündüğünde rahim filimi çektir rahim duvarı kalınlığına falan baktır mutlaka benim geçmişteki 6 hamileliğimde hiç bunu kontrol etmediler ve tüp bebek için başladığımda fark ettik rahim duvarı kalınlığımın hamilelik için yeterli olmadığını......hakkımızda hayırlısı canım gerisi allahtan artık :18::18::18:

cnm rahmin kalınlığı ultrasonda belli olmuyomu:?ben 2.kürtajdan sonra çektirmiştim birsorun yoktu.ondan sonra 2kürtaj daha oldum.tekrar çektirmem lazımmıki.kalpatışının olmaması rahimle alakalımıdır acaba.ben kalitesiz yumurta ve spermin döllenmesinden dolayı olduğu için düşünüyodum.4kürtajımın 2sinde kalpatışıbile olmadı.

sanki senin yazdıklarını ben yazmışım gibi okuyunca direk kendi hissettiklerimi ve düşüncelerimi gördüm keşke hiç hamile kalamasaydık en azından o zaman durumumuzu daha kolay kabullenirdik şimdi ya tutarsa deyip nasrettin hoca gibi geziyoruz ortalıkta......

inan sinir oluyorum aaa negüzel hamile kalabiliyosun.şükret hiç kalamayan var.onların enazından oraları sapaşağlam bizimki muşmulaya döndü:)kızlar bu yazdıklarımızı erkekler okuyamıyo demi.kızkardeşim benden 1yıl sonra evlendi.benim 4kürtajım var.o hiç hamile kalamadı.kim zararda.tabiki ben.hem ruhsal hem fiziksel olarak maffoldum.onun hiçbir sorunu yok tüpbebek yapar evladı olur.benim o şansımda yok.

daha once baska bi linkten yazısıyordum tekrarlayan dusuk yasayanlar bolumunde sizide gorunce burayada yazmak istedim aslında heppimiz aynı linkte toplansak sayımız artsadaha iyi olur demi :))
linkiniz dahaa yeni acılmıss oncelikle herkese cok gecmiss olsun ben de aynı durumdayım oncelikle tum sayfaları okumak sonra kendimden bahsetmek istiyorumm ...

bu arada linkin guncel olmasına cooook sevindim cunku sayımızz az olmasının yanında hepp 2009 2010 da acılan eski linkler hic faydalı olmuyor insan suan aynı acıyı yasayanlarda deneyim paylasmak istiyor :)))

MALESEF hoşgeldin aramıza ilk defa açtığım bir sayfaya gelen arkadaşlar için üzülüyorum çünkü ancak ortak yaşadığımız sıkıntılarımız bizi bir araya getiriyor ama birbirimize çok katkımız oluyor bu anlamda da seviniyorum en önemlisi ise psikolojik anlamda birbirimizi olumlu motive edebiliyoruz umarım bir gün teker teker mutluluğumuzu ve bebek sahibi olduğumuzu ilan edebiliriz bu sayfada

alla alla bide mola tekrar etmsi cok zor derlerdii benimde ilk gebeligim moldu ama bidaha hic olmadi sükürrr:26:lenfositi sordum benim doktorumda aynisini dedi alperayy canimm:26:ondanda umut yokk..

arkadaşlar lenfosit tedavisi nedir.

ama alperay canim bu kortizonu cok kullanan var ne bilim bu kk da arastirdim bebeklerinin gelisimi cok iyiymiss.hem gecen gün bi kizce yazmis tam 6 düsük yapmis prof kortizon yazmis sükürler olsun yawrum kucagimda diyo .her doktorun aklina kortizon gelmiyo cünkü..bak bide senin bagisikla ilgili olabilirmis bence kortizonu bi arastir derim valla bana care olacaksa böyle olmaktansa deneme taraftariyimm..böyle nereye kadar düsük yapacamki.hem bana en düsük doz 5 mg dedi doktor burda hamileyken 20 mg kulannani okudumm:30:pek isen hic lenfosit asisini düsündünmü:53:tamam sonucum ciksin yazarim ha bide bu son gittigim profta dedi kortizonu eger hic biseyin faydasi olmuyosa denenbilir dedi bilmiyorum artikin bi sonuclarim ciksinda...:10:

