• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tekrarlayan sebepsiz düşük yaşayanlar buraya!....

inş yoktur cnm ya arastırdım simdi kafam fır dönüo varmı varsa napıcam evet arada benim eklem agrılarım oluyor ellerim sızlar bir sızı vucudumda gecer ama her zman degil arada evet okudum cok belirtisi varmıs böbreklere falan vuruomus galiba işin ilginç yanı 1.düşügümden sonra vucudum iltihap kaptı taa böbreklerime kadar gitti sol böbregim küçüldü iice kuskulanmaya basladım acaba ndanmı yoksa iltihapmı doktorlar dogustanda olabilr dedi ama ben ozman ögrendim napcam ben bilmiom:50::50::50::50:

ban ilk gititgimde dokote eklem el agrisi varmi diye sormustu aysimammm:26:kuzum üzülme bak ögrendim diyosun bilmemek daha kötü belk idüüsklerin nedeni buda olabilirrr ama insalalhta yine yoktur diyorumm..varsada tedavini olursun bebisini kucaginada alirsinnn..dedigim gibi iyi bi romatolog sartt ama kadin dr anlamaz bunuuu :26:

bu kaynanalar neden böyle bilmiyorum gerci benimki idir iyime kötüme karısmaz her düşügümde yanımda oldu ama böyle tok lafları oluyor nedelim seninkide fenaymıs hee cık ne beklion ne demek yaa Allaha havalet et canım allah bildigi gibi yapsın okadarda diil yaa ay ben bile sinirlendim aman bosver uzak olsun benimkide uzak :27:

iyileride var nadirde olsa ama cogunluk bizimkiler gibi.vallla aysimam iyidir deme senin bu günlerinde bile laf sokuyosa baan göre en acimasiz kaynanadirrr..:4::4::4:benimkinin tek derdi oglu onu kiskanmasa sorunlsr hallolacak ama kiskaniyo iste ..yaw 4 ay onalrla kaldik hemen ayrilamadi oglundan kendi evimize tasinirken bana bi laf vurdu oglumu aldinda senin olduda istedigin buyduda ben böyle oldumm:53::53::53::53::53:yine seslenmedim hic elinide vermedi bana simdiki aklim olsaydi o evi basina gecirirdimmm yaww:1::1:tam cahillik bide daha 19 yasindaydimmm ses cikarmamistimm:51:

Son düzenleme:
iyileride var nadirde olsa ama cogunluk bizimkiler gibi.vallla aysimam iyidir deme senin bu günlerinde bile laf sokuyosa baan göre en acimasiz kaynanadirrr..:4::4::4:benimkinin tek derdi oglu onu kiskanmasa sorunlsr hallolacak ama kiskaniyo iste ..yaw 4 ay onalrla kaldik hemen ayrilamadi oglundan kendi evimize tasinirken bana bi laf vurdu oglumu aldinda senin olduda istedigin buyduda ben böyle oldumm:53::53::53::53::53:yine seslenmedim hic elinide vermedi baan simdiki aklim olsaydi o evi basina gecirirdimmm yaww:1::1:tam cahillik bide daha 19 yasindaydimmm ses cikarmamistimm:51:

sen bunları anlatınca ne aklıma geldi biliyomusun.Allah yüzümüze gülüpte çocuk verirse.büyüyüpte evlenmek isterse acaba senin kaynanan gibimi olurum diye düşündüm.aneeeem 40yaşında elime geçmiş zaten kimselere vermem diyomuşum.yok ya kocam şağ olduktan sonra yeterki eşiyle mutlu olsun.kocam benden önce giderse ozaman hapı yuttu:))) görüyomusun meydanda bişi yok ne hayaller kuruyorum.

sen bunları anlatınca ne aklıma geldi biliyomusun.Allah yüzümüze gülüpte çocuk verirse.büyüyüpte evlenmek isterse acaba senin kaynanan gibimi olurum diye düşündüm.aneeeem 40yaşında elime geçmiş zaten kimselere vermem diyomuşum.yok ya kocam şağ olduktan sonra yeterki eşiyle mutlu olsun.kocam benden önce giderse ozaman hapı yuttu:))) görüyomusun meydanda bişi yok ne hayaller kuruyorum.

