• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tekrar üniversite okumak.

Teşekkür ederim, sağolun.

Evet öğretmenlik yapmak istiyorum. Fakat tabi bu 4 yılla da bitmeyecek, bu işin kpss kısmı var. Yaklaşık 5-6 yılı gözden çıkarmam gerek demek bu da. Yazdıkça mantıksız geliyor evet ama bi mantığa uydurmak için yazdım belki de. :KK43:
mali müşavirlik öğretmenliğe göre kazanç açısından çok daha iyi bir meslek bence ki artık atamalar çok ama çok zor. bence 5-6 yıl sonra zaten şuan kazandığınızın 5-6 katını kazancaksınız öğretmenlik yapmak isteyecek misiniz o kazancı bırakıp bir de o açıdan düşünün

ben de 20 yaşındayım geçen sene liseden mezun oldum yıl kaybetmeyeyim diye saçma sapan geleceği olmayan bi bölümü yazdım ve gittim daha sonra ben napıyorum diyerek yarı yoldan döndüm ve dondurdum şimdi sınava tekrar hazırlanıyorum ama kafam çok karışık öyle bi devirdeyiz ki çoğu mesleği edinmek zor hale geldi. sizce ne okunur hangi üniversitede okunur mezun olduktan sonra iş imkanı yüksek hangi bölümler var bana da bi fikir verir misiniz rica ediyorum :KK200:

Bence şu an en garantili meslekler sağlık alanında.
Mesela tıp ile bağlantılı bölüm okuyabilirsin.
Tıp ağır olabilir diyorsan hemşirelik, radyoloji gibi alt dallarını okuyabilirsin.
En garantisi şu an sağlık sektörü.
Devlet zaten iyi ama özelde de çok kötü paralar kazanmıyorlar.
Diğer bölümler maalesef şu an daha riskli.
Benim çocuğum olsa sağlık alanını tavsiye ederdim.

Merhaba hanımlar, benim bu ara kafamı meşgul eden, karar veremediğim bir konu ile ilgili sizlerden fikir almak istiyorum.

31 yaşındayım, bekarım. Yeni mali müşavir oldum, şu an bir memurun aldığı kadar maaş alıyorum, şu an çalıştığım firmada ruhsatımı kullanmıyorum, başka yere geçersem ya da seneye mali müşavirlik ruhsatımı kullanırsam maaşım artar. Yaklaşık 10 yıldır evi ben geçindiriyorum. Babam hasta ve çalışamıyor. Fakat çok şükür ki bu sene emekli olacak. Yani maddi anlamda aslında 10 yıldan sonra ekonomik özgürlüğümü elime almış olacağım. Zamanında istediğim bölümü okuyamadım bu kısım karışık biraz. Fakat benim içimde ukde olarak kaldı. İngilizce öğretmenliği okumak istiyorum. Önümde 2-seçenek var.

1-) Mevcut işime devam edeceğim ya da yükselebileceğim başka bir firmaya geçeceğim. Burda da kalsam, firmamı değiştirsem de maaşım artacak. Babamın emekliliğinden sonra paramı daha rahat harcayıp, birikimimi de yaparım diye planladım. Şu an arabam var belki ilerleyen zamanlarda kendime ev alırım. vs. Bu seçenekteki planlarım bu şekilde.

2-) Tekrardan sınava girip istediğim bölümü okumak. Bazen şunu düşünüyorum: Hayat zaten kısa neden istediğin mesleği yapmayasın, neden ömür boyu içinde kalsın.
Aslında şu an ki işimi de severek yapıyorum tek sorunum cumartesi çalışmak, belli bir yaştan sonra yoruyor maalesef.

Tekrar üniversite okursam da şöyle bir planım var. Bir arkadaşım yarı burslu özel üniversitede okuyor. Gece çalışıp, gündüz okula gidiyor. Ailesine yük olmadan tüm masraflarını kendisi karşılıyor. Arkadaşım gibi İstanbul'da özel bir üniversitede okusam o zamana kadar para da biriktirsem aileme yük olmadan okusam, okuyacağım 4 yıl beni hayata atılma yönünden çok mu geriye atar? Aslında düşününce mantıklı gelmiyor ama içimden bunu atamıyorum da, 1 hafta düşünmeyeyim sonra tekrar bi kararsızlık hali.
Şunu da düşünüyorum, mali müşavirlik sınavını yeni verdim, sınavdan çıktım boşluktayım ve arayış içerisinde miyim acaba?

Aslında sosyal biriyim, spor, tiyatro, kitaplar vs. boş kalan vakitlerimi bunlarla değerlendiriyorum. Sınava tekrar hazırlanırsam çok da sosyal olamayacağım. 34 yaşına kadar dersler-okul-iş arasında geçecek hayatım. Bir yandan da ne okuması, tam da maddi açıdan rahatlayacakken hayatını neden zorlaştırıyorsun diyorum. Aslında çok istiyorum ama nasıl olur, olur mu, olmaz mı düşünmeden edemiyorum.

