• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tekrarlayan sebepsiz düşük yaşayanlar buraya!....

genetik sonucum gelmiş(kürtaj sonrası gönderilen parça)sonuç!down sendromu
haberi yeni aldım yıkıldım...dağlara çıksam kimsenin olmadığı yerlere acı acı bağırsam hıçkıra hıçkıra ağlasam...günlerceee
içim yanıyooo tam şuramda bii ateş...ne yapıcam ne yapmalıyım bilmiyorum ..doktor telefonda haber verdiii.sustum kaldım bişeyde soramadım...başkada bişey demedi şunu yapıcaz yada bunu...2 ay korun dedi bende sessizce tamam dedimmm....hiç kimseyi görmek istemiyorum,okula gitmak istemiyorum ,yemek yemek istemiyorum ...uyusammm uyansam bunlar hiç olmamış olsa bebeğim olsaaaa yanımdaaaa ........

yaaa cnm bende genetiği bekliyorum.kendimi senin yerine koydum.seni çok iyi anlıyorum.söyleyecek bir laf bulamıyorum.benimde sonuç çıkınca burdan haykırırım artık.ağlamak istiyorumm:((

ne diyosunuz.benim erkek kardeşim 14yaşından beri romotolojiye gidiyo.anklizon spondlit diye bir romatizma hastalığı var.bendede olabilirmi acaba.demek romatizma hastalığı düşüğe sebep oluyo.inan bilmiyodum.bunu unutmazsam doktoruma sorcam.

benim doktorum dedi elifff baktirdim cikmadi sükürr özellikle romatirit atrit yani iltihaplisi daha cok neden oluyomussss:31::31::31:kardesinde varsa ailede baska kisilerde olma ihtimali varrr.doktor zaten ilk görüsmede soruyo ailede baska kisilerde romatizma varmi diye:26:ama senin eklemlerin ne agriyomu ellerde nede agri varmii:30:

canım benim de 1. gebeligim mol gebelikti bekleme suremiz yaklasık 10 ay felan surdu ... beta degerlerine bakıldı oncelerde 2 haftada bir sonra ayda bir felan degerlere bakıldı ... ozamanın uzerinden baya gecti uzerine ne acılar yasadım .. her sey geciyormus biliyormusun .. yasarken anlamıyor insan .. suanki acılarda gecicek insallah oyle inanmak istiyorum bir gun bebisim oldugunda gunluk yazıcam bebegime anlatıcam bir gun annesinin nasıl ozlemle ona kavusmak istedigini oyle bi istegim var ... varya bi garib oldum suan aklıma sey geldi ben iki kez teyze olma duygusunu tatdım ama ablam hala tadamadı :( yegenlerimin elbiselerini montlarını hep sakladı yıkayıp kaldırdı yıllardır boyle .. vakumlu posetlerde duruyor suan :)) bebek kokusu alıyorum .. bazen dolaptan cıkartıyorum ozellıkle bebegımı kaybettıkten sonra .. rabbime yalvarıyorum allahım nolur saglıklı bebısler nasıp et artık bıtsın bu sıkıntılar ... bebısıme bu gıysılerı gıydırmeyı nasıp et dıyorum mini mini etekleri .. kucucuk kotlar totosunaaa vura vura sevcem insallahh :) BİR gün ..

evet canım ya neler gecmiyorki hersey geciyorrr inş bebeklerimizi konustugumuz günlerde gelicek inş ve nelrr cekmiştik diycez ya buna inanmak istiyorum olucak insallah Rabbimin izniyle..

kizlar sizinkidemi moldu :53::53::53:benimde ilk bebegim yarim molduuu:53::53::53:

evet cnm benimde 2.gebeligim moldü parsiyel ne tesadüf degilmi cogumuzun yasadıkları hep aynı, filmeler aynı hep, sonumuz güzel olur inss napalım bizimde yazımız kaderimiz böyleymiş...

