• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tekrarlayan düşük yapanlar gelin tecrübelermizi paylaşalım

Araştırmaya başkanlık eden Profesör Brenda Eskenazi cinsel ilişki sırasında normal bir erkeğin 150 milyon sperm hücresi boşalttığını, bunların yüzde 4'ünün hatalı kromozom taşıdığını kaydederek, “Eğer hatalı kromozom taşıyan bu hücreler yumurtaya ulaşırsa Down sendromuna sahip çocuklar dünyaya gelebilir. Ancak folik asit yönünden zengin besinler tüketen erkeklerin sperm kalitesinin yüzde 30'lara varan oranda arttığını tespit ettik” dedi.

canım bizde daha sperm testi yaptırmadık
ama ilk işimiz bunu yaptırmak olcak
morfoloji si düşük çıkacak die düşünüorum

çünkü benle ilgili yapılcak bişi kalmadı.
histereskopi hariç

eşimede çok mantıklı gelioo

kızlar doktorların elinde paralandık gerçekten onlar sürekli bize bi daha deneyin hepsinde aynı olmaz diolar
ama kendiniz araştırın ama bu siteyle sınırlı kalmayın

kendi kendinizin doktoru olun lütfen zarar gelmez emin olun

tekrar denemek istiosanız tabi ki deneyin sizide tüp bebeğe itmek istemiorum
ama bi taraftan da benim gibi bi daha hayal kırıklığına uğramayın
bende sizin gibi bakıodum artık değiştim
hiç taviz vermeyi düşünmüorum
doktorlara bile

sizlerede azcık yarddımım olursa ne mutlu bana

cnm yaa olmamı hıÇ ama bıde Şu vardır ya hanı kısmetse gelır Çınden yemenden kısmet deĞılse ne gelır elden yanı yÜca yaradan ona bu dÜnyada ıÇıcek su verdıyse sen ne yaprsan yap olucaktır bızlerın kadrı ona baĞlı o ol demedıkÇe olmayacak kadınların ÇoĞun pıhtılı olup bunun farkında olmadan bebek sahıbı olanlar var genetık problemlı olup Çocuk sahıbı olanlar hatta bır arkadaŞımın karısına doktor kÜÇekken geÇırdıĞı hastalıktan dolayı ÇocuĞun olmaz senın demıŞ evlendıĞı gece hamıle kaldı rahımınde kocaman myomlar olup o bebeĞı dÜŞÜrmeden dÜnyaya getırenler var hattta sana en bÜyÜk Örnek hz. Meryem ya kadın evlı bıle deĞılken kız olan kız ıken allah tarafında hz ısayı dÜnyaya getırdı bu bıle mÜmkÜn dÜŞÜn bız ne kadar uĞraŞırsak uĞraŞalım o ol demedıkÇe olmayacak cnm o yÜzden en ıı sı duamızı edıp beklemek ben ınanıyorum doĞru yerde doĞru zamanda rabbım hepımızı enne yapıcak ama bıŞıler vesıle olucak ıŞte bır vesıleyle gerÇekleŞıcek bu unutma bu dedıklerımı

senın Şuan psıkolojın normal deĞıl o yÜzen sÜreklı bÖle bır araŞtırma ıÇındesın heee haksızda deĞılsın tabıkı ama bu kadar ezıyet cnm kendıne sadece rabbıne sıĞın bır lerer eŞının spermlerı kalıtesız olsa o Çocuklar oluŞmaz sadece kese gÖrebılırsın ama o kalp atıŞları duyulmaz cnm lÜtfen

artık bu kadar Örnekten sonra gerısı sana kalmıŞ ama yınede ben hıstereskopı ve daha fazla teste gırmenı ıstemıyorum ya bı bırak kendını bı rahatla bı sılkın ayaĞa kalk ve duaya baŞla

bak tefrıcıye dıye bır dua var 4444 kere okuyorsun ve rabbınden ne muradın varsa kabul oluyormuŞ bak ben baŞladım hatta bunu okumaya baŞlayıp hamıle kalan Çok var ama mutlaka tmmlaman lazım cnm

bu halın benı Çok ÜzÜyo cnm yaa .....