Tekrar üniversite okuyamasam da, ileride çocuğum olursa, her ne olursa olsun sevdiği mesleği okumasını sağlayacağım. 1 sene kaybı olmasın diye istemediği bölümü okutmayacağım.

Çok uzun yazdım, kusura bakmayn. Fikirlerinizi bekliyorum.
Bence okuyabilirsiniz.
Bazı özel üniversitelerde belki hem çalışıp hem okuyabilirsiniz de.
Sözel dersleri hocalarınızla konuşup notlardan çalışabilirsiniz.
Benim bir arkadaşımın eşi 42 yaşında hukuk okuyor.kendisi devlette öğretmen.
Hukuk istiyormuş zamanında olmamış içinde kalmış.
Emekli olunca da hukuk işi yapmak istiyor tabi fikri değişmez ise.
Insani en çok üzen şey ileride keşke yapsaydım demektir.

Ben olsam okurdum.

Son düzenleme:
Aslında eğer bu düşünceyi kafamdan atarsam planım oydu :) İngilizceye aşırı ilgim var, mesleğimde de gerekiyor. Fakat firmada Cumartesi günleri de çalışıyorum orası biraz sıkıntı, cumartesi günü sorununu çözersem eğer bu konuyu da kafamdan atarsam kursa başlayacağım.

Bence böyle yapın. Mesleğiniz gayet iyi. Sizin yerinizde olsam öğretmenliğe vereceğim 4 yılı İngilizce kursu ve mastera yatırırdım.

ben de 20 yaşındayım geçen sene liseden mezun oldum yıl kaybetmeyeyim diye saçma sapan geleceği olmayan bi bölümü yazdım ve gittim daha sonra ben napıyorum diyerek yarı yoldan döndüm ve dondurdum şimdi sınava tekrar hazırlanıyorum ama kafam çok karışık öyle bi devirdeyiz ki çoğu mesleği edinmek zor hale geldi. sizce ne okunur hangi üniversitede okunur mezun olduktan sonra iş imkanı yüksek hangi bölümler var bana da bi fikir verir misiniz rica ediyorum :KK200:
Şu anda bildiğim kadarıyla Ataması en çok olan bölüm sağlık. Ama yine de araştırın tabi sevdiğiniz iş olması da önemli

• Beğen
Reactions: 000
Bence şu an en garantili meslekler sağlık alanında.
Mesela tıp ile bağlantılı bölüm okuyabilirsin.
Tıp ağır olabilir diyorsan hemşirelik, radyoloji gibi alt dallarını okuyabilirsin.
En garantisi şu an sağlık sektörü.
Devlet zaten iyi ama özelde de çok kötü paralar kazanmıyorlar.
Diğer bölümler maalesef şu an daha riskli.
Benim çocuğum olsa sağlık alanını tavsiye ederdim.
Şu anda bildiğim kadarıyla Ataması en çok olan bölüm sağlık. Ama yine de araştırın tabi sevdiğiniz iş olması da önemli
beslenme ve diyetetik düşünüyorum sizce nasıl?

Atama puanlarına bak önce ama benim bildiğim daha çok 2 yıllık meslek okulları var hastanelere acil sağlık personeli eksiğini tamamlamak için fizyoterapist , odyometri gibi onlar daha kolay atanıyor diye biliyorum.
Şöyle de yapabilirsin 2 senelik sağlık okursun daha sonrasında oradan atanırsın üstüne beslenme diyetisyenliğe tamamlarsın.

Aksam okullari filan varsa ona gidin is cikisi. Ama sakin isinizi birakmayin bence evlilik planinizda varmis ikerleyen zamanda sikinti olur. yani bir insan isteyipte yapamadigi seyleri siz yapiyorsunuz maasiniz arabaniz var sosyalsiniz kendi geciminizi sagliyorsunuz cok sukur su rahatligi birakmayon derim :)

Atama puanlarına bak önce ama benim bildiğim daha çok 2 yıllık meslek okulları var hastanelere acil sağlık personeli eksiğini tamamlamak için fizyoterapist , odyometri gibi onlar daha kolay atanıyor diye biliyorum.
Şöyle de yapabilirsin 2 senelik sağlık okursun daha sonrasında oradan atanırsın üstüne beslenme diyetisyenliğe tamamlarsın.
teşekkürler

Çok istiyorsanız okuyun tabi. Okumak kendini gelistirmek enerji verir mutluluk verir insana. Ama sacları da agartir tabi. Bunun vizesi var finali var ödevler vs. Bunlara vakit bulabilecek misiniz? Ben üni bitirdim sonra da devam ettim. Şu an doktora yapıyorum. Bazen pişman oluyorum devam etmek istemiyorum. Işten sonra gelip ayaklarimi uzatıp elime kitabımı alıp keyif çatmak istiyorum.

