• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tekrarlayan sebepsiz düşük yaşayanlar buraya!....

tv deki doktorlarde elifim bana sanki hasta cekmeye calisyolar gibime geliyo:26:hani bizde bi sebep var kan pihtilasmasi :26:banada hep deniycen diyolarrr baska tedaviside yok diyolar ancak heparin aspirin ve progesteron bide simdi kortizon diyolar iste..:26:canim benim ben almanyadayimmm :6:

yapma ya .ben istanbuldasın diye düşünmüştüm:) olsun gönüller bir olsun.peki cnm senin kalpatışı hiç duyulmayan gebeliğin oldumu.benim 4gebeliğimin 2sinde hiç kalatışı duyulmadı.

Son düzenleme:
yapma ya .ben istanbuldasın diye düşünmüştüm:) olsun gönüller bir olsun.peki cnm senin kalpatışı hiç duyulmayan gebeliğin oldumu.benim 4gebeliğimin 2sinde hiç kalatışı duyulmadı.

doru elifim gönüllerimiz bir olsunn..bitanem benim zaten 5 hamilleigim oldu 1 tanesinde kalp atisini almadik sadece :26:bu .hamilleligimde kimyasala benzer sey yasadim. keseyi bile görmedim gitti.. testte cikti 5gün ne sonra siddetli kanama yasadimm öylece gitti keseyi bile görmeden:26: ben 3 tanesini 8.haftada birini 15 haftada kaybettim bunlarda hep kalp atisini aldikk:6:

Son düzenleme:
bende 4kez kürtaj oldum cnm.senin hiç kalp atışı olmamış.o çok dikkatimi çekti.benim ilk ve sonuncusunda kalpatışı olmamıştı.2. ve 3.hamileliğimde kalp atışı oldu ama biri 7. diğeri 8.haftada kalp atışları durdu.protesin s düşük benim.kanpıhtılaşmasıymış.kan sulandırıcı iğne kullandım.işe yaramadı.doktorlar sürekli deniceksin şansına tutturabilirsen diyolar.tüpbebekte önermiyolar.sonuncusunu daha 2gün önce oldum.ümidim azaldı.

geçmiş olsun canım...malesef denemekten başka çaremiz yok ama ben normal yolla denemicem çünkü mol gebelik yaşadım 3 sefer normal yolla tekrar mol olma ihtimali yüksek dedi doktor.ilk tüp bebek denemem sonucunda yine düşük yaşadım şimdi 3 ay öola verdik ama yine denicem bu sefer genetik test olacak embriyolar bide bu yolu denicem ama lenfosit aşısı metodunu önermiyor doktorlar çok eski ve bilimsel olarak hiçbir kanıtı olmayan bir yöntemmiş hatta amerikada tamamen yasaklanmış doktorum sana faydası olmadığı gibi zararı olur dedi artık banada mantıklı geldi söyledikleri genetik bir sorun olma olasılığı çok yüksek dedi yumurta rezervim az olduğu için ilkinde deneyememiştik şimdi kaç yumurtam çıkarsa çıksın hepsine pgt testi yaptırcam maddi olarak ağır bir süreç ama eğer çare buysa vericem bıktım her seferinde maddi manevi yıkılmaktan

bende senin gibi düşünüyorum.ölmezsem menopoza girene kadar denemek istiyorum ama her kürtajda insan çok üzülüyo.busefer olcak diyosun olmayınca ümidin azaliyo.3gün önce kürtaj oldum.onun vermiş olduğu psikolojiyle umarım böyle konuşuyorumdur.tekrar hamile kalmak için nekadar beklesem.gene kürtaj olursam arada biraz zaman olması lazım öyle değilmi?