bende evlendikten 1,5ay sonra kürtaj oldum.neye uğradığmı şaşırdım.sonrada devamı geldi zaten:((

ahh ahh simdi birden gecmişe gittim 1aylık evliydim adetim gelmedi tabi, ablam diodu kızım test yapsana aman abla diodum ilk testimi almıstım ene bide baktım 2tane koskoyu cift cizgi ilk ultrasona girişim vee o mükemmel ilk kalp atısı sesi öylemi güzel olurdu hala aklımdaa amia olmadı işte bıraktı gitti beni melegim melek oldu...:43::43::43:

merhaba kizlar
oncelikle hepinizin yasadiklari gercekten cok aci ne yazsam az kalir
cok cok gecmis olsun bundan sonra en kisa zamanda bebeklerinize kavusursunuz insalah.
ben de dun 1 sene icerisindeki 2. dusugumu kurtajla sonuclandirdim.
ilki haziran ayindaydi 6 haftalikken kanama basladi ( 5+5 te kalp atisini duymustuk ) 1 hafta asiri kanamadan sonra kaybettik kurtaj olmak zorunda kaldim
sonra 2 3 ay bekleme suresi benim cesaret edemem derken subata geldik
denedik ve ilk seferinde hamile kaldim die cok sevindim
ama malesef en basindan beri geriden geldi
ilk 5+4te gittim ufacik 3 mm bi kese vardi
6+4te gittim 1 haftada 9mme yaklasmisti ve yolk kesesi de gozukmustu
doktor 2 afta sonra gel iyice buyusun kalp atisini da goruruz dedi
dun gittim
kalp atisi gorme umidim varken ( bu 2 haftada yorgunluk hafif mide eksimesi gibi arti belirtile rbaslamisti )
kese 16 mm e buyumustu sadece 2 hafta sure icin azdi
ve icindeki yolk kesesi de kaybolmus kanamalar olusmustu
hemen kurtaja aldi doktor
cunku beklersem gecen sefer ki gibi cok kanamali bir surec yasabilirdim
psikolojik olarak da yikici olurdu acaba kanama ne zaman nerde baslayacak diye
doktor genetik teste de gonderdi ama tam olarak kese icinde embriyo olusmamis oldugundan sonuc alinamayabilir dedi
bakalim hayirlisi
ilk bebekte dusuk normal diyerek ayrintili bir taramaya ihtiyac duymamisi o zaman ki doktorum
ben baskent hastanesine giderek orda bi doktora bi kac temel test yaptirtmistim ama bir sey cikmamsti
ben de reaktif hipoglisemi var ondan olmus olabilir demisti

sanirim bundan sonra beni bol doktorlu gunler bekliyor
siz de beni yonlendirebilirseniz sevinirim
hangi doktorlara gidip hangi testleri istemeliyim

hepimiz en kisa zamanda anne olabiliriz umarim

benim doktorum dedi elifff baktirdim cikmadi sükürr özellikle romatirit atrit yani iltihaplisi daha cok neden oluyomussss:31::31::31:kardesinde varsa ailede baska kisilerde olma ihtimali varrr.doktor zaten ilk görüsmede soruyo ailede baska kisilerde romatizma varmi diye:26:ama senin eklemlerin ne agriyomu ellerde nede agri varmii:30:

ben iş yaptığım zaman ağrımayan yerim kalmıyo.ama bunu unutmazsam doktoruma söylicem.kadın doğumcular anlıyomu buhastalıktan.

ben iş yaptığım zaman ağrımayan yerim kalmıyo.ama bunu unutmazsam doktoruma söylicem.kadın doğumcular anlıyomu buhastalıktan.

sadece is yapincami mesala soguklarda yada normal günlerde griyomo ellerin eklem yerlerinnn:30:yok kadin dogumcu anllamaz romotolog anlarr yaptigi testlerde :28:benim kadin dr sadece bi baktiralim icimiz rahat etsin diye göndermistiiii :10:

merhaba kizlar
cok cok gecmis olsun bundan sonra en kisa zamanda bebeklerinize kavusursunuz insalah.
ilki haziran ayindaydi 6 haftalikken kanama basladi ( 5+5 te kalp atisini duymustuk ) 1 hafta asiri kanamadan sonra kaybettik kurtaj olmak zorunda kaldim
dun gittim
kalp atisi gorme umidim varken ( bu 2 haftada yorgunluk hafif mide eksimesi gibi arti belirtile rbaslamisti )
doktor genetik teste de gonderdi ama tam olarak kese icinde embriyo olusmamis oldugundan sonuc alinamayabilir dedi
bakalim hayirlisi
ilk bebekte dusuk normal diyerek ayrintili bir taramaya ihtiyac duymamisi o zaman ki doktorum
ben baskent hastanesine giderek orda bi doktora bi kac temel test yaptirtmistim ama bir sey cikmamsti

moni gecmis olsun canimmm..hic pihtilasma testini yaptirdinmi cünkü genellikle 2 düsükten sonra kayiplarin altindan cogunlukla bu illet cikiyodaa:6:

Son düzenleme:
evet cnm benimde 2.gebeligim moldü parsiyel ne tesadüf degilmi cogumuzun yasadıkları hep aynı, filmeler aynı hep, sonumuz güzel olur inss napalım bizimde yazımız kaderimiz böyleymiş...

evet ya bide mol nadir rastlanan bi durum ama biz ücümüz yasamisiz ve burda bulustukk bide pihtilasma ilginccc:53:

Son düzenleme:
merhaba kizlar
dun gittim
bakalim hayirlisi

geçmiş olsun cnm.sendede bizim gibi belki kan pıhtılaşması olabilir.bulunduğun şehrin üniversite hastanesinin infertelite bölümüne gidersen onlar tüm tahlilleri istiyolar.ben 2.kürtajdan sonra çapaya gitmeye başladım.birçok tahlil yapıldı.kanpıhtılaşması çıktı.inşallah sende çıkmaz.hemen başla cnm.gelişmeleride yaz.hayırlısıyla bebeğimiz olur inşallah.sana emriyonun gelişmediği için genetikte çıkmaz demişlerya benimkinde bebiş hiç yoktu.parçada gönderilmedi.sadece sıvı gönderildi.gördüğümde şaşırmıştım.bir yanlışlık olmasın diye.sende öyle deyince şüphelendim şimdi.1ay sonra sonuç çıkcak.sende sonucu yazarsın burdan.inşallah iyi çıkar cnm.

Son düzenleme:
genetige gerek kalmadan hemen patolojide anliyolarrrr:30:

iyi ozaman ben sadece son gebeliğimi genetiğe yolladım.ondanda şüpheliyim cnm ya.benim son gebeliğimde bebek hiç görülmedi.sadece kese vardı.sıvı yollandı genetiğe.hiç parça yoktu.senin bilgin varmı.bir yanlışlık olabilirmi.kürtajı operatör doktor yaptı.belki anlamıyodur.

sadece is yapincami mesala soguklarda yada normal günlerde griyomo ellerin eklem yerlerinnn:30:yok kadin dogumcu anllamaz romotolog anlarr yaptigi testlerde :28:benim kadin dr sadece bi baktiralim icimiz rahat etsin diye göndermistiiii :10:

enn iyisi doktoruma sorim ailede var diyeyim.romotolojiye git derse giderim.

moni gecmis olsun canimmm..hic pihtilasma testini yaptirdinmi cünkü genellikle 2 düsükten sonra kayiplarin altindan cogunlukla bu illet cikiyodaa:6:

ilk dusukten sonra gerekli gorulmedi
ikincisi de daha dun oldu
kalp atislarini duyariz umuduyla gittim hastaneye kurtaj oldum ciktim
bundan sonra artik ne gerekiyorsa yaptiricam

geçmiş olsun cnm.sendede bizim gibi belki kan pıhtılaşması olabilir.bulunduğun şehrin üniversite hastanesinin infertelite bölümüne gidersen onlar tüm tahlilleri istiyolar.ben 2.kürtajdan sonra çapaya gitmeye başladım.birçok tahlil yapıldı.kanpıhtılaşması çıktı.inşallah sende çıkmaz.hemen başla cnm.gelişmeleride yaz.hayırlısıyla bebeğimiz olur inşallah.sana emriyonun gelişmediği için genetikte çıkmaz demişlerya benimkinde bebiş hiç yoktu.parçada gönderilmedi.sadece sıvı gönderildi.gördüğümde şaşırmıştım.bir yanlışlık olmasın diye.sende öyle deyince şüphelendim şimdi.1ay sonra sonuç çıkcak.sende sonucu yazarsın burdan.inşallah iyi çıkar cnm.

tesekkurler canim
ben o zaman capadan randevu almaya calisayim
onerebilecegim belli bir doktor ismi var mi
tesekkur ederim
sonuc cikar cikmaz bildiririm
2 hafta sonra kontrolum var o zamana kadar ckar diye dusunuyorum

Back