Merhaba hanımlar, benim bu ara kafamı meşgul eden, karar veremediğim bir konu ile ilgili sizlerden fikir almak istiyorum.
31 yaşındayım, bekarım. Yeni mali müşavir oldum, şu an bir memurun aldığı kadar maaş alıyorum, şu an çalıştığım firmada ruhsatımı kullanmıyorum, başka yere geçersem ya da seneye mali müşavirlik ruhsatımı kullanırsam maaşım artar. Yaklaşık 10 yıldır evi ben geçindiriyorum. Babam hasta ve çalışamıyor. Fakat çok şükür ki bu sene emekli olacak. Yani maddi anlamda aslında 10 yıldan sonra ekonomik özgürlüğümü elime almış olacağım. Zamanında istediğim bölümü okuyamadım bu kısım karışık biraz. Fakat benim içimde ukde olarak kaldı. İngilizce öğretmenliği okumak istiyorum. Önümde 2-seçenek var.
1-) Mevcut işime devam edeceğim ya da yükselebileceğim başka bir firmaya geçeceğim. Burda da kalsam, firmamı değiştirsem de maaşım artacak. Babamın emekliliğinden sonra paramı daha rahat harcayıp, birikimimi de yaparım diye planladım. Şu an arabam var belki ilerleyen zamanlarda kendime ev alırım. vs. Bu seçenekteki planlarım bu şekilde.
2-) Tekrardan sınava girip istediğim bölümü okumak. Bazen şunu düşünüyorum: Hayat zaten kısa neden istediğin mesleği yapmayasın, neden ömür boyu içinde kalsın.
Aslında şu an ki işimi de severek yapıyorum tek sorunum cumartesi çalışmak, belli bir yaştan sonra yoruyor maalesef.
Tekrar üniversite okursam da şöyle bir planım var. Bir arkadaşım yarı burslu özel üniversitede okuyor. Gece çalışıp, gündüz okula gidiyor. Ailesine yük olmadan tüm masraflarını kendisi karşılıyor. Arkadaşım gibi İstanbul'da özel bir üniversitede okusam o zamana kadar para da biriktirsem aileme yük olmadan okusam, okuyacağım 4 yıl beni hayata atılma yönünden çok mu geriye atar? Aslında düşününce mantıklı gelmiyor ama içimden bunu atamıyorum da, 1 hafta düşünmeyeyim sonra tekrar bi kararsızlık hali.
Şunu da düşünüyorum, mali müşavirlik sınavını yeni verdim, sınavdan çıktım boşluktayım ve arayış içerisinde miyim acaba?
Aslında sosyal biriyim, spor, tiyatro, kitaplar vs. boş kalan vakitlerimi bunlarla değerlendiriyorum. Sınava tekrar hazırlanırsam çok da sosyal olamayacağım. 34 yaşına kadar dersler-okul-iş arasında geçecek hayatım. Bir yandan da ne okuması, tam da maddi açıdan rahatlayacakken hayatını neden zorlaştırıyorsun diyorum. Aslında çok istiyorum ama nasıl olur, olur mu, olmaz mı düşünmeden edemiyorum.
Tekrar üniversite okuyamasam da, ileride çocuğum olursa, her ne olursa olsun sevdiği mesleği okumasını sağlayacağım. 1 sene kaybı olmasın diye istemediği bölümü okutmayacağım.
Çok uzun yazdım, kusura bakmayn. Fikirlerinizi bekliyorum.