bu kortizonun olumlu sonuc verdigi olmusmu hıc? yada adı nedir ? lenfosit yurt dısında bedava mı canım

doru bizi biz anliyoz cünkü en fazla ik idüsük yapan varrr bi nadir insanlarizzz:26:aslinda elifle benim bi sebebimiz var kan pihtilasmasi ama ondanmi sebep baska biseymi doktorlarda anlayamiyoo...:26:gercekten rabbim yardimcimiz olsunnnn :6:

hep aklıma acaba başka bir rahatsızlığımız varda ondanmı olmuyor diye düşünüp duruyorum.gizli guatır gizli şeker tahlillerini yaptırdınızmı.ondanda olabiliyomuş.birsürü tahlil yaptırdım.onlarıdamı yaptırsam diye düşünüyorum.

cnm çok geçmiş olsun.bir arkadaşım 2defa tüpbebek yaptırmış tutmamıştı.şuan gene yaptırıyolar ama busefer emriyoların genetiği incelenmesini şart koşmuş doktoru.diğerleri tutmadığı için.bunun için ayrı bir ücret ödeniyo.10bine mal olcak.p.tesi transfer olcak.inşallah tutar.senin tüpbebek şansın var negüzel.bana tavsiye etmiyolar.kanpıhtılaşması olduğu için.nezaman düşünüyosun tüpbebeği cnm.

elifcim bana da hiç bir doktor demedi tüp bebek diye sürekli deneyeceksin dediler ve banada kan sulandırıcı iğneler verdiler ama iğne kullanmakta benim durumumu değiştirmedi en son maslak acıbadem de prf.tansu küçük yaptı kürtajımı ve o bence artık normal yolla deneme çünkü düşük tekrarı olasılığı çok yüksek dedi sonrasında kartalda oturduğum için asm ye gittim ve prf. aydın arıcıda aynı şeyi söyledi yani aynı zamanda korasprin de kullanıyorum her olasılığı değerlendirmelerini istediğim için tüp bebek yapıcam birde normal yolla hamile kaldığında artık sadece sonrasındaki sürece müdahele edebiliyorlar ama tüp bebekte yumurtaların ve spermin doğru ve sağlıklı seçiminden tutta embriyonun genetiğine kadar incelebiliyorlar napiim başarıya tersten ulaşmaya çalışıyorum olumsuzlukları eleyerek....

daha once baska bi linkten yazısıyordum tekrarlayan dusuk yasayanlar bolumunde sizide gorunce burayada yazmak istedim aslında heppimiz aynı linkte toplansak sayımız artsadaha iyi olur demi :))
linkiniz dahaa yeni acılmıss oncelikle herkese cok gecmiss olsun ben de aynı durumdayım oncelikle tum sayfaları okumak sonra kendimden bahsetmek istiyorumm ...

bu arada linkin guncel olmasına cooook sevindim cunku sayımızz az olmasının yanında hepp 2009 2010 da acılan eski linkler hic faydalı olmuyor insan suan aynı acıyı yasayanlarda deneyim paylasmak istiyor :)))

hoşgeldin aramıza cnm.bende daha yeniyim.10gün falan oldu üye olalı.

