Tekrarlanan Rüyalar Psikolojik Yorumu Nedir

Babylicious

İf You Were Melody Which One You Would Be
Kayıtlı Üye
23 Temmuz 2016
2.142
2.838
31
Kızlar yaklaşık 3 haftadır her 2 3 günde bir aynı konulu rüyalar goruyorum ağlıyorum rüyamda. Eşimle alakalı oluyor genelde ama ölüm falan gibi değil geçmişte olan kalbimin çok kırıldığı bir konu ile ilgili görüyorum. Ama her rüyada ağlıyorum.

Artık günlük yaşantımı etkilemeye başladı.. Gördüğüm gün akşama kadar kötüyüm eşime de yansıtıyorum çok moralim bozuk oluyor. Çok gerçekçi olmaya başladı..

acaba hamileyim diye mi görüyorum bu rüyaları ?

yada bu rüya bana bir mesaj mı vermeye çalışıyor?

yada kendime mi yediremiyorum bana yapılanları hala ve duygusal olarak ikileme mi düştüm?

devam ederse psikologa gitmeyi düşünüyorum tabiki ama kısa yoldan yapabileceğim bişey varsa yada sizin başınıza geldiyse düşüncelerinizi almak istiyorum

Bende takintili oldugum konularda surekli ayni ruyalari goruyorum, psikolojik yani. Ruyalara takilarak hem kendini hemde esini uzme

Bilinç altının yansıması
Gün içinde yaşadıklarınızın dışavurumu bir şekilde rahatlama şekliymiş rüya
Sorunlarınızdan kurtulursanuz rüyalarınızdanda kurtulursunuz heralde

Kızlar yaklaşık 3 haftadır her 2 3 günde bir aynı konulu rüyalar goruyorum ağlıyorum rüyamda. Eşimle alakalı oluyor genelde ama ölüm falan gibi değil geçmişte olan kalbimin çok kırıldığı bir konu ile ilgili görüyorum. Ama her rüyada ağlıyorum.

Artık günlük yaşantımı etkilemeye başladı.. Gördüğüm gün akşama kadar kötüyüm eşime de yansıtıyorum çok moralim bozuk oluyor. Çok gerçekçi olmaya başladı..

acaba hamileyim diye mi görüyorum bu rüyaları ?

yada bu rüya bana bir mesaj mı vermeye çalışıyor?

yada kendime mi yediremiyorum bana yapılanları hala ve duygusal olarak ikileme mi düştüm?

devam ederse psikologa gitmeyi düşünüyorum tabiki ama kısa yoldan yapabileceğim bişey varsa yada sizin başınıza geldiyse düşüncelerinizi almak istiyorum
Muhtemelen uyanikken dusunuyorsun. Dusunmemeye calis. Ertele surekli bu konuyu. Kendinle catismaya girme, unutmak icin kendini ikna etmeye calisma. Sadece ertele.
Uyumadan once de kafani dagitacak seyler yap. Cok heyecanli bir kitap okursan ya da komik bir film izlersen bunlari da ruyanda gorebilirsin.
Uzun bir diziye basla gunde 4-5 bolum izle her gece ruyana girer :KK45:

Bende takintili oldugum konularda surekli ayni ruyalari goruyorum, psikolojik yani. Ruyalara takilarak hem kendini hemde esini uzme

Bilinç altının yansıması
Gün içinde yaşadıklarınızın dışavurumu bir şekilde rahatlama şekliymiş rüya
Sorunlarınızdan kurtulursanuz rüyalarınızdanda kurtulursunuz heralde

artık cok stres yapıyorum her gece uyurken korkuyorum aynı seyler olacak dıye gercekten yıpratıyor