:1::1::1:elifim tek olsun kuzucugunda eminim o mutlu olsun yeterki dersin karisinida seversin:46::46::46::46:hayal kurmak güzel eliifimm ümüdimizi kesmedigimizin belirtisi hep öyle ol zateennn:16::16::16::16:

ban ilk gititgimde dokote eklem el agrisi varmi diye sormustu aysimammm:26:kuzum üzülme bak ögrendim diyosun bilmemek daha kötü belk idüüsklerin nedeni buda olabilirrr ama insalalhta yine yoktur diyorumm..varsada tedavini olursun bebisini kucaginada alirsinnn..dedigim gibi iyi bi romatolog sartt ama kadin dr anlamaz bunuuu :26:

cnm walla işte öle böbreklere falan vuruyormus diye okuyunca olabilrmi dedimbenim 1.düşügüm cok sıkıntılı gecti daha yeni evliydim kürtajla tanıstım evliligimden hiçbirsey anlamadım oda yetmiomus gibi 2kere kürtaj oldum parcadan dolayı ve vucut dayanmadı iltihaplandı ee böbrekte bundan nasibini aldı ellerimdeki agrılarda öle cok sık degil kendi kendime yoktur falan diyorum ama bi yanımda varsa diyor neyse olcakla ölecege care yok cnm yaa arastırcaz bunada baktırmadık demeyelim demi ama su aralar hiç doktor falan gidesim yokk ayagım hep geri geri gidiyor sözde ben bugün erken kalkıp doktora gidicektim kadın doktor anlamz derken kadın dogumcuyumu kastettin dünden beri arastırdım arastırma hastanesinde iyi bir romatolog doktoru varmıs ona gidicem ama ne zman....

cnm walla işte öle böbreklere falan vuruyormus diye okuyunca olabilrmi dedimbenim 1.düşügüm cok sıkıntılı gecti daha yeni evliydim kürtajla tanıstım evliligimden hiçbirsey anlamadım oda yetmiomus gibi 2kere kürtaj oldum parcadan dolayı ve vucut dayanmadı iltihaplandı ee böbrekte bundan nasibini aldı ellerimdeki agrılarda öle cok sık degil kendi kendime yoktur falan diyorum ama bi yanımda varsa diyor neyse olcakla ölecege care yok cnm yaa arastırcaz bunada baktırmadık demeyelim demi ama su aralar hiç doktor falan gidesim yokk ayagım hep geri geri gidiyor sözde ben bugün erken kalkıp doktora gidicektim kadın doktor anlamz derken kadın dogumcuyumu kastettin dünden beri arastırdım arastırma hastanesinde iyi bir romatolog doktoru varmıs ona gidicem ama ne zman....

aysimam varmi yokmu bunu biz anlayamayizz bi baktirman gerek romatizmada olabilir romatitirt atrit mesala düsüge neden oluyomusss iltihapli romatizmaymissss ondada yine eklem agrilari ne olurmusss...bunlarin tesbiti sartt:26:ama o dediginn o doktora bence zaman kaybetmeden bi randevu alll bence aysimam böyle süpheyle yasamaktansa en azindan icin rahat ederrr:29:

genetik sonucum gelmiş(kürtaj sonrası gönderilen parça)sonuç!down sendromu
haberi yeni aldım yıkıldım...dağlara çıksam kimsenin olmadığı yerlere acı acı bağırsam hıçkıra hıçkıra ağlasam...günlerceee
içim yanıyooo tam şuramda bii ateş...ne yapıcam ne yapmalıyım bilmiyorum ..doktor telefonda haber verdiii.sustum kaldım bişeyde soramadım...başkada bişey demedi şunu yapıcaz yada bunu...2 ay korun dedi bende sessizce tamam dedimmm....hiç kimseyi görmek istemiyorum,okula gitmak istemiyorum ,yemek yemek istemiyorum ...uyusammm uyansam bunlar hiç olmamış olsa bebeğim olsaaaa yanımdaaaa ........