bu yazıyı sankii ben yazmısım gibi oldum bir an :)))) duyguların sanki benim kalbimden gecip senin yazına dokulmus gibi geldi ... tek kelime ..KATILIYORUM:( bende isi bıraktım bir sene bi dinlendim sonra bebek islerine giristik iki senedir ruhum dinlendi ve sadece bebek e odaklandık ..takıntı gibi degil ama stres olmadan beni etkileyen durumlar olmadan gebe kalmak istedim hep.. cunku etrafımda komsularımda akrabalarımda sadece ben kaldım anne olmayan... onların bulundugu ortamlar beni uzuyor biraz icime kapandım alıstım birazda ... bu aralar manevi acıdan kendimi besliyorumm coook ta iyi geliyor .. doktorlar evet nekdar profa gitsemde o bile fayda saglamıyor yetersiz < tek sey RABBİME DUA ETCEZ OL DEDIKTEN SONRA RABBIM VERICEK .. saglıkla devam edicekk

demek ki bizim gibi olanların düşünceleri aynı.kendinden bahsetmemişsin cnm.kaç kürtajın var ne rahatsızlığın var.bizim gibi olupta çocuğu olan duydunmu cnm

onceki linkten tanıyan arkadasım aysima geldi hosgeldin sende canım :)

istanbuldayım : 5 yıllık evliyim 4 dusugum var :( teki mol gebelikti 3 kurtaj ve sonuncusu kendilingeden dustu
cok doktor gittim bu asamada en son gittigim iki doktorda aynı fikirde sebebsiz tekrarlayan dusukler testlerin hepsi temiz.. aklınıza gelen herseyi yaptık test bakımından suan sadece histereskopi isteniyor .. lenfositi arastırma asamasındayız? en sonuncusu asılamaydı digerleri kendiliginden...aklıma geleni yazıyorum suan cok acılar cektim internnetten bu konuda cok doktor ve aynı durumda olanları arastırdım ama sonuc sıfır ... doktorlar denemeye devam diyorlar doktora diyorumki .. kaca kadar dusuk yasayacam ? bu sayı nekadar artıcak dıyınce bı afalladı :) ama napalım bızimde kaderimiz bu sebebsizlık !!

bu arada daha once hic coraspin kullanmamıstım 1 aydır iciyorum ayrıca folik asiti 3 aydır iciyorum diger gebeliklerimde icmemistim insallah bunlar bile olumlu sonuc almamaı saglar ayrıca.. ben dusugumu yurtdısındayken yasadım ordaki doktor benımde senın gıbı hastalarım vardı ve kan sulandırıcı ıgneler sayesinde saglıklı gebelık yaptı dedı<< burdaki profa dedik gerek yok dedi sende testlerinde ciddi derecede pıhtılasma yok ki kullanasın dedii<< neyse...

gecenlerde seval tasdemire gittik oda ... hernakdar testlerin temiz cıksada ben her hastama coraspin folıkasıt clexane veriyorum dedii bunlar rutinler uygulamalar diyor.. bakalım ahh keskee bu ayki denememizz tutar cunku iki uc aydır deniyoruz 25 inde regl olcakmıyım bakalım

bu arada linkin ılk sayfasında bı arkadasın yazısını okudum KIRKI KARISMAK NE DEMEK ? aslı var mıdır hurafemidir.. acıkcası ılk defa duydumm bilen varsa yazarmı cok merak ettim 7 yıl dusuk olur felan yazmıs..

cnm rahmin kalınlığı ultrasonda belli olmuyomu:?ben 2.kürtajdan sonra çektirmiştim birsorun yoktu.ondan sonra 2kürtaj daha oldum.tekrar çektirmem lazımmıki.kalpatışının olmaması rahimle alakalımıdır acaba.ben kalitesiz yumurta ve spermin döllenmesinden dolayı olduğu için düşünüyodum.4kürtajımın 2sinde kalpatışıbile olmadı.

evet ultrasonda belli oluyor ama rahim filmine tüplerin durumu rahim zarı ve rahim ağzında olabilecek tüm olumsuzlukların tespit edilmesini sağlıyor.ben biliyosun hiçbir hamileliğimde ( 7 kez) kalp atışı doyamadım ama rahim kalınlığı ve rahim zarının sağlıklı olması bebeğin tutunmasını ve gelişmesini sağlıyormuş bu arada rahim duvarının çok kalın olmasıda bir sorun o zamanda bebeğin kalp atışı olsa bile bu sefer de anneden beslenemediği için ölüyormuş

canım bence biraz bekle biliyorum yastan dolayı tedirginsin ama bende ekimde dusuk yaptım aralıga kadar bekledim hatta doktor 3 ay dinlen dedi ama biz kafamıza goree ıkı ay yeter dedik cunku kendim dusuk yasadım :( wc de sancıyla geldi bir saat cektimo acıyı sonra dindi bi baktım afedersin elime dustu ...