Muhtemelen uyanikken dusunuyorsun. Dusunmemeye calis. Ertele surekli bu konuyu. Kendinle catismaya girme, unutmak icin kendini ikna etmeye calisma. Sadece ertele.
Uyumadan once de kafani dagitacak seyler yap. Cok heyecanli bir kitap okursan ya da komik bir film izlersen bunlari da ruyanda gorebilirsin.
Uzun bir diziye basla gunde 4-5 bolum izle her gece ruyana girer :KK45:

zaten artık 5 dk kendımı bos bırakmıyorum sureklı mesgulum ya bısey ızlıyorum ya bırsey okuyorum ya ınternette arastırma vs yapıyorum ama uykuya dalmadan oncekı o 5 dk bana yetıyor sanırım

zaten artık 5 dk kendımı bos bırakmıyorum sureklı mesgulum ya bısey ızlıyorum ya bırsey okuyorum ya ınternette arastırma vs yapıyorum ama uykuya dalmadan oncekı o 5 dk bana yetıyor sanırım
Dusunme tatlim.
Bebegini dusun.
Hic saglikli degil aslinda ama dizi izlerken uyuyakal mesela.

Dusunme tatlim.
Bebegini dusun.
Hic saglikli degil aslinda ama dizi izlerken uyuyakal mesela.

dun gece oyle oldu ama bısey dustu bı ses duydum uyandım sonra uyuyana kadar yıne aynı sey aslında huzurluydum uzun suredır ne olduysa bu ruyalar basladı

dun gece oyle oldu ama bısey dustu bı ses duydum uyandım sonra uyuyana kadar yıne aynı sey aslında huzurluydum uzun suredır ne olduysa bu ruyalar basladı
Insanin oyle donemleri olabiliyor maalesef.
Ustune gitme, bu donem de yasanip bitecek.

Ben de hamileyken hep ablamla ilgili kabuslar gördüm. Neyi dert ediyorsan onu görüyorsun sanırım. Malesef benim gördüğüm rüya gercek oldu o ayri mesele...

Bende yaşıyorum bunu. Doktora gitmene gerek yok canım ya.. Doktorun yapacağı şey sana bir hap verip seni yarı uyuşuk hale getirmek. Yani sorun yokmuş gibi davranmanı sağlamak. Psikologa gitsen sorunun derinlerine inecek sıkıntılı durumunu içinden atamadığını ve birlikte atacağınızı söyleceyecek. Anlat babam anlat derdinle ilgili en az 100 rüyaya daha vesile olacak. İyi telkinler falan filan derken seni iyileştiren kişinin psikoloğun olduğunu sanacaksın. Bunu kendi başına halledebilirsin her kadın güçlüdür. Hassas olduğunu düşünen her kadın isterse canavarımsı bir türe dönüşebiliyorsa, demek ki ne cevherler var kadının içinde.

Yapman gereken şey 3 soru cevaplamak.
1) eşini gerçekten affettin mi?
Affettiysen ve gerçekten her şey yolundaysa bunu psikolojinin aptal oyunları olarak düşün. Çünkü depo görevi gören akıl böyle oyunlar oynamayı sever.

2) müzik listende kasvetli şarkılar var mı?
Bu çok önemli. Canın sıkkınken ve eskileri düşünüp üzülürken (asla yapmamalısın) dinlediğin şarkılar beynine hep aynı sinyalleri gönderir ve o sırada ne düşündüysen aynı şeyleri tekrar düşünmeni sağlar. Hepsini yenile.

3) kendine zaman ayırıyor musun?
Kendinle ne kadar ilgileniyorsun. Yapmaktan hoşlandığın şeyleri ne derece önemsiyorsun. Kendine bakıyor musun.. Monoton bir ilişkiniz var mı. Bunlar renklenebilir. O maddelerde kendi içinde uzaaar gider tabi. Çözümler hep bizde aslında.

Kafa rahatlığı, keyifli hisler ve rüyaların üzerimizdeki etkisi sona erer..

Bu arada iç huzuru için maneviyat önerisi istersen,
Kötü bir rüya gördüğünde o rüyayı kimseye anlatmaz ve "Allahım beni gördüğüm bu rüyanın şerrinden koru, şerleri hayıra çevir" diye dua edersen gerçek anlamda omuzlarının hafiflediğini hissedersin ve güvende olursun. Bu dua seni eğer öyle bir korkun varsa, korktuğun durumlardan korur. Böylece rüyadan bir zarar görmezsin. Ama lütfen rüyalarını kimseye anlatma ve sakın kimseden yorum yapmasını isteme. Sende rüyalarını yorumlama. Onun boş kalmasını sağla.

