- 4 Eylül 2015
- 52
- 11
- 38
- 35
Merhaba arkadaşlar benimde sağ tupum tikali ve doğal yoldan hamile kaldim.
Tebrik ederim senin tüpün tıkalı ama değilmi sadece hidrosalpinks değil yanı canım ??
Birde tupun duruyor yanı değilmi?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Merhaba arkadaşlar benimde sağ tupum tikali ve doğal yoldan hamile kaldim.
Evet tüplerim duruyor.geçen yıl öğrendim bu durumumu .Tebrik ederim senin tüpün tıkalı ama değilmi sadece hidrosalpinks değil yanı canım ??
Birde tupun duruyor yanı değilmi?
Canım bayaa geçmiş mesajdan sOnra ama şunu aöylemek için yazdım tıkanık tüpe sakın bebek yapma o tıkanıkluk düşüğe neden olur..canım bende iki doktorla görüşüyorum şuan biri histeroskopi yapalım diyor ,diğeri ise histeroskopi ve laparospiyle açılmaz gerek yok. 6 Ay dene tüp bebek diyor. Film raporunda Utrerin korpus inferiorda sağ lateral duvarda sineşi ile uyumlu olabilecek bulgular yazıyor.Hidroselpink yazmıyor canım, Ne anlama geliyor acaba ?Ama ben genede umudumu kaybetmiyorum canım en kötü tüp bebek yaparız. Belki biraz zor olucak ama gelicek bebeişlerimiz
Bu ofis operasyonunu hiç duymamıştım nasıl bir işlem yapılıyor anestezili mi bir doktor mu yapıyor acaba? Tebrik ederim inşallah hamileliğin sağlıklı devam ediyordur. Fallop tupu abtibiyotiğini de sayende duymuş olduk cnmMerhaba adim Gulce. 38 yasindayim. Bir birlikteligim var ve biz iki yildir bebek istiyoruz olmuyordu. Birlikte oldugum kisinin onceki esinden 2 kizi var. Iki yildir tum denemelerimize ragmen gebe kalamadim.
Burayi sadece okuyarak takip ettim. Bircok sey okudum,duydum. sogan kurunden tutun incir kurune.
Sutun icine maydonoz koyup kaynatip buharina oturmaya kadar. lakin hicbirini yapmadim.
Sadece Hacettepede cok iyi bir profosore gittim. HSG denilen ilacli ulturoson yapti . Kendimi kasmak istememe ragmen bayagi agrili bir islem oldu. Orda tuplerimden birinden sivi gecisi oldu digerinden belli olmadi.
Sonraki gunde doktorum sana ofis operasyonu yapalim bir dedi.
Cunku hormonlarim iyi idi. Yumyrtlamamda cok guzeldi.
Spermografide yapildi birlikte oldugum kisiye . Hersey cok normal cikti.
Yanliz sag tupun kapali sanirim dedi doktor. Ama belkide HSg ile basincli ilac verildigind eo bile acilmis olabilir. laporoskopiye simdlik gerek yok dedi doktorum.
Ofis operasyonunda iki uc adet en
Yani bana tup bebek olabilir diyen dolu doktor vardi. kesinlikle ofis operasyonu ve hsg ulturosonu ise yariyor.
dometerial polip bulundu. Doktorum bunun genelde kadinlarda rahim icindeki et beni oldugunu soyledi. Temizledik dedi. Birkac ay daha deneyin olmazsa tup bebek yapariz dedi. 3-subat 2015 te ofis operasyonunu oldum.
Hatta 15 subatta kaplicaya gittik. Ben korktum hani belki bu kukurtlu su rahime kacarsa hastalik olur diye.
kendim gidip eczanedenfollup tupu iltabi icin antibiyotik aldim o ay ve 5 gun kullandim.
Bugun itibari ile 4 gun adetim gecikti. Bugun Ankara Guven hastanesinde gittigimde 4 haftalik gebe kaldigimi ogrendim.
Allah herkesin gonlune gore versin. Tek tuplede hamile kalinabiliyormus.
Hsg sonrası ne kadar zamanda kaldın cnm?Merhaba arkadaşlar benimde sağ tupum tikali ve doğal yoldan hamile kaldim.
Hsg çekildiği ay hamile kaldimHsg sonrası ne kadar zamanda kaldın cnm?
Peki haturlıyor musun adetten sonra kaçıncı gün çekilmiştin ?Hsg çekildiği ay hamile kaldim
Evet hatırlıyorum adet bittikten sonra 2. Gün çekmiştim.zaten dr adet bittikten sonra ilk beş gün içinde ilişkiye girmeden gel demişti. Kesinlikle ilişki yasakPeki haturlıyor musun adetten sonra kaçıncı gün çekilmiştin ?