Güzel bir bölüm.
Ama illa devlet diyorsanız çok alımı yok diye biliyorum.
Şu an sağlıkta en çok hemşire alınıyor.Hem özelde hem devlette iş imkanı çok.

Ben olsam hemşirelik düşünürdüm.

Güzel bir bölüm.
Ama illa devlet diyorsanız çok alımı yok diye biliyorum.
Şu an sağlıkta en çok hemşire alınıyor.Hem özelde hem devlette iş imkanı çok.

Ben olsam hemşirelik düşünürdüm.
onu da düşünmüştüm aslında.. evet olabilir teşekkür ederim ^^

Merhaba hanımlar, benim bu ara kafamı meşgul eden, karar veremediğim bir konu ile ilgili sizlerden fikir almak istiyorum.

31 yaşındayım, bekarım. Yeni mali müşavir oldum, şu an bir memurun aldığı kadar maaş alıyorum, şu an çalıştığım firmada ruhsatımı kullanmıyorum, başka yere geçersem ya da seneye mali müşavirlik ruhsatımı kullanırsam maaşım artar. Yaklaşık 10 yıldır evi ben geçindiriyorum. Babam hasta ve çalışamıyor. Fakat çok şükür ki bu sene emekli olacak. Yani maddi anlamda aslında 10 yıldan sonra ekonomik özgürlüğümü elime almış olacağım. Zamanında istediğim bölümü okuyamadım bu kısım karışık biraz. Fakat benim içimde ukde olarak kaldı. İngilizce öğretmenliği okumak istiyorum. Önümde 2-seçenek var.

1-) Mevcut işime devam edeceğim ya da yükselebileceğim başka bir firmaya geçeceğim. Burda da kalsam, firmamı değiştirsem de maaşım artacak. Babamın emekliliğinden sonra paramı daha rahat harcayıp, birikimimi de yaparım diye planladım. Şu an arabam var belki ilerleyen zamanlarda kendime ev alırım. vs. Bu seçenekteki planlarım bu şekilde.

2-) Tekrardan sınava girip istediğim bölümü okumak. Bazen şunu düşünüyorum: Hayat zaten kısa neden istediğin mesleği yapmayasın, neden ömür boyu içinde kalsın.
Aslında şu an ki işimi de severek yapıyorum tek sorunum cumartesi çalışmak, belli bir yaştan sonra yoruyor maalesef.

Tekrar üniversite okursam da şöyle bir planım var. Bir arkadaşım yarı burslu özel üniversitede okuyor. Gece çalışıp, gündüz okula gidiyor. Ailesine yük olmadan tüm masraflarını kendisi karşılıyor. Arkadaşım gibi İstanbul'da özel bir üniversitede okusam o zamana kadar para da biriktirsem aileme yük olmadan okusam, okuyacağım 4 yıl beni hayata atılma yönünden çok mu geriye atar? Aslında düşününce mantıklı gelmiyor ama içimden bunu atamıyorum da, 1 hafta düşünmeyeyim sonra tekrar bi kararsızlık hali.
Şunu da düşünüyorum, mali müşavirlik sınavını yeni verdim, sınavdan çıktım boşluktayım ve arayış içerisinde miyim acaba?

Aslında sosyal biriyim, spor, tiyatro, kitaplar vs. boş kalan vakitlerimi bunlarla değerlendiriyorum. Sınava tekrar hazırlanırsam çok da sosyal olamayacağım. 34 yaşına kadar dersler-okul-iş arasında geçecek hayatım. Bir yandan da ne okuması, tam da maddi açıdan rahatlayacakken hayatını neden zorlaştırıyorsun diyorum. Aslında çok istiyorum ama nasıl olur, olur mu, olmaz mı düşünmeden edemiyorum.

Tekrar üniversite okuyamasam da, ileride çocuğum olursa, her ne olursa olsun sevdiği mesleği okumasını sağlayacağım. 1 sene kaybı olmasın diye istemediği bölümü okutmayacağım.

Çok uzun yazdım, kusura bakmayn. Fikirlerinizi bekliyorum.
Bir öğretmenlik mezunu olarak şunu söyleyebilirim ki bu meslek bitti hele ki 4 yıl uzun bir zaman kim bilir durumu ne olur bilinmez şu an İngilizcenin ataması da iyi alım çok ama 4 yıla herkesin bu bölüme yöneldiğini düşünün dolacak kadrosu da çok hevesiniz varsa dil öğrenin özel ders verin ya da özel bir kurumda İngilizce öğretmenliği yaparsınız. Emin olun şu an ki konumuzun çok iyi görünüyor dışarıdan bakınca.

Back