misafirlerim vardı ancak gittiler giremedim yogunluktan ve benden sonra yazdıklarınızın hepsini okudum acıkcası
bazı dar goruslulerr yada dusuncesiz insanlar vızzz gelirr tırısss gider benim icin :)))

bende yasadım ve yasıyorum o insanlar bilmiyorlar bilee nelerrr gecirdigimi sayısını bile tam bilmeyenler var sonradan konusu acılınca diyorum ... ve samimi olduguna yada benim icin gercekten uzuldugune inanmadıgım akrabalarım olsun yada arkadasım bi MESAFE Koyuyorum .. artık boylee uzuldum cok uzuldum zamanında cok agladım duyduklarım icin ama degistim gucluyum artık :)) onlar nerden bilcekler benim hangi flmleri cektirdigimi acaba hsg yi aanlatsammmm detaylı mideleri kaldırmazz yada her gun gobekktennn zortt zorttt diyee igneleri vururkenn cektigim gerginligi nerden bilcekk ...

ben inanıyorumki bu hayattaa rabbim bana diger insanlardan;daha merhametli ( yasadıklarım yuzunden daha hassas ince dusunceli oldum)
daha dayanıkllı ( cunku bebegim dusmesin diye 3 hafta boyunca gobegim delik desik oldu asılamadan sonra ignenin ucu kalındı batırması zordu cıkarmasıayrı dert) olmayı ders almayı ve bir gun bebegimee sahipp olduktannn sonraa dahaa kıymet bilen olmam icin yasadım ..boyle bana gore

ben artık bundan sonra her gun girerim buraya kızlar :) iyiki diger arkadaslarımda geldi sayımız artsın yaptıkalrımızdanb bahsedelim ve buarada unutuyordum sormayı bu hematolojiye hic gitmedim ben ve prof.ta hic yonlendirmedi ? gitsemmi acaba kendim.. ve devlet hastanesi cok yogun olmuyormu capa mesela? anadolu yakasında gittiginiz devlet hastanesi varmı benim buldugum marmara ve zeynep kamil ?
selam canım bende anadolu yakasındayım bu gün kartal lütfi kırdar araştırma hastanesini aradım endokrin bölümüe gitmek için telefonla randeevu vermiyorlar yarın direk hastaneye gitcem bi gideyim burdan bilgilendiririm seni

bugün gazetede kısırlıkla ilgili konu okudum.bu sizi ilgilendirmiyo.36yaşında olarak kendimden şüphelendim.yaş ilerledikte yumurta yaşlanıyomuş.döllense bile birsüre sonra kaybedilebiliyomuş.acaba yumurtalarım morukladıda bebeklerim oyüzdenmi tutmuyooooo:(((

bende okudum o haberi ve bende 35 yaşındayım ama o biraz asparagas haber bence doktorlar başarısız oldukça suçu bizlere atıyorlar benim annem 50 yaşında girdi menepoza vr anneannem de babannemde nerdeyse 40 yaşında yine doğum yapmışllar yani ailede de böyle bir durum yok onun dışında daha bizim için çok geç olamaz yurt dışınds insanlar bizim yaşımızda yeni evleniyor biz olumsuzu düşünmeyelim inanmak başarmanın yarısıdır derler ve ben gerçekten bir gün olacağına inanıyorum.

haberi yeni aldım yıkıldım...dağlara çıksam kimsenin olmadığı yerlere acı acı bağırsam hıçkıra hıçkıra ağlasam...günlerceee
içim yanıyooo tam şuramda bii ateş...ne yapıcam ne yapmalıyım bilmiyorum ..doktor telefonda haber verdiii.sustum kaldım bişeyde soramadım...başkada bişey demedi şunu yapıcaz yada bunu...2 ay korun dedi bende sessizce tamam dedimmm....hiç kimseyi görmek istemiyorum,okula gitmak istemiyorum ,yemek yemek istemiyorum ...uyusammm uyansam bunlar hiç olmamış olsa bebeğim olsaaaa yanımdaaaa ........