en az 3 ay bekle ve hamile kalmayı düşündüğünde rahim filimi çektir rahim duvarı kalınlığına falan baktır mutlaka benim geçmişteki 6 hamileliğimde hiç bunu kontrol etmediler ve tüp bebek için başladığımda fark ettik rahim duvarı kalınlığımın hamilelik için yeterli olmadığını......hakkımızda hayırlısı canım gerisi allahtan artık :18::18::18:

ah cankusum bi bilsem napacagimizi sasirdim kaldim canim yaniya kayiplarima bisey yapadan gözümüzün önünde kaybediyoruz rabbim ne zor rabbim inslalah bi yol gösterir:14:benimde bes hamilleigim oldu ikisi kendiliginden düsük ve 3 kürtajim var...:6:sende muskada ise yaramamis bende onu düsünüyodum :26:bende öyle diyorum bi tane bari olsa bizde o duyguyu bi tatsakk :6:ama yilmiycaz hamile kaldikca devam edecezzz:5:bide aklimda kortizon var bi kizinda ayni bizim gibi 6 düsügü olmus bi prof kortizon kullandirmis yawrum simdi kucagimda diyo.banada hemotoloji doktorum bi deneyim dedi bakalim insalah hamile kalirsam belki deniycemm:26:insallah bu sinavdan basariyla cikacaz rabbimde bizim yüzümüzü güldürür insalalhhh:6:

bide cevremde benden baska bu kadar düsük yapanda yok o yüzden anlayanda yok gibi :6:annem yanimda saolsun hep teselli ediyo:6:bi cok soru soruyo cevre neden niye iyi dr gitmiyon laf vuranlar oluyo saglam agacin meyvesi olur gibi:6:rabbim sen görüyosun diyorum sifami istiyorumm sabrediyorummm baskada elimden bisey gelmiyo bide bi bebk görsem gözüm kaliyo gözlerim doluyo aglamamak icin kendimi zor tutuyorumm ...calisamiyorumda hep kanamli oluyo hamileiklerim uzun süre yatinca is yeriylede sorunum oluyo o yüzden evdeyim suan :6:

kızlar bize biden başka destek yok doktorlar bile bizim gibi vakalarla uğraşmıyor.azınlık olduğumuz için sanırım ve hiçbir doktor başarısızlığın kendinden kaynaklı olduğunu kabul etmiyor tıp ilerledi diyoruz hiç hamile kalma ihtimali olmayan çocuk sahibi olması imkansız olan hastaları bile çocuk sahibi yapıyorlar erkek faktörlü problemleri bile çözdülerde kadın faktörlü sorunların üstüne gitmiyorlar yaptıkları küretajda bile SEBEPSİZ DÜŞÜK yazısı beni çıldırtıyor. sanırım bilimde bile kadın erkek eşitsizliği var bilim adamları kendileirini incelemeişler hep dünyada bilimkadını yokki bizi incelesin:):1::1::1::52::52::52:

kaderimiz ve düşüncelerimiz aynı cnm.bana ne güzel hamile kalabiliyosun diyolar.gene şükrediyorum ama kalsam noluyoki hep hüsran hep hüsran.2üniversite mezunuyum.kafayı çocuğa takmışım.iş falan düşünemiyorum.hatta başka hiçbişi düşünemiyorum.sanki at gözlüğü takmış gibiyim.ne sağa bakabiliyorum ne sola.istakametim çocuk.oda olmuyo.bu sonuncusunda cerrahpaşanın profösörüne gittim.bildiğin politikacılar gibi cevap verdi.senin şuyun var.çocuğun olur falan demedi.sorularım hep askıda kaldı.Allaha kalmış sürekli denicen şansına tutturabilirsen dedi.tevekkül et dedi.herkez iyi bir doktora git diyo.çok doktora gittim.hepside hamile kalır kalmaz kansulandırıcı iğneye başlıcan diyo.onuda yapıyorum olmuyo.bilmiyorum artık Allahım bana ve benim gibi olanlara yardım etsin.benim durumum gibi olup çocuğu olanda var olmayanda var.artık nasip kısmet.biz elimizden geldiğince çabalicaz gerisi Allahıma kaldı.