Bn de adetten sonraki ilk gün çekildim . İki gün sonra yumurtlamam oldu . Bnde hiç bir belirti yok şuan bir hafta oldu çekileliEvet hatırlıyorum adet bittikten sonra 2. Gün çekmiştim.zaten dr adet bittikten sonra ilk beş gün içinde ilişkiye girmeden gel demişti. Kesinlikle ilişki yasak
merhaba. bende bugün sol tüpümün tıkalı olduğunu öğrendim. dıs gebelik geçirmiştim 2 ay önce. doktor beni hemen tüp bebek merkezine yönlendirdi.tekrar dıs gebelik olur dediler. açıkçası güvenemedim. siz kendiliğinizden mi hamile kaldınız tek tüple sizi de dıs gebelik riski olduğunu söyleyip tüp bebeğe yönlendirdiler mi?Merhaba arkadaşlar benimde sağ tupum tikali ve doğal yoldan hamile kaldim.
Canım allahm şifa ve sabır versn bnde6 yıldr hamile kalmak istiyorum olmuyo ameliyat oldum iki tüpümde kapalıydı 2 sene önce sol tüpümü açtılar ama gelen giden yok canm öyle bi risk varsa hic bekleme hemn yaptr tek tüple hamilelik cok zor...merhaba. bende bugün sol tüpümün tıkalı olduğunu öğrendim. dıs gebelik geçirmiştim 2 ay önce. doktor beni hemen tüp bebek merkezine yönlendirdi.tekrar dıs gebelik olur dediler. açıkçası güvenemedim. siz kendiliğinizden mi hamile kaldınız tek tüple sizi de dıs gebelik riski olduğunu söyleyip tüp bebeğe yönlendirdiler mi?
Amin canım Allah herkese şifa versin.. bizde böyle sınanıyoruz işte. Allah kimsenin kucağını boş bırakmasın...biraz daha düşünüp karar vericem.bana bugün gittiğim yer pek güven vermedi biraz araştırıcam.Canım allahm şifa ve sabır versn bnde6 yıldr hamile kalmak istiyorum olmuyo ameliyat oldum iki tüpümde kapalıydı 2 sene önce sol tüpümü açtılar ama gelen giden yok canm öyle bi risk varsa hic bekleme hemn yaptr tek tüple hamilelik cok zor...
Ben dış gebelik geçirmedim evet tek tüpleri hamile kaldım beni tüp bebeğe yönlendirmeler. Bence başka bir doktorun görüşünü almerhaba. bende bugün sol tüpümün tıkalı olduğunu öğrendim. dıs gebelik geçirmiştim 2 ay önce. doktor beni hemen tüp bebek merkezine yönlendirdi.tekrar dıs gebelik olur dediler. açıkçası güvenemedim. siz kendiliğinizden mi hamile kaldınız tek tüple sizi de dıs gebelik riski olduğunu söyleyip tüp bebeğe yönlendirdiler mi?
merhaba hanimlar.ben de 4 yildir cok istememe ragmen cocuk sahibi olamiyordum.yaklasik 2 yildir bu siteyi uzaktan takip ediyor,yapilan yorumlar ve sizlerin yasadiklarini baz alarak icimdeki umut isigini sondurmemeye calisiyordum.2 yil once cektirdigim hsg sonucu sag tupumun tamamen tikali solun ise kismen acik oldugunu ogrendim.bu konu hakkinda yeterli bilgimiz olmadigi icin internet araciligiyla arastirdigim bi sirada kesfettim burayi da.inanin burada okuduklarim, o umutsuz ve depresif oldugum donemlerde yuregimi biraz da olsa ferahlatmaya cok yardimci oldu.eger hamile kalabilirsem,benim gbi bu sorunu yasayip endiseli olan arkadaslara ufak da olsa umut asilamak amaciyla sevincimi paylasmaya karar verdim.ve o umit edilen mucize bir hafta once benim icin gercek oldu.hsg ceken dr nin 6 ay sonra asilama ve sonrasinda tutmazsa tup bebege yonlendirmesine ragmen dogal yollarla hamile kalabilmeyi basardim.binlerce kez sukurler olsun rabbime.umarim bu duyguyu yasamak isteyen herkese mevlam cok aratmadan bekletmeden bir an once ama oncelikle HAYIRLISIYLA nasip eder.en onemli sey bu kizlar ne olursa olsun hayirlisini dileyin.O na tevekkul edersek er ya da gec hayirlisini veriyor zaten bizlere..ben buna cok inanarak dua ettim hep.ve son ay inanin ovulasyonumu adetimi bile takip etmedim.biraktim yani endiselenmeyi stres yapmayi.esimle birlikteligimi bebek icin bir gorevden ziyade askla sevgiyle yasamaya calistim ve o ay da hamile kaldim.rabbimin bir lutfu iste..size tavsiyem stresten ve olumsuz duygulardan arinmaya calismaniz bu surecte.bir de bi kac ay ayagimdan sicak su torbasini hic eksiltmedim.surekli korudum kendimi..umarim yasadiklarim sizler ivin de bir umut olur.rabbim isteyen herkesi bu yuce duyguyla annelik taciyla sereflendirir insallah..kimsenin kucagini bos birakmasin bu hasretle yakmasin dilerim.cunku biliyorum cok zor..hepinize sevgiler..Dualarimdasiniz
kızlar slmlarr...tek tüple hamile kalan arkadaşlarımı tebrik ediyorumm.sizlere sorum olacak.tek tüpünüz tıkalıydı fakat sıvı varmıydı yani hidrosalpenks yoksa sadece tıkalımıydı? bilgi verrseniz sevnrm..
şimdiden teşekküler