canım benim üzülme dicem bi faydası olmıcak ama bide şöyle düşün eğer düşük olmasaydı allah korusun bide özürlü doğmuş olsaydı nolcaktı bundada vardı bir hayır genetik sorun yüzünden düşük yaşadığını biliyosun artık bu olumlu bir gelişme bundan sonra normal yolla asla denememelisin tüp bebek yapıp pgt testi mutlaka yapmalısın o zaman bütün genetik ihtimalleri elemiş olursun herşeyin hayırlısı moralini yüksek tut belkide bizim çözümümüz pgt testi dir napalım

emelcim cok uzuldum ve senı cok ıyı anlıyorumm doktorun dedigi gibi dinlen 2 ay korun .. hayırlısıyla saglıklaa gebiss kalırsın insallah .. suan konusmak ıstememeni ve hele ki ise bile gitmemeni cok iyi anlıyorum moral vermek icin laf olsun diye soylemiyorum ama ... OLUMLU DUSUN OLUMLU OLSUN :) bak bahar geldiii ... havalar duzelcek icin dahada acılacakk unutmıcaksın cektıklerını ama alısacaksın zamanla... yuruyuss yap esinle .. en guzel destek esten geliyor.. hafta sonu kacamak yapmanızı tavsiye ederim ben dusukten sonra oyle yapmıstım .. ne kaynanam ne anneme demedim bile .. cok iyi geliyor insallhhhhh sanada iyi gelicekk ..

ah canım ya ne desem bilmiyorumki nolur üzülme güçlü ol bizler güçlü olmalıyız Rabbim bizi imtihan ediyorr yapıcak birseyimiz yok...

Benimde 2.gebeligim mol gebelikti ilk duydugumda idrak bile edememiştim mol gebelik gecirmisiniz deyince doktor, oda neydi cok arastırdım parsiyel moldü bebegimin kalp atıslarını bile almıstık cogunlukla alınmaz mol gebeliklerde kalp atısı anomali bebek olurmus kromozomlarında bozukluk olurmus ama genetik sonucu bile normal gelmişti deli gibi bebek isterken 1sene korunma süresi verilmitiki benim için en zor dönemdi okadar çok isterken korunmak zorunda kalmak ahh ahh akciger filmleri bhcg takipleri hastalıgın vucuda yayılıp yaılmadıgına baktılar okadar zor günlerdiki gecti ama acılarmıa yine acılar eklendiii:5::5::5::5:

Benimde 2.gebeligim mol gebelikti ilk duydugumda idrak bile edememiştim mol gebelik gecirmisiniz deyince doktor, oda neydi cok arastırdım parsiyel moldü bebegimin kalp atıslarını bile almıstık cogunlukla alınmaz mol gebeliklerde kalp atısı anomali bebek olurmus kromozomlarında bozukluk olurmus ama genetik sonucu bile normal gelmişti deli gibi bebek isterken 1sene korunma süresi verilmitiki benim için en zor dönemdi okadar çok isterken korunmak zorunda kalmak ahh ahh akciger filmleri bhcg takipleri hastalıgın vucuda yayılıp yaılmadıgına baktılar okadar zor günlerdiki gecti ama acılarmıa yine acılar eklendiii:5::5::5::5:

canım benim de 1. gebeligim mol gebelikti bekleme suremiz yaklasık 10 ay felan surdu ... beta degerlerine bakıldı oncelerde 2 haftada bir sonra ayda bir felan degerlere bakıldı ... ozamanın uzerinden baya gecti uzerine ne acılar yasadım .. her sey geciyormus biliyormusun .. yasarken anlamıyor insan .. suanki acılarda gecicek insallah oyle inanmak istiyorum bir gun bebisim oldugunda gunluk yazıcam bebegime anlatıcam bir gun annesinin nasıl ozlemle ona kavusmak istedigini oyle bi istegim var ... varya bi garib oldum suan aklıma sey geldi ben iki kez teyze olma duygusunu tatdım ama ablam hala tadamadı :( yegenlerimin elbiselerini montlarını hep sakladı yıkayıp kaldırdı yıllardır boyle .. vakumlu posetlerde duruyor suan :)) bebek kokusu alıyorum .. bazen dolaptan cıkartıyorum ozellıkle bebegımı kaybettıkten sonra .. rabbime yalvarıyorum allahım nolur saglıklı bebısler nasıp et artık bıtsın bu sıkıntılar ... bebısıme bu gıysılerı gıydırmeyı nasıp et dıyorum mini mini etekleri .. kucucuk kotlar totosunaaa vura vura sevcem insallahh :) BİR gün ..