Uzun bir yazı oldu.. Yardımcı olmak istedim.

Stres yaptığınız için rüya görüyor rüya gördüğünüz için stres yapıyorsunuz
Yumurtamı tavuktan tavuk mu yumurtadan meselesi

gercekten oyle :)
Ben de hamileyken hep ablamla ilgili kabuslar gördüm. Neyi dert ediyorsan onu görüyorsun sanırım. Malesef benim gördüğüm rüya gercek oldu o ayri mesele...

keske bunu demeseydın yaa ıcıme daha kotu bır korku dustu sımdı

Sorun bu konuyu kapatamamissin o yuzden goruyorsun konus sorunu coz.

Benimde tekrarlayan ruyam vardi arastirmistim sorun cozulunce ruyada bitti.

ya benım durumumda ılk etapta bırsey yoktu ben hep parca parca duydum bazı seylerı sankı sureklı gelecekmıs gıbı hıssedıyorum hamılelıkten sonra olmamıstı bu dusunce sevınc falan herhalde sımdı alısmaya baslayınca gerı dondu.. Korkuyu nasıl yenebılecegımı bılmıyorum ne konussam ne yapsam gecmıyor bır turlu cok etkılemıs anlasılan

Öncelıkle cok tesekkur ederım canım sorularına gelınce ;
1) eşini gerçekten affettin mi?
affettım sanmıstım ama sanırım hala guvensızlık sorunu yasıyorum. Cunku gecmıste olanlar hep parca parca geldı bu yuzden guven sorunu yasadıgımı yenı yenı farkedıyorum. En ufak bır hareketınden kotu seyler cıkarıyorum buda kanıtlıyor guven sorununu.

müzik listende kasvetli şarkılar var mı?
muzık lıstem cok hareketlıdır normalde ama moduma gore dınlıyorum genelde.. Birde sunu farkettım ben eşimle tanısmadan oncekı 4 5 yıl once dınledıgım sarkıları dınleyınce cok mutlu oluyorum. Hele taa cocukken yada lısede falan dınledıgım sarkıları dınleyınce ucuyorum resmen o kadar mutlu edıyor ki beni :)

kendine zaman ayırıyor musun?

tek basıma kaldıgım zamanlar oluyor ama bu kendımle kalıtelı zaman gecırdıgım anlamına gelmıyor sanırım. Kendımı sureklı mesgul edıyorum kı dusunmeyeyım artık hıcbırseyı sureklı bır kacıstayım sankı..

Bu arada boyle yazınca farkettım o kadar eglencelı mutlu ogrenmeye ve sevmeye acık bır ınsandım kı yanımdakı herkes benden resmen ısık alırdı ama sanırım ne ısıgım kaldı ne mutlulugum..

Manevıyata gelınce dua edıyorum namaz kılmaya calısıyorum hele su mubarek uc aylarda ama ne zaman agzımı acsam dua yerıne beddua ya benzeyen ıcımı yakan seyler cıkıyor.

Su sıralar tek mutlu eden sey bebegım arada hareketlerını hıssedınce mutlu oluyorum o bana resmen guc verıyor :)

ya benım durumumda ılk etapta bırsey yoktu ben hep parca parca duydum bazı seylerı sankı sureklı gelecekmıs gıbı hıssedıyorum hamılelıkten sonra olmamıstı bu dusunce sevınc falan herhalde sımdı alısmaya baslayınca gerı dondu.. Korkuyu nasıl yenebılecegımı bılmıyorum ne konussam ne yapsam gecmıyor bır turlu cok etkılemıs anlasılan
O zaman bebek dogunca sevincle tekrar gider bir daha gelmezler belki :)

Derdin nedir konus bagir cagir coz bir sekilde aklina gelmesede bu sana mutsuzluk veriyor demekki.

Çözülmemiş bi konuysa bilinç altı kaynaklı olabilir ya da içine sindiremediğin şeyler vaesa

X