bak cnm burda bir kadıcığaz var başka topikte ya kadın doğuma gitmiş doğum sırasında öldüğünü öğreniyo düşün ne büyük acı bebeğini ölü doğuruyor herşeyi hazır tmmlanmış sadece tek eksik o oda böle olunca ne kadar büyük acı nasıl kahrolmuş bi anlatmasını dinlesen doğurmadan önce öldüğünü öğrenmişler ve ölü olduğunu bile bile o çocuğu normal doğurmuş 1 yıl sonra tekrar düşünmüş ve şuan doğurmak üzere düşün işte bak neler yaşanıyor senin ben,m yaşadığım neki cnm ya allah beterinden korusun yeterki gerisi kolay be cnm

nazlıcım bende kendime 1 şanss daha verdiğimde aynen senin gibi düşünüodum ama şu an beni anlaman imkansız canım
umarım bidaha da yaşamazsın ve benide anlamazsın

herşeyin allahtan olduğunu bilorum ona sığınıorum tabikide

4444 tefriciyeyi hamile kalmadan önce hamileyken ve şuan da okuorum yasinimi eksik etmem
herşeye rağmen inancımı yitirmedim
yoksa piskolojimi düzeltmem zor olurdu

şu an gayet iyyiiyim ve hiç birşeyi unuttup arkaya atmaya niyetim yok

canım herkesi inandığı yolda ilerlemeli
inandığın ve güvendiğin şey seni doğruya götürcektir

bebeklerimin kalbi attıyor ama aynı zmandada duruyor
gelen genetk sonuçlarıda
sağlıksız olduğunu kanıtlıyor canım
kalitesiz spermlerin dölleme yeteneği var canım

allah herkesin gönlüne göre versin
öpüorum

Cnm benım doktorlarımda Öle dedı bana mutlaka genetık yaptır saĞlıksız sperm yada genetık sorun olabılır dedı ÇÜnkÜ dedı senın durmunda genelde sprem kalıtesı yada genetık olabılıyor dedı benım durumumda hep boŞ gebelık embrıyo oluŞmuyor kalp atıŞı yok ayrıca dÖllenme bendede oluyor fakat ıŞte kalp atımına kadar gelmıyor seın genetık sonuÇta ne yazıyor cnm ben bunun ıÇın sÖyledem ben zamanında doktordan eŞımın spermlerının bakılmasını ıstedıĞımde eÇının spermları saĞlıksız olsa hıÇ dÖllenme olmaz ama bazen yumurta ve sperm bırleŞırken kalıtesızleŞebılıyo dedı ve yapmadı genel olarak kalıtesı dÜŞÜk olunca zaten hıÇ hamılılek olmuyormuŞ cnm ama dÖllenme sırasında bı Şekılde kalıtesızleŞebılıyormuŞ dÖllenme aŞamasına gelene kadar bırŞeylerden etkılenıp erozyona uĞruyormuŞ aynen bÖle anlattı cnm ben bunun ıÇın dedım tabıkı ıÇın rahat edıcekse aklına takılan her Şeyı yaptır ama ben daha fazla yıpranmaman ıÇın dıyorum benı yanlıŞ anlama senı dÜŞÜnÜyorum cnm

Bu arada nette araŞtırdım Şımdı ewet saĞlıksız spermlerın dÖlleme ÖzellıĞpı varmıŞ ama sacede dÖllÜyor gerısı gelmıyor ıŞte kese oluŞuyor gerısı boŞ tupkı benım durum gıbı dÜn akŞam bı karar aldım artık hıÇbır test yaptırmayacaĞım sadece kromozom anazılızı o kadar sonrada gerısı yabbıme kalmıŞ cnm bızler elımızden gelenı yaptık tek Çaremız dua edıp beklemek

günaydın kızlar...çiçeğim seni okadar iyi anlıyorum kiii...2. kaybımdan sonra 1 ay doktor araştırdım canım inan kafayı yiyecektim ki çok şükür lütfü hocama karar kıldım...ve benimde niyetim tüp bebekti ama hocam iğne eşliğinde 1 kez daha denememi istedi ve histeroskopidede ufakta olsa sorun çıkınca acaba bunlar mı sebep dedim...çünkü benim 8. haftalarda oldu kayıplarım ...hocamın dediği septum yani rahimde fazlalık olduğu bölgede kanlanma az olurmuş ve muhtemelen benim septumum yavrumun tutunma yeri olan tepe kısmındaydı...allah korusun bu kezde olmazsa bende tüp düşünüyorum arkadaşım...sperm analizini ve histeroskopini yaptır canım...kafan rahat olsun bu çok önemli biliyorum acabalar çok yıpratıyor...biz tedbirimizi alacağız taktir allahtan...2. kayıbımdan sonra burdaki uzmana hocam bir sorun var bu kadar arka arkaya şanssızlık olamaz dedim o ise ısrarla hayır olabilir dedi ama ben hala katılmıyorum buna, sendede bu kadar şanssızlık olamaz güzelim...var bir yerlerde bir sorun rabbim yar ve yardımcımız olsun çiçeğim, sınav dünyası ve bu bizim sınavımız buna inanıyorum...rabbim ihmal etmez imtihan eder....