ben de genetik sonucu bekleyenlerdenimm.:50::50: yazdıkların içimi parçaladı:14::14: kelimelerin yetersiz kaldıgı ve hatta bittiği yerdeym:50: tek istegim tüm bunlar görüp görecegimiz son acılar olurr:14::14::14::14:

cok gecmis :6:canim korkma tekrar etme olasiligi cok düsük bi ihtimal dawn dan sonra saglikli bebegi olanlar cogunluktaaa:31:..cok kadin bebegini düsürüyo sagliksiz deniliyo inceletseler emin olki cogununki dawn yada baska bi kromozom bozuklugundandirr..benim 2. bebegimdende süphelendilerr sonucu beklerken doktorum korkma tekrar etmezz yüzde 1 ihtimal bile degil demisti ama sonucta cikmadi sadece süphe olarak kaldi..sevin bile canimmm üzülme dünyaya gelseydi inanki daha zor olurduuu...rabbim senin daha fazla üzülmemen icin bak böyle olmasini uygun görmüsss cünkü allah göstermesin dawn lu bebek dünyaya gelebiliyo cünküü....iki ay korun yine korkmadan denemelere basla..bak bizlerin ilk bebegide moldu tekrar etme olasiligi varda sükür tekrar etmedii..bunlar tesadüf sonucu olusann sagliksiz bebeklerrrr....inslalah bidahaki bebegini saglikli bi sekilde kucagina alirsinn:29:

Son düzenleme:
ben de genetik sonucu bekleyenlerdenimm.:50::50: yazdıkların içimi parçaladı:14::14: kelimelerin yetersiz kaldıgı ve hatta bittiği yerdeym:50: tek istegim tüm bunlar görüp görecegimiz son acılar olurr:14::14::14::14:

aynurum korkma cankusum dünyanin sonu degilki zaten cogunlukla bebekler sagliksiz oldugu icin kaybediliyo..ama tekrar etme olasiligi cok düsükkk....:6:

canım benim de 1. gebeligim mol gebelikti bekleme suremiz yaklasık 10 ay felan surdu ... beta degerlerine bakıldı oncelerde 2 haftada bir sonra ayda bir felan degerlere bakıldı ... ozamanın uzerinden baya gecti uzerine ne acılar yasadım .. her sey geciyormus biliyormusun .. yasarken anlamıyor insan .. suanki acılarda gecicek insallah oyle inanmak istiyorum bir gun bebisim oldugunda gunluk yazıcam bebegime anlatıcam bir gun annesinin nasıl ozlemle ona kavusmak istedigini oyle bi istegim var ... varya bi garib oldum suan aklıma sey geldi ben iki kez teyze olma duygusunu tatdım ama ablam hala tadamadı :( yegenlerimin elbiselerini montlarını hep sakladı yıkayıp kaldırdı yıllardır boyle .. vakumlu posetlerde duruyor suan :)) bebek kokusu alıyorum .. bazen dolaptan cıkartıyorum ozellıkle bebegımı kaybettıkten sonra .. rabbime yalvarıyorum allahım nolur saglıklı bebısler nasıp et artık bıtsın bu sıkıntılar ... bebısıme bu gıysılerı gıydırmeyı nasıp et dıyorum mini mini etekleri .. kucucuk kotlar totosunaaa vura vura sevcem insallahh :) BİR gün ..

kizlar sizinkidemi moldu :53::53::53:benimde ilk bebegim yarim molduuu:53::53::53:

bende evlendikten 1,5ay sonra kürtaj oldum.neye uğradığmı şaşırdım.sonrada devamı geldi zaten:((

aysimam varmi yokmu bunu biz anlayamayizz bi baktirman gerek romatizmada olabilir romatitirt atrit mesala düsüge neden oluyomusss iltihapli romatizmaymissss ondada yine eklem agrilari ne olurmusss...bunlarin tesbiti sartt:26:ama o dediginn o doktora bence zaman kaybetmeden bi randevu alll bence aysimam böyle süpheyle yasamaktansa en azindan icin rahat ederrr:29:

ne diyosunuz.benim erkek kardeşim 14yaşından beri romotolojiye gidiyo.anklizon spondlit diye bir romatizma hastalığı var.bendede olabilirmi acaba.demek romatizma hastalığı düşüğe sebep oluyo.inan bilmiyodum.bunu unutmazsam doktoruma sorcam.

Back