bu arada bende 1.60 boyum . 76 kiloyum..pko var glifor kullanıyorum hatta cok sukurler olsun stresten dengesiz beslenmeden 90 a kadar cıkmıstım verdim gecen sene o kiloyu .. ve korumak cok zor aynı kiloyu devam ne kadar zayıflarsam 1 kiloya bile seviniyorum cunku gebe kalmam icin cok onemli .. sayfaları okumaya devamm ediyorum bu arada kızlar

ben her kürtajda kilo aldım.2,5yılda 4kürtaj oldum.bu zaman dilimindede 13kilo aldım.vermeyi çok istiyorum.eve çok kapandım.çıkıp yürüyüş yapmak evde spor yapmak istiyorum.bir toparlanayımda hayırlısıyla.

belli bi sure sonra insan hamile kaldıgını bilee gizliyor sende benim gibimisin cunku su psikolkoji var duysalar nolcak hayırlı olsun demeylee gecmis olsun demelerii bir oluyor insann dusuklerinin sayısı arttıkca saklıyor duyulmasın diyee :(((

son hamileliğmi anneme bile demicektim güya ama haftasına kürtaj oldum.oyüzden kimseye hamileyim demenin anlamı yok.duysalar nolur hemen ardından kürtajı duyuyalar.söylemenin anlamı olmuyo.

hep aklıma acaba başka bir rahatsızlığımız varda ondanmı olmuyor diye düşünüp duruyorum.gizli guatır gizli şeker tahlillerini yaptırdınızmı.ondanda olabiliyomuş.birsürü tahlil yaptırdım.onlarıdamı yaptırsam diye düşünüyorum.

ben şekeri yaptırdım tokluk şekerine de baktırmalısın etkenmiş ama endokrin bölümüne gidicem şimdi tiroidler için daha önce genel testler yapıldı ama ama bir arkadaşım 2 kez tüp bebekte başarısız oldu doktoru detaylı tiroid incelemede HASİMATO diye bir tiroid hastalığı tespit etmiş onda çok nadir görülen ve gebe kalmaya yada tekrarlayan düşüklere sebep olan bir hastalıkmış üztelik kesin tedavisi yok ömür boyu ilaç kullanması gerekiyormuş bende şimdi detaylı baktıracam

MALESEF hoşgeldin aramıza ilk defa açtığım bir sayfaya gelen arkadaşlar için üzülüyorum çünkü ancak ortak yaşadığımız sıkıntılarımız bizi bir araya getiriyor ama birbirimize çok katkımız oluyor bu anlamda da seviniyorum en önemlisi ise psikolojik anlamda birbirimizi olumlu motive edebiliyoruz umarım bir gün teker teker mutluluğumuzu ve bebek sahibi olduğumuzu ilan edebiliriz bu sayfada

inşallah cnm.hayırlı sağlıklı evlatlarımız olur.

elifcim bana da hiç bir doktor demedi tüp bebek diye sürekli deneyeceksin dediler ve banada kan sulandırıcı iğneler verdiler ama iğne kullanmakta benim durumumu değiştirmedi en son maslak acıbadem de prf.tansu küçük yaptı kürtajımı ve o bence artık normal yolla deneme çünkü düşük tekrarı olasılığı çok yüksek dedi sonrasında kartalda oturduğum için asm ye gittim ve prf. aydın arıcıda aynı şeyi söyledi yani aynı zamanda korasprin de kullanıyorum her olasılığı değerlendirmelerini istediğim için tüp bebek yapıcam birde normal yolla hamile kaldığında artık sadece sonrasındaki sürece müdahele edebiliyorlar ama tüp bebekte yumurtaların ve spermin doğru ve sağlıklı seçiminden tutta embriyonun genetiğine kadar incelebiliyorlar napiim başarıya tersten ulaşmaya çalışıyorum olumsuzlukları eleyerek....