Ya kızlar nette araŞtırdım da mthfrlı heterozıgot mutasyonlarda aslında ıĞneye bıle gerek yolmuŞ vıtamın takvıyelerı yeterlı oluyormuŞ bu durumda o zmn bızde ıĞneye gÜvenmek pekte ıÇten deĞıl o zmn ne yapıcaz ne sorun var neden bÖle oluyo her tÜrlÜ testı yaptırıyoruz bır sorun yok doktorlara gÖre Şanssızlık sa eĞer bu Üst Üste bu kadar Şsansızlık olmazkı cnm tÜp bebeĞı de gÜcÜ yeten var yetmeyen var kolay deĞıl sonuÇta pekı bız ne yapmalıyız acaba asnıl nasıl yaaa

Ya kızlar nette araŞtırdım da mthfrlİ heterozİgot mutasyonlarda aslında İĞneye bİle gerek yolmuŞ vİtamın takvİyelerİ yeterlİ oluyormuŞ bu durumda o zmn bİzde İĞneye gÜvenmek pekte İÇten deĞİl o zmn ne yapıcaz ne sorun var neden bÖle oluyo her tÜrlÜ testİ yaptırıyoruz bİr sorun yok doktorlara gÖre Şanssızlık sa eĞer bu Üst Üste bu kadar Şsansızlık olmazkİ cnm tÜp bebeĞİ de gÜcÜ yeten var yetmeyen var kolay deĞİl sonuÇta pekİ bİz ne yapmalıyız acaba asnİl nasıl yaaa

nazlıcığım zaten doktorlar bizim tekrarlayan kayıplarımız olduğu için heteroziğotta tedbir amaçlı başlıyorlar çünkü hamilelikte bazen pıhtılaşma artabiliyormuş.tüp bebek konusunda haklısın ama apacak bir şey yok canım adamlar paran varsa gel diyorlar...ne yapalım kısacağız birşeylerden ve yaptıracağız son çare olarak...senin kaç kayıbın var ve haftaları ne ve hangi testleri yaptırdın şimdiye kadar...

asnil nerdesin canım merak ediyoruz seni, inşallah herşey yolundadır, en son doktor randevun vardı...

nazlıcığım zaten doktorlar bizim tekrarlayan kayıplarımız olduğu için heteroziğotta tedbir amaçlı başlıyorlar çünkü hamilelikte bazen pıhtılaşma artabiliyormuş.tüp bebek konusunda haklısın ama apacak bir şey yok canım adamlar paran varsa gel diyorlar...ne yapalım kısacağız birşeylerden ve yaptıracağız son çare olarak...senin kaç kayıbın var ve haftaları ne ve hangi testleri yaptırdın şimdiye kadar...

CNM BENİM 3 KAYBIM VAR İLK BOŞ GEBELİK 8 HAFATDA ALINDA 2 KENDİ KENDİNE DÜŞTÜ KESE OLUŞMADAN ERKEN DÜŞÜK OLDU 3, İSE YİN E8 HAFTALIK KESE BOŞ EMBRİYO YOK KALP ATIŞI YOK VE ALINDI YİNE BOŞ GEBELİK CERRAHPAŞA TIP FAKÜLTESİNDE ARAŞTIRMA YAPTIRDIM VE SADECE GENETİK KALDI ONUDA YAPTIRICAM BİRAZ PARALI 270 DEDİLER CERRAHPAŞADAKİ DOKTORLAR YAPMADI O YÜZDEN BENDE DIŞARIDA YAPTIRICAM GERİ KALNI ANA TSH FSH ANA IGG APT KANAMA ZAMANI PITILAŞMA ZAMANI PROTEİN C PROTEİN S KAN SAYIMLARI İDRAR KÜLTÜRLERİ RAHİM FİLMİ SMEAR TESTİ VE MTHFR C677T A1298C FAKTÖRV CNM AKLIMA GELENLER BUNLAR SADECE MTHFR C677T HETEROZİGOT VE MTHFR A1298C HETEROZİGOT ÇIKTI YANİ KAN PIHTILAŞMASI DİĞERLERİ TEMİZ GENETİK HARİÇ ONU HENÜZ YAPTIRMADIM EŞİME HİÇ BAKILMADI İNAN ARTIK ŞAŞIRDI KALDIM NEYE İNANACAĞIMI NEYİ YAPTIRACAĞIMI BİLDİĞİM TEK ŞEY DÖRDÜNCÜYÜ KAYBETMEK İSTEMİYORUM eyvahedigeldismile