sanki senin yazdıklarını ben yazmışım gibi okuyunca direk kendi hissettiklerimi ve düşüncelerimi gördüm keşke hiç hamile kalamasaydık en azından o zaman durumumuzu daha kolay kabullenirdik şimdi ya tutarsa deyip nasrettin hoca gibi geziyoruz ortalıkta......

geçmiş olsun canım...malesef denemekten başka çaremiz yok ama ben normal yolla denemicem çünkü mol gebelik yaşadım 3 sefer normal yolla tekrar mol olma ihtimali yüksek dedi doktor.ilk tüp bebek denemem sonucunda yine düşük yaşadım şimdi 3 ay öola verdik ama yine denicem bu sefer genetik test olacak embriyolar bide bu yolu denicem ama lenfosit aşısı metodunu önermiyor doktorlar çok eski ve bilimsel olarak hiçbir kanıtı olmayan bir yöntemmiş hatta amerikada tamamen yasaklanmış doktorum sana faydası olmadığı gibi zararı olur dedi artık banada mantıklı geldi söyledikleri genetik bir sorun olma olasılığı çok yüksek dedi yumurta rezervim az olduğu için ilkinde deneyememiştik şimdi kaç yumurtam çıkarsa çıksın hepsine pgt testi yaptırcam maddi olarak ağır bir süreç ama eğer çare buysa vericem bıktım her seferinde maddi manevi yıkılmaktan

alla alla bide mola tekrar etmsi cok zor derlerdii benimde ilk gebeligim moldu ama bidaha hic olmadi sükürrr:26:lenfositi sordum benim doktorumda aynisini dedi alperayy canimm:26:ondanda umut yokk..

kızlar bize biden başka destek yok doktorlar bile bizim gibi vakalarla uğraşmıyor.azınlık olduğumuz için sanırım ve hiçbir doktor başarısızlığın kendinden kaynaklı olduğunu kabul etmiyor tıp ilerledi diyoruz hiç hamile kalma ihtimali olmayan çocuk sahibi olması imkansız olan hastaları bile çocuk sahibi yapıyorlar erkek faktörlü problemleri bile çözdülerde kadın faktörlü sorunların üstüne gitmiyorlar yaptıkları küretajda bile SEBEPSİZ DÜŞÜK yazısı beni çıldırtıyor. sanırım bilimde bile kadın erkek eşitsizliği var bilim adamları kendileirini incelemeişler hep dünyada bilimkadını yokki bizi incelesin:):1::1::1::52::52::52:

doru bizi biz anliyoz cünkü en fazla ik idüsük yapan varrr bi nadir insanlarizzz:26:aslinda elifle benim bi sebebimiz var kan pihtilasmasi ama ondanmi sebep baska biseymi doktorlarda anlayamiyoo...:26:gercekten rabbim yardimcimiz olsunnnn :6:

daha once baska bi linkten yazısıyordum tekrarlayan dusuk yasayanlar bolumunde sizide gorunce burayada yazmak istedim aslında heppimiz aynı linkte toplansak sayımız artsadaha iyi olur demi :))
linkiniz dahaa yeni acılmıss oncelikle herkese cok gecmiss olsun ben de aynı durumdayım oncelikle tum sayfaları okumak sonra kendimden bahsetmek istiyorumm ...

bu arada linkin guncel olmasına cooook sevindim cunku sayımızz az olmasının yanında hepp 2009 2010 da acılan eski linkler hic faydalı olmuyor insan suan aynı acıyı yasayanlarda deneyim paylasmak istiyor :)))