doktorun tavsiye etmiş tüpbebeği cnm.denemende fayda var.belki olur cnm.

ben her kürtajda kilo aldım.2,5yılda 4kürtaj oldum.bu zaman dilimindede 13kilo aldım.vermeyi çok istiyorum.eve çok kapandım.çıkıp yürüyüş yapmak evde spor yapmak istiyorum.bir toparlanayımda hayırlısıyla.

insallah once bi toparlanda arkadasım gerisi geliyor ben suan cok hırslıyım cunku aylardır yazdan buyana hep aynı kilomu korudum ve benım ıcın buyuk bı basarıydı esim bu sure icinde yazdan sonra 4 kılo aldı gecen sene yazın beraber degistirdik bazı seyleri ... aslaa meyve suyu icmıyorumm fabrikasyon urunler almıyorum ozellıkle hazır corba yemıyoruz .. saglıklı beslenmeyı ogrendık artık .. kısın genelde insan kılo alır ve ozellıkle pko varsa :) bununla bıle mutlu oluyorum bebiss olasaya kadar vermeliyim bir daha o kilolu zamanlara donmekk istemyorum.. 10 gundur 1.5 kılo vermısım ıınsallah boyle devam eder..eger gercekten vermek ıstıyorsan azımlı olup verırsın canım burdan yazarsın kızlar sukadar verdım sunu yedim felan dıye hem benım ıcınde ıyı olurr zayıflama yolunda destek oluruz :))

Son düzenleme:
ben şekeri yaptırdım tokluk şekerine de baktırmalısın etkenmiş ama endokrin bölümüne gidicem şimdi tiroidler için daha önce genel testler yapıldı ama ama bir arkadaşım 2 kez tüp bebekte başarısız oldu doktoru detaylı tiroid incelemede HASİMATO diye bir tiroid hastalığı tespit etmiş onda çok nadir görülen ve gebe kalmaya yada tekrarlayan düşüklere sebep olan bir hastalıkmış üztelik kesin tedavisi yok ömür boyu ilaç kullanması gerekiyormuş bende şimdi detaylı baktıracam

benim simdi tiroidim cikti bide ama benim düsüklerle alakasi oldugun düsünmüyorum cünkü 6 ay önce cok iyidi ama simdi hamile kalmadan onu halletmeyim kadin dr endokrinolojiye gönderdi:10::10::10::10:

arkadaşlar lenfosit tedavisi nedir.

lenfosit bi tür asi eslerden kan alinip biseyler yapilip hem hamile kalmadan hemde hamilleikte yapiliyomuss,belirli aylarda..ama doktorum yapan hastaneye sormus bi bilimsel gecerliligi yok bizde artik yapmiyozzz bi basarida elde demiyoz demis ondan vazgectikk umut olmayincaa:26::26::26::26:

inan sinir oluyorum aaa negüzel hamile kalabiliyosun.şükret hiç kalamayan var.onların enazından oraları sapaşağlam bizimki muşmulaya döndü:)kızlar bu yazdıklarımızı erkekler okuyamıyo demi.kızkardeşim benden 1yıl sonra evlendi.benim 4kürtajım var.o hiç hamile kalamadı.kim zararda.tabiki ben.hem ruhsal hem fiziksel olarak maffoldum.onun hiçbir sorunu yok tüpbebek yapar evladı olur.benim o şansımda yok.

valla bazen kk ya sizan erkekler oluyo :4::4::4:gecen birini kovaladim:10::10::10: süpheelendim sikayet ettim yönetimeee:1::1::1:

Back