CNM BENİM 3 KAYBIM VAR İLK BOŞ GEBELİK 8 HAFATDA ALINDA 2 KENDİ KENDİNE DÜŞTÜ KESE OLUŞMADAN ERKEN DÜŞÜK OLDU 3, İSE YİN E8 HAFTALIK KESE BOŞ EMBRİYO YOK KALP ATIŞI YOK VE ALINDI YİNE BOŞ GEBELİK CERRAHPAŞA TIP FAKÜLTESİNDE ARAŞTIRMA YAPTIRDIM VE SADECE GENETİK KALDI ONUDA YAPTIRICAM BİRAZ PARALI 270 DEDİLER CERRAHPAŞADAKİ DOKTORLAR YAPMADI O YÜZDEN BENDE DIŞARIDA YAPTIRICAM GERİ KALNI ANA TSH FSH ANA IGG APT KANAMA ZAMANI PITILAŞMA ZAMANI PROTEİN C PROTEİN S KAN SAYIMLARI İDRAR KÜLTÜRLERİ RAHİM FİLMİ SMEAR TESTİ VE MTHFR C677T A1298C FAKTÖRV CNM AKLIMA GELENLER BUNLAR SADECE MTHFR C677T HETEROZİGOT VE MTHFR A1298C HETEROZİGOT ÇIKTI YANİ KAN PIHTILAŞMASI DİĞERLERİ TEMİZ GENETİK HARİÇ ONU HENÜZ YAPTIRMADIM EŞİME HİÇ BAKILMADI İNAN ARTIK ŞAŞIRDI KALDIM NEYE İNANACAĞIMI NEYİ YAPTIRACAĞIMI BİLDİĞİM TEK ŞEY DÖRDÜNCÜYÜ KAYBETMEK İSTEMİYORUM eyvahedigeldismile

nazlıcığım senin durumun kan pıhtılaşmasıyla alakası yok bence çünkü boş gebelikler yaşamışsın sen, benim sana tavsiyem kocana sperm analizi yaptırman çok pahalı değil bu test , ama güvenilir bir yerde yaptır...ve genetik araştırmanız önemli, siğortanız varsa bedava yapıyor üniversite hastaneleri canım...mail attın mı doktorlara nettten, durumunu sormak için...yardımcı olup yol gösterebilirler sana...

çiçeğim sana yazamadım çünkü benim kullandığım msn proğramında online olmadan yazmıyo..çok üzüldüm yaaa:(((

nazlım öncelikle yazdıklarınızı yanlış anlamıorum onu söleyim sizler benim dert ortaklarımsınız

banada hep söledikleri deneyindi
eşleşmede sorun olduğunu ve mudahale olmadığını herseferşnde aynı şey olcak die bişi yok dediler
hep inandım ama artık inanmıorum canlarım

defalarca eşime sperm testi yapın dedim gerek yok hamile kalıosun dediler
ama araştırdım gördüm kalitesiz sperm de döllüomuş
şimdi o yüzden kendi kendi kendimize gerekli testleri yaptırıp yola devam etmeyi düşünüoruz

kan pıhtısında heterozigot gerçekten çokta önemli diil
kan pıhtı testlerini bile ben istedim die zorla 3. bebekten sonra yaptırdık
genetik yine öle

bizim genetiklerimiz normal nazlıcım biliosun
ama bebeğin genetiğinde
yani bundan önceki bebeğin
47 kromozomlu çıktı.trizomi 13 down sendromu ile uyumludur yazıyo

ölüm sebebi bu yani
anlıcağımız tesadüf değil hepsinin böle olması ve bi sorun var

Back