kaderimiz ve düşüncelerimiz aynı cnm.bana ne güzel hamile kalabiliyosun diyolar.gene şükrediyorum ama kalsam noluyoki hep hüsran hep hüsran.2üniversite mezunuyum.kafayı çocuğa takmışım.iş falan düşünemiyorum.hatta başka hiçbişi düşünemiyorum.sanki at gözlüğü takmış gibiyim.ne sağa bakabiliyorum ne sola.istakametim çocuk.oda olmuyo.bu sonuncusunda cerrahpaşanın profösörüne gittim.bildiğin politikacılar gibi cevap verdi.senin şuyun var.çocuğun olur falan demedi.sorularım hep askıda kaldı.Allaha kalmış sürekli denicen şansına tutturabilirsen dedi.tevekkül et dedi.herkez iyi bir doktora git diyo.çok doktora gittim.hepside hamile kalır kalmaz kansulandırıcı iğneye başlıcan diyo.onuda yapıyorum olmuyo.bilmiyorum artık Allahım bana ve benim gibi olanlara yardım etsin.benim durumum gibi olup çocuğu olanda var olmayanda var.artık nasip kısmet.biz elimizden geldiğince çabalicaz gerisi Allahıma kaldı.

bu yazıyı sankii ben yazmısım gibi oldum bir an :)))) duyguların sanki benim kalbimden gecip senin yazına dokulmus gibi geldi ... tek kelime ..KATILIYORUM:( bende isi bıraktım bir sene bi dinlendim sonra bebek islerine giristik iki senedir ruhum dinlendi ve sadece bebek e odaklandık ..takıntı gibi degil ama stres olmadan beni etkileyen durumlar olmadan gebe kalmak istedim hep.. cunku etrafımda komsularımda akrabalarımda sadece ben kaldım anne olmayan... onların bulundugu ortamlar beni uzuyor biraz icime kapandım alıstım birazda ... bu aralar manevi acıdan kendimi besliyorumm coook ta iyi geliyor .. doktorlar evet nekdar profa gitsemde o bile fayda saglamıyor yetersiz < tek sey RABBİME DUA ETCEZ OL DEDIKTEN SONRA RABBIM VERICEK .. saglıkla devam edicekk

daha once baska bi linkten yazısıyordum tekrarlayan dusuk yasayanlar bolumunde sizide gorunce burayada yazmak istedim aslında heppimiz aynı linkte toplansak sayımız artsadaha iyi olur demi :))
linkiniz dahaa yeni acılmıss oncelikle herkese cok gecmiss olsun ben de aynı durumdayım oncelikle tum sayfaları okumak sonra kendimden bahsetmek istiyorumm ...

bu arada linkin guncel olmasına cooook sevindim cunku sayımızz az olmasının yanında hepp 2009 2010 da acılan eski linkler hic faydalı olmuyor insan suan aynı acıyı yasayanlarda deneyim paylasmak istiyor :)))

hosgeldin diycem kuzucum ama keske ayni durumda olmasaydinda buraya gelmeseydin :6:

doru cok topik var ama en azindan burasi yeni acildi hemde güncel burdan yazisalim derdimizi baskasi anlayamaz cünküü:6:tamam bitanem sen oku sonra kendinden bahsett:26:

Son düzenleme:
bu yazıyı sankii ben yazmısım gibi oldum bir an :)))) duyguların sanki benim kalbimden gecip senin yazına dokulmus gibi geldi ... tek kelime ..KATILIYORUM:( bende isi bıraktım bir sene bi dinlendim sonra bebek islerine giristik iki senedir ruhum dinlendi ve sadece bebek e odaklandık ..takıntı gibi degil ama stres olmadan beni etkileyen durumlar olmadan gebe kalmak istedim hep.. cunku etrafımda komsularımda akrabalarımda sadece ben kaldım anne olmayan... onların bulundugu ortamlar beni uzuyor biraz icime kapandım alıstım birazda ... bu aralar manevi acıdan kendimi besliyorumm coook ta iyi geliyor .. doktorlar evet nekdar profa gitsemde o bile fayda saglamıyor yetersiz < tek sey RABBİME DUA ETCEZ OL DEDIKTEN SONRA RABBIM VERICEK .. saglıkla devam edicekk

off vala hep ayni seyleri yasiyozz bende kapandim bende akrabalarimda ve cevremde cocugu olmayannn tek kissiyimmm bide en cok düsük yapannnnn:26:

Son düzenleme:
benimle aynı sıkıntıları paylaşan biriyle dertleşmeye birbirimize yardım etmeye ihtiyacım var.sen benden daha fazla acı çekmişin.sancı çekerek çocuğnu doğurmuşsun.cinsiyetini öğrenmişsin.hele 7.aydan sonra kaybedenler var odada acı.hep beterin beteri var diye şükrediyorum.

dediğin gibi hamileliğim devam edipte 3ayı doldursam bile bebeğimi kucağıma almadan asla rahat edemem.riksimiz heran devam edebilir.senin kilon kaç cnm.boyum 158 kilom 74.doktorum kan pıhtılaşman fazla ve kilonda fazla olduğu için clexan 0,4 sana yeterli gelmemiş dedi.oyüzden bidahakinde clexan 0,4ü sabah akşam vuruncam yada 0,6ya çıkarıp günde 1defa olcam.kürtaj ola ola denicez artıkda vücudumuz nekadar dayanırsa artık.

kortizon zararlı değilmi cnm.internetten araştırdımda çokzararlı.çocuğmuz olcak diye sağlığımızdan olmayalım.yoksa hasta bir anne olarak çocuğmuza nasıl bakarız.ayıptır sorması yaşınıda sorabilirmiyim.sen benden gençsindir büyük ihtimalle.ben 36yaşındayım.zamanımda daralıyor:((

canım bence biraz bekle biliyorum yastan dolayı tedirginsin ama bende ekimde dusuk yaptım aralıga kadar bekledim hatta doktor 3 ay dinlen dedi ama biz kafamıza goree ıkı ay yeter dedik cunku kendim dusuk yasadım :( wc de sancıyla geldi bir saat cektimo acıyı sonra dindi bi baktım afedersin elime dustu ...

bu arada bende 1.60 boyum . 76 kiloyum..pko var glifor kullanıyorum hatta cok sukurler olsun stresten dengesiz beslenmeden 90 a kadar cıkmıstım verdim gecen sene o kiloyu .. ve korumak cok zor aynı kiloyu devam ne kadar zayıflarsam 1 kiloya bile seviniyorum cunku gebe kalmam icin cok onemli .. sayfaları okumaya devamm ediyorum bu arada kızlar

off vala hep ayni seyleri yasiyozz bende kapandim bende akrabalarimda ve cevremde cocugu olmayannn tek kissiyimmm bide en cok düsük yapannnnn:26:

belli bi sure sonra insan hamile kaldıgını bilee gizliyor sende benim gibimisin cunku su psikolkoji var duysalar nolcak hayırlı olsun demeylee gecmis olsun demelerii bir oluyor insann dusuklerinin sayısı arttıkca saklıyor duyulmasın diyee :(((

tamam kiscem sen oku yaz simdik ben cikiyom yemek ne yapcam yine aksam kk ya gelir seni okurumm cankusumm öptüm rabbime emanet oll:16::16::16:

belli bi sure sonra insan hamile kaldıgını bilee gizliyor sende benim gibimisin cunku su psikolkoji var duysalar nolcak hayırlı olsun demeylee gecmis olsun demelerii bir oluyor insann dusuklerinin sayısı arttıkca saklıyor duyulmasın diyee :(((

aa sen benmisin kiscem aynisini bende yapiyom ayipmis günahmis gibi vallaa:6::6::6::6:inanirmisin cevvremmm sadece 2 düsügümü biliyo 3 tanesinden haberleri bile yokkkk:14:anneme bile demedim ikinci düsükten sonrakileri kadin cok üzülüyo bide hasta zatennnnn ikisinde bile nasi üzülmüstü hastalanmsiti sonrakileri diyemedim sakladim hepppp:6::6::6::6::6:

doru elifim gönüllerimiz bir olsunn..bitanem benim zaten 5 hamilleigim oldu 1 tanesinde kalp atisini almadik sadece :26:bu .hamilleligimde kimyasala benzer sey yasadim. keseyi bile görmedim gitti.. testte cikti 5gün ne sonra siddetli kanama yasadimm öylece gitti keseyi bile görmeden:26: ben 3 tanesini 8.haftada birini 15 haftada kaybettim bunlarda hep kalp atisini aldikk:6:

nedim arkadaşım keşke sana şöyle yap böyle yap diyebilsem.kelin ilacı olsa kendi başına sürermiş.ne düşünceğmi şaşırdım.napcağmıda bilmiyorum.Allahım yardımcımız olsun.

tv deki doktorlarde elifim bana sanki hasta cekmeye calisyolar gibime geliyo:26:hani bizde bi sebep var kan pihtilasmasi :26:banada hep deniycen diyolarrr baska tedaviside yok diyolar ancak heparin aspirin ve progesteron bide simdi kortizon diyolar iste..:26:canim benim ben almanyadayimmm :6:

suan oyle bi kafadayımki en son dusugumden sonra cok degistim :)) olumlu anlamda .. rabbim ne zaman isterse o zaman .... ama yinede bos boss beklemiyorum cabalıyorum en azından dusmesin diye sonuncusunda :
PROGESTERON SABAH AKSAM ALDIM VAJINADAN
PKO OLDUGU ICIN GLİFORUMU ALDIM
FOLIK ASIT
PROLUTAN DEPOT VURULDUM HAFTADA BIR
amayınede dustu .. canlı canlı yasadım .. suan basımaa gelen tum olumsuzluklara sukredıyorum .. !!! sasırmayın kafam degıstı dedım ja belkide daha kotu acılar yasayacaktım ılerde dusseydı belkı sakat olucaktı ve en kotu deneyım bu olurdur.. ne bılım bu aralar sadece ınandıgım ve guvendıgım tek yol tek kapı RABBİM :) bu arada arkadasım nıckin altındaki el halik ve digeri esmaul husnadan bende her gun tesbih cekerek zikrediyorum anlamları nedir ? soylermisin YA EVVEL YA VARİS ... netten buldum bbebek isteyenlerin yaptıgı dualardan iki haftadır zikrediyorum :)gonulden ve inananarak .. ve sunuda paylasayım nihat hatiologunu dinlemistim gecen rabbine dua ederken olmayacak diye hissderek dua etme .. olacak diye dua et umutla ve ümit ederek dua et isteee rabbinden .. demisti ... umuttla bekiyoruzz saglıklı bebislermizi :))))

cnm çok geçmiş olsun.bir arkadaşım 2defa tüpbebek yaptırmış tutmamıştı.şuan gene yaptırıyolar ama busefer emriyoların genetiği incelenmesini şart koşmuş doktoru.diğerleri tutmadığı için.bunun için ayrı bir ücret ödeniyo.10bine mal olcak.p.tesi transfer olcak.inşallah tutar.senin tüpbebek şansın var negüzel.bana tavsiye etmiyolar.kanpıhtılaşması olduğu için.nezaman düşünüyosun tüpbebeği cnm.

bi hafta önce lenfosit asisini doktoruma sordum o benim aklima geldi ama yapilan yerlere sordum hic olumlu sonuc alamiyoruzzz demislerr eskiden deniyoduk ama olumlu sonuclar elde demedik demislerr.:6:.he doktorumda bu yeni bisey degil 15 sene önce cikmisti ama arasira gündeme getiriyolar dedi..:26:yani ondanda ümidimi kestimm..tek siginacagimiz yer rabbim insalalh nasipse hayirlisi ise bizede nasip edecek ümidiyle bekliyorum :6:

canım sen almanyadansın demi? bu lenfosit asısını uygulayan birinin yazısıyla karsılasmıstım uygulamıss ve kucagıa almıs bebegını ama ıste sans mı dıyım kader mı dıyım bılmeıyorum % 50 % 50 cnaım kımse bılemez tutar mı tutmazmı bende istanbuldan lenfositi tup bebek merkezinde uygulayan seval hanım var eger karar verirsek ona gitcez ama kararsızım :(

Back